Düzen İçerikleri 

info@akademidelisi.com * 0 (312) 276 75 93 * Her bölümden, Ödev Yazdırma, Proje Yaptırma, Tez Yazdırma, Rapor Yazdırma, Makale Yazdırma, Araştırma Yazdırma, Tez Önerisi Yazdırma talepleriniz için iletişim adreslerini kullanın. Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum

Düzen İçerikleri 

29 Mayıs 2023 Hazır web sitesi düzenleme Web tasarımı Ne is Yapar 0
Format Verileri

Düzen İçerikleri 

Gerçek düzen, içerik kadar önemli değildir, ancak tüm komut dosyalarımızın tutarlı bir şekilde düzenlenmesini öneririz. Her satırın başındaki noktalı virgülün burada, test aracına tüm satırı yok saymasını söylemek için bir yorum işareti olarak kullanıldığını unutmayın. Komut dosyalarınızda yorumların nasıl tanımlandığı, kullandığınız araca bağlı olacaktır.

Bu şablondaki her şeyin bir amacı vardır ancak hepsi herkes için geçerli olmayacaktır. Şablon, senaryo yazarına hangi bilgileri belgeleyeceğini (ve nereye koyacağını) hatırlatan ve bilgileri ayrı bir dosyaya kopyalama görevini otomatikleştirmeyi kolaylaştıran bir dizi anahtar sözcük içerir.

Test Otomasyon Komut Dosyası’ başlığı bize bunun ne olduğunu basitçe anlatır. Aşırı gibi görünebilir, ancak çok sayıda farklı dosya türünün olduğu ve hepsinin çok sayıda kullanımı olan ortamlarda yararlı olabilir. Test aracının adını içerseydi daha iyi olabilirdi (özellikle betik dili araca özgüyse).

Benzer şekilde, ‘SCRIPT’ anahtar kelimesinin ardından betiğin adı gelmelidir. Çıktılarda otomatik olarak dosya adı varsa, bu gereksiz olacaktır. Amaç, üzerinde dosya adı olmayan bir çıktı bulma sorununu ortadan kaldırmaktır – betiğin adını bulmak zor değilse de zaman alıcı olabilir.

‘AUTHOR’ ve ‘DATE’ anahtar kelimelerinden sonra senaristin adı ve yazıldığı tarih gelmelidir. Yazarın adının açık bir şekilde olması, senaryoyu kimin yazdığını belirlemeyi mümkün kılar; bu, bilmek yararlı olabilecek bir şeydir (soru sormak veya yardım istemek gibi). Özellikle bu bilgiyi sağlayabilecek iyi bir yapılandırma yönetim sistemi mevcutsa, tarih gereksiz olabilir.

Komut dosyasının amacına ilişkin kısa bir açıklama, ‘PURPOSE’ anahtar kelimesini takip etmelidir. Genellikle bunun tek bir kısa cümleden fazla olması gerekmez. Daha fazlaysa, komut dosyasının çok fazla performans göstermesi muhtemeldir ve iki veya daha fazla küçük (ve muhtemelen daha fazla yeniden kullanılabilir) komut dosyasına bölünmesi daha iyi olabilir. Her yerde bulunan ‘açıklama’ yerine ‘amaç’ anahtar kelimesini tercih ediyoruz çünkü ‘Bu bir senaryodur’ gibi tamamen değersiz ifadeleri caydırıyor.

‘PARAMETERS’ anahtar kelimesi, başlığın bu komut dosyası tarafından kabul edilen veya döndürülen tüm parametreleri açıklayan bir bölümünü yönetir. Girilen parametreler ile iletilen veya döndürülen parametreleri birbirinden ayırmak yararlı olabilir.

‘ÖNCE VE SON ŞARTLAR’ bölümü, betiğin kullanıcılarına, betiğin çağrıldığı sırada test edilen yazılımın hangi durumda olması gerektiği ve betik tamamlandığında yazılımın hangi durumda bırakılacağı hakkında bilgi verir. Bu, komut dosyasının kullanıcıları onu ilk seferde ve her seferinde doğru şekilde kullanabileceklerse özellikle önemli bir bilgidir.

Örneğin, komut dosyası, yazılım uygulamasının belirli bir iletişim kutusunun görüntülenmesini bekleyebilir, ancak çıktığında farklı bir iletişim kutusu görüntülenecektir. Bu komut dosyasını kullanan kişi bunu bilmiyorsa, gerekli iletişim kutusu görüntülenmediğinde komut dosyası çağrılabilir. Bu, test senaryosunun başarısız olmasına neden olabilir (ancak paylaşılan betiğin çağrıldığı noktada olması gerekmez, bu nedenle sorunu tanımlamayı ve düzeltmeyi zorlaştırır).

‘BAKIM’ bölümü, komut dosyasının bakımını yapacak kişiler için yararlı olabilecek her türlü bilgiyi içerir. Başlığın geri kalanında verilen kullanıcı bilgileri ve komut dosyası açıklamaları yeterli olacağından, çoğu zaman bu boş olacaktır (tamamen kaldırılmak yerine).

Bununla birlikte, bazen bazı sorunlardan (doğru çalışmayan bir araç özelliği veya yazılım uygulamasının kendine has bir özelliği gibi) kaçınmak için komut dosyalarının garip veya alışılmadık bir şekilde uygulanması gerekir.

‘DEĞİŞİKLİKLER’ bölümü, ilk tamamlandığından bu yana komut dosyasında yapılan tüm değişikliklerin ayrıntılarını içerir. ‘İd’, değişiklik yapmak için komut dosyasında değiştirilen veya eklenen tüm satırları işaretlemek için kullanılabilir. Yine, bu bilgiyi sağlayabilecek iyi bir yapılandırma yönetim sistemi varsa, bu bölüm gereksiz olabilir.


Hazır web sitesi düzenleme
Web tasarım Örnekleri
Web tasarım Nedir, Ne İşe Yarar
Web tasarımı Ne is Yapar
Web tasarımcılığı maaşı
Web tasarımı Nedir
Web sitesi düzenleme nasıl yapılır
Web tasarımı nasıl yapılır


Komut Dosyası Oluşturma Teknikleri

Şimdi bazı farklı komut dosyası oluşturma tekniklerine ve bunların kullanımlarına bakıyoruz. Bu teknikler birbirini dışlamaz. Aslında bunun tersi doğrudur, birlikte kullanılabilirler ve büyük olasılıkla da kullanılacaklardır. Her tekniğin, betiklerin desteklediği test senaryolarını uygulamak ve sürdürmek için harcanan zamanı ve çabayı etkileyen kendi avantajları ve dezavantajları vardır.

Ancak, en önemli olan hangi tekniklerin kullanıldığı değildir; daha ziyade, senaryolar tarafından desteklenen test senaryolarının uygulanmasında tüm rejim tarafından benimsenen genel yaklaşımdır. Bu en büyük etkiye sahiptir. Vaka uygulamasını test etmek için kuralcı ve tanımlayıcı olmak üzere iki temel yaklaşım vardır. Bunlar, farklı komut dosyası oluşturma tekniklerinin neye benzediğini gördükten sonra, bu bölümde daha sonra tartışılacaktır.

Bu bölümün geri kalanında, gerçekten bir araç kullanmış olsanız da olmasanız da tüm okuyucular tarafından anlaşılması gereken sözde bir komut dosyası dili kullanarak, belirtmek istediğimiz noktaları göstermek için basit örnek komut dosyaları kullanıyoruz. Gerçekte, gerçek araç betikleri, gösterdiğimiz örneklerden daha karmaşık olacaktır. Basit olması için, farklı komut dosyası oluşturma tekniklerini açıklamamıza izin veren yalnızca minimum komut dosyası özelliklerini gösteriyoruz.

Açıklanan komut dosyası oluşturma teknikleri şunlardır:

• doğrusal yazılar;
• yapılandırılmış komut dosyası oluşturma;
• paylaşılan komut dosyaları;
• veri odaklı betikler;
• anahtar kelimeye dayalı komut dosyaları.

Doğrusal Komut Dosyaları

Manuel olarak gerçekleştirilen bir test senaryosunu kaydettiğinizde elde ettiğiniz şey doğrusal bir komut dosyasıdır. Test edilen yazılımı kontrol eden işlev tuşları, ok tuşları ve benzerleri dahil olmak üzere tüm tuş vuruşlarını ve giriş verilerini oluşturan alfanümerik tuşları içerir. Yalnızca doğrusal komut dosyası oluşturma tekniğini kullanırsanız – yani, her bir test senaryosunun tamamını kaydederseniz her bir test senaryosu, tek bir komut dosyası tarafından bütünüyle yeniden oynatılacaktır.

Doğrusal bir komut dosyası, ‘Konum geçerli değil hata mesajının görüntülenip görüntülenmediğini kontrol edin’ gibi karşılaştırmalar da içerebilir. Karşılaştırma talimatlarının eklenmesi, test senaryosu kaydedilirken (test aracı buna izin veriyorsa) veya daha sonra ayrı bir adımda, belki de komut dosyasından kaydedilen girdileri yeniden oynatırken yapılabilir.

Manuel olarak çalıştırılması 10 dakika süren bir test senaryosunun karşılaştırmayla otomatikleştirilmesinin 20 dakika ile 2 saat arasında sürebileceğini unutmayın. Bunun nedeni, bir kez kaydedildikten sonra oynatılacağından emin olmak için test edilmesi gerektiğidir, bunun ne sıklıkla böyle olmadığı şaşırtıcıdır.

Ardından, belirli karşılaştırma talimatları eklenirken yeniden oynatılması gerekebilir ve karşılaştırma gömülü yeni komut dosyası da test edilmelidir. Doğru değilse, test betiğinin hatalarının ayıklanması ve yeniden test edilmesi gerekir. Uygulama ve test durumu ne kadar karmaşıksa, bu süreç muhtemelen o kadar uzun sürer.

yazar avatarı
akademi22 akademi22

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir