Öznitelik Değerlerini Çıkarma – AutoCAD Ödevi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Fiyatları – AutoCAD Analizi Örnekleri – Ücretli AutoCAD Analizi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Ücretleri
Öznitelik Değerlerini Çıkarma
Öznitelik değerleri, yalnızca bir çizimdeki bilgileri görüntülemek için kullanılsalar bile yararlı olabilir, ancak her blok referansı hakkında bilgi eklemek için bunları kullandığınızda en güçlüdürler. Bu bilgilerin çoğu görünmez olacak, bu yüzden kullanmak için çizimden çıkarabilmeniz gerekiyor.
Bu işlem iki yoldan biriyle yapılabilir. ikisinden de geçeceğim Biri manuel olarak kullanıldığında daha kolaydır, diğeri ise bir AutoLISP programı kullanarak öznitelik değerlerini çıkarmak için kullanışlıdır. Öznitelik bilgilerini çıkarmak için iki yöntem vardır: EATTEXT ve ATTEXT.
EATTEXT komutu, Nitelik Çıkarma Sihirbazını görüntüler. Kullanımı kolaydır ve bununla birlikte, ya geçerli çizimden ya da herhangi bir kaydedilmiş çizimden veya bir çalışma sayfasına referans verilmiş bir dizi çizimden seçilen bir grup blok objesinden öznitelik verilerini çıkarabilirsiniz.
ALANLAR VE KAYITLAR
Microsoft’un Access’i de dahil olmak üzere bir dizi veritabanı programı, çeşitli dosya biçimlerini kullanarak verileri depolar. Veritabanı yönetimi, verilerin düzenlenmesi ve alınması için sayısız araçla karmaşık olabilir.
Özniteliklerle uğraşırken, veritabanı yönetimi bilimi ve hatta AutoCAD’in harici veritabanlarına bağlanmak için kendi dahili yolu olan DBCONNECT ile çok fazla ilgilenmenize gerek yoktur. Ancak iki anahtar terimi bilmelisiniz: alanlar ve kayıtlar.
Veritabanları, ilgili verilerin alanlarda tutulduğu kayıtlardan oluşur. Bir adres defteriniz varsa, kayıtları ve alanları olan bir veritabanınız vardır. Adres defterinizdeki her kişi bir kayıtla temsil edilir. Bu kayıtların her biri için birkaç veri parçasına sahip olabilirsiniz: ad, soyadı, sokak adresi, kasaba, eyalet, posta kodu, telefon numarası, e-posta adresi ve favori renk. Bu veri parçaları, alanlarda depolanan değerlerdir.
Bir AutoCAD çiziminden öznitelikler çıkarırken, tek bir blok tek bir kayıttır. 100 blok referansı oluşturmak için aynı blok tanımı kullanılmışsa, 100 referansın her biri bir kayıttır.
Bu bloklarla ilişkili öznitelik etiketleri, kayıtları temsil etmek için kullanılan alanların adlarıdır. Ağaçlarla ilgili örnekte, ağaç bloklarının her biri beş alana sahip bir kayıttır: tür, boyut, maliyet, yaş ve tedarikçi. Bir grup blok referansından öznitelikleri çıkardığınızda, tıpkı adres defteriniz gibi, kayıtlardan ve alanlardan oluşan bir veritabanı yaratmış olursunuz.
Nitelikleri ayıklamak için diğer yöntem, ATTEXT komutu veya onun komut satırı eşdeğeri, EATTEXT sihirbazından önce gelir ve çok daha kapsamlıdır. Yine de faydalı olduğunu düşünüyorum, çünkü birden çok çizimden özniteliklerin çıkarılmasını otomatikleştirmek için bir komut dosyası veya bir AutoLISP programı ile kullanılabilir. ATTEXT birkaç adım içerir.
Bir çizimden öznitelik bilgilerini çıkarmadan önce, yazılıma bilgilerin nasıl çıkarılması gerektiğini anlatmak için bir şablon dosyası oluşturmanız gerekir. Bu şablon dosyası bir ASCII dosyası olmalıdır. Herhangi bir kelime işlemcide oluşturulabilir, ancak dosyayı ASCII formatında kaydetmeniz gerektiği için Not Defteri kullanmanızı öneririm.
EDIT, sistem komut isteminden çalıştırılan bir DOS alternatifidir, ancak Notepad’e göre tek avantajı, satır sayacıydı. (EDIT, EDLIN metin düzenleyicisinin yerini aldı. Bunu kullanmayı hatırlıyorsanız, kesinlikle “bilgisayar eski zamanlayıcı” unvanını talep edebilirsiniz.)
Öznitelik çıkarma yöntemleri
Görüntü işleme özellik çıkarımı
Makine öğrenmesi öznitelik çıkarımı
MATLAB öznitelik çıkarma
Öznitelik çıkarımı nedir
Feature extraction Nedir
Feature Extraction yöntemleri
Feature Selection Nedir
NOTEPAD’in XP sürümünü kullanıyorsanız, Görünüm açılır menüsü size bir satır sayacını görüntüleme seçeneği sunar. Shareware olarak bulabileceğiniz veya satın alabileceğiniz başka metin editörleri de vardır. Yararlı bulursanız, VLISP’yi bile kullanabilirsiniz.
Bu şablon dosyasında boşluk veya boş satır bırakmayın. Öznitelik değerlerini çıkarmaya çalıştığınızda, verileri çıkardığınızda “geçersiz alan belirtimi” hata mesajı alırsanız, dosyanın sonunda boş bir satır olabilir.
İmlecinizi dosyanın sonuna getirerek ve silmek için Backspace tuşunu kullanarak fazladan satırları kaldırın. İmleç tuşlarını kullanmayın, çünkü boş satırlar hala orada olacaktır.
İmleç, metninizi hemen takip eden boş satırın başında bitmelidir. Şablon dosyasını kaydetmeden önce, imlecinizi dosyanın sonuna taşımak için Aşağı Oku kullanın. İmleç doğrudan son satırın altında durmazsa, boş satırları kaldırın ve herhangi bir satırın sonunda boşluk kalmadığından emin olmak için her satırı kontrol edin.
Gösterilen şablon dosyasında, ilk iki satır tüm blok referanslarının sahip olduğu nitelikleri temsil eder; oluşturabileceğiniz etiketler değildir. Tüm blokların bir blok adı, katman adı, bir çizgi tipi, ekleme noktasının koordinatları ve diğer bilgileri vardır. Bir blok en az bir özel öznitelik içeriyorsa, genel öznitelikleri de çıkarabilirsiniz.
EATTEXT sihirbazını kullanırsanız, kullanıcı tanımlı etiketleri olup olmadığına bakılmaksızın herhangi bir bloktan genel verileri çıkarabilirsiniz.
BLANK1 etiketi, BLANK olarak adlandırıldığından değil, bu etikete hiçbir değer atanmadığından, sağa dayalı sayısal alan ile sola dayalı karakter alanı arasında bir boşluk oluşturur.
Herhangi bir yanlış etiket adı boşluk oluşturmak için kullanılabilir, ancak yalnızca bir kez. Bu dosyanın bir .txt uzantısı olması ve bir ASCII metin dosyası olması gerekir. Boş satır olmadığından emin olmak için tüm dosyayı vurgularsanız dosya gösterildiği gibi görünür.
Dosyanın bir açıklaması gösterilir. Bu şablon dosya listesi, ayıklanan bir dosyada altı satır bilgi sağlar: blok adı, katman, tür, boyut, maliyet ve tedarikçi. Şablon dosyasındaki ikinci sütun, veri türünü (karakterler veya sayılar), alan genişliğini (008 = 8 karakter) ve sayısal kesinliği (002 = 2 ondalık basamak) belirtir. Tüm karakter tabanlı alanların hassasiyeti 000’dir.
Bir şablon dosyası oluşturduktan sonra, öznitelikleri içeren çizimi açın ve bunları çıkarmak için ATTEXT veya EATTEXT kullanın. Çıkarılan veriler için bir dosya adı belirtebilir veya AutoCAD’in çizim adını kullanmasına izin verebilirsiniz. Bu durumda, bu şablon dosyası kullanılarak iki ağaç sembolünden blok bilgilerinin çıkarılmasının sonucu aşağıdaki gibi başka bir metin dosyasıdır.
Bilgi bir metin dosyasına ayıklandıktan sonra, onu çizime metin olarak ekleyebilir veya Microsoft Access gibi bir veritabanı programına aktarabilir, böylece bilgileri yararlı olan herhangi bir şekilde düzenleyebilirsiniz. ATTEXT komutunu kullandığınızda, şablonda tanımlanan bilgilerin çıkarma dosyasında nasıl listeleneceğine karar vermelisiniz.
Seçenekler virgülle ayrılmış (CDF), boşlukla ayrılmış (SDF) ve Drawing Exchange Format (DXX) şeklindedir. DXX, yalnızca blok ve öznitelik bilgilerini içeren kısmi bir DXF dosyasıdır. .dxx uzantısı, dosyayı standart bir DXF dosyasından ayırt etmek için kullanılır. Çoğu kullanıcı için hiçbir değeri yoktur. Okumak veya AutoCAD’e aktarmak istediğiniz bilgiler için SDF’yi kullanın. Verileri bir veritabanı uygulamasında kullanmayı planlıyorsanız CDF’yi kullanın.
Feature extraction Nedir Feature Extraction yöntemleri Feature Selection Nedir Görüntü işleme özellik çıkarımı Makine öğrenmesi öznitelik çıkarımı MATLAB öznitelik çıkarma Öznitelik çıkarımı nedir Öznitelik çıkarma yöntemleri