Komut Satırı Girişi – AutoCAD Ödevi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Fiyatları – AutoCAD Analizi Örnekleri – Ücretli AutoCAD Analizi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Ücretleri

Program Yapısı
Program yazmaya başlamanızı istiyorum, ancak bazı yaygın tuzaklardan kaçınmak için AutoLISP programlarının yapısı hakkında bir şeyler anlamalısınız. Program yapısı için bu kurallar tüm AutoLISP programları için geçerlidir.
Cümle yapısı kurallarının yazması gereken programlama için aynı öneme sahiptirler:
• Her program, DEFUN, GETPOINT, + ve – gibi bir veya daha fazla AutoLISP işlevi içerir.
• Her işlev adının önüne bir parantez açılır.
• Her açılış parantezinin bir yerde bir dengeleyici kapanış parantezi olmalıdır.
• Bileşenleri parantez içinde ayırmak için boşluklar veya tırnak işaretleri kullanılır.
• Gerekirse, işlevlerin ardından işleve ilişkin argümanlar gelir.
Örnek olarak bir hesaplama fonksiyonunu ele alalım. AutoLISP’de bölme işlevi eğik çizgi ile temsil edildiğinden, iki sayıyı bölmenin sözdizimi aşağıdaki gibidir.
Açık bir parantezin ardından / işlevi, ardından en az bir boşluk, ardından boşluklarla ayrılmış en az iki argüman (Pay 4.0 ve bölen 2) ve ardından bir kapatma parantezi gelir.
Bu işlev İngilizce’ye “4.0’ı 2’ye böl” olarak çevrilecektir. (* 4.0 2), (+ 4.0 2) ve (- 4.0 2) gibi diğer işlevler aynı şekilde biçimlendirilir. Bu, matematiği inceledikten sonra(2 + 2)’yi kullanmayı denemeden bekleyebileceğiniz yapıyla aynı değildir. İşe yaramaz, çünkü parantezden sonraki ilk yıldız bir tamsayıdır, fonksiyon değil.
AutoCAD’e Program Girmek
Kafanızda istediğiniz programlamayı yapabilirsiniz ancak programlarınızı AutoCAD’e girmeden hiçbir şey yapmazlar. Ne yazık ki, kafanızın içeriğini doğrudan AutoCAD’e atmanın bir yolu yok, bu yüzden biraz yazmanız gerekiyor.
AutoCAD’in bir AutoLISP programını kullanmasını sağlamanın üç yolu vardır:
- Komut satırına yazın.
- AutoLISP kodunu içeren bir metin dosyası yükleyin.
- Visual LISP düzenleyicisinin yükleme işlevini kullanın.
Komut satırına yazmak genellikle yalnızca kısa kod satırlarını test etmek için kullanılır. Ancak, mevcut çizime o kadar özel bir şey yapmam gerektiğinde, onu kaydetmem için hiçbir neden olmadığında, genellikle bu şekilde çok kısa bir program yazarım. Bunu son zamanlarda çoklu çizgi daireleri oluşturmak için yaptım. Tekrar yapmam gerekeceğini düşünmedim, bu yüzden komut satırına bir program yazdım. AutoCAD’den çıktığımda programın varlığı sona erdi.
AutoLISP’de vakanın önemli olduğu sadece birkaç yer vardır.
• Yeni satır karakteri gibi bir kontrol karakterini bir komut istemine veya başka bir yere yerleştirdiğinizde alıntı dize, küçük harf olmalıdır.
• Bir dosya açma prosedürü sırasında dosyayı nasıl ele almak istediğinizi (okuma, yazma veya ekleme) belirttiğinizde, bunun için harfler de küçük harf olmalıdır.
Aksi takdirde, büyük harf mi yoksa küçük harf mi kullanacağınız size kalmış. Sadece tutarlı olun, böylece daha sonra kafanız karışmaz.
Komut Satırı Girişi
Bu bölümün girişinde tanıtılan programa geri dönün. Bu AutoLISP programına komut satırından girmek için şunu yaptınız:
1. Komut satırına (defun C:OO()(setvar “osmode” 4143))↵ yazdınız. Hata yapmadıysanız, komut satırında “C:OO” belirdi.
2. Programı test etmek için mevcut çalışan osnaps’lerinizi temizlediniz.
3. Oluşturduğunuz yeni komutu kullanmak için komut satırına OO yazdınız. “4143”ün döndüğünü görmeliydin.
4. Tekrar kontrol ettiğinizde, aşağıdaki nesne yakalama ayarlarına sahip olmanız gerekir: End, Mid, Cen, Nod, Int, Ext.
Az önce OO adında yeni bir AutoCAD komutu tanımladınız. Yazdığınızda, . nesne yakalama ayarlarınızı denetleyen OSMODE ayarı 4143 olarak değiştirilir.
Bu, standart çalışan osnapslarımın değeri olur. Bu küçük komutu beğendim, çünkü genellikle bir dizi eylem için tek bir çalışan nesne snap’ine geçiyorum. Eski ayarlarımı geri istediğimde, OO yazmak, Taslak Ayarları iletişim kutusunu açmaktan çok daha hızlıdır.
AutoCAD, programın birçok yönünü kontrol etmek için sistem değişkenlerini (bazen setvars olarak adlandırılır) kullanır. AutoCAD’in tüm sistem değişkenleri (AutoCAD 2007’de yaklaşık 550 tane vardır) GETVAR işlevi kullanılarak AutoLISP’den okunabilir ve birçoğu SETVAR işlevi kullanılarak değiştirilebilir.
OSMODE, örneğin, böyle bir setvardır. Sistem değişkenlerine ne kadar aşina olursanız, AutoLISP’i o kadar etkili bir şekilde kullanabilirsiniz. Komut istemine setvar↵?↵* yazarak veya Yardım sistemindeki alfabetik olarak düzenlenmiş listeye bakarak tüm setvarları görüntüleyebilirsiniz.
Bir sorun var. Bu şık yeni komut RAM’de saklanır, bu nedenle başka bir çizim açarsanız kullanılamaz ve mevcut çizimi kapatırsanız kaybolur. Tekrar kullanmak istiyorsanız, kaydetmeniz gerekir.
Bilgisayar kod yazma ekranı
Komut istemi aç
Komut İstemi
Komut satırı nedir
Komut İstemi kodları
Cmd çalıştır komutu
Komut istemi İndir
Windows Komut İstemi komutları
AutoLISP Metin Dosyaları Oluşturma ve Kaydetme
Yeniden kullanılabilir programlar oluşturmak için bunları .lsp uzantılı bir metin dosyasına kaydetmelisiniz. Acad.pgp dosyası gibi, AutoLISP dosyaları da American Standard Code for Information Interchange (ASCII) metin dosyalarıdır ve Not Defteri’nde veya başka herhangi bir metin düzenleyicide oluşturulabilir. Ancak, VLISP yazarak veya Araçlar ➔ AutoLISP ➔ Visual LISP Editor’dan seçerek komut satırından başlayabileceğiniz AutoCAD’in Visual LISP metin düzenleyicisini çok tercih ediyoruz.
Bir AutoLISP dosyasını kaydettikten sonra, AutoCAD’deki UYGULAMA (AP) komutunu kullanarak dosyayı yükleyebilirsiniz. AutoCAD’i her başlattığınızda yüklenmesini istiyorsanız, dosyayı gösterilen Load/Unload Applications iletişim kutusunun Startup Suite’ine koyun.
Görsel LISP Düzenleyicisi
Visual LISP’nin birkaç tuhaflığı vardır. Visual LISP’yi komut satırına VLISP yazarak başlatabilirsiniz, ancak VLISP aslında Visual LISP Integrated Development Environment (VLIDE) için bir takma addır. Notepad gibi programlardan önemli ölçüde farklıdır.
AutoCAD’in kendisine entegre olduğu için kendi başına çalışmayacaktır ve aktif bir AutoCAD çiziminden başlatılmalıdır. Kullanırken, AutoCAD çizimi ile etkileşime girer, bu nedenle sizin için önemli olmayan boş veya kukla bir çiziminiz açık olmalıdır.
Not Defteri’nden farklı olarak, Visual LISP düzenleyicisi, bir dosyayı düzenlerken birden fazla pencere kullanır:
• Programınızı yazdığınız metin düzenleyici (birden fazla açık olabilir)
• Değişken adlarını yazabileceğiniz veya küçük kod parçalarını deneyebileceğiniz Visual LISP Konsolu
• Hata ayıklama sırasında kullanılabilen İzleme penceresi
• Uyarılar ve hata mesajları dahil olmak üzere programı kontrol etmek için Check Edit Window (Düzenleme Penceresini Kontrol Et) düğmesini kullanmanın sonuçlarını gösteren Build Output penceresidir.
Bilgisayar kod yazma ekranı Cmd çalıştır komutu Komut İstemi Komut istemi aç Komut istemi İndir Komut İstemi kodları Komut satırı nedir Windows Komut İstemi komutları