Vaka Çalışması – SPSS Ödevi Yaptırma – SPSS Analizi Yaptırma Fiyatları – SPSS Örnekleri – Ücretli SPSS Analizi Yaptırma – SPSS Analizi Yaptırma Ücretleri

info@akademidelisi.com * 0 (312) 276 75 93 * Her bölümden, Ödev Yazdırma, Proje Yaptırma, Tez Yazdırma, Rapor Yazdırma, Makale Yazdırma, Araştırma Yazdırma, Tez Önerisi Yazdırma talepleriniz için iletişim adreslerini kullanın. Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum

Vaka Çalışması – SPSS Ödevi Yaptırma – SPSS Analizi Yaptırma Fiyatları – SPSS Örnekleri – Ücretli SPSS Analizi Yaptırma – SPSS Analizi Yaptırma Ücretleri

21 Mart 2022 Online Vaka çalışması Vaka Analizi örneği ve çözümü Vaka çalışması yöntemi 0
Yazılım Sisteminin Evrimi

Vaka Çalışması: Suç ve 311 Çağrı

Bu bölüm, 2013 yılında Washington, D.C.’de 500 metreye 500 metrelik ızgara hücrelerinde bildirilen suç ile 311 hizmet çağrısı arasındaki jeo-uzamsal birliktelik kurallarının bir örneğini sağlar. İncelenecek suç türleri otomobil hırsızlığı, hırsızlık, soygun ve ağır silahla saldırıdır. 311 hizmet çağrısı, şehir kurumlarına yönelik acil olmayan şikayetlerdir.

Amerika Birleşik Devletleri’ndeki her yerde bir 311 yardım hattı mevcut değildir (911’in aksine), ancak birçok büyük şehirde bir 311 sistemi vardır. 311 şikayet oldukça fazla sayıda kategoriyi kapsıyor, ancak DC’deki bazı örnekler sokaktaki çöpler, bozuk bir parkmetre veya onarılması gereken bir kaldırım. Orijinal veriler herkese açıktır ve bu kitap, analizi yeniden oluşturmak için bir dizi dosya sağlar.

Suç ve 311 çağrıları arasındaki ilişkinin teorisi, suçun kırılan camlar teorisidir. Teori, bir kırık pencerenin olduğu yerde, daha fazlasının takip etme olasılığının yüksek olduğunu belirtir. Bu ilişkinin arkasındaki mantık şudur: Bir kişi kırık bir cam gördüğünde, kimsenin umursamadığını gösterir ve eğer o kişi başka bir pencereyi kırarsa, herhangi bir yansıma olması muhtemel değildir. Kırık cam benzetmesi, sokağa çöp atmak, sprey boya grafitisi veya tavayı ellemek gibi diğer görünür düzensizlik belirtilerine kadar genişletilebilir.

Polis departmanları tarafından topluluklardaki düzensizlik sorunlarıyla mücadele etmek için yürütülen popüler bir tekniğe sorun odaklı polislik denir. Bu, bir topluluğun karşılaştığı belirli sorunlara bakmayı ve doğrudan suçla ilgili olmasalar bile, topluluğun bunları çözmesine yardımcı olmaya çalışmayı gerektirir. Suç oranının yüksek olduğu bölgelerde bile insanlar, daha ciddi suçlardan çok, boş arsalar ve tavaların elleçlenmesi gibi görünür düzensizlik belirtilerinden şikayet ederler. Problem odaklı polislik stratejileri sıklıkla bu tür bozuklukların azaltılmasını içerir.

Jeo-uzaysal Birliktelik Kuralları, suç analistlerinin yüksek düzeyde belirli 311 çağrı ve farklı suç türlerine sahip alanları belirlemelerine yardımcı olabilir. Bu, sorun odaklı polisliğe yardımcı olabilir ve 311 numarasının başlangıçta ABD’de saklı tutulmasının bir nedeni de polise düzensizlik sorunlarını ölçmede yardımcı olmaktı. Kırık pencere suç teorisine inanılırsa, bu tür fiziksel düzensizlik sorunlarının azaltılması, suç oranlarında azalma ile sonuçlanacaktır.

Suçu azaltmanın bir başka potansiyel yolu da, polis belirli bir alanda daha fazla zaman harcarsa, ne yaparsa yapsın, muhtemelen daha fazla suçu caydıracaktır. Bu nedenle, toplum polis memurlarının odaklanması için hem yüksek düzensizlik sorunları hem de belirli suç sorunları olan alanları belirlemek, tek taş tipi suç ve düzensizlik hedefleme stratejisiyle iki kuşu kolaylaştırabilir.

Örneği başlatmak için, coğrafi koordinatlarla suç verilerini içeren SPSS veri dosyasını DC_Crime_2013.sav ve DC’deki ızgara hücrelerinde toplanan 311 şikayet kümesini içeren Agg311_Data.sav’ı açın ve ardından şu adımları izleyin:

1. Örneği başlatmak için DC_Crime_2013.sav ve Agg311_Data.sav SPSS veri dosyalarını açın. DC_Crime_2013.sav veri dosyası, coğrafi koordinatlara sahip suç verilerini içerir ve Agg311_Data.sav veri dosyası, DC’deki ızgara hücrelerinde toplanan bir dizi 311 şikayet içerir.

2. Analiz menüsünden GeospatialModelingWizard’ı açın ve Spatial and Temporal Modeling ➪ Spatial Modeling’i seçin. Sihirbazı başlatırken hangi veri kümesinin etkin olduğu önemli değildir. Çoğu SPSS iletişim kutusunun aksine, Jeo-Uzamsal Modelleme Sihirbazı, tüm açık veri kümelerine erişime sahip olacaktır.

3. Bu analiz için, “Olay ve jeo-uzamsal verilere dayalı ilişkilendirmeleri bul (Geospatial Association Rules)” seçeneğini seçin.

4. İleri’ye tıklayın. Açılan diyalog daha sonra harita verilerini ayarlayacaktır.

5. Add Map File (Harita Dosyası Ekle) düğmesini tıklatın ve ardından normal ızgarayı içe aktarmak için DC_Fishnet.shp şekil dosyasına gidin.


Vaka Analizi örnekleri ve çözümleri pdf
Vaka Analizi örneği ve çözümü
Vaka çalışması örneği
Vaka çalışması Nedir
Eczacıbaşı vaka çalışması
Vaka Analizi pdf
Online Vaka çalışması
Vaka çalışması yöntemi


Hem Jeo-Uzamsal Birliktelik Kuralları hem de Uzamsal-Zamansal Tahmin için bir harita dosyasını ilişkilendirmeniz gerekir ve bunlar, tahminlerin oluşturulduğu alanları tanımlar. Beklenen çıktıyı gösterir. Bu örnek için, bir dizi çokgen verisine sahibiz ve bu nedenle her suç (varsayılan olarak) içine düştüğü çokgenle ilişkilendirilecektir.

Jeo Uzamsal İlişkilendirme Kuralları için noktalar gibi diğer uzamsal veri türlerini kullanabilir ve bu noktalarla ilişkili bireysel olaylara sahip olabilirsiniz. Bir örnek, mağazaların nokta konumlarına sahip olmanız ve ev konumlarını en yakın mağazayla ilişkilendirmek istemeniz olabilir. Bu tür ilişkilendirmeleri İlişki düğmesi aracılığıyla ayarlayabilirsiniz.

Haritaya arka plan katmanları olarak ek bilgiler de ekleyebilirsiniz. Örneğin, referans verileri için su birikintileri veya bir yol ağı alanlarına ekleyebilirsiniz. Ayrı katmanlar, haritadaki konumlara referanslar sağlamaya yardımcı olabilir.

6. Harita kurulumundan sonra, gösterildiği gibi,Sonrakidüğmesine tıklayın ve bir iletişim kutusu tarafından verileri bağlam ve olay verilerinin (tahmin edilecek veriler) gösterilmesi için ayarlamanız istenecektir.

Burada, bağlam verilerine veya olay verilerine farklı veri kaynakları atarsınız. Seçenekler, halihazırda açık olan veri kümelerinden, haritalardan birinden veya harici bir SPSS istatistik veri dosyasından gelen verileri kullanmaktır.

7. Bağlam Verileri kutusundaki Ekle düğmesini tıklayın ve gösterilen iletişim kutusu ile karşılaşacaksınız.

8. Agg311_Data.sav’i seçin ve Devam’a tıklayın.
Ardından, SPSS verilerini şekil dosyasındaki coğrafi birimlerle ilişkilendiren iletişim kutusu görüntülenecektir. Burada FishId değişkeni, Agg311_Data içindeki kayıtları DC_Fishnet şekil dosyasındaki ilişkili çokgenleriyle eşleştiren anahtardır.

9. Hem Veri Kümesi alanları hem de harita anahtarları için FishID değişkenini seçin ve bunu Veri anahtarları ve Harita anahtarı kutularına sağa yerleştirin. Anahtarlarınızın iki farklı veri kaynağı arasında doğru bir şekilde eşleşip eşleşmediğini ve eşleşmeyen alanların bir özetini görmek için Doğrula’yı tıklatabilirsiniz.

10. Devam’a tıklayın ve geri döneceksiniz. Olay Verileri alanındaki Ekle düğmesini tıklayın ve DC_Crime_2013.sav veri kümesini seçin.

11. Devam’a tıklayın.
Olay veri kümesi için bu istemleri takip ederken, tahmin verilerini harita poligonlarıyla eşleştirmek için bir alan belirlemek yerine verilerin X ve Y koordinatlarını ilişkilendirmeniz gerekecektir.

12. Tahminler için DC_Crime_2013 verilerini kullanarak, BLOCKXCOORD ve BLOCKYCOORD alanlarını sırasıyla X (boylam) ve Y (enlem) alanlarına atayın.

13. Devam’a tıklayın. Ardından ekranda koordinatların projeksiyonunu tanımlamanızı isteyen bir iletişim kutusu belirecektir. Coğrafi veriler, küresel boylam ve enlem koordinatları şeklinde gelebilir veya başka bir koordinat sistemine yansıtılabilir. Küçük bir alanı inceleyen haritaların çoğu (çoğu polis departmanında olduğu gibi) bir tür yerel projeksiyon kullanır.

14. Burada projeksiyonun iyi bilinen kimliği (WKID) 26985’tir, bu yüzden o seçeneği seçin ve değeri girin.

yazar avatarı
akademi22 akademi22

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir