3D Modelleme – AutoCAD Ödevi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Fiyatları – AutoCAD Analizi Örnekleri – Ücretli AutoCAD Analizi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Ücretleri
3D Modelleme
Herhangi bir 3D modelleme yapmayı planlıyorsanız ve yapmanız gerekiyorsa, AutoCAD 2007 kullanıyorsanız artı imlecini 3D için ayarlayın, böylece hangi yolun olduğunu bilirsiniz. Seçenekler komutunu kullanın ve 3D Modelleme sekmesine tıklayın.
Z Eksenini Artı İşaretinde Göster’i seçin. Bunu yapmak, artı işaretine üçüncü “yukarı” boyutu ekler; mavi renkte görünür. Renk kodlama çılgınlığının bir yöntemi var. Bilgisayarları bilen herkes, monitörlerin RGB renk uzayını kullandığını bilir.
Ressamların kafası sık sık karışır, çünkü sarının birincil renk olduğunu öğrenirler ve en azından, yansıyan ışıkta gördüğünüz eksiltici renk için (tuval üzerindeki boyada olduğu gibi). Bilgisayar monitörleri gözlerinize ışık saçar, bu nedenle tamamen farklı bir hayvan olan ek renk kullanırlar. Ama dalıyoruz.
Anımsatıcı veya hatırlamanın yolu RGB=XYZ’dir; kırmızı, X eksenini, Y için yeşil ve Z için maviyi temsil eder. UCS simgesi daha kalındır ve varsayılan olarak eksen uçlarında konik ok uçları vardır, ancak şunu gözlemleyin: aynı sert ve hızlı renk kodlama kuralları.
Eksenleri artı işaretlerinde etiketlemeyi seçebilirsiniz (Seçenekler’de), ancak bir kez renk anımsatıcısını elde ettiğinizde, bunu yapmak aşırıya kaçacaktır. Seçenekler iletişim kutusunun 3D Modelleme sekmesini kapatmadan önce İşaretçi Girişi için Z Alanını Göster’i seçin. Bu seçenek, dinamik girişi kullanarak ekranda Z koordinatlarını girmek isterseniz yararlıdır, ancak nokta girişi de Draft Ayarlarında etkinleştirilmelidir.
Çark Dönmesi
Bize farenizde bir tekerlek olduğunu söyleyin. Eğer yapmazsan, ne düşünüyorsun? En kısa sürede dışarı çıkın ve tekerlekli bir fare satın alın ne pahasına olursa olsun bir fırın satışı veya araba yıkama yapın! Fare tekerleği, en iyi üretkenlik artırıcılardan biridir. Birkaç önemli sistem değişkeni, fare tekerleğinin davranışını kontrol eder.
“MBUTTONPAN MBUTTONPAN”, orta düğmelerin kaydırma yapıp yapmadığını veya nesne ek menüsünü görüntüleyip görüntülemediğini kontrol eden sistem değişkenidir (bu pek kullanışlı değildir). Tekerlek düğmesiyle kaydırma yapmak o kadar sezgiseldir ki çoğumuz bunu hafife alırız. Varsayılan olarak açıktır, ancak biri onu kapatırsa, muhtemelen delirirsiniz – bu yüzden bu ipucu gününüzü güzelleştirecek.
Kaydırma için MBUTTONPAN’ı 1’e ve nesne ek menüsünü görüntülemek için 0’a ayarlayın. MBUTTONPAN açıkken artık ekrandaki kaydırma çubuklarını kullanmanıza veya PAN tuşuna basmanıza gerek yok; sadece tekerlek düğmesini kullanın. Hala eski bir üç düğmeli fareye sahip olanlarınız, MBUTTONPAN’ı 0’a ayarlamayı tercih edecek, çünkü zaten kaydırma yapamayacaksınız.
“ZOOMWHEEL” sistem değişkeni, yakınlaştırmak için tekerleği döndürdüğünüz yönü kontrol eder. AutoCAD, tekerleği kendinizden uzağa çevirdiğinizde (ileri yönde) yakınlaştıracak şekilde ayarlanmıştır. İleri kaydırarak kamerayı ekrandaki nesnelere doğru, geri kaydırarak da nesnelerden uzaklaşıyorsunuz. Bu sistem değişkenini 1 olarak ayarlayarak bu davranışı tersine çevirmek artık mümkün.
Bunu neden yapmak isteyesin ki? AutoCAD ve Autodesk Inventor, Google Sketchup ve/veya Google Earth arasında geçiş yaparken görsel korteksinizde kolaylaştırmak için. Tüm bu uygulamalar (ve muhtemelen diğerleri) fare tekerleğinin ters yakınlaştırma yönünü kullanır, böylece tekerleği ileri (sizden uzağa) döndürmek uzaklaştırır. Nesneler kameradan uzaklaşıyor ve bunun tersi de oluyor. Artık uzman kullanıcılar, 3D programlar arasında geçiş yaparken daha az şaşıracaklar (eski alışkanlıkları kırmak zor olsa da).
