Arama Tekniği

info@akademidelisi.com * 0 (312) 276 75 93 * Her bölümden, Ödev Yazdırma, Proje Yaptırma, Tez Yazdırma, Rapor Yazdırma, Makale Yazdırma, Araştırma Yazdırma, Tez Önerisi Yazdırma talepleriniz için iletişim adreslerini kullanın. Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum

Arama Tekniği

5 Haziran 2023 Google arama Teknikleri pdf İnternette arama yaparken kullanılan teknikler 0
Platformlar Arası Farklılıklar

Arama Tekniği

Bu sorunların her ikisi de bir arama tekniği kullanılarak aşılabilir. Belirli bir konumu belirtmek yerine, fikir, yok sayılacak alanın yanında görüneceği bilinen bir karakter dizisi belirtmektir. Fatura örneğimiz için aşağıdakiler işe yarayacaktır.

IGNORE_AFTER işlevimiz, karşılaştırıcıya, belirtilen dizenin hemen ardından belirtilen sayıda karakteri yoksaymasını söyler. Bu yaklaşım, farklı faturalar için çalışacağından ve bazı durumlarda vermemiz gereken talimat sayısını azaltacağından, daha önce tanımladığımızdan daha esnektir.

Yok sayılacak çok sayıda benzer alan olduğunda, yalnızca tek bir komut kullanmak mümkün olabilir. Örneğin, Ödeme vadesi beyannamesi Ödeme vadesi tarihi, göründüyse, arama büyük/küçük harfe duyarlı değilse veya biz IGNORE_AFTER olarak belirledikse, aynı talimat her iki tarihi de maskeleyebilir.

Bu arama tekniğini kullanmak, bazı oldukça karmaşık kriterleri belirlememize yardımcı olur, ancak tüm durumlar için yeterli değildir. Bazı çıktılar için bitişik bir dize belirtmek her zaman mümkün değildir, çünkü bir dizi yoktur veya çok sayıda vardır. Gösterilen faturamızın sürümünü düşünün.

Bunun, her zaman dört basamaktan ve ardından iki büyük harften oluşan ek bir Stok Kimliği vardır, ancak test durumlarının her çalıştırıldığında gerçek değerlerin farklı olacağını söyleyeceğiz. Şimdiye kadar açıkladığımız yaklaşımların hiçbiri, her bir farklı fatura çıktısı için özel bir dizi karşılaştırma talimatı gerektireceğinden, bunu çok iyi ele almayacaktır.

Normal İfadeleri Kullanan Arama Tekniği

Bu sorun en iyi şekilde, bitişik bir şey yerine alanları arayan daha gelişmiş bir arama tekniği tarafından ele alınır. Bu teknik, yok sayılacak alanların bir açıklamasını kullanır, buna normal ifade veya kalıp denir.

Normal ifadeler (bazen ‘regexp’ olarak kısaltılır), belirli karakterleri özel bir şekilde ele alarak bir karakter modelini tanımlar. Bu özel karakterler, meta karakterler veya joker karakterler olarak bilinir. Örneğin, nokta karakteri ‘.’ herhangi bir karakter anlamına gelir ve soru işareti ‘?’ isteğe bağlı bir karakteri belirtmek için kullanılır.

Normal ifadelerin farklı uygulamaları bazen farklı metakarakterler kullanır veya bunların farklı anlamları vardır; ancak, herhangi bir düzenli ifade biçimini uygulayan herhangi bir ticari karşılaştırıcı, elbette uygulamalarını belgeleyecektir.

Fatura örneğimizde, Stok Kimliği numaralarının her birini belirtmek için [0-9]{4}[A-Z]{2} normal ifadesini kullanabiliriz. Normal ifadeler genellikle oldukça karmaşık görünür, ancak temel sözdizimini anladığınızda bunları anlamak şaşırtıcı derecede kolaydır.

Örneğimizde [0-9], 0 ila 9 dahil olmak üzere rakam karakterlerinden herhangi biri anlamına gelir. {4}, hemen önceki karakterlerden (veya bu durumda olduğu gibi karakter sınıfından) tam olarak dördünü eşleştirmek anlamına gelir. Yani birlikte [0-9] {4}, herhangi bir dört basamaklı bir diziyle eşleşir anlamına gelir. Benzer şekilde, [A-Z] {2}, herhangi iki büyük harften oluşan bir diziyle eşleşme anlamına gelir. İkisini bir araya getirin ve Stok Kimliğimizin bir açıklamasına sahibiz.

Normal ifadenin yok sayılacak alanla sınırlı olması gerekmez. Aslında, yalnızca hedef alanların eşleştiğinden emin olmak için ifadeye, alanların yanında görünecek birkaç gerçek karakter eklemek genellikle daha iyidir. Örneğin, normal ifademizin başına ve sonuna bir boşluk karakteri ekleyebiliriz.


İnternette arama yaparken kullanılan teknikler
Temasla arama tekniği
Google arama Teknikleri pdf
Google arama Kodları
Telefon arama
Google Gelişmiş arama
Farklı arama yöntemleri
Google Telefon arama


Karmaşık Karşılaştırmalar Uygulama

Bir test çıktısının karşılaştırmasının tek bir karşılaştırma olması gerektiği varsayımı vardır. Ancak herhangi bir karşılaştırmanın tek geçişte yapılmasını gerektiren bir kural yoktur. Birden fazla geçiş kullanmak, her seferinde bir yönü karşılaştırma fırsatı verir.

Ticari bir karşılaştırıcı, basit karşılaştırmalar yapmakta olduğu kadar karmaşık karşılaştırmalar yapmakta iyi olmayabilir. (Test araçları kusurlardan muaf değildir ve kusurlar yazılımın karmaşık alanlarında toplanmayı sever.)

Ticari karşılaştırma araçlarının maskelemeyi uygulama şekli değişiklik gösterir. Bazıları, karşılaştırma yapmadan önce maskelenmiş alanları tam anlamıyla kaldırır (bu, orijinalleriniz yerine sonuçların geçici bir kopyasında yapılır). Diğerleri, o yerde bir şeyin yok sayıldığını belirtmek için alanı bazı standart karakterlerle değiştirir.

Bu işe yarar ancak farklılıklar vurgulandığında başarısızlık analizini biraz tuhaf hale getirebilir, çünkü farklılıklar orijinaliniz yerine düzenlenmiş sürüm kullanılarak gösterilir ve bu oldukça farklı görünebilir. Herhangi bir farklılığı orijinal içerikle kolayca ilişkilendirebilmek önemlidir, çünkü hızlı bir şekilde yer bulamamak hem can sıkıcı hem de zaman kaybıdır.

Test Hassasiyeti

Bir noktada, her bir test senaryosunun sonucunu doğrulamak için hangi bilgilerin karşılaştırılacağına karar vermeliyiz. Bir şeyi ne kadar ve ne sıklıkta karşılaştırmalıyız? Mümkün olduğu kadar sık karşılaştırmaya çalışmalı mıyız yoksa tam tersi bir bakış açısıyla test senaryosunun sonunda yalnızca minimum bir karşılaştırma yapmalı mıyız?

Buna testin ‘hassasiyeti’ diyoruz (teknik olarak karşılaştırmaların hassasiyetidir). Mümkün olduğu kadar çok bilgiyi karşılaştırırsak, örneğin, bir test senaryosundaki her adımdan sonra tüm ekranı karşılaştırırsak, ekranın çıktısındaki az ya da çok herhangi bir değişiklik uyumsuzluğa neden olur ve test senaryosu başarısız olur.

Bu hassas test durumu olarak bilinir. Bununla birlikte, yalnızca minimum bilgiyi karşılaştırırsak, örneğin bir test senaryosunun sonunda ekrana yalnızca son mesaj çıktısını karşılaştırırsak, yalnızca bu mesaj farklıysa bir uyumsuzluk meydana gelir. Ekran çıktısındaki diğer değişiklikler test senaryosunun başarısız olmasına neden olmaz. Bu sağlam bir test durumu olarak bilinir.

Dinamik karşılaştırmayı kullanırken, test senaryosu sırasında karşılaştırmanın ne sıklıkta gerçekleştirileceğine de karar vermeliyiz. Her tuş vuruşundan sonraki sonucu karşılaştırırsak, bir şeyin beklendiği gibi olmadığını anında tespit edebiliriz, ancak test durumlarımızın tamamlanması çok uzun zaman alabilir ve beklenen sonuçları güncellemede bize çok fazla zorluk çıkarabilir. test edilen yazılım değişir.

Öte yandan, yalnızca ara sıra ortaya çıkan bir sonucu karşılaştırırsak, test senaryosu başarısız olduğunda neyin yanlış gittiğini bulmamız uzun zaman alabilir.

Test duyarlılığı yalnızca karşılaştırılan bilgi miktarından değil, aynı zamanda karşılaştırılma biçiminden de etkilenir. Örneğin, bir karşılaştırma bir çıktı raporu dosyasındaki bir tarih alanını yok sayarsa, bu, aa/gg/yyyy gibi belirli bir modelin aranmasına göre daha sağlam bir karşılaştırma sağlar.

Benzer şekilde, ekran mesajlarının konumunu değil, yalnızca içeriği karşılaştıran karşılaştırmalar, mesajın her seferinde tam olarak aynı yerde görünmesi konusunda ısrar eden karşılaştırmalardan daha sağlamdır. Fark, tartışılan karşılaştırmanın karmaşıklığındadır.

yazar avatarı
akademi22 akademi22

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir