Kaydetme Seçenekleri – AutoCAD Ödevi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Fiyatları – AutoCAD Analizi Örnekleri – Ücretli AutoCAD Analizi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Ücretleri
TIME Komutu
TIME size bir çizimin düzenlemeye açık olduğu toplam süreyi verir. Yeni bir şeye başlamadan önce Sıfırla seçeneğini seçerek, çalışan bir zamanlayıcı olarak da kullanabilirsiniz. Daha fazla çizim hızı geliştirmeye çalışırken bu zamanlayıcıyı kullanın. Bir nesne seçin ve farklı stratejiler kullanarak birkaç kez çizin.
TIME komutu, daha hızlı olup olmadığınızı size söyleyebilir. Ayrıca, ofisteki bir bilgisayarın gerçekten diğerinden daha yavaş olup olmadığını veya bunun yalnızca hayal kırıklığına uğramış bir kullanıcının algısı olup olmadığını görmek için TIME işlevini kullandım.
Kaydetme Seçenekleri
Aşağıdaki komutlardan herhangi birini kullanarak çizim dosyalarını kaydedebilirsiniz: SAVE, QSAVE, SAVEAS ve WBLOCK. Bu komutların her biri farklı şekillerde bir DWG dosyası oluşturur, ancak her birinin kendi avantajları vardır: KAYDETMELER Aşağı açılır menüdenFarklı Kaydet’i seçtiğinizde veyaKAYDET’i yazdığınızda, AutoCAD belirtilen bir adla belirtilen bir yola kaydeder ve elde edilen yolu ve dosya adını varsayılan yapar. QSAVE (Ctrl-S) dahil bir kaydetme komutunu bir sonraki kullanışınızda, bu ad ve konum kullanılacaktır.
KAYDETMEK
KAYDET komutu, komut isteminde yazılarak verilirse, varsayılan çizimi yeniden tanımlamadan farklı bir konuma veya ada kaydetmenize olanak tanır. (Aşağı açılır menüdeki Kaydet seçeneği aslında QSAVE komutunu çağırır. Bunu AutoCAD’i her yükselttiğimde değiştiririm.) Keşke tüm Windows yazılımlarında bu tür kaydetme seçeneği olsa. QSAVE(hızlı kaydet) komutu otomatik olarak varsayılan konumu ve adı kaydeder. Ctrl-S, QSAVE komutunu verir.
BLOK
WBLOCkomutukaydet.Üç yöntemden birini kullanarak,var olan bir çiziminbir kısmınıkaydetmenizi sağlar. İletişim kutusundan istediğiniz seçeneği seçin. AutoLISP programlarında diyalog kutuları kullanılamadığından, WBLOCK için komut sırasını bilmelisiniz. FILEDIA kapalıyken komut satırından verildiğinde, -WBLOCK komutu aynı seçimleri yapmanızı sağlar. WBLOCK komutu hakkında daha fazla bilgi için bkz. Bölüm 5, “Semboller, Tablolar ve Alanlar”.
Yedek Kopyalar
Çizim yaparken yedek kopya deposutaşınabilir sürücüleri(CD, flash, DVD) yapmak için en iyi yöntem, komut satırına KAYDET komutunu yazmak veya Windows’un Gönder işlevini kullanmaktır.
Aksi takdirde, varsayılan adı ve konumu yeniden tanımlarsınız. Windows dosya yönetimi iletişim kutusundaki herhangi bir dosya adına sağ tıklayarak Gönder’i seçin. Kısayol oluşturarak ve klasöreC:\Documents and Settings\%kullanıcıadı%\SendTo yerleştirerek bir konum ekleyebilirsiniz. %username%’yi oturum açma adınızla değiştirin.
GRUP
GROUP komutları, benim fikrimde daha sık kullanılmalıdır. Bir seçim kümesini yeniden kullanabilmeniz için adlandırmanıza olanak tanır. Bir grup oluşturulduktan sonra, herhangi bir seçim isteminde G↵ yazıp ardından oluşturduğunuz grubun adını yazabilirsiniz (adları kısa ve akılda kalıcı yapın). Ancak, grup seçilebilir olmalıdır. Grup iletişim kutusunu kullanarak bir grubun seçilebilir olup olmadığını değiştirebilirsiniz.
SEÇİM TARZI
AutoCADdeğişkeniPICKSTYLE ile yapılan bu ayarlar, grubun herhangi bir üyesi seçildiğinde, ilişkili tarama desenleri de dahil olmak üzere bir grubun diğer üyelerinin nasıl ele alınacağını belirler. PICKSTYLE, Ctrl-H tuşlarını (AutoCAD 2000 ve AutoCAD 2000i’deki Ctrl-A tuşları) kullanarak değiştirebileceğiniz dört ayara sahiptir.
• PICKSTYLE = 0, grubun bireysel üyelerinin seçilmesine izin verir.
• PICKSTYLE = 1, tüm grubun seçilmesine izin verir, ancak sınırlara izin vermez.
• PICKSTYLE = 2, tarama seçimini sınır nesneleri ile gruplandırır.
• PICKSTYLE = 3, tüm grupların seçimine ve sınırları ile ilişkili taramaların grup seçimine izin verir.
AutoCAD dosya kaydetme
Autocad kaydetme ayarları
AutoCAD kaydetme sorunu
AutoCAD FARKLI KAYDET kısayolu
AutoCAD kaydetme tuşu
AutoCAD seçili alanı farklı kaydetme
Autocad eski sürüm kaydetme
Autocad kayıt yeri değiştirme
Komutları Düzenle
AutoCAD’de en az kullanılan düzenleme işlevlerinden biri Özellikler paletidir. Bazı düzenleme işlevleri, zorunlu olarak tasarlanmadıkları şekillerde kullanılabilir ve şaşırtıcı sayıda insanın gözden kaçırdığı başka seçenekler de vardır – en önemlisi OFFSET komutunun İçinden seçeneği ve SCALE ve ROTATE komutlarının Referans seçeneği vardır.
Bu komut, seçili varlıkların Özellikler paletini görüntüler. Birden fazla nesne seçilirse, hepsinde ortak olan özellikler görüntülenir. Benzer nesnelerin özellikleri aynı anda değiştirilebilir.
Hızlı Seçim düğmesini kullanarak, her bir kriteri bir kez uygulayarak ve ardından bir sonraki uygulama için mevcut seçim setini seçerek birden çok kritere göre nesneleri filtreleyebilirsiniz. Bu, başka birinden aldığınız problemli çizimleri temizlemenin harika bir yoludur. Örneğin, tüm metnin katmanını veya yüksekliği 3’ten az olan tüm metinler için kullanılan stili değiştirebilirsiniz. Bu, nasıl kullanılacağını kesinlikle anlamanız gereken güçlü bir işlevdir.
Bir örnek üzerinden gidelim. Diyelim ki çok fazla metin içeren bir çiziminiz var. Her metin varlığı geçerli konumunda kalmalıdır, ancak yükseklik herkes için değişmelidir. Bir zamanlar bu zor bir problemdi, ama artık değil.
Özellikler paletini açın ve Hızlı Seçim simgesine (sağ üst köşede huni simgesi olan düğme) tıklayın. Pencerede metin seçin ve tüm metin varlıkları vurgulanır (ancak MText varlıkları değil). Şimdi, Özellikler paletinde metin yüksekliğini değiştirin; tüm metnin yüksekliği değişir. Tüm grubun özelliklerinden herhangi birini değiştirebilirsiniz. Bir çizimdeki veya bir seçim kümesindeki tüm daireler için aynısını yapabilir ve çaplarını değiştirebilirsiniz.
PAH ve FİLLET
Keskin köşeleri temizlemek için bu komutlardan herhangi birini kullanabilir veya değerlerini 0’a ayarlayarak bağlantısız iki çizgiyi keskin köşelere genişletmek için kullanabilirsiniz. AutoCAD 2006’dan itibaren şu seçeneğiniz vardır: İkinci satırı seçerken Shift tuşunu basılı tutun keskin bir köşe oluşturmak içindir.
İki çizgi arasında bir kesişme noktası olduğunu düşündüğünüz şeyi yakalamada sorun yaşıyorsanız, yarıçapı 0 olan FILLLET’i kullanın, iki çizgiyi seçin ve ardından yeniden deneyin. Bu işe yararsa, bir boşluk olup olmadığını görmek için kavşağa zum yapmak için zaman ayırmanız gerekmez.
BÖL ve ÖLÇ
Bu komutlar benzer şekilde davranır. Aradaki fark, DIVIDE’ın tümü aynı uzunlukta belirli sayıda segmente bölünmüş bir varlıkla sonuçlanmasıdır. ÖLÇÜ, varlığı, sonunda (genellikle) bir kısa bölüm olacak şekilde belirli bir uzunlukta bölümlere ayırır. Varlıklar aslında bölümlere ayrılmamıştır; bunun yerine, her bölüme bir nokta yerleştirilir.
BÖLME veya ÖLÇME ile, yararlı ve genellikle gözden kaçan bir özellik olan bir nokta yerine her bölüme bir blok eklenmesi de mümkündür. Örneğin, herhangi bir bloğu bir çizgi, çizgi veya eğri nesnesi boyunca yerleştirerek karmaşık bir çizgi tipine hızlı bir şekilde yaklaşabilirsiniz. Bu, bir çıkış haritasına ok yerleştirmek için iyi çalışır.
AutoCAD dosya kaydetme Autocad eski sürüm kaydetme AutoCAD FARKLI KAYDET kısayolu Autocad kaydetme ayarları AutoCAD kaydetme sorunu AutoCAD kaydetme tuşu Autocad kayıt yeri değiştirme AutoCAD seçili alanı farklı kaydetme