“ZOOMFACTOR ZOOMFACTOR”, fare tekerleğiniz döndürüldüğünde ne kadar hızlı yakınlaşıp uzaklaşacağını kontrol eder. Yakınlaştırma faktörü, mümkün olan maksimum hızın bir yüzdesini temsil eden bir sayıdır. Yakınlaştırma hızını yönetmek için ZOOMFACTOR’u 1 ile 100 arasında bir sayıya ayarlayın. Daha düşük hızlar size daha iyi kontrol sağlar, ancak herhangi bir yere gitmek tüm gün sürebilir. Bu, kendiniz için seçmeniz gereken kişisel bir ayardır.
3d MODELLEME Nedir
3d tasarım Nedir
3d modelleme programları nelerdir
3D modelleme programı
Modelleme Nedir
3d mimari modelleme Nedir
3d modelleme Nasıl Yapılır
3D modelleme Maaşları
Sağ Fare Düğmesini Özelleştirin
AutoCAD’i uzun süredir kullanıyorsanız, sağ tıklamanın Enter anlamına geldiğinin ne kadar verimli olduğunu hatırlayacaksınız. Son komutu sonlandırmak ve tekrarlamak için Ara Çubuğu veya Enter tuşuna basmak için diğer elinizi kullanmak zorunda kalmadan fare ile çok daha hızlı bir şekilde taslak oluşturabilirsiniz.
AutoCAD’in sürekli evrimi yolunda bir yerde, iyi arkadaşımız Enter yerine sağ tıkladığınızda bir kısayol menüsü görünmeye başladı. Kısayol menüsü çoğu zaman birçok seçeneğinden biri olarak Enter’a sahip olsa da, bu açıkça bir uzlaşma durumudur. Enter için sağ tıklamak daha hızlıdır.
Adil olmak gerekirse, sağ tıklama kısayol menüsünün de avantajları vardır. Hatta bazı insanlar buna güvenmek için büyüdü. Yemin ederiz ki kısayol menülerinde henüz başka hiçbir yerde bulamadığımız komutlar var! İyi haber şu ki, her iki dünyanın da en iyisine sahip olabilmeniz için sağ tıklama davranışını özelleştirebilirsiniz.
Seçenekler komutunu kullanın ve Kullanıcı Tercihleri sekmesini seçin. Aynı ada sahip bir iletişim kutusu getirmek için Sağ Tıkla Özelleştirme düğmesini tıklayın. Burada doğru düğmenin tam olarak nasıl davranmasını istediğinizi seçebilirsiniz.
Sağ düğme son komutu tekrarlamalı mı, kısayol menüsünü açmalı mı yoksa Enter gibi mi davranmalı? Düşünürseniz, cevabınız muhtemelen nesnelerin seçilip seçilmediğine ve bir komutun devam edip etmediğine bağlıdır.
Şaşırtıcı bir şekilde, tüm bu olasılıklar özelleştirilebilir, ancak pratikte fare davranışını bu şekilde kilitlemenin biraz fazla kısıtlayıcı olabileceğini göreceksiniz. Ara sıra fikrinizi değiştirir ve son komutu tekrarlamak yerine kısayol menüsünün görünmesini isterseniz ne olur?
Belki de tüm olası dünyaların en iyisi zamana duyarlı sağ tıklamayı açmaktır. İletişim kutusunun üstündeki kutuyu işaretleyin ve sağ tıklama eyleminiz zamanlanmış olacaktır.
Bu bir test değildir: Hızlı bir şekilde tıklarsanız, örneğin tıklama 250 milisaniyeden az sürerse, bu Enter anlamına gelir (veya komut istemindeyseniz son komutu tekrarlayın). Sağ tıklamayı tamamlamanız daha uzun sürerse, kısayol menüsü görünecektir.
Bir şans ver; seçeneklerinizi sağ tıklama anına kadar açık bırakmak isteyebilirsiniz. Video oyunlarıyla ilgilenmiyorsanız ve/veya sürekli zamanlamanın tadını çıkaramıyorsanız, zamana duyarlı sağ tıklamayı devre dışı bırakın ve daha kolay nefes alın.
3d mimari modelleme Nedir 3D modelleme Maaşları 3d modelleme Nasıl Yapılır 3d modelleme Nedir 3D modelleme programı 3d modelleme programları nelerdir 3d tasarım Nedir Modelleme Nedir