Nitelikleri Tanımlama – AutoCAD Ödevi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Fiyatları – AutoCAD Analizi Örnekleri – Ücretli AutoCAD Analizi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Ücretleri
Nitelikleri Tanımlama
Nitelikler, çizimin bir parçası olarak görünecek veya görünmez olacak şekilde tanımlanabilir. Her iki durumda da, bir bloğa eklenen bilgiler, başka bir uygulamada, genellikle Access gibi bir veritabanı programında kullanılmak üzere çizimden bir dosyaya çıkarılabilir. Öznitelik değerlerini çıkardığınız dosya, bir ASCII metin dosyası veya bir MDB dosyası (Microsoft Veritabanı dosyası) olabilir. Nitelikler ayrıca doğrudan bir AutoCAD tablosuna da çıkarılabilir.
Listelenen komutlar, nitelikleri oluşturmak ve değiştirmek için kullanılır (bunlar için ACAD.pgp dosyanızda takma adlar oluşturmayı düşünün). E harfiyle (genişletilmiş için) başlayan bu komutlar, blok niteliklerini manuel olarak yönetmek ve çıkarmak için kullanılır. A harfi ile başlayanlar manuel olarak kullanılabilir, ancak öznitelikleri içeren prosedürleri otomatikleştirirken komut dosyalarında ve Lisp rutinlerinde de kullanılabilir.
Bloklara Nitelik Ekleme
Öznitelik tanımları, AutoCAD varlıklarıdır; bloklar oluşturmak için tek başlarına veya diğer varlıklarla kombinasyon halinde seçilebilir ve kullanılabilirler. Genellikle grafik sembollere açıklama eklemek veya başlık bloklarını tamamlamak için kullanılırlar, bu nedenle genellikle diğer varlıklarla birlikte kullanılırlar.
Bunları geometrik varlıklar da içeren bloklarda kullanmak için şu adımları izleyin:
- Nitelikleri ekleyeceğiniz bir sembol oluşturun. Bu örnek için, gösterildiği gibi birkaç ağaç sembolü kullanın.
- Sembolü çizdikten sonra, onu niteliksiz bir bloğa çevirin ve çizime bir referans ekleyin.
ATTDEF ile nitelikler ekleyin ve bunları istediğiniz metin stili ve yüksekliği ve istediğiniz mod ile uygun yerlere yerleştirin. - Eklenen bloğu ve ardından nitelikleri seçerek yeni, iç içe blok tanımı yapın. Yeni blok, elbette, iç içe geçmiş sürümden farklı bir ada sahip olmalıdır. ATT’yi orijinal blok adına bir son ek veya bir ön ek olarak eklemek isteyebilirsiniz. Tüm atfedilen blokların birlikte listelenmesini istiyorsanız bir önek kullanın. İki bloğun birlikte listelenmesini istiyorsanız bir sonek kullanın.
- Örneğin, yaprak döken bir ağaç için bir sembol, att-yaprak döken veya yaprak döken-att olarak adlandırılan atfedilen versiyonuyla yaprak döken olarak adlandırılabilir.
Birçok kullanıcı, öznitelik tanımının yanı sıra varlıklardan (örneğin çizgiler) oluşan tek bir blok oluşturur. Bunu yapabilirsiniz, ancak bu örnekte aynı blok tanımının öznitelikleri olan ve olmayan iki versiyonunu oluşturuyorum. Nitelikleri olmayan, diğerinin içine yuvalanmıştır. Bu şekilde tanımlanan blok referanslarının geometrisini, niteliklerini etkilemeden güncellemek çok daha kolaydır.
Bir blok tanımlarken, öznitelikleri seçmek için tek bir seçim dışında herhangi bir yöntem kullanırsanız, istemlerin verildiği veya listelendiği sıra, en sondan başlayarak özniteliklerin tanımlandığı sıraya bağlıdır. Bilgi istemlerinin farklı bir sırada listelenmesini istiyorsanız, bunları bu sırayla seçin. Blok tanımlandıktan sonra sırayı değiştirmek isterseniz bunu BATTMAN komutunu kullanarak yapabilirsiniz.
Özellik Modları
Nitelikleri tanımlarken, modlarını Görünmez, Sabit, Doğrulama veya Ön Ayar olarak ayarlama seçeneğiniz vardır. Modlar öznitelikleri şu şekilde etkiler:
Görünmez Mod
Bazen, bir çizimin parçası olan metin oluşturmak için nitelikler kullanılır; bir başlık bloğuna girilen değerler buna iyi bir örnektir. Bu değerler Görünür moda ayarlanmalıdır.
Diğer zamanlarda, özellikler, çizimin kendisinin parçası olmayan bilgileri çizimde depolamak için kullanılır. Maliyetleri veya parça model numaralarını depolamak için öznitelikleri kullanmak bu kategoriye sığabilir. Bu durumda, değerler Görünmez moda ayarlanmalıdır. Öznitelikler ilk tanımlandığında hangi mod seçilirse seçilsin, tümü ATTDISP değişkeni kullanılarak görüntülenip görüntülenmeyebilir hale getirilebilir.
