Periyodik Etkilerin Faz Düzlemi Grafikleri – MATLAB Ödevi Yaptırma – MATLAB Analizi Yaptırma Fiyatları – MATLAB Örnekleri – Ücretli MATLAB Analizi Yaptırma – MATLAB Analizi Yaptırma Ücretleri

info@akademidelisi.com * 0 (312) 276 75 93 * Her bölümden, Ödev Yazdırma, Proje Yaptırma, Tez Yazdırma, Rapor Yazdırma, Makale Yazdırma, Araştırma Yazdırma, Tez Önerisi Yazdırma talepleriniz için iletişim adreslerini kullanın. Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum

Periyodik Etkilerin Faz Düzlemi Grafikleri – MATLAB Ödevi Yaptırma – MATLAB Analizi Yaptırma Fiyatları – MATLAB Örnekleri – Ücretli MATLAB Analizi Yaptırma – MATLAB Analizi Yaptırma Ücretleri

11 Nisan 2022 Harmonik titreşim nedir Kontrol Sistemleri Kararlılık Analizi Sönüm katsayısı hesaplama 0
Matematik İşlemlerini Kullanma – AutoCAD Ödevi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Fiyatları – AutoCAD Analizi Örnekleri – Ücretli AutoCAD Analizi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Ücretleri

Periyodik Etkilerin Faz Düzlemi Grafikleri

Birden fazla zaman ölçeğinde varyasyona sahip olan iki enerji ve fonksiyonel veri kavramı, bir türevi diğerine karşı grafiksel olarak çizme tekniğine yol açar, buna faz düzlemi çizimi diyeceğiz. İnsan büyümesindeki dinamikleri göstermek için Şekil 1.15’te bir örnek gördük.

Şimdi, bu fikirleri göstermek için çizilen ABD dayanıksız mal üretim endeksine dönüyoruz. Gösterilen 1964 ila 1967 arasındaki nispeten istikrarlı bir döneme daha yakından bakıldığında, endeksin her yıl içinde oldukça düzgün ve düzenli bir şekilde değiştiği görülmektedir. Düz çizgi, açıklanan pürüzlülük ceza yöntemini kullanarak bu verilerin düzgün bir halidir.

Şimdi bu yıl içindeki varyasyonun ortaya çıkarabileceğinden daha karmaşık olduğunu görüyoruz. Bu eğri yıl boyunca üç kez salınım yapar ve salınım boyutu ilkbaharda en küçük, yazın daha büyük ve sonbaharda en büyük olur. Aslında, her yıl benzer miktarda ayrıntıyla yumuşak bir varyasyon gösterir ve şimdi bu yıl içi kalıpları nasıl keşfedebileceğimizi düşünüyoruz.

Faz-Düzlem Grafikleri Enerji Transferi

Artık elimizde türevler olduğuna göre, türevlerin birbirleriyle nasıl ilişkili olduğunu inceleyerek yeni şeyler öğrenebiliriz. Aracımız hıza karşı ivme grafiğidir. Bunun nasıl yararlı olabileceğini görmek için, gösterilen sin(2πt) fonksiyonunun faz düzlemi grafiğini düşünün. Bu basit fonksiyon, bir zaman birimi periyodu ile asılı duran bir yay sıçramasının sonunun dikey konumu gibi temel bir harmonik süreci tanımlar.

Yaylar ve sarkaçlar salınım yapar çünkü enerji iki durum arasında değişir: potansiyel ve kinetik. π,3π,… zamanlarında yay yörüngesinin bir veya diğer ucundadır ve gerilmesinden kaynaklanan onarıcı kuvvet onu durma noktasına getirmiştir.

Bu noktada, potansiyel enerjisi maksimize edilir ve yukarı (pozitif) veya aşağı doğru hareket eden kuvvet de öyle. Kuvvet ivme ile orantılı olduğundan, yay konumunun ikinci türevi olan −(2π)2 sin(2πt) de en yüksek mutlak değerindedir, bu durumda yaklaşık ±40’tır.

Öte yandan, yay 0 konumundan geçerken hızı, 2π cos(2πt), en büyük, yaklaşık ±8’dir, ancak ivmesi sıfırdır. Kinetik enerji hızın karesiyle orantılı olduğundan, bu en yüksek kinetik enerjinin noktasıdır. Faz düzlemi grafiği, potansiyel enerjinin Y’nin uçlarında ve kinetik enerjinin X’in uçlarında maksimize edildiği bu enerji alışverişini güzel bir şekilde göstermektedir.

Sistemdeki enerji miktarı elipsin genişliği ve yüksekliği ile ilgilidir; ne kadar büyükse, potansiyel veya kinetik formda olsun, sistem o kadar fazla enerji sergiler.

Dayanıksız Mal Döngüleri

Mekaniğin yanı sıra birçok durumda harmonik süreçler ve enerji alışverişi bulunur. Ekonomide potansiyel enerji, sermaye, insan kaynakları ve bazı ekonomik faaliyetler meydana getirmek için mevcut olan hammaddeler de dahil olmak üzere kaynaklara karşılık gelir. Bu enerji değişimi, gösterildiği gibi dayanıksız mal üretimi için değerlendirilebilir. Kinetik enerji, bu kaynaklar montaj hattı boyunca hareket ederken ve mallar fabrika kapısından sevk edilirken tüm hızıyla devam eden üretim sürecine karşılık gelir.

Bu nedenle, ekonomik sistem içindeki enerji transferini incelemek için faz düzlemi grafiğini kullanıyoruz. Döngüyü tek tek yıllar içinde inceleyebilir ve transferin yapısının 20. yüzyıl boyunca nasıl değiştiğini daha net görebiliriz. Endeks için nispeten istikrarlı bir dönemde bir yıl olan 1964 için bir faz düzlemi grafiği sunar.

Grafiği okumak için, grafiğin sağ ortasındaki “jan”ı bulun ve ilerledikçe ayları gösteren harflere dikkat ederek diyagramda saat yönünde hareket edin. Sıfırı çevreleyen iki büyük döngü ve ayrıca orijine çok daha yakın olan bazı küçük döngüler olduğunu göreceksiniz.


Harmonik titreşim nedir
Sönüm katsayısı hesaplama
Titreşim genliği nedir
Kontrol Sistemleri Kararlılık Analizi
Kütle genliği formülü
Kontrol sistemleri transfer fonksiyonu örnekleri
Sönümlü serbest titreşim Soruları
Titreşim genliği formülü


En büyük döngü, pozitif hız ve sıfıra yakın ivme ile Mayıs ortasında (M) başlar. Bu noktada üretim doğrusal veya istikrarlı bir şekilde artmaktadır. Döngü Haziran (“Haziran”) boyunca saat yönünde hareket eder ve üretimin artık doğrusal olarak azaldığı ayın sonunda yatay sıfır hızlanma çizgisini geçer.

Temmuz ayının ortasına kadar (“Jly”) kinetik enerji veya hız sıfıra yakındır çünkü tatil sezonu tüm hızıyla devam etmektedir. Ancak potansiyel enerji veya ivme yüksektir ve üretim Ağustos başında (“Ağustos”) pozitif kinetik/sıfır potansiyel aşamasına döner ve sonunda yaz sonunda (S) bir zirve ile sona erer. Bu noktada süreç, hem potansiyel hem de kinetik enerjiyi tüketmiş gibi görünüyor.

Her iki türevin de sıfır olduğu yere yakın olan zirve, Eylül ayında okulun başlamasına ve Ekim’den Kasım’a kadar olan sonbahar aylarından geçen bir sonraki büyük üretim döngüsünün başlangıcına karşılık gelir. Yine bu büyük çevrim, küçük potansiyel ve kinetik enerjili küçük bir çevrimde son bulur. Bu, Şubat ve Mart (F ve mar) aylarını alır.

Nisan ve Mayıs aylarındaki küçük alt döngü, bahar tatillerinden kaynaklanıyor gibi görünüyor, çünkü yaz ve sonbahar döngülerinin yanı sıra zirve, önümüzdeki iki yıl içinde çok fazla değişmez, ancak bahar döngüsünün zirvesi, değişkenliği yansıtacak şekilde hareket eder. Paskalya ve Fısıh zamanlarında.

Özetlemek gerekirse, 1960’lardaki üretim yılı, her biri küçük bir tepe benzeri döngüde sona eren, sıfır civarında geniş çapta sallanan iki büyük döngüye sahiptir. Bu, her büyük döngünün, ilki okulun başında, ikincisi ise kış sonunda olmak üzere havası biten bir balon gibi olduğunu gösterir. Her döngünün sonunda, bir sonraki üretim döngüsü başlamadan önce yeni kaynakların sıralanması gerekebilir.

Kızların Büyümesini Planlayan Faz Düzlemi

İşte Matlab’da üretmek için kullanılan komutlar. Berkeley kızları için monoton yumuşatma ile tahmin edilen 54 eğriyi içeren işlevsel bir veri nesnesi hgtfmonfd kullanırlar. Hızlar ve ivmeler ilk önce eval fd işlevi kullanılarak ilk on kız için ince bir yaş ağı üzerinden değerlendirilir. Ardından, 10 faz-düzlem grafiğinin tümü üretilir, ardından altıncı kız eğrisinin kalın kesikli bir çizgi ve her kız için 11,7 yaşında konumlandırılan dairelerin çizimleri gelir. Etiketler ve eksen limitleri sonuna eklenir.

Gördüğümüz şey, erken pubertal büyüme atakları olan, yörüngelerinin sonuna yakın işaret halkaları olan kızların, ilmeklerinin boyutuyla gösterilen yoğun atakları olduğudur. Geç atılan kızların küçük halkaları vardır.

Net etki, kızların yetişkin boyunun, büyüme atağının zamanlamasından çok fazla etkilenmemesidir, çünkü geç atılımları olan kızlar, birkaç yıl fazladan büyüme avantajına sahiptir, ancak zayıf bir atığın dezavantajına sahiptir. Bebeklikteki büyüme dinamiklerinin karmaşıklığına dair bir ipucu, eğrileri arsanın altından değil sağdan gelen iki kız tarafından verilir.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir