SPSS Nasıl Kullanılır? – SPSS Ödevi Yaptırma – SPSS Analizi Yaptırma Fiyatları – SPSS Örnekleri – Ücretli SPSS Analizi Yaptırma – SPSS Analizi Yaptırma Ücretleri

info@akademidelisi.com * 0 (312) 276 75 93 * Her bölümden, Ödev Yazdırma, Proje Yaptırma, Tez Yazdırma, Rapor Yazdırma, Makale Yazdırma, Araştırma Yazdırma, Tez Önerisi Yazdırma talepleriniz için iletişim adreslerini kullanın. Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum

SPSS Nasıl Kullanılır? – SPSS Ödevi Yaptırma – SPSS Analizi Yaptırma Fiyatları – SPSS Örnekleri – Ücretli SPSS Analizi Yaptırma – SPSS Analizi Yaptırma Ücretleri

15 Eylül 2021 SPSS anket Analizi SPSS indir SPSS öğrenci versiyonu SPSS öğrenmek SPSS programı indir ücretsiz Spss programı Nedir SPSS programı ücreti 0
Dosya Boyutları

SPSS Nasıl Kullanılır?

SPSS, “Sosyal Bilimler için İstatistik Paketi” anlamına gelir. Bir IBM aracıdır. Bu araç ilk olarak 1968’de piyasaya sürüldü. Bu bir yazılım paketidir. Bu paket esas olarak verilerin istatistiksel analizi için kullanılır.

SPSS temel olarak sağlık, pazarlama ve eğitim araştırmaları, pazar araştırmacıları, sağlık araştırmacıları, anket şirketleri, eğitim araştırmacıları, devlet, pazarlama kuruluşları, veri madencileri ve diğerleri gibi aşağıdaki alanlarda kullanılmaktadır.

Tanımlayıcı istatistikler, sayısal sonuç tahminleri ve tanımlayıcı gruplar için veri analizi sağlar. Bu yazılım ayrıca verileri sorunsuz bir şekilde yönetmek için veri dönüştürme, grafik oluşturma ve doğrudan pazarlama özellikleri sunar.

Neden SPSS?

IBM SPSS İstatistikleri altına girdiler ve kullanıcıların çoğu buna yalnızca SPSS olarak atıfta bulunuyor. Basittir ve İngilizce benzeri komut dili, kullanıcının akışta ilerlemesine yardımcı olur. SPSS, araştırmacılara karmaşık veri analizi ihtiyaçları konusunda yardımcı olan aşağıdaki dört programı sunar.

İstatistik Programı

SPSS’nin istatistik programı, büyük miktarda temel istatistiksel işlevsellik sağlar; bazıları frekansları, çapraz tabloları, iki değişkenli istatistikleri vb. içerir.

Modelleyici Programı

Araştırmacılar, gelişmiş istatistiksel prosedürlerin yardımıyla tahmine dayalı modeller oluşturabilir ve doğrulayabilir.

Anketler için Metin Analizi Programı

Sağlam geri bildirim analizi sağlar. bu da gerçek plan için bir vizyon elde eder.

Görselleştirme Tasarımcısı

Araştırmacılar, yoğunluk çizelgeleri ve radyal kutu çizimleri gibi çok çeşitli görseller oluşturmak için bu görsel tasarımcı verilerini buldu.

SPSS indir
SPSS programı indir ücretsiz
SPSS programı ücreti
SPSS öğrenme
Spss programı Nedir
SPSS öğrenci versiyonu
SPSS anket Analizi
SPSS Veri Girişi

SPSS’nin Özellikleri

  • Survey Gizmo aracılığıyla toplanan herhangi bir anketten elde edilen veriler, ayrıntılı ve iyi analiz için kolayca SPSS’ye aktarılır.
  • SPSS’de veriler.SAV formatında saklanır. Bu veriler çoğunlukla anketlerden gelmektedir. Bu, verileri işleme, analiz etme ve çekme sürecini çok basit hale getirir.
  • SPSS, farklı değişken türleri ile verilere kolay erişime sahiptir. Bu değişken verilerin anlaşılması kolaydır. SPSS, sürecin çoğu otomatik olduğu için araştırmacıların modeli kolayca kurmalarına yardımcı olur.
  • Verileri aldıktan sonra SPSS’nin büyüsü başlar. Bu verilerle yapabileceklerimizin sonu yok.
  • SPSS, kritik verilerden de veri almanın benzersiz bir yoluna sahiptir. Trend analizi, varsayımlar ve tahmine dayalı modeller,
  • SPSS’nin özelliklerinden bazılarıdır.
  • SPSS’i öğrenmeniz, kullanmanız ve uygulamanız kolaydır.
  • Veri yönetim sistemini ve düzenleme araçlarını kullanışlı hale getirmeye yardımcı olur.
  • SPSS, kesin sonucu analiz etmeniz için size derinlemesine istatistiksel yetenekler sunar.
  • SPSS, daha fazla netlik için tasarım, çizim, raporlama ve sunum özellikleri yapmamıza yardımcı olur.
  • SPSS’nin İstatistiksel Yöntemleri
  • SPSS’de aşağıdaki gibi birçok istatistiksel yöntem kullanılabilir:

Grupları tanımlamak ve küme analizi, faktör analizi vb. gibi metodolojileri dahil etmek için çeşitli veriler için tahmindir. SPSS metodolojileri de dahil olmak üzere tanımlayıcı istatistikler, çok kullanışlı olan frekanslar, çapraz tablolama ve tanımlayıcı oran istatistikleridir.

Ayrıca, varyans analizi (ANOVA), ortalamalar, korelasyon ve parametrik olmayan testler vb. gibi metodolojiler dahil olmak üzere İki Değişkenli istatistikler. Doğrusal regresyon gibi sayısal sonuç tahmini sunar.

Mevcut bir dosyayı açmak istediğinizi otomatik olarak değerlendiren ve bununla birlikte hangi dosyayı açmak istediğinizi sormak için bir iletişim kutusu açan bir tür kendi kendini açıklayan araçtır. SPSS’nin bu yaklaşımı, bir dosya açarsak SPSS’deki arayüzde ve pencerelerde gezinmeyi çok kolaylaştırır.

SPSS yazılımı, verilerin istatistiksel analizinin yanı sıra veri yönetimi özellikleri de sunar; bu, kullanıcının bir seçim yapmasına, türetilmiş veriler oluşturmasına, dosya yeniden şekillendirmesini gerçekleştirmesine vb. izin verir. Diğer bir özellik de veri dokümantasyonudur. Bu özellik, veri dosyasıyla birlikte bir meta veri sözlüğünü saklar.

SPSS Türleri

Değişken Görünüm ve Veri Görünümü olmak üzere iki tür görünüme sahiptir:

Değişken Görünüm

Ad: Bu, benzersiz kimliği kabul eden bir sütun alanıdır. Bu, verilerin sıralanmasına yardımcı olur. Örneğin, isim, cinsiyet, yaş, eğitim durumu gibi farklı demografik parametreler, verileri sıralamak için kullanılan parametrelerdir.
Tek kısıtlama, bu tipte izin verilmeyen özel karakterlerdir.
Etiket: Adın kendisi, etiketi verdiğini gösteriyor. Bu da özel karakterler ekleme yeteneği verir.
Tür: Bu, farklı türde veriler eklendiğinde çok kullanışlıdır.
Genişlik: Karakterlerin uzunluğunu ölçebiliriz.
Decimal: Yüzde değeri girilirken bu tip, ondalıktan sonra gerekli olan basamakların ne kadar tanımlanması gerektiğine karar vermemize yardımcı olur.
Değer: Bu, kullanıcının değeri girmesine yardımcı olur.
Eksik: Bu, kullanıcının analiz sırasında gerekli olmayan gereksiz verileri atlamasına yardımcı olur.
Hizalama: Hizalama, adından da anlaşılacağı gibi, sola veya sağa hizalamaya yardımcı olur. Ama bu durumda, örneğin. Sola hizala.
Ölçü: Bu, araçlara girilen verilerin sıralı, kardinal, nominal gibi ölçülmesine yardımcı olur.
Veriler “değişken görünüm” adlı sayfaya girilmelidir. Veri türünü analiz etmek için gerektiği gibi özelleştirmemize olanak tanır.

Verileri analiz etmek için Ad, Etiket, Tür, Genişlik, Ondalık Sayılar, Değerler, Eksik, Sütunlar, Hizalama ve Ölçüler gibi farklı sütun başlıklarını doldurmanız gerekir.

Bu başlıklar, verileri buna göre karakterize etmeye yardımcı olan farklı niteliklerdir.

Veri görünümü

Veri görünümü, satırlar ve sütunlar olarak yapılandırılmıştır. Bir dosyayı içe aktararak veya manuel olarak veri ekleyerek SPSS ile çalışabiliriz.

SPSS Kurulum Kılavuzu

Öncelikle SPSS İstatistik Sistem Gereksinimlerinde minimum sistem gereksinimlerini kontrol etmemiz gerekiyor. Ardından seçenek, sisteminizde yüklü olan İşletim sistemini seçer ve ön koşulları belirler.

SPSS web sitesi için tarayıcıyı açın; bu, yazılım uygulamasının indirilmesine yol açacaktır. SPSS ücretsiz deneme sürümüyle başlayın.

Excel dosyasını SPSS’ye aktarma Adımları aşağıdadır.

İlk adım Dosya’ya tıklamaktır.

=> Aç

=> Veri Seç

=> İletişim Kutusu

=> Dosya türü

=> .xls dosyası.

Veri analizini yapmak için import edilecek excel dosyasını seçtikten sonra seçtiğimiz diyalog kutusunda “verilerin ilk satırından değişken isimlerini oku” olduğundan emin olmamız gerekiyor.

Ve sonunda, Tamam’ı tıklayın. Dosyanız şimdi SPSS’ye aktarıldı.

Çözüm
Sonuç olarak, Excel iyi bir veri organizasyonu yöntemi sunsa da, SPSS derinlemesine veri analizi için daha uygundur. Bu araç, verilerin analizinde ve görselleştirilmesinde çok kullanışlıdır.

akademdelisi.net ailesi olarak, SPSS indir,SPSS programı indir ücretsiz,SPSS programı ücreti,SPSS öğrenme,Spss programı Nedir,SPSS öğrenci versiyonu,SPSS anket Analizi,SPSS Veri Girişi gibi pek çok alanda sizlere destek vermekteyiz.

Siz de bu aileyle tanışmak istiyorsanız iletişim adreslerimizden bizlere ulaşabilirsiniz.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir