Araştırma-Uygulama Ortaklıkları – Swot Analizi Ödevi Yaptırma – Swot Analizi Analizi Yaptırma Fiyatları – Swot Analizi Örnekleri – Ücretli Swot Analizi Yaptırma – Swot Analizi Yaptırma Ücretleri
Araştırma-Uygulama Ortaklıkları
Bu bölümde sunulan araştırma, Bilim, Teknoloji, Mühendislik ve Matematik (STEM) eğitiminde sektörler arası araştırmaya dayalı işbirliğine odaklanmaktadır. Sektörler arası işbirlikleri kavramı, üç sektörden kuruluşlar arasındaki ortaklıkları ifade eder: birinci hükümet ve yerel makamlar; ikinci kar amaçlı şirketler; ve üçüncü kâr amacı gütmeyen kuruluşlar ve STK’lar (kamu üniversiteleri ve diğer sivil toplum kuruluşları).
Görünen o ki, İsrail’de STEM eğitimi ile ilgili farklı sektörler arasında birçok iş birliği mevcut olsa da, bunlar çoğunlukla ne araştırmaya dayalı ne de metodolojik olarak belgelenmiştir. Bu nedenle, işbirliği sonucunda üretilen bilgi keşfedilmemiş ve araştırılmamıştır. diğer eğitim girişimlerine hizmet etmez.
Ek olarak, genel olarak kuruluşlar ve özellikle Eğitim Bakanlığı (MoE), genel olarak İsrail eğitim sistemini ve özel olarak İsrail’de STEM eğitimini güçlendirebilecek farklı olası üretken işbirliği türlerine maruz kalmaz. Sektörler arası araştırmaya dayalı işbirliklerine odaklandığımız için, öğretmenler ve araştırmacılar arasındaki işbirliği fikrinden kaynaklanan Araştırma-Uygulama Ortaklıkları (RPP’ler) ortak terimini kullanacağız.
RPP’ler genellikle doğrusal bir model şeklini alır. Bu modele göre, araştırma sonuçları genellikle temel araştırmadan uygulamalı araştırma ve uygulama aşamalarından yaygınlaştırma aşamasına kadar tek yönde akar. Penuel ve meslektaşları “doğrusal model”in altında yatan yanılsamanın altını çiziyor:
Araştırmacılar genellikle bu (araştırma-uygulama) boşluğunu kapatmanın en iyi yolunun, öğrenmeyle ilgili temel araştırmaları öğretmenlerin uygulayabileceği, çok çeşitli öğrenciler için etkili ve yararlanabilecek herhangi bir öğrencinin erişebileceği müdahalelere dönüştürmek olduğunu hayal eder.
Yine de, araştırmacıların laboratuvarından çıkan ve kullanışlı geniş ölçekli eğitim programlarına “çevrilmiş” düzgünce “paketlenmiş” müdahale programlarının görünüşte çekici görünen vizyonuna rağmen, Araştırma-Uygulama Ortaklıklarında durum çok daha karmaşıktır. Penuel, özellikle lineer veya boru hattı modelinin üç sınırlaması olduğunu iddia eder:
(1) Araştırmacılar ve uygulayıcılar arasında karşılıklılık ve karşılıklılık ilişkisini teşvik etmez; (2) müdahalelerin bir ortamdan diğerine geçtiği durumlara uymaz; (3) Araştırmanın dar bir kullanımını yalnızca karar verme için kanıt sağlama biçimi olarak aktarırken, başarılı RPP’ler “uygulayıcılar, sorunlara yeni bakış açıları kazanmalarına yardımcı olan ve yeni tür araştırmaları kolaylaştıran araştırmalara değer verebilir ve yaparlar. kalıcı sorunlara çözümler”.
Stein ve Coburn (2010), 1990’lı ve 2000’li yıllarda ABD eğitim alanındaki bir dizi RPP’yi incelerken doğrusal modele bir alternatif sunmuştur. İkili modellerine göre, araştırmacılar ve uygulayıcılar arasındaki bilgi, araştırmacılar ve uygulayıcıların düzenli olarak buluştuğu, birlikte çalıştığı ve bilgi alışverişinde bulunduğu bir “etkileşimli alan” aracılığıyla her iki yönde akar.
ABD’de son yirmi yılda RPP’lerdeki artışa ve bunları karakterize etmek için yapılan kavramsal çalışmaya rağmen, başarılı ortaklıklar kurmaya olanak sağlayan kolaylaştırıcılar ve kısıtlamalar hakkında pek bir şey bilinmiyor. Yakın tarihli bir incelemede, Coburn ve Penuel (2016) Eğitimde Araştırma-Uygulama Ortaklıkları: Sonuçlar, Dinamikler ve Açık Soruları ele almaktadır.
“Diğer alanlarda RPP’ler içinde geliştirilen müdahalelerin başarısına dair kanıtlar olmasına rağmen, RPP’lerin eğitimdeki etkisine ilişkin araştırmaların seyrek olduğunu ve dar bir sonuç yelpazesine odaklandığını” savunuyorlar. Coburn ve Penuel (2016) ayrıca, “Eğitim ve diğer alanlarda RPP’lerin sonuçları üzerine yapılan araştırmaların çoğu, bir ortaklık bağlamında geliştirilen müdahalelerin etkisine odaklanmıştır.
