Alan Komutu – AutoCAD Ödevi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Fiyatları – AutoCAD Analizi Örnekleri – Ücretli AutoCAD Analizi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Ücretleri

info@akademidelisi.com * 0 (312) 276 75 93 * Her bölümden, Ödev Yazdırma, Proje Yaptırma, Tez Yazdırma, Rapor Yazdırma, Makale Yazdırma, Araştırma Yazdırma, Tez Önerisi Yazdırma talepleriniz için iletişim adreslerini kullanın. Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum

Alan Komutu – AutoCAD Ödevi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Fiyatları – AutoCAD Analizi Örnekleri – Ücretli AutoCAD Analizi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Ücretleri

4 Ocak 2023 Autocad taralı alan hesaplama Autocad toplu alan hesaplamak 0

Alan Komutu ile Alan Toplama ve Çıkarma

Tarama desenleri, alanları bulmak için son derece iyi çalışır, ancak herhangi bir nedenle tarama desenlerini kullanamayacağınızı fark ederseniz, başka bir alternatifiniz vardır. Kapalı sınırların sürekli çizgi ana hatlarını oluşturmak için Sınır adlı bir komutu kullanmaya devam edebilir ve ardından Alan komutunu kullanarak ana hattın alanını elde edebilirsiniz.

Sınır içinde adalar varsa, adanın alanını genel sınır alanından çıkarmak için Alan komutunun Çıkart özelliğini kullanmanız gerekir. Bu bölümde alt uçta iki daire şeklinde iki adacık içeren flanş kısmı örneğini kullanacaksınız.

Alan komutunun Ekleme ve Çıkarma seçeneklerini kullanarak, hesaplanmakta olan birkaç ayrı alanın toplamını koruyabilirsiniz. Bu, karmaşık şekillerin olduğu alanları bulma konusunda size esneklik sağlar. Bu bölüm, bu seçeneklerin kullanımında size yol gösterir.

Aşağıdaki alıştırma için daireler içeren bir kenar şekli kullanacaksınız. Bu şekil basit yaylardan, çizgilerden ve dairelerden oluşur. Çalışan bir alan çetelesini nasıl tutabileceğinizi görmek için bu adımları kullanın:

1. Unit dosyasından çıkın ve Flange.dwg dosyasını açın. Birim dosyasındaki değişiklikleri kaydetme zahmetine girmeyin.
2. Sınır Oluşturma iletişim kutusunu açmak için Sınır Çiz’i seçin.
3. Noktaları Seç’e tıklayın.
4. Flanş şeklinin içine tıklayın. Daire adaları da dahil olmak üzere şeklin tamamı vurgulanır.
5. ↵ tuşuna basın. Artık şeklin bir sürekli çizgisine sahipsiniz, ancak sınır nesnelerinin üzerine çizildikleri için sürekli çizgilerin oluşturulduğu açık olmayacaktır.
6. Alan komutunun Ekle ve Çıkar seçeneklerini kullanarak devam edin. Araç Sorgulama Alanı’nı seçin.
7. Ekle moduna girmek için A↵ yazın ve ardından bir nesne seçmek için O↵ yazın.
8. Flanş dış hattının dikey bir kenarına tıklayın. Aşağıdaki mesajı görüyorsunuz.
9. Ekle modundan çıkmak için ↵ tuşuna basın.
10. Çıkarma moduna girmek için S↵ yazın ve ardından bir nesne seçmek için O↵ yazın.
11. Dairelerden birine tıklayın. Bu size seçilen nesnenin alanını ve çevresini ve flanş anahattının toplam alanı eksi dairenin sürekli sayısını gösterir.
12. Diğer daireye tıklayın.
Yine, seçilen nesnenin alanı ve çevresinin bir listesini ve şimdi 26.4940 değerini gösteren toplam alanın sürekli bir sayısını görürsünüz. Bu son değer, flanşın gerçek alanıdır.
13. Alan komutundan çıkmak için ↵ tuşuna iki kez basın.

Bu alıştırmada, önce ana nesne taslağını seçtiniz ve ardından ada nesnelerini çıkardınız. Bu sırayı takip etmek zorunda değilsiniz; Negatif alan değerleri elde etmek için alanları çıkararak başlayabilir ve ardından toplamı elde etmek için diğer alanları ekleyebilirsiniz. Alanları toplamayı veya çıkarmayı unutmanız durumunda, Toplama ve Çıkarma modları arasında da geçiş yapabilirsiniz.

Alan Komut isteminin, hem Ekleme hem de Çıkarma modları için varsayılan seçenek olarak İlk köşe noktasını belirle veya : sunduğunu fark etmişsinizdir. Daireleri seçmek için Nesne seçeneğini kullanmak yerine, bu bölümdeki ilk alıştırmada yaptığınız gibi dikdörtgen bir alanı belirtmek için noktaları seçmeye başlayabilirsiniz.

Bir alan hesaplaması için nokta seçerken ↵ tuşuna bastığınızda, AutoCAD otomatik olarak ilk ve son noktaları birleştirir ve hesaplanan alanı döndürür. Toplama veya Çıkarma modundaysanız, noktaları seçmeye devam edebilirsiniz ancak ek alanlar, seçtiğiniz bir sonraki noktadan itibaren hesaplanır.

Bu alıştırmalardan görebileceğiniz gibi, mümkün olan her yerde önce bir sürekli çizgi ile bir alanın ana hatlarını çizmek ve ardından sürekli çizgilerin alan değerlerini eklemek ve çıkarmak için Nesne seçeneğini kullanmak daha kolaydır.

Bu örnekte, mekanik bir nesnenin alanını elde ettiniz. Ancak aynı işlem, hesaplamak istediğiniz her tür alan için geçerlidir. Topografik bir haritadaki bir mülkün alanı veya bir kat planının alanı olabilir. Örneğin, sürekli çizgi olduğu sürece gösterilen gibi düzensiz bir alanı bulmak için Nesne seçeneğini kullanabilirsiniz.


Autocad alan HESAPLAMA ve yazma
Autocad taralı alan hesaplama
Autocad hatch alan göstermiyor
Polyline Alan hesaplama
Autocad area komutu ayarları
Autocad toplu alan hesaplama
Autocad alan hesaplama
Autocad alan HESAPLAMA m2


Alan Verilerini Bir Çizim Dosyasına Kaydetme

Bir nesnenin alanını bulduktan sonra, genellikle onu bir yere kaydetmeniz gerekir. Bunu bir proje kayıt defterine yazabilirsiniz, ancak bunu gözden kaçırmak kolaydır. Alan bilgilerini depolamanın daha güvenilir bir yolu, öznitelikleri kullanmaktır.

Aşağıdaki örneği göz önünde bulundurun: Bir bina projesinde, oda numarası, oda alanı ve oda alanının en son ölçüldüğü tarih için öznitelikleri içeren bir blok oluşturabilirsiniz. Alan ve tarih özelliklerini görünmez yaparak sadece oda numarasının görünmesini sağlayabilirsiniz. Daha sonra bu bloğu her odaya yerleştirebilirsiniz.

Alanı bulduktan sonra Ddatte komutu ile kolayca blok özelliğinize ekleyebilirsiniz. Böyle bir bloğu, alan verilerini depolamak istediğiniz herhangi bir çizimde kullanabilirsiniz. Nitelikler hakkında daha fazla bilgi için Bölüm 13’e bakın.

Genel Bilgi Alma

Bu kitapta şimdiye kadar çizimlerinizin geometrisi hakkında nasıl veri alacağınızı gördünüz. AutoCAD ayrıca çizimlerinizin genel durumuna erişmek için kullanabileceğiniz bir dizi araç içerir. Bir dosyadaki geçerli ayarların durumu veya bir çizimin oluşturulduğu ve en son düzenlendiği zaman hakkında bilgi toplayabilirsiniz.

Bu bölümde, Araç Sorgulama seçeneğinin basamaklı menüsünde bulunan araçları kullanarak çiziminizden bu tür bilgileri çıkarma alıştırması yapacaksınız.

Çizimin Durumunu Belirleme

Büyük bir projede bir grup insanla çalışırken, bir çizimin kurulumunu takip etmek çok önemli hale gelir. Üzerinde çalıştığınız çizim hakkında temel nokta, mevcut mod ayarları ve çalışma alanı veya bilgisayar belleği kullanımı gibi genel bilgileri elde etmek için Durum komutunu kullanabilirsiniz.

Durum komutu, özellikle başka birisinin üzerinde çalıştığı bir çizimi düzenlerken faydalıdır, çünkü kendi çalışma tarzınıza göre ayarları belirlemek ve değiştirmek isteyebilirsiniz. Araç Sorgulama Durumunu Seçme, gösterilene benzer bir liste görüntüler.

İPUCU: Başka biri tarafından oluşturulan bir dosyayı düzenlerken sorun yaşıyorsanız, zorluk genellikle birlikte çalışmaya alışık olmadığınız yeni veya farklı bir ayarla ilişkilendirilebilir. AutoCAD alışılmadık bir şekilde davranıyorsa, yardım istemeye başlamadan önce dosya ayarlarına hızlı bir göz atmak için Durum komutunu kullanın.

yazar avatarı
akademi22 akademi22

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir