Modelleme ve İşleme – Analizi Yaptırma Fiyatları – Yazılım Analizi Örnekleri – Ücretli Analizi Yaptırma – Ücretli Yazılım Yaptırma
Modelleme ve İşleme
Studio serisi ve Maya, SoftImage, 3DStudioMax, LightWave ve TrueSpace gibi birçok güçlü grafik aracı modelleme, işleme, animasyon ve diğer işlevleri tek bir pakette içerir. Bu araçları kullanmak ciddi bir kurs eğitimi gerektirir.
Studio serisi, endüstriyel tasarım, otomotiv tasarımı ve teknik yüzey kaplama için kapsamlı araçlar sağlar. Its Maya, A Bug’s Life ve Titanic dahil olmak üzere en yeni çıkan filmlerin bazılarında görsel efektler oluşturmak için kullanılan, karakter animasyonu için güçlü ve üretken bir 3D yazılımıdır.
SoftImage3D, özel efektler için mükemmel olan ve Deep Impact ve Air Force One’daki çarpıcı animasyonlar da dahil olmak üzere birçok bilgisayar oyunu ve filminde kullanılmış olan NURBS, cilt ve parçacık sistemleri gibi gelişmiş modelleme ve animasyon özellikleri sağlar.
3DStudioMax, Windows platformunda oyun geliştirmeye yönelik popüler bir 3B modelleme, animasyon ve işleme paketidir. Açık eklenti mimarisi, onu üçüncü taraf geliştiriciler için bir fikir platformu haline getirir.
LightWave, birçok uzun metrajlı filmde, oyunda ve TV reklamında başarıyla kullanılan güçlü bir araçtır. TrueSpace, Windows platformu için bir başka popüler ve güçlü 3B modelleme, animasyon ve işleme paketidir.
Animasyon ve Simülasyon
Animasyon, etkileşimli bilgisayar grafiklerinin ayrılmaz bir parçasıdır. OpenInventor, Maya, Lightwave3D ve Activeworlds gibi görselleştirme, modelleme, işleme ve simülasyon araçlarının çoğu animasyon içerir.
Geleneksel storyboard animasyonunda, önce yüksek seviyeli eskizler dizisi geliştirilir, ardından anahtar kareler ve film müziğine karar verilir, seslerin meydana geldiği anahtar kareler ilişkilendirilir ve son olarak anahtar kareler arasında iç içe geçişler yapılır. Bilgisayar grafiklerinde animasyon çoğunlukla etkileşimli geometri veya görüntü dönüşümleridir.
Bilgisayar animasyonu, saniyede 24 kareden fazla farklı görüntülerin karelerini çizerek elde edilir. Pürüzsüz animasyon elde etmek için, sahne modifikasyonunu ve verimli bir şekilde işlemeyi gerçekleştirmek için yüksek performanslı algoritmalara ve grafik donanımına ihtiyacımız var.
3D Koreograf, sanatçı olmayanlar için tasarlanmış bir animasyon programıdır. Animasyonunuzun ana hatlarını çizmek, “Aktörler” oluşturmak, “Yollar” çizmek ve “Komut Dosyaları” yayınlamak kadar basittir. Poser 4, sanatçılar ve animatörler için bir 3B karakter animasyonu ve tasarım aracıdır.
AnimationMaster, ters kinematik, ışın izleme, görüntü eşleme ve karmaşık organik ve mekanik nesnelerin modellenmesi gibi gelişmiş özellikler sağlayan spline tabanlı bir animasyon programıdır. b3d Studio, 3D animasyon filmler için bir düzenleme ve yapım paketidir. Motivate 3D, öncelikle 3D oyunlar ve etkileşimli multimedya başlıkları geliştirmek için bir animasyon aracıdır.
Veri modeli nedir
Veri modeli çeşitleri
Veri modelleme örnekleri
Kavramsal veri modeli nedir
İlişkisel veri modeli nedir
Veri modelleme araçları
Ağ veri modeli
Hiyerarşik veri modeli nedir
Simülasyon
Simülasyon, gerçek dünyadaki veya hayali bir sistemin davranışı hakkında ilgili bilgileri toplamak için bir model oluşturma, yürütme ve görselleştirme sürecidir. Buradaki model, birçok özelliği ile sistemin matematik, fizik veya mühendislik temsilidir.
Grafik simülasyon, simülasyon sürecinin animasyonunu ve görselleştirilmesini vurgular. Gerçek zamanlı bir simülasyon, zamanın, simülasyon altındaki fiziksel sürecin meydana geldiği gerçek zaman gibi göründüğü simülasyondur.
Grafiklerde, genellikle simülasyonun sorunsuz bir şekilde canlandırıldığı anlamına gelir. Birçok gerçek zamanlı simülasyon sistemi, simülasyonun evriminin hem hesaplamanın hem de grafik sunumunun karmaşıklığı tarafından belirlendiği olay güdümlüdür.
Softimage, NetImmerse, Genesis3D, WorldUp ve ActiveWorlds gibi birçok animasyon aracı, etkileşimli oyun motoru ve sanal ortam sağlayan sistemler de önemli simülasyonlar elde etmek için araçlar ve ortamlar sağladıkları için simülasyon araçlarıdır.
IRIS Performer, gerçek zamanlı grafik simülasyon uygulamaları için bir araç setidir. Görsel simülasyon, uçuş simülasyonu, simülasyon tabanlı tasarım, sanal gerçeklik, etkileşimli eğlence, video yayını, CAD ve mimari gözden geçirmeler gibi karmaşık uygulamaların geliştirilmesini basitleştirir.
Vega, MultiGen-Paradigm’in gerçek zamanlı görsel ve işitsel simülasyon, sanal gerçeklik ve genel görselleştirme uygulamaları için yazılım ortamıdır. Gelişmiş uygulamaları hızlı ve kolay bir şekilde oluşturmak, düzenlemek ve çalıştırmak için temel sağlar.
20-sim, elektrik, mekanik ve hidrolik sistemler veya bu sistemlerin herhangi bir kombinasyonu için bir modelleme ve simülasyon programıdır.
Mathematica, teknik bilgi işlem, simülasyon ve iletişim sağlayan entegre bir ortamdır. Sayısal ve sembolik hesaplama yetenekleri, grafik simülasyonu ve sezgisel programlama dili, tam özellikli bir belge işleme sistemi ile birleştirilmiştir. MATLAB ve Khoros, modelleme ve simülasyon fonksiyonlarını içerir.
Sanal Gerçeklik
Sanal Gerçeklik (VR) iki kategoriye ayrılabilir: sürükleyici VR ve sürükleyici olmayan VR. Sürükleyici bir VR sisteminde, kullanıcılar stereoskopik görüntüleri izlemek için başa takılan cihazlar (HMD) veya özel gözlükler takarlar.
Bakış açısı genellikle izleyicinin baş hareketini gerçek zamanlı olarak takip eder. Genellikle çok daha ucuz olan sürükleyici olmayan bir VR’de, kullanıcılar genellikle herhangi bir cihaz takmaz ve bakış açısı, kullanıcının baş hareketini takip etmez.
Ancak kullanıcılar, giriş cihazları aracılığıyla sanal dünyada etkileşimli olarak gezinirler ve görüntü genellikle birinci şahıs görünümüdür. Bir VR sisteminde navigasyon, kullanıcının hareket etmesine ve sanal nesneleri ve yerleri görüntülemesine izin verir ve etkileşim, kullanıcının nesnelerin görünümünü ve davranışını kontrol etmesi için aktif bir yol sağlar.
Bir VR sistemi aynı zamanda eğitim, öğretim ve eğlence gibi çeşitli alanlarda gerçek dünyadaki belirli etkinlikleri tanımlayan ve simüle eden bir simülasyon sistemidir. Bu nedenle, Vega ve WorldUp gibi birçok simülasyon aracı aynı zamanda VR araçlarıdır.
Bir VR sistemi her zaman aşağıdaki işlem adımlarını tekrar eder:
1. Klavye, fare, VR izleyicileri, sensörler, ses tanıma sistemleri vb. gibi çeşitli cihazlardan kullanıcı girişlerini yönetin.
2. Simülasyon modellerine göre nesnelerin ve çevrenin yeni durumunu hesaplar.
3. Çarpışma tespiti, ayrıntı seviyeleri, kırpma/ayırma vb. dahil olmak üzere 3B nesneleri ön işleme tabi tutun.
4. Sanal dünyayı işleyin.
Ağ veri modeli Hiyerarşik veri modeli nedir İlişkisel veri modeli nedir Kavramsal veri modeli nedir Veri modeli çeşitleri Veri modeli nedir Veri modelleme araçları Veri modelleme örnekleri