Arama Tabloları Oluşturma – AutoCAD Ödevi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Fiyatları – AutoCAD Analizi Örnekleri – Ücretli AutoCAD Analizi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Ücretleri

info@akademidelisi.com * 0 (312) 276 75 93 * Her bölümden, Ödev Yazdırma, Proje Yaptırma, Tez Yazdırma, Rapor Yazdırma, Makale Yazdırma, Araştırma Yazdırma, Tez Önerisi Yazdırma talepleriniz için iletişim adreslerini kullanın. Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum

Arama Tabloları Oluşturma – AutoCAD Ödevi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Fiyatları – AutoCAD Analizi Örnekleri – Ücretli AutoCAD Analizi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Ücretleri

24 Ağustos 2022 Autocad excel tablo ekleme AutoCAD tablo excele aktarma AutoCAD Tablo formülleri AutoCAD Tablo oluşturma 0
Tablo Oluşturma – Analizi Yaptırma Fiyatları – Yazılım Analizi Örnekleri – Ücretli Analizi Yaptırma – Ücretli Yazılım Yaptırma v

Arama Tabloları Oluşturma

Arama tablolarını anlamanın en iyi yolu bir tane oluşturmaktır, hadi başlayalım:

1. Bir dikdörtgen çizin ve buna masa adını verin. Dilerseniz çekmeceli, telefonlu, bilgisayarlı vb. aksesuarlarla da süsleyebilirsiniz. Bir blok olarak kaydedin ve geliştirme ortamına girin.
2. Genişlik ve Derinlik Doğrusal parametreleri ve karşılık gelen Uzatma eylemlerini ekleyin. Çalıştığından emin olmak için dinamik bloğu test edin ve geliştirme ortamına dönün.
3. Depth parametresini seçin ve Dist Type’ı değiştirin. Liste için özellik. Dist’in yanındaki Daha Fazla düğmesini tıklayın.Değer Listesi özelliği ve görünen bir değer kümesi girin.Buradaki fikir, derinlik olasılıklarını listede verilen birkaç ayrık değerle sınırlamaktır.
4. Önceki adımı tekrarlayın ve Genişlik özelliği için makul bir değer kümesi listesi yapın (4, 5 ve 6 fit kullandık).
5. Bir Arama parametresi ve bir Arama eylemi ekleyin. Arama parametresini Boyut olarak yeniden adlandırın.
6. Lookup1 eylemini çift tıkladığınızda, Özellik Arama Tablosu iletişim kutusunu göreceksiniz. Parametre Özellikleri Ekle iletişim kutusunu açmak için Özellikler Ekle düğmesini tıklayın. Ctrl tuşunu basılı tutun ve her iki doğrusal parametreyi de seçin. Bunlar, arama tablonuzun girdileri olacaktır.
7. Parametre Özellikleri Ekle iletişim kutusunu kapatmak için Tamam’a tıklayın ve Özellik Arama Tablosu iletişim kutusuna dönün. Her hücrede giriş özelliği değerlerini seçin. Tablodaki her satır bir arama özelliğine karşılık gelir.
8. Aşağıdaki arama özelliklerini girin (her satırda bir tane): Küçük, Orta ve Büyük. Her satırda veri olduğunda, Geri Aramaya İzin Ver etkinleştirilir. Geriye doğru arama, Orta’yı seçip 5 ́ genişlik ve 2 ́-10 ̋ derinlik elde edebileceğiniz anlamına gelir. Tabloları çevirerek kastettiğimiz şudur: Geriye doğru arama ile birden çok girdi özelliğini çalıştırabilirsiniz.
9. <Unmatched> satırına arama özelliği olarak Not Allowed yazın. Tamam’a tıklayın, kaydedin ve dinamik bloğu kapatın.
10. Özellikler paletinde Genişlik, Derinlik ve Boyut ile oynamaya başlayın. Bir arama özelliğine (Küçük, Orta veya Büyük) karşılık gelmeyen giriş özelliklerinin herhangi bir kombinasyonu, Özellikler paletinde İzin Verilmiyor mesajını verir. Bu, üretici tarafından üretilmeyen kombinasyonları manuel olarak ayarlayan kullanıcılar için iyi bir uyarıdır.

Geriye doğru arama tablosu oluşturduktan sonra, arama tutamağından bir özellik seçerek birden çok mülkü yönetebilirsiniz. 

Yer Tutucu Alanlarla Blok Özelliklerini Görüntüleme

Teknik olarak bir aksiyon olmasa da bu önemli tekniği başka nereye koyacağımızı bulamadık. Kesinlikle dinamik ve bir eylem gibi geliyor, bu yüzden burada tartışmakta ahlaki olarak haklıyız.

BlockPlaceholder, yalnızca blok düzenleyicide bir öznitelik değerinin içine yerleştirdiğinizde çalışan özel bir alandır. Adından da anlaşılacağı gibi, bu alan yalnızca blok referans olarak eklendiğinde görünen veriler için bir yer tutucudur.

Bir önceki konuda geliştirilen Genişlik ve Derinlik özellik değerlerinin nasıl görüntüleneceğini size göstereceğiz. BlockPlaceholder alanlarını kullanmak, seçim veya araştırma gerektirmeden dinamik blok özellik değerlerini bir bakışta görmenin bir yoludur.


AutoCAD Tablo formülleri
AutoCAD tablo excele aktarma
AutoCAD Tablo oluşturma
Autocad excel tablo ekleme


Bu adımları takip edin:

1. Geliştirme ortamında mevcut bir dinamik bloğu açın.
2. ATTDEF’i kullanarak veya blok düzenleyici araç çubuğunda Niteliği Tanımla düğmesine tıklayarak bir nitelik ekleyin.
3. Nitelik tanımına bir etiket ve bir bilgi istemi verin. Nitelik tanımı değerine bir alan atamak için Alan Ekle düğmesini tıklayın.
4. Alan iletişim kutusunda, Alan Adları listesinden BlockPlaceholder’ı seçin. Daha sonra görüntülemek istediğiniz blok referans özelliğini seçin. Bu örnekte Genişlik’i seçin. Biçim seçeneklerini ayarlayın ve Tamam’a tıklayın.
5. Değer metin kutusuna bir boşluk, X ve başka bir boşluk ekleyin. Bu metin, nitelik değerindeki alan kodları arasında görünecektir.
6. Alan Ekle düğmesini tekrar tıklayın ve bu sefer blok referans özelliği olarak Derinlik’i seçin.
7. Öznitelik Tanımı iletişim kutusunda Ön Ayarı işaretleyin. Değer olarak alanları olan öznitelikler her zaman önceden ayarlanmalıdır. Tamam’a tıklayın ve nitelik tanımını dinamik blok içine yerleştirin.
8. Öznitelik tanımına çift tıklayın. Varsayılan, Genişlik × Derinlik okumalıdır. Bu blok eklendikten sonra Genişlik ve Derinlik alanlarının değerleri doldurulacaktır. İptal’i tıklayın. Blok düzenleyiciyi kapatın ve değişiklikleri kaydedin.
9. Mevcut dinamik blok referansını silin. Aynı bloğun yeni bir referansını yeniden ekleyin. Bu sefer, az önce tanımladığınız öznitelik işlevselliğine sahiptir.
10. Blok tutamaçlarını manipüle ederek veya Özellikler paletindeki şeyleri değiştirerek dinamik bloktaki Genişlik ve Derinlik özellik değerlerini değiştirin. REGEN veya UPDATEFIELD kullanın, alanlar güncellenecektir.

Şimdi dinamik blok size boyutunun ne kadar havalı olduğunu söylüyor? Özniteliği çizim yapmayan bir katmana koyduk. Blok tasarımcısı için biraz daha fazla iş olsa da, BlockPlaceholder alanı dinamik blokları daha kullanıcı dostu ve bilgilendirici hale getirir.

3D modelleme

3D MODELLEME AutoCAD’de uzun süredir mümkün olmasına rağmen, 3D özellik seti ancak AutoCAD 2007’nin piyasaya sürülmesiyle gerçekten olgunlaştı. AutoCAD’in 3D araçlarının son büyük güncellemesi, 1994 dolaylarında Sürüm 13’te gerçekleşti; bu, 91 yıl öncesinin eşdeğeri!  Bunun ne anlama geldiğinden emin olmasak da, yazılım evriminin hızlandırılmış hızına mükemmel bir şekilde uyuyor.

3D modelleme hakkında hatırladığınız son şey 3DFACE komutuysa, bu bölüm size bir kemik atacak. Açıkçası, 3D modelleme ile çok şey değişti ve AutoCAD 2007’deki en sıcak konulardan biri haline geldi.

Koordinat sistemleri, yalnızca 2D çizim için AutoCAD kullanan gelenekçiler için daha kafa karıştırıcı konulardan biri olabilir. 3B modelleme yaparken genellikle XY düzleminde nesneler çizersiniz, bu nedenle kavramsal olarak 2B çizime çok benzer. Sadece 3D modelleme ile, istediğiniz yerde çizim yapabilmeniz için kullanıcı koordinat sistemini (UCS) ayarlayarak XY düzlemini istediğiniz yere yeniden yönlendirebilirsiniz.

Ayrıca dünya koordinat sisteminden (WCS) çıkmadan üçüncü boyuta erişebilirsiniz. Bir sonraki bölümde, modellemenizi koordine etmenize yardımcı olacak birkaç teknik göstereceğiz.

yazar avatarı
akademi22 akademi22

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir