Veri Kontrolü

info@akademidelisi.com * 0 (312) 276 75 93 * Her bölümden, Ödev Yazdırma, Proje Yaptırma, Tez Yazdırma, Rapor Yazdırma, Makale Yazdırma, Araştırma Yazdırma, Tez Önerisi Yazdırma talepleriniz için iletişim adreslerini kullanın. Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum

Veri Kontrolü

31 Mayıs 2023 Veri hazırlama ve Kontrol İşletmeni ile Memur arasındaki fark Veri temizleme yöntemleri 0
Betik Düzenleyici

Veri Kontrolü

Kontrol betiğinin artık dönüştüğü küçük yazılım modülü olarak tasarlanması gerekiyor. Alınması gereken bir takım tasarım kararları vardır. Örneğin, iki dosya adı tek bir veri dosyasında mı olmalı yoksa sadece dosya isimlerini içeren ve ana veri dosyası sadece girdi verilerini içeren başka bir veri dosyasına sahip olmak daha mı iyi olur?

Dosya adının işlenmesi ana kontrol döngüsünün içinde mi yoksa dışında mı olmalı (her kayıt için)? ‘Moveto’ boş olmadığında if ifadesi içinde ‘moveto’ okuması yapılmalı mı? Sütun başlıkları veri dosyasına dahil edilmeli mi? (Evet, kesinlikle yapmalılar!)

Ancak, kontrol komut dosyasının ilk kaydı yok sayması gerekir. Bir sütun boş değilse, komut dosyası diğer tüm sütunların boş olup olmadığını kontrol etmeli mi? Ya değillerse? (Kontrol komut dosyası aslında eklenecek bir liste öğesi ve aynı satırda bir ‘öğeyi taşı’ testi içeren bir veri dosyasını işler.)

Bu tasarım kararları (deneyimli bir programcı için) zor değildir ama hepsinin alınması gerekir. Kontrol betiği hakkında verilen tasarım kararları ne olursa olsun, veri dosyası buna karşılık gelmelidir.

Bu, kontrol komut dosyasını veya veri tablosunun biçimini değiştirirsek, bunların hala ‘eşzamanlı’ olduklarından emin olmamız gerektiği anlamına gelir. Ayrıca, farklı sütunlar farklı veri türlerini temsil ettiğinden, tablomuzda çok fazla boş alan olduğunu unutmayın. Anahtar kelimeye dayalı son komut dosyası oluşturma tekniğimiz bu sorunların üstesinden gelir.

İşleri Neden Bu Kadar Karmaşık Hale Getiriyorsunuz?

Bu ek talimatlar, komut dosyasının uygulanmasını ve sürdürülmesini daha karmaşık hale getirir ve kesinlikle programlama becerileri gerektiren bir görevdir. Bu yaklaşımı kullanırken, kendimizi yapması kolay ancak bulması çok zor olabilecek çok çeşitli hatalara açık hale getiriyoruz. Komut dosyalarını her zaman ilk seferinde doğru yazmamız son derece olası değildir, bu nedenle, yazılımı test etmek için kullanmadan önce testleri test etmek ve hata ayıklamak gerekli olacaktır.

Tüm bu ek zorluk için, faydalar maliyetlerden çok daha ağır basabileceğinden, genellikle çabaya değer. Kontrol betiği uygulandıktan sonra, ilkine benzer yeni test senaryoları çok daha hızlı ve herhangi bir ek komut dosyası olmadan eklenebilir. Yeni test senaryoları eklemek için, veri dosyasına yeni veri kayıtları eklememiz veya kontrol komut dosyası tarafından okunabilen aynı formatta yeni veri dosyaları eklememiz yeterlidir.


Veri temizleme yöntemleri
Gürültülü veri Nedir
Veri temizleme Nedir
Veri hazırlama ve Kontrol İşletmeni ile Memur arasındaki fark
Data çıkarma sitesi
Veri hazırlama ve kontrol İŞLETMENİ olma şartları
VHKİ Maaşları
Spss veri temizleme nasıl yapılır


Veriye Dayalı Betiklerin Avantajları

Veriye dayalı komut dizisi düzeyinde artık test otomasyonundan gerçekten yararlanmaya başlayabiliriz. Bu tekniği kullanarak çok az ekstra çabayla çok daha fazla test durumu uygulamak mümkündür. Bunun nedeni, tek yapmamız gereken her ek test durumu için yeni bir girdi verisi seti (ve beklenen sonuçlar) belirlemektir. Daha fazla komut dosyası uygulamak zorunda kalmayacağız. Örneğin, her biri farklı bir egzersiz yapan bir dizi regresyon testi (çarpılarla temsil edilir) gösterir.

Bunların, manuel olarak çalıştırmayı göze alabildiğimiz tüm regresyon testleri olduğunu varsayalım. Açıkça otomasyon için iyi bir hedef olacaklardı. Bunları doğrusal veya paylaşımlı betikler kullanarak otomatikleştirirsek, başlangıçta otomatikleştirebileceğimiz tek şey bunlardır. Bununla birlikte, veriye dayalı tekniği kullanarak, orijinal regresyon testlerinin her birinin etrafına kolayca çok daha fazla test durumu ekleyebiliriz.

Tam olarak aynı komut dosyası yönergelerini kullanacaklarından, kolayca değiştirebileceğimiz tek yön, girdi verileri ve beklenen sonuçlardır. Ancak bu, çok sayıda başka test durumu oluşturmamızı sağlamak için yeterlidir. Manuel olarak yapılmaları gerekiyorsa, gerçekleştirmeyi mutlaka düşüneceğimiz test senaryoları olma ihtimalleri düşük, ancak artık çok ucuza uygulanıp çalıştırılabildikleri için çabayı haklı çıkarabiliriz.

Veriye dayalı tekniğin önemli bir avantajı, veri dosyasının formatının test kullanıcılarına uyacak şekilde ayarlanabilmesidir. Örneğin, komut dizisinde biraz daha karmaşıklık ile, veri dosyasının, komut dosyasının yok sayacağı ancak veri dosyasını çok daha anlaşılır ve dolayısıyla sürdürülebilir hale getirecek yorumlar içermesine izin verilebilir. Buna başka bir yaklaşım, test edicilerin test girdisini belirtmek için tamamen farklı bir format kullanmasıdır.

Örneğin, test edicilerin elektronik tablo paketi kullanması yaygın bir durumdur. Elektronik tablo tamamlandıktan sonra daha tarafsız bir biçime dönüştürülür. Elektronik tablo, ana sürüm olarak tutulur ve gerekli değişiklikler, veri dosyası yerine doğrudan elektronik tablo üzerinde yapılır. Değişiklikler yapıldığında, veri dosyası elektronik tablodan yeniden oluşturulur.

Test verilerinizin biçimini ve düzenini seçebilmeniz için bu yeteneğin faydaları hafife alınmamalıdır. Otomatik testlerin uygulanması ve sürdürülmesi için çok çaba harcanacaktır. Test kullanıcılarınızın (otomatörler olması gerekmez) test verilerini düzenlemesini gerçekten kolaylaştıran bir biçim ve düzen bulmak için farklı biçimler ve düzenlerle denemeler yapmak için biraz zaman ayırmaya değer. Ne kadar kolaysa, o kadar hızlı ve hataya daha az eğilimli olur.

Test girişine ek olarak, beklenen sonuçlar da komut dosyasından kaldırılır ve veri dosyasına konur. Beklenen her sonuç doğrudan belirli bir test girişiyle ilişkilidir, bu nedenle girdiler veri dosyasındaysa karşılaştırılacak sonuçlar da veri dosyasında olmalıdır.

Pek çok test yürütme otomasyon aracı, ekrandaki bilgileri yakalama ve testin daha sonraki bir çalıştırması tarafından oluşturulan yeni sonuçlarla karşılaştırmak için beklenen sonuçlar olarak bir yerde saklama mekanizmaları sağlayarak bunu teşvik eder.

Veriye dayalı yaklaşımın avantajlarını özetlemek gerekirse:

» benzer testler çok hızlı eklenebilir;
« yeni testler ekleme, araç betik dili hakkında teknik veya programlama bilgisi olmayan test uzmanları tarafından yapılabilir;
» İkinci ve sonraki testler için ek komut dosyası bakım çalışması yoktur.

Bir şirket, çalıştırılmadan önce otomatik komut dosyaları için biraz bakım çalışması gerektirdi. Ancak şirket, rho programlama çabasını zamanında getiremedi (programcılar üzerindeki diğer işlerin baskısı nedeniyle). Otomatik testleri USP yapamadığı için yazılımın yeni sürümünü manuel olarak test etmek zorunda kaldı.

yazar avatarı
akademi22 akademi22

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir