Tablo Stili Seçenekleri – AutoCAD Ödevi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Fiyatları – AutoCAD Analizi Örnekleri – Ücretli AutoCAD Analizi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Ücretleri
Tablo Stili Seçenekleri
Daha önce gösterilen Yeni Tablo Stili iletişim kutusuna daha yakından bakalım. İlk başta biraz şaşırtıcı gelebilir, ancak bu iletişim kutusunun bölümlerini keşfetmek için zaman ayırdığınızda, oldukça basittir. Aşağıda, Yeni Tablo Stili iletişim kutusunun parçalarının gruba göre bir açıklaması sunulmaktadır.
Tabloyu Başlatma Tipik olarak, bu iletişim kutusunun diğer gruplarındaki ayarları kullanarak yeni bir tablo stili ayarlayabilirsiniz, ancak Başlangıç Tablosu grubu, yeni tablo stiliniz için temel olarak çizimde mevcut bir tabloyu kullanma olanağı sağlar. Bu, çiziminizde bir tabloyu biçimlendirmek için bazı çalışmalar yaptıysanız yardımcı olabilir. Bu grup iki düğme içerir.
Soldaki, yeni stiliniz için çizimde var olan bir tabloyu seçmenizi sağlar. Bu düğmeyi tıklarsanız, çiziminizde bir tablo seçmenize izin vermek için iletişim kutusu geçici olarak kapanır. Sağdaki düğme çizim içi tablo seçiminizi kaldırır ve iletişim kutusundaki ayarlara geri döner.
Genel Genel grubu yalnızca bir ayar sunar: tablonun yönü. Tipik olarak, tablonun yukarıdan aşağıya doğru okunduğu anlamına gelen Aşağı seçeneğini kullanırsınız. Herhangi bir nedenle altta başlıkları olan bir tabloya ihtiyacınız varsa, Yukarı seçeneğini seçin.
Hücre Stilleri Hücre stilleri aracılığıyla tek tek hücrelerin görünümü üzerinde yüksek derecede kontrole sahipsiniz.
Varsayılan olarak, yeni tablo stiliniz Veri, Başlık ve Başlık adlı üç hücre stiline sahip olacaktır. Bu hücre stillerini Hücre Stilleri grubunun üstündeki açılır listeden seçebilirsiniz. Ardından, açılır listenin altındaki üç sekmeyi kullanarak seçilen stili düzenleyebilirsiniz.
Her sekmenin işlevinin kısa bir açıklaması aşağıda verilmiştir:
◆ Genel, size arka plan rengi, hizalama, biçim ve hücrede sunulan bilgilerin türü üzerinde kontrol sağlar. Kenar Boşlukları seçenekleri, hücredeki kenar boşluklarını kontrol eder. Genel sekmesinin altındaki Satır/Sütun Oluşturmada Hücreleri Birleştir seçeneği, seçilen hücre stili için hücrelerin tek bir hücrede birleştirilmesine neden olur.
◆ Metin, varsayılan metin stili, yüksekliği ve rengi ile hücredeki metnin açısı üzerinde kontrol sahibi olmanızı sağlar.
◆ Kenarlıklar, hücrenin kenarları için çizgi kalınlığını kontrol etmenizi sağlar.
Hücre Stilleri açılır listesinin sağındaki iki düğmeyi kullanarak da kendi hücre stilinizi oluşturabilirsiniz. Sol düğme, yeni bir hücre stili oluşturmanızı sağlar. Sağdaki düğme, Hücre Stilini Yönet iletişim kutusu aracılığıyla bir hücre stili oluşturmanıza, yeniden adlandırmanıza veya silmenize olanak tanır.
Hücre Stili Önizlemesi Bu pencere, Hücre Stilleri grubunun sekmelerinde yaptığınız ayarlarla hücre stilinin nasıl görüneceğinin bir önizlemesini sunar. Bu önizleme, siz Genel, Metin veya Kenarlıklar sekmesindeki ayarları değiştirdikçe gerçek zamanlı olarak değişir.
Boyutları Kullanma
Bir projenin boyutlarını belirlemeden önce tasarımınız değişir ve birçok soru cevapsız kalabilir. Boyutlandırmaya başladıktan sonra, parçaların birbirine uyup uymadığını veya birlikte çalışıp çalışmadığını görmeye başlayacaksınız. Boyutlandırma, bir tasarımın ne kadar iyi çalıştığı ve ne kadar hızlı geliştiği konusunda çok önemli olabilir.
Bir mimarsanız, boyutlar kod uyumluluğuyla ilgili soruları yanıtlar; mekanik uygulamalarla ilgileniyorsanız, toleranslar, uyum ve girişim hakkındaki soruları yanıtlarlar.
Siz ve tasarım ekibiniz şematik düzeyde bir tasarıma ulaştıktan sonra, geçici boyutları bile ekipteki diğer kişilere iletmek tasarım geliştirmeyi hızlandırabilir. Boyutlar, fikirlerinizi daha da geliştirebileceğiniz bir noktayı temsil eder.
AutoCAD ile herhangi bir çizime kolayca geçici veya nihai boyutlar ekleyebilirsiniz. AutoCAD, ölçüm yapmanıza gerek kalmadan size doğru bir boyut da verir.
Ölçülendirilecek iki noktayı ve ölçü çizgisi konumunu siz seçersiniz ve gerisini AutoCAD yapar. AutoCAD’in ilişkisel boyutlandırma özelliği, boyutlandırılmış nesnenin boyutu veya şekli değiştiğinde boyutları otomatik olarak da günceller.
AutoCAD Ders Notları PDF
AutoCAD komutları ve sembolleri PDF
AutoCAD tablo düzenleme
AutoCAD Komutları resimli
AutoCAD Komutları PDF
AutoCAD Komutları ve işlevleri
AutoCAD Ders Notları 2022
AutoCAD KISAYOLLARI PDF
Bu boyutlandırma özellikleri size değerli zaman kazandırabilir ve çizimlerinizdeki boyutsal hataların sayısını da azaltabilir.
Bu bölümdeki konular aşağıdakileri içerir:
◆ Bir Boyutun Bileşenlerini Anlamak
◆ Bir Ölçümlendirme Stili Oluşturma
◆ Lineer Boyutların Çizimi
◆ Boyutları Düzenleme
◆ Ortogonal Olmayan Nesneleri Boyutlandırma
◆ Lider Oku Olan Bir Not Ekleme
◆ Ordinat Ölçümlendirmelerini Uygulama
◆ Tolerans Gösterimi Ekleme
Bir Boyutun Bileşenlerini Anlamak
Bu bölümdeki alıştırmalara başlamadan önce, bir boyutun parçalarının adlarını bilmek yardımcı olacaktır. Parçaların etiketlendiği bir ölçümlendirme örneğini gösterir. Boyut çizgisi, boyutlandırılan mesafeyi temsil eden çizgidir.
Her iki ucunda çapraz onay işaretleri olan yatay çizgidir. Uzatma çizgileri, boyutlandırılan nesneden kaynaklanan çizgilerdir. Size boyutun alındığı tam konumu da gösterirler. Boyut metni, genellikle boyut çizgisinin içinde veya üzerinde gösterilen boyut değeridir.
Ölçü çizgisinin diğer bir bileşeni de ölçü çizgisi uzantısıdır. Bu, boyut çizgisinin uzatma çizgisinin ötesine uzanan kısmıdır. Ölçü çizgisi uzantıları genellikle yalnızca mimari ölçülerde de kullanılır.
Uzatma çizgileri genellikle tüm ölçü türlerinde ölçü çizgilerinin ötesine uzanır. Orijinden uzatma çizgisi ofseti, uzatma çizgisinin başlangıcından boyutlandırılan nesneye olan mesafedir. Boyut çizgisinin ötesindeki uzantı, boyut çizgisinin uzatma çizgisini geçtiği mesafedir ve en çok mimari çizimlerde de kullanılır.
Boyut stilleri oluşturarak veya düzenleyerek bu bileşenlerin her birini kontrol edebilirsiniz. Ölçü stilleri, ölçülerinizin görünümünü belirleyen ayarlardır. Birden çok stili tek bir çizimde saklayabilirsiniz. Bu bölümdeki ilk alıştırma size bir ölçü stilini nasıl oluşturacağınızı da gösterecektir.
Boyutlandırma Standartları
Bir boyutun bileşenlerine ek olarak, bir çizimdeki boyutların yerleşimini ve stilini yöneten standartları da bilmelisiniz. Her endüstrinin metin boyutu, metin stili, ok stili, boyut yerleşimi ve genel boyutlandırma yöntemleri için farklı standartları da vardır.
Bu konular bu yazı dizisinin kapsamı dışındadır; ancak, sektörünüzle ilgili standartlara aşina olmanızı tavsiye ederim. Boyut standartları hakkında daha fazla bilgi edinmek istiyorsanız birçok kaynak da kullanabilirsiniz.
AutoCAD Ders Notları 2022 AutoCAD Ders Notları pdf AutoCAD KISAYOLLARI PDF AutoCAD Komutları PDF AutoCAD komutları resimli AutoCAD Komutları ve işlevleri AutoCAD Komutları ve sembolleri PDF AutoCAD tablo düzenleme