Araştırma Merkezleri
Uygulama ve Araştırma Merkezi
Araştırma MERKEZLERİ YÖNETMELİĞİ
YÖK uygulama ve Araştırma Merkezi Açma Esasları
Uygulama ve Araştırma MERKEZİ YÖNETMELİĞİ
Özel Araştırma Merkezi nasıl kurulur
Yükseköğretimin amaç ve görevleri
2547 sayılı Kanun 38 madde GÖREVLENDİRME
Bu nedenle, ortaklığın kendisinin veya CHP’lerin diğer sonuçlarının etkisini araştırmazlar”. Buna göre, RPP’leri araştırmak için dört odak alanı içeren bir araştırma gündemi önerirler: sonuçlar, karşılaştırmalı çalışmalar, stratejiler ve politik boyutlar.
Bu çalışmaya olan ilgimiz, özellikle stratejilerde veya RPP’lerin ve bunların sonuçlarının nasıl teşvik edileceğinde yatmaktadır. Coburn ve Penuel (2016), “sürekli işten ayrılma, ortak dil veya iş uygulamaları oluşturma ihtiyacı, güveni teşvik etme ve birden fazla düzeyde birlikte ve farklı çalışma yolları gibi ortak zorlukları ele almaya yönelik stratejilerin göreli güçlü ve zayıf yönlerine odaklanan çalışmalar için çağrıda bulundu. eğitim sistemleridir.” Daha geniş bir yaklaşım benimsiyoruz ve bu araştırmayı, İsrail STEM eğitimine odaklanarak ülke düzeyinde RPP’lerin yapısal geliştiricileri ve kısıtlamalarına doğru genişletiyoruz.
Doğrusal ve ikili model kavramları bize İsrail’deki STEM eğitimindeki RPP’leri incelemek için bir mercek sağlayacaktır. Birkaç olay bizi bu alanı araştırmaya yöneltti; bunlardan biri İsrail Yüksek Öğretim Kurulu tarafından yayınlanan ve İsrail üniversitelerindeki tüm okulların, fakültelerin ve eğitim bölümlerinin değerlendirildiği 3 yıllık bir değerlendirme sürecinin ardından yayınlanan bir değerlendirme raporudur. CHE tarafından atanan uluslararası bir komite tarafından kullanılır. Komite genel raporunda şunları yazdı:
Araştırma, bir üniversitenin tüm akademik birimlerinin can damarıdır, ancak profesyonel okulların, araştırma için araştırma yapmanın ötesine geçen bir sosyal yükümlülüğü vardır: parçası oldukları toplumu geliştirmek gibi bir görevleri vardır. Bir eğitim fakültesi için bu, eğitim araştırmasının, ülkenin eğitim kurumlarını yöneten ve yöneten öğretmenlerin, öğrencilerin, müdürlerin, velilerin ve denetçilerin eline geçmesi gerektiği anlamına gelir.
RPP’ler için olası modellerin farkında olarak, STEM eğitiminde ne tür RPP’lerin ve hangi kapsamda gerçekleştirildiğini ve ayrıca karşılaştıkları engelleri ve bu RPP’lerin tüketebileceği fırsatları incelemeye karar verdik.
Uygulamada, yukarıda bahsedilen konulara (esas olarak stratejiler) ilişkin anlayışımızı geliştirmek ve CHE raporunun eleştirisinin köklerini ortaya çıkarmak için, RPP’lerden ilham alan bir araştırma-uygulama yaklaşımı benimsedik. Spesifik olarak, İsrail’deki STEM eğitimine ilgi duyan tüm sektörlerden ek anket verileriyle birlikte bir konferans aracılığıyla veri topladık.
İsrail’deki CHP’lerin stratejik boyutlarının, özellikle hangi hedeflere ulaştıklarının, potansiyellerini tüketip tüketmediklerinin ve nasıl yönetildiklerinin incelenmesini kolaylaştırmak için SWOT analitik aracını uyguladık. SWOT, Güçlü Yönler, Zayıf Yönler, Fırsatlar ve Tehditlerin kısaltmasıdır.
SWOT analizi, kuruluşların işlerini (finansal veya sosyal) yönetmek, kararlar almak ve stratejiler belirlemek için kullandıkları birçok 2 x 2 matristen biridir. Güçlü yönleri ve fırsatları artıran stratejileri incelemeyi ve böylece kuruluşu zayıf yönlerinden ve çevre tehditlerinden korumayı sağlar.
2547 sayılı Kanun 38 madde GÖREVLENDİRME Araştırma Merkezleri Araştırma MERKEZLERİ YÖNETMELİĞİ Özel Araştırma Merkezi nasıl kurulur Uygulama ve Araştırma Merkezi Uygulama ve Araştırma MERKEZİ YÖNETMELİĞİ YÖK uygulama ve Araştırma Merkezi Açma Esasları Yükseköğretimin amaç ve görevleri