AutoCAD mahal etiketi oluşturma
AutoCAD komutları ve sembolleri PDF
AutoCAD komutları PDF
AutoCAD Komutları
AutoCAD Ders Notları PDF
AutoCAD Komutları ve işlevleri
AutoCAD etiket oluşturma
AutoCAD attribute patlatma
Belirli bir özelliğin değeri varsayılandan hiçbir zaman değişmezse, bu modu kullanabilirsiniz. Bu moddaki bir öznitelik değeri DDATTE veya ATTEDIT ile düzenlenemez.
Normalde Sabit’i kullanmamanızı önermeme rağmen, Ön Ayar gelecekte değişiklik yapmanıza izin verdiği için, bu modu kullanmanın yararlı olduğu bir durum vardır. Hiç değişmeyen ancak yine de ATTEXT veya EATTEXT kullanılarak çizimden çıkarılabilen bir değer istiyorsanız, bunu sabit bir nitelik yapın.
Doğrulama
Bir çizime öznitelik içeren bir blok eklendiğinde, operatörden ATTREQ ve ATTDIA ayarına bağlı olarak özniteliğin değeri istenebilir.
Doğrulamayı etkinleştirirseniz, girildikten sonra operatörden verilen değerlerin her birini doğrulaması istenecektir. Bu, doğruluğu artırsa da zaman alır. Parça numaraları gibi kritik ve hataya açık değerler dışında tavsiye etmiyorum.
Ön ayar
Belirli bir özelliğin değeri hemen hemen her zaman aynıysa, blok eklendiğinde varsayılanı otomatik olarak kullanmak için bu ayar kullanılabilir. EATTEDIT, -ATTEDIT veya ATTEDIT komutunu kullanarak önceden ayarlanmış bir öznitelik değerini düzenlemek hala mümkündür.
Özellik Tanımları
Nitelikleri tanımlarken birkaç seçeneğiniz vardır.
Etiket
Boşluk içermediği sürece, bir öznitelik tanımı için klavyedeki ad etiketine yazılabilen herhangi bir karakteri kullanabilirsiniz. Kısa ve açıklayıcı etiketler oluşturmaya çalışın.
Boşluklar da dahil olmak üzere,istediğiniz her şeyi istem penceresine yerleştirebilirsiniz. Ancak, isteminizin kullandığınız etiket adından ve ardından bir soru işaretinden oluşmasını tavsiye ederim. Nitelikleri Düzenle iletişim kutusu, istemi görüntüler, ancak etiketi göstermez. Bilgi istemi her zaman etiketle aynıysa, yalnızca bilgi istemi listelendiğinde bile etiket adını her zaman bilirsiniz.
Değer
Varsayılan değeri bu yere yerleştirebilirsiniz.Ayrıca ayarlayarak bu değerin otomatik olarak kullanılmasını sağlayabilirsiniz. Değiştirmeniz gerekirse, düzenleme komutlarından birini kullanabilirsiniz.
Bunu, bilgilerin yerleştirilmesini istediğiniz formatı güçlendirmek için bir yer olarak da kullanabilirsiniz. Örneğin, kullanıcıların hangi tarih biçimini kullanacaklarını hatırlamaları için buraya sahte bir tarih yerleştirebilirsiniz. Sadece bloğu yerleştirirken doğru tarihe değiştirdiğinizden emin olun.
Ekleme noktası
Konum içinTamamkonuya tıklayın veya öznitelikleri bulmak içinAlignBelowÖnceki Öznitelik Tanımı’nı seçin. Öznitelik etiketleri o konumda görünür.
Bloğu eklediğinizde, istediğiniz değerleri doldurmanıza izin veren Nitelikleri Düzenle iletişim kutusu görünür. Görünmezse, ATTDIA’yı kapatmış olabilirsiniz, bu durumda komut satırında size sorulur. İletişim kutusu ve komut satırı istemi almazsanız, ATTREQ’i kapatmış olabilirsiniz. Nitelikleri Düzenle iletişim kutusu, Quercus rubra değerine sahip Türler etiketini gösterir.
Yerleştirdiğiniz değerlerin ekranda görünür olup olmadığı, görünmez nitelikleri tanımlayıp tanımlamadığınıza bağlıdır. Tür, boyut ve maliyet gibi çoğu özellik görünmezdir, bilgiyi istiyorsunuz, ancak çizimde gösterilmesini istemiyorsunuz.
Bir istisna, bir başlık bloğudur. Başlık bloğunuzu oluşturduğunuzda, nitelikler görünür olmalıdır; Aksi takdirde, çizimde bunları okuyamazsınız. Görünmez nitelikleri görmek ve/veya çizmek istiyorsanız, ATTDISP değişkenini AÇIK olarak ayarlayabilirsiniz.
AutoCAD attribute patlatma AutoCAD Ders Notları pdf AutoCAD etiket oluşturma AutoCAD Komutları AutoCAD Komutları PDF AutoCAD Komutları ve işlevleri AutoCAD Komutları ve sembolleri PDF AutoCAD mahal etiketi oluşturma