3D Boyutlar  – AutoCAD Ödevi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Fiyatları – AutoCAD Analizi Örnekleri – Ücretli AutoCAD Analizi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Ücretleri

info@akademidelisi.com * 0 (312) 276 75 93 * Her bölümden, Ödev Yazdırma, Proje Yaptırma, Tez Yazdırma, Rapor Yazdırma, Makale Yazdırma, Araştırma Yazdırma, Tez Önerisi Yazdırma talepleriniz için iletişim adreslerini kullanın. Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum

3D Boyutlar  – AutoCAD Ödevi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Fiyatları – AutoCAD Analizi Örnekleri – Ücretli AutoCAD Analizi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Ücretleri

14 Ekim 2022 AutoCAD 3 boyuta geçiş komutu Autocad 3 boyutlu çizim Autocad 3d görünüm 0
Tablo Oluşturma – Analizi Yaptırma Fiyatları – Yazılım Analizi Örnekleri – Ücretli Analizi Yaptırma – Ücretli Yazılım Yaptırma v

3D Boyutlar

Bazı kullanıcılar 2D geometri için boyutları Model Alanına ve 3B modeller için boyutları Kağıt Alanına yerleştirir. Kendi kararınız, yaptığınız 3D boyutlandırma türüne bağlıdır. 3B nesnelere boyut eklemenin iki yolu vardır: doğrudan modelin kendisine veya bir 3D modelin 2D projeksiyonları.

Bir düzende bir modelin izometrik görünümünü görüntülemek için kayan bir görünüm penceresi kullandığınızı varsayalım. Boyutları Kağıt Alanına koyarsanız, görünüm izometrik olduğunda meydana gelen kısaltma nedeniyle yanlış olurlar. Boyutları bu şekilde eklerseniz, her bir değeri geçersiz kılmaya hazır olun. Bunları bunun yerine Model Alanına yerleştirin ve doğru değeri elde edin.

SOLPROF veya SOLDRAW kullanarak bir modelin standart ortografik görünümlerini yansıtırsanız, boyutlar için birden çok katman kullanmaktan kaçınmak için görünümleri Kağıt Alanında boyutlandırmayı seçebilirsiniz. Eğer öyleyse, DIMASSOC’un 2 olarak ayarlandığından emin olun.

AutoCAD 2002’den önceki bir sürüm kullanıyorsanız, DIMLFAC’ı planladığınız çizim ölçeği faktörünün karşılığına eşit olarak ayarlayın. Yüzen bir görünüm penceresinin ölçeğini her ayarladığınızda, ekranı hemen kilitleyin. Görünüm alanına sağ tıklayın veya MVIEW komutunu kullanın, ancak bunu, boyutları veya tarama desenlerini yerleştirmeye çalışmadan veya herhangi bir düzenlemeye başlamadan önce yapın.

Tarama Modelleri

Tarama desenleri gerçekten Model Alanına yerleştirilmelidir, bu nedenle burada herhangi bir ihtilaf yoktur; ancak boyutlar için yaptığım tarama desenlerinin aynısını yapmak istiyorum. Düzeninizi ayarlayana ve görünümlerinizi ölçekleyip kilitleyene kadar herhangi bir tarama deseni yerleştirmeyin. Ancak o zaman tarama, kayan bir görünüm alanında otomatik olarak ölçeklenir.

Aynı alanı, farklı ölçeklerde, farklı görünüm portlarında görünüyorsa, birden fazla taramanız gerekebilir. Gösterilen iki tarama modelinin aynı sınırlara sahip olduğuna dikkat edin. Kayan görünüm pencereleri farklı ölçekler kullansa da tarama deseni aralığı aynıdır çünkü her desen kendi görünüm bölmesine ayrı ayrı yerleştirilmiştir ve bu görünüm bölmesinde doğru görünmesi için otomatik olarak ölçeklendirilmiştir.

Her tarama desenini yerleştirmeden önce aşağıdakileri yapın:

1. Tarama deseninin görüntüleneceği farklı bir ölçeğe sahip her bir görünüm penceresi için ayrı bir tarama katmanı oluşturun.
2. Her kayan görünüm penceresini oluşturun, ölçekleyin ve kilitleyin.
3. Tarama desenini, ilgili katmanındaki kayan görünüm penceresinden oluşturun.
4. Tara ve Degrade iletişim kutusunda Kağıt Alanına Göre Göreceli seçeneğini işaretleyin.
5. Ölçek penceresinde ölçeği 1’e ayarlayın.
6. Tarama desenlerinin sınırdaki değişikliklerle güncellenmesi için İlişkili kutusunu işaretleyin.
7. Uygun Tarama Menşei ve Ayrı Tarama Oluştur seçeneklerini seçin.

Metin

Metninizi nereye yerleştireceğiniz, sahip olduğunuz metnin türüne bağlıdır. Benim tavsiyem, metni aşağıdaki kategorilere giriyorsa, Kağıt Alanına çizmesini istediğiniz boyutta yerleştirmenizdir:

• Genel bir not
• Başlık bloğu bilgileri
• Malzeme listesi bilgileri
• Doğrudan geometriyle ilişkili olmayan diğer metinler


Autocad 3 boyutlu çizim
AutoCAD 3 boyutlu çizim PDF
Autocad 3 boyutlu çizim dwg
AutoCAD 3 boyuta geçiş komutu
Autocad 3d görünüm
Autocad 3d komutları
Autocad 3 boyuta geçme
Autocad 3D çizim örnekleri dwg


Bununla birlikte, metni üç kategoriden birine giriyorsa Model Alanına yerleştirin:

• Doğrudan geometri ile ilişkili
• Bir lidere bağlı
• Sabit bir yere sahip olması gereken bir not (oda etiketleri, balon etiketleri, yerel notlar)

Ölçekleme Modeli Uzay Metni

Metin, okuyamayan kimseye pek bir şey kazandırmaz. Çiziminiz 1:1’den küçük bir çizim ölçeği gerektirecek kadar büyük olduğunda, Model Alanına yerleştirilmesi gereken metnin buna göre büyütüldüğünden emin olmalısınız.

Model Alanında doğru boyutta metin oluşturmak için çeşitli yardımlar mevcuttur:

• Metin yerleştirmek ve lideri silmek için LEADER komutunu kullanın.
• MTEXT veya DTEXT’i şeffaf bir şekilde ölçeklendirmek için ‘SPACETRANS’ı kullanın:
• DTEXT—Bir düzenden kayan bir görünüm penceresini etkinleştirin. DTEXT yayınlayın ve bir başlangıç ​​noktası seçin. Metin yüksekliği istendiğinde (yalnızca Metin Stilini tanımlarken yüksekliği 0 olarak ayarladıysanız), ‘SPACETRANS’ yazın. (Kesme işaretini unutmayın. Çok kullanıyorsanız bu komutu bir kısayol tuşuna atayın.) Şimdi, metnin çizilmesini istediğiniz yüksekliği girin ve AutoCAD, metnin yakınlaştırma ölçeğine göre bir dönüşüm yapacaktır. görüş alanı.
• MTEXT—DTEXT ile aynısını yapın; ancak karşı köşe tipi istendiğinde, Yükseklik seçeneklerini seçmek için H ve ardından ‘SPACETRANS komutunu DTEXT ile aynı şekilde kullanın.
• Metin yüksekliğini her bir görünüm penceresindeki çizim ölçeğine göre manuel olarak hesaplayın. Her arsa ölçeğinde kullandığınız ortak boyutlarla bir tablo veya poster yapın. Asın veya referans olması için bir not defterine koyun.
• CHSPACE’i kullanın. Metni Kağıt Alanına, çizmesini istediğiniz boyutta yerleştirin (örneğin 0,10 inç) ve ardından metni Model Alanına taşımak için CHSPACE komutunu kullanın. Bu görünümün çizim ölçeğine uyacak şekilde otomatik olarak ölçeklenir. Tekrar ediyorum: CHSPACE, AutoCAD 2007’ye kadar bir komut değildi. Ondan önce, bir Ekspres Aracıydı, bu nedenle belirli iş istasyonunuza yüklenmemiş olabilir.

SPACETRANS’ı şematik bloklarla kullanabilir ve Model Alanına yerleştirdiğinizde onlara metin gibi davranabilirsiniz. Metinde olduğu gibi, şematik blokları Paper Space’e yerleştirebilir ve bunları Model Space’e taşımak için CHSPACE’i kullanabilirsiniz.

Bir Düzen Çizmek

Çizimleri kurmak ve çizmek için Paper Space’teki mizanpajları kullanma konusunda hala belirsizseniz, büyük resimden başlayarak adım adım bir açıklama burada. AutoCAD’i üç aşamadan oluşan bir süreç olarak düşünürseniz, neyi ne zaman yapacağınızı takip etmenize yardımcı olabilir.

Size üç adımlı bir genel bakışla başlayacağım ve ardından daha ayrıntılı bir sürüm sunacağım. Adımlar sırayla yapılmalıdır, ancak bu süreci anladıktan sonra işleri kolayca karıştırabilirsiniz.

OTOMATİK ÖLÇEKLEME

Metnin kayan bir görünüm penceresinde uygun şekilde ölçeklenmesi gerekliliği o kadar yaygın ki, süreci otomatikleştirmek ve insanlara bu bölümde listelenen yardımcıları kullanma zamanından tasarruf etmek için bir AutoLISP programı yazmam istendi. Yüzen bir görüntü alanının ölçeğini hiçbir değişken kontrol etmediğinden, bu, olabileceği kadar basit değildir.

“Örneklerle AutoLISP  bir programın kodunu içerir. Görünüm penceresi hangi ölçeği gösteriyorsa göstersin, DIMTXT değişkeni tarafından belirtilen boyutta çizim yapmak için otomatik olarak ölçeklenen metni yerleştiren yeni bir komut oluşturur. Model Alanı sekmesinde, herhangi bir kayan görünüm penceresinde veya Kağıt Alanında çalışır. Romans adlı bir ofis standardı stili oluşturarak başlar. Ofis standartlarınızı karşılamak için bu stili değiştirmeniz gerekecektir.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir