Yazdırma – Çizim ve Düzenlere Giriş – AutoCAD Ödevi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Fiyatları – AutoCAD Analizi Örnekleri – Ücretli AutoCAD Analizi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Ücretleri

info@akademidelisi.com * 0 (312) 276 75 93 * Her bölümden, Ödev Yazdırma, Proje Yaptırma, Tez Yazdırma, Rapor Yazdırma, Makale Yazdırma, Araştırma Yazdırma, Tez Önerisi Yazdırma talepleriniz için iletişim adreslerini kullanın. Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum

Yazdırma – Çizim ve Düzenlere Giriş – AutoCAD Ödevi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Fiyatları – AutoCAD Analizi Örnekleri – Ücretli AutoCAD Analizi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Ücretleri

22 Kasım 2022 AutoCAD A3 çıktı alma sorunu Autocad ozalit çıktı Alma AutoCAD renkli çıktı Alma 0
Paylaşılan Komut Dosyaları

Yazdırma – Çizim ve Düzenlere Giriş

AutoCAD’den çıktı almak bir sanat eseridir. Hem çıktı aygıtınıza hem de AutoCAD’de bulunan ayarlara yakından aşina olmanız gerekir. Ekipmanınızı tam istediğiniz gibi ayarlamak için muhtemelen AutoCAD’in çizici ayarları ve yazıcınız veya çizicinizle denemeler yapmak için oldukça fazla zaman harcayacaksınız.

Mevcut çok çeşitli çıktı seçenekleriyle, bu bölüm yalnızca çizim ve baskı hakkında genel bir tartışma sağlayabilir. Kural olarak, bir çizici kullanma süreci bir yazıcıdan çok farklı değildir; sadece çizicilerle daha fazla ortam boyutu seçeneğiniz olur.

Yine de, her çıkış cihazı farklıdır. Ayrıntıları hesaplamak ve AutoCAD ile birlikte çiziciniz veya yazıcınız ile birlikte çalışma şeklinize ince ayar yapmak size kalmıştır. Bu bölümde AutoCAD’de bulunan özellikler açıklanmakta ve çizimlerinizi ayarlarken izlenecek bazı genel kurallar ve yönergeler ele alınmaktadır.

AutoCAD’deki çizim özelliklerine genel bir bakışla başlayacağım ve ardından çiziminizi kurmanın ve çizicinizi veya yazıcınızı kontrol etmenin daha ince ayrıntılarına ineceğim.

Bu bölümdeki konular aşağıdakileri içerir:

◆ Planı Çizmek
◆ Çizici Ayarlarını Anlama
◆ Düzen Sekmelerini Kullanarak WYSIWYG Çizimi
◆ Çıkış Aygıtı Ekleme
◆ Bir Sayfa Yapısını Kaydetme
◆ Çizici ve Yazıcı Donanımıyla İlgili Hususlar

Planı Çizmek

Plot komutunun nasıl çalıştığını ilk elden görmek için, sisteminizdeki varsayılan ayarları kullanarak Plan dosyasını çizeceksiniz. Çiziminizi yazdırmayı taahhüt etmeden önce çiziminizin bir önizlemesini alarak başlayacaksınız.

Giriş olarak, bir AutoCAD çiziminin Model sekmesinden çizim yapacaksınız, ancak tipik olarak Mizanpaj sekmesinden çizim yapmanız gerektiğini unutmayın. Düzen sekmeleri, çıktınızın nasıl görüneceği konusunda size daha fazla kontrol sağlar. Bu bölümde daha sonra Düzen sekmesiyle tanışacaksınız. Şimdi başlayalım!

Öncelikle, çiziminizi belirli bir ölçekte çizmeyi deneyin:

1. Yazıcınızın veya çizicinizin bilgisayarınıza bağlı ve açık olduğundan emin olun.
2. AutoCAD’i başlatın ve Plan.dwg dosyasını açın.
3. Tüm çizimi görüntülemek için Görünüm † Yakınlaştır ■ Tümü’nü seçin.
4. Çizim iletişim kutusunu açmak için Dosya ■ Çizim’i seçin. Ayrıca AutoCAD penceresinin altındaki Model sekmesine sağ tıklayıp Çizim’i seçebilirsiniz.
5. Yazıcı/Çizici grubundaki Ad seçeneği Yok gösteriyorsa, açılır oka tıklayın ve mevcut Windows sistem yazıcınızı seçin.
6. Çizim Alanı grubunda, açılır listede Görüntüle seçeneğinin seçili olduğundan emin olun. Bu, AutoCAD’e çizimi çizim penceresinde göründüğü gibi çizmesini söyler. Ayrıca, çizimin sınırlarını çizme veya bir pencere ile çizmek için bir alan seçme seçeneğiniz de vardır. Ek olarak, bir teknik resmin veya kaydedilmiş bir görünümün uzantılarını çizmeyi seçebilirsiniz.
7. Çizim Ölçeği grubunda Kağıda Sığdır seçeneğinin seçili olduğundan emin olun.
8. İletişim kutusunun sol alt köşesindeki Önizleme düğmesine tıklayın. AutoCAD bir an çalışır ve ardından çiziminizin yazdırıldığında nasıl görüneceğine dair örnek bir görünüm görüntüler. Görünümün aynı zamanda Gerçek Zamanlı Yakınlaştırma imlecini de gösterdiğine dikkat edin. Baskı önizlemenizi yakından görmek için Yakınlaştır/Kaydır Gerçek Zamanlı aracını kullanabilirsiniz.
9. Devam edin ve dosyayı çizin: Sağ tıklayın ve kısayol menüsünden Çiz’i seçin. AutoCAD çizimi yazıcınıza gönderir.
10. Çiziciniz veya yazıcınız planı belirli bir ölçekte yazdırmıyor.
Kağıt üzerinde nasıl göründüğünü görmek için ilk çiziminizi çizdiniz. Çizimin tamamının kağıt üzerinde görünmesini sağlamak için minimum ayarları kullandınız.

AutoCAD penceresinin sağ alt köşesinde bir mesaj balonunun göründüğünü fark edebilirsiniz. Çizimi görüntülemek ve ayrıntıları yayınlamak için tıklayın… yazan metni tıklarsanız, Çiziminizle ilgili bazı ayrıntılı bilgileri görüntülemek için Çizim ve Yayınlama Ayrıntıları iletişim kutusu açılır.

AutoCAD ile daha deneyimli hale geldikçe ve projeleriniz daha talepkar hale geldikçe, Plot And Publish Details iletişim kutusunda sunulan bilgiler sizin için yararlı olabilir. Şimdilik, ihtiyacınız olursa bu bilgilerin mevcut olduğunu aklınızda bir yere not edin.

Ardından, çiziminizi tam bir ölçekte çizmeyi deneyin. Bu kez, birkaç seçenek daha göstermek için Çizim iletişim kutusunu genişleteceksiniz.


AutoCAD Komutları
Autocad ozalit çıktı Alma
AutoCAD renkli çıktı Alma
Autocad çıktı Alma A4
AutoCAD renkli çıktı alamıyorum
AutoCAD A3 çıktı alma sorunu
Autocad yazdırma sorunu
Autocad çıktı alma


UYARI : Bu bölümde uygun birim ayarlarını kullandığınızdan emin olmanız önemlidir. Önceki alıştırmalar için metrik ölçümleri kullanıyorsanız, bu bölümdeki alıştırmalarda metrik ayarları kullandığınızdan emin olun; aksi takdirde sonuçlarınız çakışmayacaktır.

1. Çizim iletişim kutusunu açmak için tekrar Dosya ■ Çizim’i seçin. Yazıcı/ Çizici grubundaki Ad seçeneği Yok gösteriyorsa, açılır oka tıklayın ve mevcut Windows sistem yazıcınızı seçin.
2. Daha Fazla Seçenek düğmesine tıklayın; bu, iletişim kutusunun sağ alt köşesinde > sembolü bulunan yuvarlak düğmedir. İletişim kutusunun sağ tarafında bazı ek seçeneklerin göründüğünü göreceksiniz.
3. Son çıktınız kağıda doğru yönlendirilmemişse, Çizim Yönü grubundaki Yatay seçeneğini seçin.

İPUCU : Baskı ön izlemenin görünümü, AutoCAD’i kurarken veya en son bir Çizici Aygıtı seçeneği seçtiğinizde seçtiğiniz çıktı aygıtının türüne bağlıdır (bu bölümün ilerisindeki “Düzen Sekmeleri Kullanarak WYSIWYG Çizimi” bölümünde açıklanmıştır).

Baskı önizleme, Çizim Yönü, Çizim Ofseti ve Çizim Alanı grupları gibi Çizim iletişim kutusundaki diğer ayarlardan da etkilenir. Bu örnek, yatay modda Windows varsayılan sistem yazıcısını kullanan tipik bir önizleme görünümünü gösterir.

4. Çizim Ölçeği grubunda, Kağıda Sığdır onay kutusunun işaretini kaldırın. Ardından Ölçek açılır listesinden 1⁄16 ́ = 1 ́-0 ̋ öğesini seçin. Metrik kullanıcıları 1:20’yi seçmelidir. Gördüğünüz gibi, çıktınızın ölçeği için birkaç seçeneğiniz var.
5. Kağıt Boyutu grubunda Letter’ı seçin. Metrik kullanıcıları A4’ü seçmelidir. Bu açılır listedeki seçenekler, Windows sistem yazıcınıza veya AutoCAD için yapılandırdığınız çıktı aygıtına bağlıdır.
6. Çizim Alanı grubunda, açılır listeden Limitler’i seçin. Bu, AutoCAD’e çiziminizin hangi bölümünün çizileceğini belirlemek için çiziminizin sınırlarını kullanmasını söyler.
7. Çiziminizin önizlemesini görmek için Önizleme düğmesine tekrar tıklayın.
8. Sağ tıklayın ve kısayol menüsünden Grafik’i seçin. Bu kez, çıktınız ölçekli olacak.

Burada, Çizim iletişim kutusunda birkaç ayar daha belirtmeniz istendi. Ölçekli ve kağıdınıza tam olarak uyan bir çizim oluşturmak için çeşitli ayarlar birlikte çalışır. Çizim ölçeğiniz ile kağıdınızın boyutu arasındaki ilişkiyi anlamak için tartışılan yer burasıdır. Çizim iletişim kutusundaki seçenekleri nasıl genişletebileceğinizi de gördünüz.

İPUCU : Bir sonraki bölüm uzun ama herhangi bir alıştırma içermiyor. Bu bölümdeki alıştırmalara devam etmeyi tercih ederseniz, “Düzen Sekmelerini Kullanarak WYSIWYG Çizimi” bölümüne atlayın. Önceki alıştırmalar henüz zihninizde tazeyken geri dönüp aşağıdaki bölümü okuduğunuzdan emin olun.

yazar avatarı
akademi22 akademi22

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir