Senkronize Siteler

info@akademidelisi.com * 0 (312) 276 75 93 * Her bölümden, Ödev Yazdırma, Proje Yaptırma, Tez Yazdırma, Rapor Yazdırma, Makale Yazdırma, Araştırma Yazdırma, Tez Önerisi Yazdırma talepleriniz için iletişim adreslerini kullanın. Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum

Senkronize Siteler

31 Mayıs 2023 Chrome senkronizasyon geri yükleme Google senkronizasyon açma 0
Platformlar Arası Farklılıklar

Senkronize Siteler

Komut dosyaları, senkronizasyon, karşılaştırma bilgileri, verilerin nereden okunacağı ve verilerin nerede depolanacağı ve ‘if ifadeleri veya döngüler’ gibi kontrol bilgileri dahil olmak üzere test aracı için veriler ve talimatlar içerir.

Komut dosyası ne kadar basitse, onu oluşturmak için o kadar az çaba, ancak sürdürmek için o kadar çok çaba gerekir. Bu nedenle, bakım çabalarını en aza indirmek, komut dosyası oluşturmaya yatırım yapmayı gerektirir.

İyi bir komut dosyası seti, test başına yalnızca bir komut dosyası olmaktansa, iyi yapılandırılmış olacaktır. İyi bir betik, yorumlarla açıklanacak, tek bir görevi yerine getirecek, iyi yapılandırılmış, anlaşılır, belgelenmiş ve muhtemelen yeniden kullanılacak. Test senaryolarının tasarlanma şekli, test komut dosyaları üzerinde bir etkiye sahiptir, ancak komut dosyalarının yapısı, testlerin yapısından farklı olabilir.

Satıcılar bazen ham araç betiklerini ‘okunması kolay’ veya ‘kendi kendini belgeleyen’ olarak tanımlar. Önemli olan, senaryonun anlaşılabilmesi (yalnızca okunabilen kelimeler değil) ve belgelemenin anlamlı olmasıdır.

Her betiğin belgelerinin betiğin başlığına yerleştirilmesini öneririz. Bu, betiğin adını, yazarını, oluşturulduğu/düzenlendiği tarihi, betiğin amacını, gerektirdiği veya ürettiği tüm parametreleri, çalıştırılmadan önceki tüm ön ve son koşulları, yardımcı olabilecek diğer bilgileri içermelidir. 

Beş komut dosyası oluşturma tekniğini inceledik. Her tekniğin güçlü ve zayıf yanları vardır ve en iyi şekilde belirli durumlarda kullanılır. Farklı komut dosyası oluşturma tekniklerinin bir özetini gösterir.

Doğrusal bir komut dosyası, bir kaydın ürettiği şeydir. Başlamak için hızlı bir yoldur ve onu üretmek için programlama bilgisi gerektirmez. Doğrusal komut dosyası, tek seferlik yinelenen işlemler, dönüşümler, düzenleme veya gösteriler için kullanışlıdır.

Doğrusal betikler, uzun vadeli sürdürülebilir otomasyon için kullanışlı değildir. Verimsizdirler, değiştirilmeleri pahalıdır ve küçük yazılım değişikliklerine karşı çok savunmasızdırlar ve ‘kırılgan’dırlar – bir testte meydana gelen beklenmedik olaylarla kolayca bozulurlar. Test girdileri ve beklenen sonuçlar komut dosyasına “bağlıdır”.

Yapılandırılmış komut dosyası oluşturma, tıpkı yapılandırılmış programlama gibi, kontrol yapılarını kullanır. If ifadeleri, bir şey olduğunda testin farklı şeyler yapmasına izin verdiği için sağlamlığı artırır. Döngüler, bir komut dosyasının birçok tekrarlanan eylemi gerçekleştirmesine izin verir. Diğer komut dosyalarını çağırmak, komut dosyalarını daha modüler hale getirmeye yardımcı olur. Yapılandırılmış betikler hala “kablolu” test bilgilerini içerir. Komut dosyası artık daha karmaşık ama aynı zamanda daha güçlüdür.

Paylaşılan betikler, birden fazla test senaryosunda yeniden kullanılır. Bu, ortak eylemlerin her komut dosyası yerine yalnızca tek bir yerde olmasını sağlar. Bu, bakım çabasının önemli ölçüde azaldığı anlamına gelir. Daha sık kullanılacağı için paylaşılan bir komut dosyasını daha sağlam hale getirmeye değer. Paylaşılan betikler, uygulamaya özel veya uygulamadan bağımsız olabilir.


Hepsini sil
Tüm geçmişi temizle
Google senkronizasyon açma
Telefonda senkronizasyon ne Demek
Chrome senkronizasyon geri yükleme
Whatsapp senkronize etmek Ne Demek
Google senkronize ne demek
E-posta senkronize etmek Ne Demek


Paylaşılan betikler hala ‘kablolu’ test bilgileri içerir ve test edilen yazılımın bir bölümüne özgü olma eğilimindedir, ancak izlenmesi gereken daha fazla betik vardır. Paylaşımlı scriptlerden faydalanmak için disiplinli olmak ve iyi bir konfigürasyon yönetim sistemine sahip olmak önemlidir.

Veriye dayalı betikler, test girdilerini ve beklenen sonuçları daha sonra daha genel bir kontrol betiği tarafından okunan bir veri dosyasında saklar. Bu, güncellenen sadece veri tablosu olduğundan, yeni testlerin çok daha kolay eklenmesini sağlar.

Daha karmaşık bir veri güdümlü yaklaşım, veri dosyasında test edilen yazılımdaki mantıksal varlıklarla ilgili sütunlara sahip olabilir. Veriye dayalı betikler kullanılarak test otomasyonunda önemli faydalar elde edilebilir. Yeni testler kolayca eklenebilir ve buna benzer daha birçok test yapılabilir ve yeni testler eklendiğinde scriptin değiştirilmesine gerek yoktur.

Ek olarak, test uzmanları, komut dosyası oluşturmanın teknik programlama sorunlarıyla dikkatleri dağılmadan testlere konsantre olabilirler. Bu yaklaşımın dezavantajları, ilk kurulumun oldukça çaba gerektirmesi, betikleri uygulamak için teknik programcılara ihtiyaç duyulması ve iyi yönetilmesi gerektiğidir. Komut dosyaları ve veri tablolarının tutarlı olması gerekir.

Anahtar kelimeye dayalı komut dosyası oluşturma tekniği, genellemeyi verilerin yanı sıra uygulama alanına da taşır. Anahtar sözcükler, uygulama işlevlerini temsil eden veri tablosunda saklanır. Bu yöntem, kural koyucu olmaktan çok tanımlayıcıdır; diğer komut dosyası oluşturma tekniklerinde gerekli olan ayrıntıları belirtmek yerine testin ne yapması gerektiğini söylüyoruz.

Bu ek karmaşıklık düzeyi ayrıca ek bir uygulama düzeyi gerektirir, ancak şimdi aslında karmaşık olmaktan çok daha basit hale gelmektedir. Kontrol betikleri ve anahtar sözcükleri yorumlayan destekleyici betikler artık çok geneldir, dolayısıyla daha az sayıdadır ve çok sağlam hale getirilmeye değerdir.

Neyin test edileceğine ilişkin tüm bilgiler artık veri tablosunda yer almaktadır, bu nedenle test bilgilerinin uygulamadan ayrılması bu teknikte en iyisidir. Anahtar kelimeye dayalı tekniğin iki uygulaması açıklanmaktadır. Ön işleme herhangi bir komut dosyasına uygulanabilir. Bu, bir güzelleştirici, statik analiz, genel ikame veya teste özel ikameleri içerebilir.

Karşılaştırma Yoluyla Doğrulama

Test doğrulama, yazılımın doğru sonucu üretip üretmediğini kontrol etme sürecidir. Bu, bir testin gerçek sonucu ile o testin beklenen sonucu (yani, yazılımın doğru çalıştığı zamanki sonuç) arasında bir veya daha fazla karşılaştırma yapılarak elde edilir.

Bazı testler, sonuçlarını doğrulamak için yalnızca tek bir karşılaştırma gerektirirken, diğer testler birkaç karşılaştırma gerektirebilir. Örneğin, bir veri tabanına yeni bilgi giren bir test durumu, en az iki karşılaştırma gerektirebilir, biri bilginin ekranda doğru görüntülenip görüntülenmediğini kontrol etmek için, diğeri ise bilginin veri tabanına başarıyla yazıldığını kontrol etmek için kullanılır.

Otomatikleştirilmiş testinizin hem etkinliği hem de verimliliği üzerinde önemli bir etkiye sahip olan otomatik karşılaştırmaları planlarken alınması gereken birkaç önemli karar vardır. Karşılaştırmaya karar verdiğiniz bilgiler ve bunların ne kadarını karşılaştırdığınız, test senaryolarının kusurları tespit etme yeteneğini, uygulama maliyetlerini ve bakım maliyetlerini etkiler.

Bunlar bu bölümde tartışılmaktadır. Karşılaştırıcıların neler yapıp yapamayacaklarını tartışır. Dinamik ve yürütme sonrası olmak üzere iki temel karşılaştırma türü açıklanmaktadır.

Basit ve karmaşık karşılaştırmalar açıklanır ve test duyarlılığı (test edilen yazılımdaki değişikliklere karşı) tartışılır. Karşılaştırılabilecek farklı sonuç türlerini tanımlar: disk tabanlı, ekran tabanlı ve diğerleri vb.

Güçlü ve esnek, ancak uygulanması nispeten basit olan karşılaştırmalar oluşturmak için filtreler dediğimiz şeyi kullanma tekniğini açıklar. Etkin ve verimli otomatikleştirilmiş karşılaştırma için bazı yönergelerle bölümü sonlandırıyoruz.

yazar avatarı
akademi22 akademi22

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir