İşletme ve Finansal Sinerjiler – Swot Analizi Ödevi Yaptırma – Swot Analizi Analizi Yaptırma Fiyatları – Swot Analizi Örnekleri – Ücretli Swot Analizi Yaptırma – Swot Analizi Yaptırma Ücretleri

info@akademidelisi.com * 0 (312) 276 75 93 * Her bölümden, Ödev Yazdırma, Proje Yaptırma, Tez Yazdırma, Rapor Yazdırma, Makale Yazdırma, Araştırma Yazdırma, Tez Önerisi Yazdırma talepleriniz için iletişim adreslerini kullanın. Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum

İşletme ve Finansal Sinerjiler – Swot Analizi Ödevi Yaptırma – Swot Analizi Analizi Yaptırma Fiyatları – Swot Analizi Örnekleri – Ücretli Swot Analizi Yaptırma – Swot Analizi Yaptırma Ücretleri

7 Temmuz 2022 İktisat işletme ve Finans İktisat İŞLETME ve Finans Dergisi İktisat işletme ve finans dergisi ekşi İktisat işletme ve Finans dergisi index 0
Otomatik Test Teknikleri

Sinerjiler

Satın alma nedenleri, satın alanın kurumsal ve iş stratejisi hedefleri açısından tanımlanabilir. Sinerjiler, birleşme ve satın almaları haklı çıkarmak için ana argümandır. Sinerji güdüsünün, şirket birliğinin işletilmesinin, bildirildiği gibi, birleştirilen firmaların bireysel karlarından daha karlı olduğu hissedarları edinmenin çıkarına olduğu varsayılmaktadır.

Bu durumda, tek bir şirketin toplamı, birleşik toplamından daha küçüktür. Sirower, sinerjilerin rekabet gücünü artırdığını ve bu nedenle şirketlerin bireysel olarak elde ettikleri nakit akışlarına göre nakit akışlarında artış olduğunu savunuyor. Teori, bir organizasyonun yönetiminin, M&A’ya yatırım yapmanın sinerjik faydalarının, faaliyet için ödeme yapmaya ve hissedarlara bir prim ödemeye yeterli olmasını beklemesidir; bu nedenle, birleşme ve satın alma faaliyetlerine katılmak bir motivasyon haline gelir.

Sinerjik faaliyetlerin etkileri, ilgili iki kuruluşun birleşik çabalarının, rapor edildiği gibi özerk olarak işleyen kuruluşların çabalarının toplamından daha büyük bir etki ürettiği zaman anlaşılır.

Damodaran (2005) sinerjiyi, iki firmanın bir araya gelmesi ve bağımsız olarak faaliyet gösteren bu firmalar için mevcut olmayacak fırsatların yaratılmasıyla yaratılan ek değer olarak tanımlamaktadır. Birleşme ve satın alma anlaşmaları genellikle, şirketin birleşme ve satın alma sonrası performansı üzerinde olumlu bir etkisi olması gereken beklenen sinerjiye dayalı olarak gerekçelendirilir. Satın alma, operasyonel ve/veya finansal sinerjiler gerçekleştirebilir.

İşletme ve Finansal Sinerjiler

• Faaliyet sinerjileri, şirketlerin faaliyet gelirlerini artırmalarına, büyümeyi artırmalarına veya her ikisine birden izin verir.

Bu literatürde yaygın olarak belirtilen güdüler, firmaların maliyet düşürme veya pazar gücünü artırma yoluyla rekabet avantajı elde etmelerine odaklanır. Bu sinerjiler şu şekilde sınıflandırılabilir:

Maliyet İndirimleri

ölçek ekonomileri, kapsam ekonomileri, entegrasyon ekonomileri, fiyat gücü (hem satın almak hem de satmak için) ve farklı çalışma güçlerinin bir kombinasyonu. İki şirketin konsolidasyonu, ölçek ekonomilerini gerçekleştirerek, toplam çıktı arttıkça çıktı birimi başına üretim maliyetinde bir azalma sağlayabilir.

Ana faktör daha verimli bir operasyon ve yönetimdir. Bir birleşme ile iki firma, idari görevleri, müşteri hizmetlerini ve faturalandırmayı içeren maliyetler gibi çifte sabit maliyetten kurtulabilir. Kısa vadede ölçek ekonomileri, anlaşmaya dahil olan firmaların farklı iş birimleri arasında çıktının yeniden tahsis edilmesiyle de elde edilebilir. Uzun vadede, çıktıdaki artış tüm girdilerdeki artışı ikiye katlarsa, ölçek ekonomileri üretilir.

Bu, daha büyük ve finansal olarak daha güçlü bir firma, üretim sürecini ve araştırma ve geliştirme alanlarını önemli ölçüde iyileştiren yeni teknolojilere yatırım yaptığında ortaya çıkabilir.

Bu sinerjiler, işlemde yer alan iki şirketin aynı sektöre ait olup olmadığına ve üretilen miktardaki artışlardan yararlanıp yararlanamayacağına bakılmaksızın yatay birleşmelerde yaygındır. Aynı zamanda, büyük şirketlerin daha büyük coğrafi erişimle çalışmasına izin vererek daha büyük bir pazara erişmelerini sağlar. Dikey entegrasyonlarda, daha verimli lojistik yönetimine dayalı indirimler bulmak daha yaygındır.


İktisat işletme ve Finans
İktisat işletme ve Finans dergisi index
İktisat işletme ve finans dergisi ekşi
Bilgesel yayıncılık san ve Tic ltd şti
İktisat İŞLETME ve Finans Dergisi
DergiPark
İşletme Finansına Giriş
İktisat İŞLETME ve Finans Dergisi SSCI


Kapsam ekonomileri, çok ürünlü firmalara veya bir tedarik zinciri ile ilişkili firmalara genelleştirilmiş ölçek ekonomileridir. Kapsam ekonomileri, şirketin birleşik ağı aracılığıyla eklenen ürün ve hizmet yelpazesini satarak elde edilebilir. Ürünler ortaklaşa üretildiğinde, iki ürünü ayrı ayrı üretmenin ortalama maliyeti azalırsa, bu değerlere ulaşılır.

Bu, sadece bir avuç üründe uzmanlaşmak yerine daha geniş bir ürün yelpazesi üretmenin daha ucuz olduğu bir durumda ortaya çıkacaktır. Özünde, ürün yelpazesinin genişletilmesi mevcut markaların değerinden yararlanmaya yardımcı olacaktır ve bu, kapsam ekonomilerinden yararlanmanın iyi bir yoludur.

Ayrıca, şirketlerin birleşen veya satın alınan şirketten ürün ve hizmet satmaları mümkün hale geldiğinden, kapsam ekonomileri çeşitli iş sektörlerinde motive eder. Bu, şirketin müşterileri için sunulan ürün ve hizmetlerin sayısında artışa neden olacaktır.

Dikey entegrasyonda teknik destek, terfi, eğitim, ekipman ve finansman alımlarında etkinlik kazanımları gerçekleştirilebilir. Dikey entegrasyon ekonomileri, tek bir firma üretimin iki aşamasını gerçekleştirdiğinde, ayrı olarak sahip olunan üretim aşamalarının maliyetinin toplamı azaldığında ortaya çıkar. Bu bağlamda, üretici ve perakendecilerin birlikte yapabilecekleri belirli yatırımlar üzerindeki olumlu etkiler de dikey birleşmelerde verimlilik kazanımlarının bir argümanı olarak sunulmaktadır.

Ayrıca, yukarı akışlı bir firma perakendecilerin davranışlarını kendi çıkarları doğrultusunda teşvik etmeyi zor bulduğunda, dikey entegrasyon, dikey kısıtlamalara (yani miktar indirimleri, yeniden satış fiyatının tespiti, münhasırlık sözleşmeleri, vb.) alternatif olabilir. , işletme maliyetleri düşer ve böylece dikey entegrasyonun etkinlikleri ortaya çıkar.

Konsolidasyon stratejisi, gerçek veya yeni bir pazarda büyümeye izin verebilir. Pazar gücünün büyümesi, birleşme ve satın almalar için en önemli güdülerden biri olarak kapsamlı bir şekilde tartışılmıştır. Şirketler, satın almalar yoluyla, aksi takdirde giremeyeceği yeni pazarlara girebilir ve bir gelir artışı gerçekleştirebilir.

Bu hipotez, çeşitlendirilmiş satıcılar arasındaki bir birleşmenin, satıcıların rekabet ettiği bireysel pazarda pazar gücü yaratabileceğini belirtir. Yani, bir satıcının belirli bir pazardaki pazar gücü, diğer pazarlardaki bağlantıları aracılığıyla artırılabilir. Büyüme, yönetimin amaçlarının öncüllerinden biri olan kolayca ölçülebilir.

Diğer nedenler müşterileri takip etmek olabilir. Yani, müşteriler, malzemeleri yabancı ülkelerde tedarik etmek zorunda kalabilecek tedarikçileri uluslararası hale getirirken. Ayrıca şirketler bir takipçi stratejisi benimseyebilir, yani pazardaki lideri takip edebilirler.

Lider uluslararası pazarlarda pozisyon almaya başladığında, takipçiler de aynısını yapmaya çalışır ve yabancı şirketlerle konsolidasyonlar yoluyla bu süreci geliştirebilirler. Son olarak, yerel pazarın doygunluğu, diğer pazarlara gitme kararının alınmasına yardımcı olabilir. Genellikle, uluslararası pazarlarda rekabet yüksektir. Bu nedenle, konsolidasyon etkili bir araç olabilir.

Pazar gücünün artırılmasını kolaylaştırmak için giriş engellerini yükseltmek için bir birleşme teşvik edilebilir. borçlu. Bu tür giriş engelleri, birleşme potansiyel olarak rekabet eden iki teknolojiyi birleştirirse veya bağlama stratejilerini kolaylaştırırsa elde edilebilir.

yazar avatarı
akademi22 akademi22

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir