Kapsam Değerleri – ALGOL Yazılım Dili – ALGOL Analizi Yaptırma Fiyatları – ALGOL Yazılım Analizi Örnekleri – Ücretli ALGOL Analizi Yaptırma – ALGOL Yazılımı Yaptırma
Kapsam Değerleri
Kapsam, değerin kapsamı ile ilgili iki bilgiden oluşur: iç kapsam dış kapsam dışındadır. Hem insc hem de outsc bn blok sayılarıdır. bn’nin maksimum değerinden daha büyük bir tamsayı olan N, bazen boş olan bir kapsamı ifade etmek için insc ve/veya outsc değeri olarak kullanılır.
1. Statik özellikleri çeşitlendirmek için~ indekslenirler. Kural olarak~ bir metrelik yapılar için, parametrenin statik özellikleri ‘s’ (kaynak) ile ve sonucun statik özellikleri ‘o’ (nesne) ile indekslenir.
SVMBTAB, tanımlanmış nesnelerin tanımı ve uygulamaları arasındaki bağlantıları gerçekleştirmeyi amaçlayan bir tablodur. Bu, sözdizimsel analizden kaynaklanan programdaki aynı SYMBTAB girişinin beyan edilen bir nesnenin her bildirimi ve uygulamasıyla ilişkilendirilerek elde edilir. Bu girişte, bildirimden çıkarılan statik özellikler saklanır ve her uygulamada bulunur.
Bildirilen bir nesnenin uygulaması sözlüksel olarak ilgili bildirimden önce geldiğinde özel bir sorun ortaya çıkar. Bu sorun ayrıntılı açıklamalarda kapsamlı bir şekilde ele alınmıştır; sözdizimsel analiz sırasında SYMBTAB’da bir dizi özelliğin doldurulmasıyla kısmen çözülür.
SYMBTAB’da saklanan statik özellikler mod, cadd ve kapsamdır. Ayrıca~ iki bayrak flagdecl ve flagused SYMBTAB’da saklanır. Çeviri sırasında beyan edilen nesnenin bildiriminin (flagdeal) veya bir uygulamasının (flagused) karşılanıp karşılanmadığını belirtirler.
SYMBTAB, IC üretiminden sonra artık gerekli değildir. Uygulamada ve tarihsel nedenlerden dolayı, SVMBTAB, IDENTAB tanımlayıcı tablosuna ve INDTAB gösterge tablosuna bölünmüştür.
BOST, değerlerin statik özelliklerinin aşağıdan yukarıya iletimini gerçekleştirmek için kullanılan bir yığındır. ~q~bir yapının çevrilmesi gerektiğinde, parametrelerinin statik özelliklerinin BOS/’nin en üstünde göründüğünü varsayarız; Çevirinin statik etkilerinden biri, BOST üzerinde parametrelerin statik özelliklerini, yapının sonucununkilerle değiştirmektir. BOST öğelerinin silinmesine genellikle bellek yönetimiyle ilgili derleme-tlme eylemleri eşlik etmelidir. Bu tür eylemlerin iki türü vardır.
TOPST, uzun vadeli öngörüler için bilgi toplamak için kullanılan bir yığındır. TOPST’nin kullanılması, bir eylemin çevirisi sırasında sonucunun başka bir belirli eylemin parametresi olarak kullanılacağının tespit edilmesini mümkün kılar.
Bir eylemin bir parametresinin W~ çevirisinin etkinleştirildiği her seferde yeni bir TOPST öğesi kurulur; bu çeviri tamamlandığında silinir (t) . Çeviri sürecinin açıklamasında, w’nin çevirisi D(w ) ile temsil edilecektir.
Ek olarak, p(~ ) öğesinin örtük olarak karşılık gelen TOPST öğesinin kurulumunu ve silinmesini içerdiğini varsayıyoruz. Ancak bazen, netlik adına, bir TOPST öğesinin kurulması, NEWACTION rutini aracılığıyla açıkça ifade edilir.
Bu kolaylıkta, metinde bir D'(w~) çağrısı görünebilir, herhangi bir TOPST yönetimini gizlememesi dışında p(w ) ile aynı anlama sahiptir.
AmemofTOPS~ topstpm-1]’e atıfta bulunulduğu zaman, bazen Amem kısa gösterimi kullanılır. Genel olarak, TOP~T özelliklerinin yönetimi, açıklama için, özellikle esneklik kontrollerinin açıklaması için gerekli göründüğü durumlar dışında örtük olarak kalacaktır.
İçinde, her için TOPST özelliklerinin eksiksiz bir incelemesi verilmektedir. Her TOPST öğesi aşağıdaki bilgilerden oluşur.
Kapsam geçerlik indeksi
Lawshe tekniği
Kapsam geçerlik oranı hesaplama
Kapsam geçerliliği Davis tekniği
Kapsam geçerliliği Nedir
Kapsam GEÇERLİLİK oranı
Kalibrasyon ölçüm belirsizliği HESAPLAMA
Kumpas ölçüm belirsizliği HESAPLAMA Excel
NESNE PROGRAMI ADRES YÖNETİMİ
Nesne programına giriş noktaları, makine kodu oluşturulduktan sonra yükleyici tarafından gerçek makine adreslerine dönüştürülmesi gereken etiketlerle temsil edilir. Bunun için loader komutları, nesne programına etiket tanımları şeklinde eklenir.
İki tür etiket ayırt edilmelidir:
– Program tanımlı etiketler için, tanımlanan ve uygulanan olaylar arasındaki uygunluk diğer herhangi bir tanımlayıcı için olduğu gibi SYMBTAB aracılığıyla elde edilir.
– Derleyici tanımlı etiketler için, örn. ALGOL 68 programlarının özyinelemeli yönü göz önüne alındığında, koşullu yan tümceler, tanımlanan ve uygulanan oluşumlar arasındaki uygunluk MSTACK~ yoluyla elde edilir. Bu amaçla ZNMSTACK(L) ve OUTMSTACK(L) prosedür çağrıları kullanılır; basitlik adına, bu çağrılar devam filminde örtük olarak kalacaktır.
Aslında L, her yeni etikete ihtiyaç duyulduğunda I ile artırılan bir sayaç labnb’sinin belirli bir değeridir. Bu sayacın I değeri her zaman standart etiket çıkışına karşılık gelir. Açıklamalarda bazen özel bir erişim türü kullanılır: (label bnc.labnb) ; bu erişimde bnc, etiketin bildirildiği bloğa karşılık gelir.
Etiketler sadece nesne programında görünmekle kalmaz, aynı zamanda, çalışma zamanında CONSTAB%’deki bir giriş noktası aracılığıyla ilgili program adresini kullanılabilir kılmak için etiketleri CONSTAB’da saklamaya yönlendiriliriz.
Açıkçası, yükleyicinin CONSTAB§ etiketlerini de makine adreslerine dönüştürmesi gerekir; Bu amaçla, derleme zamanında CONSTAB’da her etiket depolandığında, nesne programında bir yükleyici komutu da üretilir.
KAYNAK PROGRAMI : SOVROG
SOFROGsözdizimsel analizden elde edilen sonuçlar. Prensipte program ağacının ön ekli bir şeklidir ve bir sözdizimi aracılığıyla tanımlanır. Ön ek işaretçilerine veya terminallere karşılık gelen öğelerden oluşur. Her öğe, cZass ve spec olmak üzere iki alandan oluşur.
Spec genellikle ağacın düğümlerini tablolara bağlamaya izin veren bir tablo işaretçisidir: CONSTAB, DECTABand SYMBTAB. Spec ayrıca rutinlerin ve formatların kapsamlarını belirtmek için de kullanılır. SO~OG’de, zorlamaların açık hale getirildiğini varsayıyoruz (aslında zorlamalar ayrı bir COERTAB tablosunda görünür, ancak bunun önemi yoktur).
HEDEF PROGRAMI : OBPROG
OB~OG, üretilen ICl~’lerden oluşur. Bu talimatlar, açık dizi kesintilerinin ortaya çıktığı durumlar dışında sırayla detaylandırılacak bağımsız modüllerdir.
Seçim yapılarında (koşullu, durum, sıralı tümceler) özel bir sorun ortaya çıkar: her alternatif ile seçim yapısının sonucuna uygulanan talimatlar arasında ortak bir arayüz sağlanmalıdır; optimum arayüz ancak sonuçların statik özellikleri ışığında belirlenebilir.
Bu nedenle arayüzü gerçekleştiren ICI normal sırayla oluşturulamaz bunlar ayrı bir BALTAB tablosunda (dengeleme tablosu) oluşturulur. SOPROG ve BALTAB arasındaki bağlantı şu şekilde sağlanır.
Her alternatiften sonra 0BPROG’da bir ‘delik’ bırakılır; bundan sonra ICI’lerin boşlukta yer aldığı görülürse, bu ICI’ler BALTAB’da üretilir ve OB~OG’deki delik BALTAB’a giden bir bağlantıyla değiştirilir.
Kalibrasyon ölçüm belirsizliği HESAPLAMA Kapsam geçerlik indeksi Kapsam geçerlik oranı hesaplama Kapsam geçerliliği Davis tekniği Kapsam geçerliliği Nedir Kapsam GEÇERLİLİK oranı Kumpas ölçüm belirsizliği HESAPLAMA Excel Lawshe tekniği