Hücre Metni Ekleme – AutoCAD Ödevi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Fiyatları – AutoCAD Analizi Örnekleri – Ücretli AutoCAD Analizi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Ücretleri

info@akademidelisi.com * 0 (312) 276 75 93 * Her bölümden, Ödev Yazdırma, Proje Yaptırma, Tez Yazdırma, Rapor Yazdırma, Makale Yazdırma, Araştırma Yazdırma, Tez Önerisi Yazdırma talepleriniz için iletişim adreslerini kullanın. Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum

Hücre Metni Ekleme – AutoCAD Ödevi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Fiyatları – AutoCAD Analizi Örnekleri – Ücretli AutoCAD Analizi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Ücretleri

29 Kasım 2022 AutoCAD attribute excele aktarma AutoCAD koordinatları Excel e aktarma AutoCAD metni excele çevirme 0
Görünüm Etiketi – AutoCAD Ödevi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Fiyatları – AutoCAD Analizi Örnekleri – Ücretli AutoCAD Analizi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Ücretleri

Çiziminize Tablolar Ekleme

Çizimleriniz için yapacağınız metinle ilgili en yaygın görevlerden biri, kapı ve pencere çizelgeleri veya parça çizelgeleri gibi çizelgeler oluşturmaktır. Bu tür programlar, tasarımınızdaki öğelerle ilgili daha ayrıntılı bilgi sağlamak için kullanılan tablolardır.

Geçmişte, AutoCAD kullanıcıları çizelgeler için metin oluşturmak üzere Mtext veya Dtext’i kullandılar ve ardından çizelgenin hücrelerini oluşturmak için çizgi çizme araçlarını kullandılar. AutoCAD 2006’dan bu yana, çizelgeleri daha hızlı oluşturmanıza yardımcı olması için tabloları kullanabilirsiniz. Tablolar, elektronik tablo programlarına benzer bir şekilde metnin sütunlarını ve satırlarını otomatik olarak biçimlendirmenize olanak tanır.

Ardından, alanı nasıl etkilediğini görmek için dikdörtgeni değiştireceksiniz:

1. Tutamaçlarını ortaya çıkarmak için dikdörtgene tıklayın. Ardından, üstteki iki tutamağı seçin ve banyo duvarı ile hizalanacak şekilde yukarı doğru hareket ettirin. Birden çok tutamaç seçmek için Shift+tıklatmayı unutmayın.
2. Görüntüle ■Yenile’yi seçin. Az önce eklediğiniz alan, dikdörtgenin yeni alanını yansıtacak şekilde güncellenir.
3. Sonuçları inceledikten sonra 11c-unit.dwg dosyasını kapatın.

İPUCU : Bu bölümdeki önceki alıştırmalarda, mevcut metni alanlara dönüştürdünüz. Metin içeriğini her yazdığınızda kısayol menüsünden Alan Ekle’yi seçerek Dtext veya Mtext komutunda yeni alanlar oluşturabilirsiniz.

Bu alıştırmada bir dikdörtgen kullandınız, ancak herhangi bir kapalı çokgeni bir alan alanı oluşturmak için kullanabilirsiniz. Alanlar için birçok olası kullanımdan yalnızca ikisine değindiniz. Geçerli katman, çizim adı, çizgi tipleri ve daha fazlası dahil olmak üzere diğer özellik türlerini ilişkilendirebilirsiniz. Dizel makrolarını alanların bir parçası olarak dahil edebilirsiniz.

Alanlar, AutoCAD’in bir sonraki bölümde açıklanan Tablo özelliğinde de kullanılabilir ve bu, hızlı bir şekilde tablolar ve çizelgeler oluşturmanıza olanak tanır. Alanlar, açıklanan AutoCAD Sheet Set özelliğindeki referans sembollerle sayfa etiketlerini koordine etmek için kullanılır.

Çalışmalarınızın çoğu için standart metin nesneleri gayet iyi çalışacaktır, ancak bir etiketin çiziminizdeki belirli veri türleri ile ilişkilendirilmesi gerektiğini bildiğinizde alanları yararlı bulabilirsiniz. Sonraki bölümlerde, alanlarla çalışmak için daha fazla fırsatınız olacak.

Tablo Oluşturma

Tablo oluşturmanın ilk adımı, istediğiniz satır ve sütun sayısını belirlemektir. Tam satır ve sütun sayısından emin değilseniz endişelenmeyin; istediğiniz zaman ekleyebilir veya çıkarabilirsiniz. Bu alıştırmada, gösterildiği gibi 12 satır ve 9 sütun içeren bir tablo oluşturacaksınız.

Temel tablo düzenini oluşturarak başlayın:

1. Dosya Yeni’yi seçin ve standart Acad.dwt çizim şablonunu kullanın.
2. Tablo Ekle iletişim kutusunu açmak için 2B Çizim kontrol panelinden Tablo’ya tıklayın veya menü çubuğundan Tablo Çiz’i seçin.
3. Sütun ve Satır Ayarları grubunda, Sütunlar için 9 ve Veri Satırları için 12 girin.
4. Tamam’a tıklayın. İletişim kutusu kapanır ve bir tablonun ana hatları imlecinizi takip eder.
5. Tabloyu çizim alanınızın ortasına konumlandırın ve tabloyu yerleştirmek için tıklayın. Tablo, tablonun üst hücresinde bir imleçle birlikte görünür. Tablonun üzerinde Metin Biçimlendirme araç çubuğunu da görürsünüz.
6. Oda Bitiş Programı’na girin ve ↵ tuşuna basın. İmleç bir sonraki hücreye geçer.
7. Metin Biçimlendirme araç çubuğundan çıkmak için Tamam’a tıklayın.


AutoCAD metni excele çevirme
AutoCAD attribute excele aktarma
excel ile autocad’e çizim yaptırmak
Autocad den excele aktarma
Excel autocad aktarma
Autocad Excel aktarma komutu
AutoCAD koordinatları Excel e aktarma
Autocad Excel Tablosu düzenleme


Hücre Metni Ekleme

Az önce bir tablo oluşturdunuz ve bir başlık eklediniz. Tablonun, üstteki başlık satırı ve her sütunun başlıkları için ek bir satır dahil olmak üzere gerçekte 14 satır içerdiğine dikkat edin. İhtiyacınız yoksa bu ek satırları silebilirsiniz, ancak şimdilik tabloya biraz metin eklemeye başlayacaksınız:

1. Görünümünüzü, tablo çizim alanının çoğunu dolduracak şekilde ayarlayın.
2. Oda Bitiş Planı etiketinin hemen altında, sol üstteki ilk hücreye çift tıklayın. Hücre griye döner ve Metin Biçimlendirme araç çubuğu açılır. Ayrıca üst ve sol tarafta satır ve sütun adreslerini gösteren etiketler görürsünüz.
3. En soldaki oda numarası sütununa Sayı girin ve ardından sağdaki bir sonraki hücreye ilerlemek için Sekme tuşuna basın.
4. Oda’ya girin ve Sekme tuşuna tekrar basın.
5. Bitir’e girin ve dört sütun ilerlemek için Sekme tuşuna dört kez basın. Bunu, Şekil 11.1’de gösterilen Bitiş başlığının altında dört sütun olduğu için yaparsınız: Zemin, Taban, Duvarlar ve Tavan. Bir sonraki alıştırmada, bu dört sütunu tek bir başlık altında nasıl biçimlendireceğinizi öğreneceksiniz.
6. Tavan Ht. girin ve Sekme tuşuna tekrar basın.
7. Alan’a girin, Sekme tuşuna basın ve Açıklamalar’a girin.
8. Kapatmak için Metin Biçimlendirme araç çubuğunda Tamam’ı tıklayın.

Sütun başlıklarını yerleştirdiniz. Şimdi, biraz fazladan biçimlendirme yapmanız gerekiyor. 5. adımda, dört hücreyi boş bıraktınız çünkü sütunlardan dördü tek bir başlık altında birleştirilecektir: Bitiş başlığı Zemin, Taban, Duvarlar ve Tavan sütunlarını kapsar.

Ardından, boş başlıkları Bitir başlığıyla birleştireceksiniz:

1. Seçmek için Son etiketli hücrenin ortasına tıklayın.
2. Dört hücreyi de seçmek için Bitiş hücresinin sağındaki üçüncü hücrede Shift+tıklama yapın.
3. Seçilen hücrelere sağ tıklayın ve Birleştir Ə Tümünü seçin. Seçilen dört hücre, Bitir sözcüğüyle tek bir hücrede birleşir.

Şimdi Finish başlığının altına alt başlıkları eklemeniz gerekiyor:

1. Metin Biçimlendirme araç çubuğunu açmak için Bitiş hücresinin altındaki en soldaki hücreye çift tıklayın.
2. Kat’a girin ve Sekme tuşuna basın.
3. Yaptığınız gibi aşağıdaki sütunların her birine Taban, Duvar ve Tavan girin. Sekme tuşunun sizi sağdaki bir sonraki hücreye ilerlettiğini unutmayın. Masanız şöyle görünmelidir.
4. Kapatmak için Metin Biçimlendirme araç çubuğunda Tamam’ı tıklayın.

Tablo Metni Yönünü ve Konumunu Ayarlama

Artık bir farkla tablonun temel düzenine sahipsiniz. Az önce eklediğiniz Zemin, Taban, Duvarlar ve Tavan etiketleri yatay olarak yönlendirilmiştir, ancak siz bunların dikey olarak yönlendirilmesini istiyorsunuz.

Aşağıdaki adımlar, bir tablodaki etiket kümesini istediğiniz yönde görünecek şekilde nasıl döndüreceğinizi gösterecektir:

1. Seçmek için Kat etiketli hücreye tıklayın.
2. Finish başlığının altındaki dört hücreyi de seçmek için Tavan etiketli hücreye Shift+tıklayın.
Birleşik hücrelerde, grubun her iki tarafında birer tane olmak üzere dört kulp bulunur.
3. Seçili grubun altındaki tutamacı tıklayın ve yaklaşık dört sıra aşağı taşıyın. Tüm sıra uzar. Bu, döndürdüğünüzde metne yer sağlar.
4. Seçilen hücrelere sağ tıklayın ve Özellikler paletini açmak için kısayol menüsünden Özellikler’i seçin.
5. Özellikler paletinde, İçerik grubu altındaki Metin Döndürme giriş kutusuna tıklayın.
6. Metnin 90 derecelik dönüşü için 90↵ girin. Metin dikey yönde döner.
7. Özellikler paletini kapatın. Metin bu yöndeyken, sütunlar çok geniş olduğundan seçili hücreler için hücre genişliğini değiştireceksiniz.
8. Hücrelerin genişliğini azaltmak için sağ tutamağı sola hareket ettirin.
9. Son dokunuş için, metni hücrelerde ortalayacaksınız. Hücreler hâlâ seçiliyken, seçili hücrelere sağ tıklayın ve Hizalama ▏ Alt Merkez’i seçin. Metin, hücrelerde ortalanır ve hücrelerin altında hizalanır.

yazar avatarı
akademi22 akademi22

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir