Çizim Sırasıyla Çakışan Nesneler – AutoCAD Ödevi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Fiyatları – AutoCAD Analizi Örnekleri – Ücretli AutoCAD Analizi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Ücretleri

info@akademidelisi.com * 0 (312) 276 75 93 * Her bölümden, Ödev Yazdırma, Proje Yaptırma, Tez Yazdırma, Rapor Yazdırma, Makale Yazdırma, Araştırma Yazdırma, Tez Önerisi Yazdırma talepleriniz için iletişim adreslerini kullanın. Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum

Çizim Sırasıyla Çakışan Nesneler – AutoCAD Ödevi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Fiyatları – AutoCAD Analizi Örnekleri – Ücretli AutoCAD Analizi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Ücretleri

21 Kasım 2022 autocad'de ölçülendirme komutu autocad'de ölçülendirme yazısını büyütme 0
Paylaşılan Komut Dosyaları

İlişkili Taramayı Kullanma

İlişkili Hatch en basit yöntemdir. Hatch And Gradient iletişim kutusunda İlişkili seçeneğinin seçildiğinden emin olun ve ekipmanınızı veya mobilyalarınızı sınır kümesine dahil edin. Bunu, iletişim kutusundaki Ekle: Nesneleri Seç seçeneğini kullanarak yapabilirsiniz.

Desen yerleştirildikten sonra, çiziminizdeki mobilyaları hareket ettirdiğinizde tarama deseni otomatik olarak yeni konumuna ayarlanır. Bununla birlikte, bir dezavantaj, AutoCAD’in, tarama deseninin dış sınırını geçmesi durumunda mobilyalarınızın içini taramaya çalışmasıdır.

Ayrıca, herhangi bir sınır nesnesi silinir veya patlatılırsa tarama deseni artık mobilyalarınızın yerini takip etmez. Bu sorunları önlemek için bir sonraki bölümde açıklanan yöntemi kullanabilirsiniz.

Çizim Sırasıyla Çakışan Nesneler

Çizim Sırası özelliği, nesnelerin nasıl çakışacağını belirlemenizi sağlar. Alan planlama örneğinde, yatay yüzeyleri belirtmek için düz bir kapak kullanarak mobilya oluşturabilirsiniz.

Daha sonra mobilyaları bir zemin kaplama deseninin üzerine yerleştirebilirsiniz ve desen, mobilya tarafından örtülür ve gizlenir. Bunu nasıl yapacağınız aşağıda açıklanmıştır. (Bu adımlar, bu bölümün normal alıştırmalarının bir parçası değildir. Burada, Çizim Sırası özelliğini kullanmanız gerektiğinde genel yönergeler olarak gösterilmektedir.)

1. Ekipman taslağını çizin ve taslağın kapalı bir çokgen olduğundan emin olun.
2. Ekipman taslağı içine sağlam bir tarama deseni yerleştirmek için bu bölümde daha önce açıklanan Tarama aracını başlatın.
3. Hatch And Gradient iletişim kutusunda, Draw Order açılır listesinde Send Behind Boundary’nin seçili olduğundan emin olun.
4. Tarama deseninin geri kalanını tamamlayın.
5. Taramayı yerleştirmeyi bitirdikten sonra, anahattı ve katı taramayı bir bloğa çevirin veya gruplandırmak için Grupla komutunu kullanın.
6. Araçlar ■ Sırayı Çiz ■ En Öne Getir’i seçin ve ekipmanı seçin. İşiniz bittiğinde, ekipman zemin tarama düzenini kaplar.

Bu adımları gerçekleştirdikten sonra, ekipmanı taranmış bir zemin modelinin üzerine yerleştirebilirsiniz ve ekipman, desenin üzerinde duruyormuş gibi görünecektir. Ekipmanı oluşturduktan sonra bir zemin deseni oluşturursanız, deseni görüntüleme sırasının arkasına taşımak için Araçlar Nesnelerin diğer nesnelere göre görüntülenme sırasını da değiştirebilirsiniz.

Çizim Sırası seçeneklerinin tümü, Draworder komutunun parçasıdır. Menüye alternatif olarak, Komut istemine Draworder↵ yazabilir, bir nesne seçebilir ve ardından istemde bir seçenek girebilirsiniz.

Örneğin, Araçlar ↵B↵’ye girmek, Araçlar ↵B Sırası ↵’yı seçmekle eşdeğerdir. Ayrıca düzenlemek istediğiniz nesneyi seçip sağ tıklayıp kısayol menüsünden Çizim Sırası’nı seçebilirsiniz.

Metni daha okunabilir hale getirmek için tarama deseninin bir alanını beyazlatmanız gerekirse, metnin arkasındaki alanları engellemek için Görüntü Sırası seçeneğiyle birlikte düz tarama kullanabilirsiniz.

İPUCU : Draworder ayarları, bloklar ve Xref’ler aracılığıyla korunur. Bu bölümde tarama modellerine ve dolgularına detaylı bir şekilde baktınız. Favori tarama modellerinize erişimi düzenlemenize ve basitleştirmenize yardımcı olması için Araç paletlerini de kullanabileceğinizi veya Araç paletlerinde zaten mevcut olan modelleri kullanabileceğinizi unutmayın.

Araç paletlerindeki desenler, bu bölümde açıklananla aynı şekilde düzenlenebilir ve manipüle edilebilir. Araç paletlerinden tam olarak nasıl yararlanacağınızı öğrenmek istiyorsanız, AutoCAD DesignCenter’daki tartışmaya göz atın.


autocad’de ölçülendirme ayarları
autocad’de ölçülendirme yazısını büyütme
AutoCAD 2 BOYUTLU çizim komutları
AutoCAD komutları kısayolları
AutoCAD bilinmesi Gereken komutlar
autocad’de ölçülendirme komutu
AutoCAD ölçülendirme komutları KISAYOLLARI
AutoCAD Komutları


Tarama Modeli ve Diğer Özellikleri Hızlı Bir Şekilde Eşleştirme

Tarama desenlerini düzenlemenize yardımcı olacak başka bir araç, Microsoft Office paketindeki Biçim Boyacısı’na benzeyen Eşleştirme Özellikleri’dir. Bu araç, varolan bir tarama desenini başka bir varolan tarama desenine uyacak şekilde değiştirmenize olanak tanır.

Nasıl kullanılacağı aşağıda açıklanmıştır:

1. Standart araç çubuğundaki Eşleştirme Özellikleri aracına tıklayın.
2. Kopyalamak istediğiniz kaynak tarama modeline tıklayın.
3. Değiştirmek istediğiniz hedef tarama modeline tıklayın. Hedef model, kaynak modele uyacak şekilde değişir.

Özellikleri Eşleştir aracı, katman, renk ve çizgi tipi ayarları gibi diğer özellikleri de aktarır. Özellik Ayarları iletişim kutusunu açarak aktarılan özellikleri seçebilirsiniz.

Bu iletişim kutusunu açmak için, 2. adımda nesneyi seçtikten sonra S↵ yazın veya sağ tıklayıp kısayol menüsünden Ayarlar’ı seçin. Ardından, gösterilen seçeneklerden aktarmak istediğiniz özellikleri seçebilirsiniz. Tüm özellikler varsayılan olarak seçilidir. Metin ve boyut stili ayarlarını da aktarabilirsiniz. Metin ve boyut stilleri hakkında daha fazla bilgi edineceksiniz.

Dış Referansları Kullanma

AutoCAD, içe aktarılan çizimi mevcut çizimden bağımsız tutacak şekilde çizimleri içe aktarmanıza olanak tanır. Bu şekilde içe aktarılan bir çizime harici referans (Xref) adı verilir.

Bloklar halinde içe aktarılan çizimlerin aksine, Xref dosyaları çizim veritabanının bir parçası olmaz. Bunun yerine, başlangıç ​​zamanında geçerli dosyayla birlikte yüklenirler. Sanki AutoCAD birkaç çizimi aynı anda açıyormuş gibi: AutoCAD’i başlattığınızda belirttiğiniz o anda etkin olan dosya ve Xref olarak eklenen herhangi bir dosyadır.

Xref dosyalarını geçerli dosyadan bağımsız tutarsanız, Xref’te yaptığınız tüm değişiklikler otomatik olarak geçerli dosyada görünür. Blokları yaptığınız gibi Xref dosyasını manuel olarak güncellemeniz gerekmez.

Örneğin, Birim dosyasını Plan dosyasına eklemek için Xref’i kullandıysanız ve daha sonra Birim dosyasında değişiklikler yaptıysanız, Plan dosyasını bir sonraki açışınızda eskinin yerine Birim dosyasının yeni sürümünü görürsünüz. . Düzenlemeler yapılırken Plan dosyası hala açıksa, AutoCAD bir Xref’te değişiklik yapıldığını size bildirir.

İPUCU: Geçerli çizimde dosya bir blokla aynı ada sahipse bir dosyayı Xref yapamazsınız. Bu durum oluşursa, ancak yine de dosyayı bir Xref olarak kullanmanız gerekiyorsa, Yeniden Adlandır komutunu kullanarak aynı isimli bloğu yeniden adlandırabilirsiniz. Çeşitli nesnelerin ve adlandırılmış öğelerin adlarını değiştirmek için Yeniden Adlandır’ı da kullanabilirsiniz.

Xref dosyalarının bir başka avantajı da, bir çizim veritabanının parçası olmadıkları için çizim boyutunun minimumda tutulmasıdır. Bu, sabit disk alanınızın daha verimli kullanılmasına neden olur.

İPUCU: Xref dosyaları, bloklar gibi, yalnızca özel araçlar kullanılarak düzenlenebilir. Bununla birlikte, bir Xref dosyasındaki bir konuma yapıştırmak için osnap’leri kullanabilir veya Xref dosyasını görünmez yapmak için ekleme katmanını dondurabilir veya kapatabilirsiniz.

yazar avatarı
akademi22 akademi22

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir