AutoCAD Arayüzünü Keşfetme – AutoCAD Ödevi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Fiyatları – AutoCAD Analizi Örnekleri – Ücretli AutoCAD Analizi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Ücretleri

info@akademidelisi.com * 0 (312) 276 75 93 * Her bölümden, Ödev Yazdırma, Proje Yaptırma, Tez Yazdırma, Rapor Yazdırma, Makale Yazdırma, Araştırma Yazdırma, Tez Önerisi Yazdırma talepleriniz için iletişim adreslerini kullanın. Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum

AutoCAD Arayüzünü Keşfetme – AutoCAD Ödevi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Fiyatları – AutoCAD Analizi Örnekleri – Ücretli AutoCAD Analizi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Ücretleri

1 Kasım 2022 AutoCAD arayüz kayboldu AutoCAD Classic yapmak 2023 AutoCAD Klasik arayüze çevirme 0
Görünüm Alanları – AutoCAD Ödevi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Fiyatları – AutoCAD Analizi Örnekleri – Ücretli AutoCAD Analizi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Ücretleri

AutoCAD Arayüzünü Keşfetme

AutoCAD 2008’in yeni özelliklerini kullanmaya başlamadan önce, temel bilgilere aşina olmanız gerekir. AutoCAD’de tamamen yeniyseniz, bu yazımızı dikkatlice okumak isteyeceksiniz.

Dosyaları açma ve kapatma, bir çizimin bir kısmına yakından bakma ve bir çizimi değiştirme gibi AutoCAD’in birçok temel işlemini size tanıtır. AutoCAD’in önceki sürümlerine aşinaysanız, henüz kullanmadığınız özelliklerle tanışmak için yine de bu bölümü gözden geçirmelisiniz.

Autodesk, yakın zamanda AutoCAD güncelleme stratejisini her yıl yeni sürümler yayınlayacak şekilde değiştirdi. Bu stratejinin bir kısmı, belirli bir özellik kategorisine odaklanan yeni öğeleri tanıtmaktır. Bu son sürüm olan AutoCAD 2008, 2B çizime odaklanan birkaç yeni özellik içerir.

AutoCAD şimdi, her türden teknik çizim üretmek için gereken en yaygın araçları içeren, gösterge tablosu adı verilen yeni bir araç paneli sunuyor. Çizimlerin ölçeğini ayarlama yeteneği geliştirildi ve parmaklarınızın ucunda daha fazla öğrenme kaynağı var.

Bu çalışma boyunca çalışırken bu yeni özellikleri keşfetme şansınız olacak; ama şimdilik, bazı temel bilgilerle başlayalım.

Bu bölümdeki konular:

◆ AutoCAD Penceresini Kullanma
◆ Mevcut Bir Dosyayı Açma
◆ Yakınlaştırma Komutu ile Yakından Bakma
◆ Çalışırken Bir Dosyayı Kaydetme
◆ Değişiklik Yapma ve Birden Fazla Dosya Açma

İPUCU : Bu bölümde ve çalışmanın geri kalanında, AutoCAD dediğimde hem AutoCAD hem de AutoCAD LT’yi kastediyorum. Bazı konular yalnızca AutoCAD için geçerlidir. Bu durumlarda, konunun yalnızca AutoCAD için geçerli olduğunu ve AutoCAD LT için geçerli olmadığını belirten bir simge görürsünüz. AutoCAD 2008 LT kullanıyorsanız, bu simgeler işinizle daha alakalı konulara odaklanmanıza yardımcı olabilir.

AutoCAD ekranını ve AutoCAD ile nasıl iletişim kurduğunuzu tanıma şansınız olacak. Bu bölümdeki alıştırmaları yaparken, bu çalışmayla nasıl çalışacağınıza dair bir fikir edineceksiniz.

Bu bölümde gördüğünüz her şeyi anlamak veya hatırlamak konusunda endişelenmeyin. Sonraki bölümlerde çalışırken programın daha ince ayrıntılarını araştırmak için birçok fırsat elde edeceksiniz. Malzemeyi hatırlamanıza yardımcı olmak için her bölümün sonunda kısa bir alıştırma bulacaksınız. Şimdilik, AutoCAD’deki ilk gezinizin keyfini çıkarın.

AutoCAD’i zaten yüklediyseniz ve atlayıp bir göz atmaya hazırsanız, programı başlatmak için aşağıdaki adımları izleyin:

1. Başlat – Tüm Programlar – Autodesk – AutoCAD 2008 – AutoCAD 2008’i seçin. Ayrıca Windows Masaüstünüzdeki AutoCAD 2008 simgesini çift tıklatabilirsiniz. LT kullanıcıları, AutoCAD 2008 yerine AutoCAD LT 2008 kullanacaktır.

2. Açılış ekranı olarak adlandırılan açılış karşılama mesajı, hangi AutoCAD sürümünü kullandığınızı, programın kime kayıtlı olduğunu ve yardıma ihtiyacınız olursa AutoCAD bayisinin adını ve telefon numarasını söyler. AutoCAD’i kurduktan sonra ilk kez başlatıyorsanız, ürünü kaydetmenizi isteyen bir iletişim kutusu da görürsünüz.

3. Açılış ekranı kapandıktan sonra, Çalışma Alanı ekranını görürsünüz. (Bunu LT’de görmezsiniz.) Bu ekran, 2B Çizim ve Açıklama adı verilen 2B çizim çalışma alanı ile 3B Modelleme adı verilen 3B çalışma alanı arasında seçim yapmanızı sağlar. AutoCAD Classic adlı üçüncü bir seçenek, AutoCAD’in önceki sürümlerinden 2B çizim çalışma alanı sunar. Çalışma alanları, AutoCAD penceresinin kaydedilmiş düzenlemeleridir.

4. Ayrıca, AutoCAD 2008’in yeni özelliklerini gösteren bir dizi eğitim sunan Yeni Özellikler Atölyesi ekranını da görebilirsiniz. Hayır, Bana Bunu Tekrar Gösterme veya Belki Daha Sonra radyo düğmesini ve ardından Tamam’ı tıklayın. AutoCAD yardım menüsünden Yardım 􏰀 Yeni Özellikler Atölyesi’ni seçerek her zaman Yeni Özellikler Atölyesi ekranına ulaşabilirsiniz.

5.AutoCAD penceresi, gösterildiği gibi varsayılan belgeyi boş gösterir. AutoCAD kullanıcıları, çizim alanının daha fazlasını göstermek için görünmeyen AutoCAD penceresinin solundaki Sheet Set Manager paletini görebilir. LT kullanıcıları, AutoCAD penceresinin solundaki Bilgi paletini görebilir.

AutoCAD’i kurduğunuzdan beri ilk kez başlatıyorsanız, 2. adımda AutoCAD’i kaydetmeniz ve yetkilendirmeniz istenir. Deneme sürümünü kullanıyorsanız, varsayılan seri numarası 000-00000000’ı kullanabilirsiniz. bir aylık deneme. Kayıt bilgilerini girdikten sonra açıklanan Yeni Özellikler Çalıştayı penceresini görürsünüz.

AutoCAD penceresine detaylı olarak bakalım. Çok fazla bilgi gibi görünüyorsa endişelenmeyin. Ezberlemenize gerek yok ama tüm bölümlerine bakarak genel olarak nelerin mevcut olduğunu anlayacaksınız.


AutoCAD arayüzü geri getirme
AutoCAD Classic yapma 2022
AutoCAD Drafting and Annotation yok
AutoCAD Classic görünüm
AutoCAD Klasik arayüze çevirme
AutoCAD Classic yapma 2023
AutoCAD arayüz değiştirme
AutoCAD arayüz kayboldu


AutoCAD Penceresi

AutoCAD program penceresi altı bölüme ayrılmıştır:

◆ Menü çubuğu
◆ Araç Çubukları
◆ Çizim alanı
◆ Komut penceresi
◆ Durum çubuğu
◆ Pano

Bu bölümde başlarında gösterilen, AutoCAD program penceresinin tipik bir düzenini gösterir. Üst kısım boyunca menü çubuğu ve hemen altında Çalışma Alanları ve Standart Açıklama araç çubukları bulunur. En altta Komut penceresi ve durum çubuğu bulunur.

Sağda Kontrol Paneli var. Çizim alanı ekranın geri kalanını kaplar. AutoCAD, pencere düzenini bir çalışma alanı olarak adlandırır; Çalışma Alanları araç çubuğunu kullanarak bir çalışma alanını istediğiniz zaman kaydedebilir ve geri çağırabilirsiniz. Çalışma alanı, 2B Çizim ve Açıklama çalışma alanı olarak adlandırılır.

İPUCU : Ekranınız çizim alanını siyah olarak gösterebilir. Seçenekler iletişim kutusunu kullanarak çizim alanı arka plan rengini ayarlayabilirsiniz. Ek A, bunun nasıl yapılacağını açıklar. Bu kitaptaki şekiller, netlik için çizim alanı arka planını beyaz olarak göstermektedir.

Çizim alanının en üstündeki menü çubuğu, tipik bir Windows tarzında komutları seçtiğiniz açılır menüleri içerir. Araç çubukları ve Gösterge Tablosu, araç düğmeleri ve açılır listeler aracılığıyla çeşitli komutlar sağlar.

Çizim alanı ekranın çoğunu kaplar. Çizdiğiniz her şey bu alanda görünür. Farenizi hareket ettirdikçe, artı işaretleri çizim alanı içinde hareket ediyormuş gibi görünür. Bu, çizim alanındaki konumlara işaret etmenizi sağlayan çizim imlecidir.

Çizim alanının altında bir dizi sekme bulunur. Bu sekmeler, çiziminizin Düzen görünümlerine erişmenizi sağlar. Bu görünümler, çiziminizi bir masaüstü yayıncılık programında olduğu gibi düzenlemenizi sağlar. Düzen sekmeleri hakkında bilgi edineceksiniz. Sekmelerin solundaki oklar, AutoCAD penceresine sığamayacak kadar fazla sekme olduğunda sekmelerde gezinmenizi sağlar.

Komut penceresinin altında durum çubuğu bulunur. Durum çubuğu, çizimin durumu hakkında bir bakışta size bilgi verir. Örneğin, durum çubuğunun en solundaki koordinat okuması size imlecinizin konumunu söyler.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir