Veriye Dayalı Dosyaların Dezavantajları

info@akademidelisi.com * 0 (312) 276 75 93 * Her bölümden, Ödev Yazdırma, Proje Yaptırma, Tez Yazdırma, Rapor Yazdırma, Makale Yazdırma, Araştırma Yazdırma, Tez Önerisi Yazdırma talepleriniz için iletişim adreslerini kullanın. Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum

Veriye Dayalı Dosyaların Dezavantajları

31 Mayıs 2023 Veriye Dayalı Karar Verme Aşamaları Veriye Dayalı karşılaştırma nedir 0
Otomatik Test Teknikleri

Veriye Dayalı Dosyaların Dezavantajları

Kontrol komut dosyalarının yazılmasının teknik (programlama) geçmişi olan biri tarafından yapılması gerekir ve bu genellikle bir engel teşkil eder.

Test kullanıcılarınız otomatik test betiklerini programlama konusunda rahat değilse, tam zamanlı olmasa da becerinin takıma kazandırılması gerekir. Programlama becerisi tam zamanlı olarak mevcut değilse, çok kısa sürede çağrılabilmesini sağlamak önemlidir.

İlk kurulum biraz zaman alacaktır, ancak kazanılan faydalar (yeni testler eklemek için daha hızlı ve daha az bakım), düzinelerce yerine yüzlerce testiniz olduğunda bu ön maliyetten çok daha ağır basacaktır. Makul ölçüde kapsamlı bir test betikleri seti mevcut olduğunda, çok daha fazla test uygulanabilir ve çalıştırılabilir.

Uygulamada, bunu yapan kuruluşlar kendilerini, manuel olarak çalıştırmayı düşünebileceklerinden çok daha fazla test uygularken buluyorlar. Ayrıca, bu testleri tek bir yazılım sürüm döngüsü içinde, çoğunlukla regresyon testleri olarak birçok kez çalıştırırlar.

Çok fazla testiniz yoksa, bu yaklaşım daha fazla çalışma gerektirecek ve aşırı görünecektir. Dolayısıyla küçük sistemler için bu uygun olmayabilir. Ancak, uzun süre yaşaması ve sık sık değişmesi beklenen büyük sistemler için bu yaklaşımı takdir edecek ve harcadığınızdan çok daha fazla çaba tasarrufu elde edeceksiniz.

Veriye dayalı yaklaşımın dezavantajları şunlardır:

• ilk kurulum çok çaba gerektirir;
• uzman (programlama) desteği gereklidir;
• iyi yönetilmelidir.

Anahtar Kelimeye Dayalı Komut Dosyaları

Anahtar kelimeye dayalı komut dosyaları, uygulama bilgisini içerir. Anahtar kelimeye dayalı komut dizileri’, daha karmaşık veriye dayalı tekniğin gerçekten mantıksal bir uzantısı olan şeye verdiğimiz addır. Veriye dayalı tekniğin bir sınırlaması, gezinme ve gerçekleştirilen eylemlerin her test durumu için aynı olması ve testlerin ne olduğuna ilişkin mantıksal “bilginin” hem veri dosyasında hem de kontrol komut dosyasında yerleşik olmasıdır. senkronize edilmesi gerekir.

Ancak, zekanın bir kısmını komut dosyasından alıp veri dosyasına koyamayacağımızı söyleyecek bir şey yok. Buna tam anlamıyla bir yaklaşım benimsemek, tek bir kontrol komut dosyasının ilgili test durumlarının yapabileceklerinde daha geniş bir varyasyonu desteklemesine izin verir, ancak veri dosyasının çok artan karmaşıklığı (şu anda içereceği komut dosyası oluşturma yönergeleri nedeniyle) büyük olasılıkla daha ağır basacaktır. 

Ayrıca, bu şekilde uygulanan otomatikleştirilmiş bir test senaryosunda hata ayıklama işi ciddi şekilde daha zor olabilir. Açıkladığımız gibi, senaryoların bu kadar karmaşık olmasının nedenlerinden biri, her bir eylemin en ince ayrıntısına kadar belirtilmek zorunda olmasıdır.

İnsan test cihazına müşteri ayrıntılarını tam olarak nasıl gireceğini söylemek zorunda değiliz. Başka bir deyişle, insan test cihazının test edilen sistem hakkında veya en azından bir bilgisayar programında nasıl gezinileceği hakkında biraz bilgisi olduğunu varsayabiliriz.


Veriye Dayalı Karar Verme Aşamaları
Veri Okuryazarlığı Nedir
Veriye Dayalı karşılaştırma nedir
İyi bir analiz sorusunun özellikleri
Son tıklama harici ilişkilendirme Dönüşümler’i


Anahtar kelimeye dayalı teknik, veriye dayalı tekniği, tüm dayanılmaz ayrıntıları belirtmek zorunda kalmadan otomatikleştirilmiş test senaryolarını belirleyebilme arzusuyla birleştirir. Veri dosyasını, gerçekleştirilecek görevleri belirtmek için bir dizi anahtar kelime kullanarak otomatikleştirmek istediğimiz test senaryosunun bir açıklaması olacak şekilde genişletiyoruz.

Kontrol komut dosyasının daha sonra anahtar kelimeleri yorumlayabilmesi gerekir, ancak bu, kontrol komut dosyasının dışında uygulanır. Uygulama (araç) seviyesinden bu ek ayırma seviyesi, ek bir teknik uygulama katmanı gerektirir. Bu daha zor olacak gibi görünse de aslında uzun vadede çok daha kolay olduğuna inanıyoruz. İşin püf noktası, doğru anahtar kelimeleri belirlemektir.

Anahtar kelimeye dayalı bir komut dosyası örneği gösterilmektedir. Bir veri dosyası yerine, test durumunu açıkladığı için artık bir test dosyası diyebileceğimiz şeye sahibiz. Kontrol betiği, sırayla test dosyasındaki her bir anahtar sözcüğü okur ve ilgili destekleyici betiği çağırır.

Destekleyici komut dosyası, test dosyasından daha fazla bilgi gerektirebilir ve bu, doğrudan okunabilir veya kontrol komut dosyası tarafından iletilebilir. Kontrol betiği artık ne test edilen yazılımın belirli bir özelliğine ne de belirli bir uygulamaya veya sisteme bağlı değildir. Ayrıca, çizim paketi adı verilen farklı bir uygulamayla ilişkili iki test dosyasını da gösterir.

Test dosyasının test durumunu açıkladığını söylediğimize dikkat edin; yani test senaryosunun nasıl yaptığını değil ne yaptığını belirtir. Komut dosyası oluşturma teknikleriyle ilgili bu bölümün başında, örnek olay uygulamasını test etmek için kuralcı ve tanımlayıcı olmak üzere iki temel yaklaşım olduğunu söylemiştik.

Şimdiye kadar tanımladığımız tüm komut dosyası oluşturma teknikleri, uygulamaya yönelik kuralcı bir yaklaşım için kullanıldı. Anahtar kelimeye dayalı komut dosyası oluşturma, tanımlayıcı bir yaklaşım benimsememizi sağlar. Otomatikleştirilmiş bir test senaryosunu uygulamak için, bilgili bir insan testçi için yapacağımız gibi, test senaryosunun bir açıklamasını sağlamamız yeterlidir.

Bu tanımlayıcı yaklaşımın etkisi, test edilen yazılım bilgisini test otomasyon ortamımızda oluşturmamızdır. Bu bilgi destekleyici betiklerde bulunur. Test edilen yazılım hakkında “biliyorlar” ancak test durumlarımız hakkında hiçbir şey bilmiyorlar.

Böylece, test senaryolarını test betiklerinden ayrı olarak geliştirmek mümkündür ve bunun tersi de geçerlidir. İş bilgisine ve test etme becerisine sahip kişiler test dosyalarına, teknik bilgiye sahip kişiler ise destekleyici komut dosyalarına konsantre olabilir. Destekleyici betiklerin test dosyalarında kullanılan anahtar sözcükleri desteklemesi gerektiğinden, elbette tamamen bağımsız çalışamazlar.

Bu yaklaşımın avantajları çok büyük. Genel olarak, bu yaklaşım için gereken komut dosyası sayısı, test sayısından ziyade test edilen yazılımın boyutunun bir fonksiyonudur. Böylece, temel uygulama destekleyici betikler devreye girdikten sonra, betik sayısını artırmadan daha birçok test uygulanabilir.

Bu, komut dosyası bakım maliyetini büyük ölçüde azaltır ve yalnızca otomatikleştirilmiş testlerin uygulanmasını hızlandırmakla kalmaz, aynı zamanda bunları uygulamak için programlama dışı test cihazlarının kullanılmasını da mümkün kılar. Yalnızca birkaç yüz komut dosyasıyla binlerce test durumu uygulayabilmeliyiz.

yazar avatarı
akademi22 akademi22

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir