Çoklu Üst Sınıflar – Python Analizi Yaptırma Fiyatları – Python Yazılım Analizi Örnekleri – Ücretli Python Analizi Yaptırma – Python Dili
Sınıf Ad Alanı
Her ikisi de bağımsız değişkeninin karesini döndüren bir işlev oluşturur ve her ikisi de foo değişkenini bu işleve bağlar. Foo adı, global (modül) kapsamda tanımlanabilir veya bazı işlev veya yöntemler için yerel olabilir.
Bir sınıf tanımladığınızda da aynı şey olur; class deyimindeki tüm kodlar, özel bir ad alanında, sınıf ad alanında yürütülür. Bu ad alanına sınıfın tüm üyeleri tarafından daha sonra erişilebilir. Tüm Python programcıları, sınıf tanımlarının yalnızca yürütülen kod bölümleri olduğunu bilmez, ancak yararlı bilgiler olabilir. Örneğin, def ifadeleriyle sınırlı değilsiniz.
Önceki kodda, sınıf kapsamında, tüm üyeler (örnekler) tarafından erişilebilen, bu durumda sınıf üyelerinin sayısını saymak için bir değişken tanımlanmıştır. Tüm örnekleri başlatmak için init kullanımına dikkat edin.
Bir Üst Sınıf Belirleme
Bölümde daha önce tartıştığım gibi, alt sınıflar, üst sınıflarındaki tanımları genişletir. Üst sınıfı, sınıf adından sonra parantez içinde yazarak bir sınıf ifadesinde belirtirsiniz.
SPAMFilter tanımındaki iki önemli noktaya dikkat edin:
• Yalnızca yeni bir tanım sağlayarak Filtre’den init tanımını geçersiz kılıyorum.
• Filtre yönteminin tanımı şu kaynaktan aktarılır (miras alınır):
Filtreleyin, böylece tanımı tekrar yazmak zorunda kalmazsınız.
İkinci nokta, kalıtımın neden yararlı olduğunu gösterir: Artık tümü Filtre alt sınıfları olmak üzere bir dizi farklı filtre sınıfı yapabilirim ve her biri için zaten uygulamış olduğum filtre yöntemini kullanabilirim. Yararlı tembellik hakkında konuşun.
■İpucu : Daha önce de belirtildiği gibi, isinstance’ı çoğu zaman kullanılmadan bırakmak en iyisidir. Polimorfizme güvenmek neredeyse her zaman daha iyidir.
Gördüğünüz gibi, s, SPAMFilter sınıfının (doğrudan) bir üyesidir, ancak SPAMFilter, Filter’ın bir alt sınıfı olduğu için aynı zamanda Filter’in dolaylı bir üyesidir. Başka bir ifadeyle, tüm SPAMFilter’lar Filtredir. Son örnekte görebileceğiniz gibi isinstance, stringtype (str) gibi türlerle de çalışır.
Çoklu Üst Sınıflar
Eminim önceki bölümde tuhaf görünebilecek küçük bir ayrıntıyı fark etmişsinizdir: _ _bases_ _’daki çoğul biçim. Bir sınıfın temel sınıflarını bulmak için kullanabileceğini söyledim, bu birden fazla sınıfa sahip olabileceği anlamına gelir. Aslında durum bu. Nasıl çalıştığını göstermek için birkaç sınıf oluşturalım.
Alt sınıf (TalkingCalculator) kendi başına hiçbir şey yapmaz; tüm davranışlarını üst sınıflarından miras alır. Mesele şu ki, hem Hesap Makinesi’nden hesaplamayı hem de Talker’dan konuşmayı miras alarak onu konuşan bir hesap makinesi yapıyor.
■Not : Çoklu kalıtım kullanırken dikkat etmeniz gereken bir şey vardır. Bir yöntem iki veya daha fazla üst sınıf tarafından farklı şekilde uygulanıyorsa, bu üst sınıfların sırasına (sınıf deyiminde) dikkat etmelisiniz.
Önceki sınıflardaki yöntemler, sonraki sınıflardaki yöntemleri geçersiz kılar. Bu nedenle, önceki örnekteki Hesap Makinesi sınıfının talk adında bir yöntemi varsa, Talker’ın talk yöntemini geçersiz kılar (ve erişilemez hale getirir).
Talker’ın konuşma yöntemini erişilebilir hale getirirdi. Çoklu kalıtımı ele almanın normal yolu, bir “önemli” temel sınıfa sahip olmak ve mirası “değiştirerek” birkaç yöntemi uygulayan karma sınıflar eklemektir. Karışımlar temel sınıftaki bir şeyi geçersiz kılacaksa, ilk sıraya konmalıdırlar ve kural olarak, genellikle her ihtimale karşı öyledirler.
Üst sınıflar ortak bir üst sınıfı paylaşıyorsa, belirli bir özellik veya yöntem aranırken üst sınıfların ziyaret edilme sırasına yöntem çözümleme sırası (MRO) adı verilir ve oldukça karmaşık bir algoritma izler. Neyse ki, çok iyi çalışıyor, bu yüzden muhtemelen endişelenmenize gerek yoktur.
Python sınıf örnekleri
Python Kalıtım örnekleri
Python nesne tabanlı Programlama örnekleri
Python nesne Tabanlı Programlama
Python kalıtım
Python constructor nedir
Python nesne Tabanlı Programlama Soruları
Python obje oluşturma
Arayüzler ve İçgözlem
“Arayüz” kavramı çok biçimlilik ile ilgilidir. Polimorfik bir nesneyi ele aldığınızda, yalnızca arabirimini (veya “protokolü”), dünyaca bilinen yöntemleri ve öznitelikleri önemsersiniz. Python’da, bir nesnenin hangi yöntemlerin parametre olarak kabul edilebilir olması gerektiğini açıkça belirtmezsiniz. Örneğin, arabirimleri açıkça yazmazsınız (Java’da yaptığınız gibi); sadece bir nesnenin ondan istediğiniz şeyi yapabileceğini varsayarsınız. Yapamazsa, program başarısız olur.
Genellikle, nesnelerin belirli bir arayüze uymasını (başka bir deyişle, belirli yöntemleri uygulamanızı) talep edersiniz, ancak isterseniz, taleplerinizde oldukça esnek olabilirsiniz. Yöntemleri çağırmak ve en iyisini ummak yerine, gerekli yöntemlerin var olup olmadığını kontrol edebilir ve yoksa başka bir şey yapabilirsiniz.
Önceki kodda, tc’nin (bu bölümde daha önce açıklandığı gibi bir TalkingCalculator) talk özniteliğine (bir yöntem içerir) sahip olduğunu, ancak fnord özniteliğine sahip olmadığını görürsünüz. İsterseniz, konuşma özelliğinin çağrılabilir olup olmadığını bile kontrol edebilirsiniz.
Bir if ifadesinde hasattr kullanmak ve özniteliğe doğrudan erişmek yerine, öznitelik yoksa kullanılacak varsayılan bir değer (bu durumda Yok) sağlamamı sağlayan getattr kullanıyorum. Daha sonra döndürülen nesnede çağrılabilir kullanıyorum.
Bir nesnede saklanan tüm değerleri görmek istiyorsanız, onun _ _dict_ _ niteliğini inceleyebilirsiniz. Ve bir nesnenin neyden yapıldığını gerçekten öğrenmek istiyorsanız, inspect modülüne bir göz atmalısınız.
Nesne tarayıcıları (Python nesnelerine grafiksel bir şekilde göz atmanızı sağlayan programlar) ve bu tür işlevsellik gerektiren diğer benzer programlar yapmak isteyen oldukça ileri düzey kullanıcılar içindir.
Nesne Yönelimli Tasarım Üzerine Bazı Düşünceler
Nesne yönelimli program tasarımı hakkında birçok kitap yazıldı ve bu kitabın odak noktası bu olmasa da, size bazı ipuçları vereceğiz:
• Birbirine ait olanı toplayın. Bir işlev global bir değişkeni manipüle ederse, ikisi bir sınıfta nitelik ve yöntem olarak daha iyi durumda olabilir.
• Nesnelerin çok samimi olmasına izin vermeyin. Yöntemler esas olarak kendi örneklerinin nitelikleriyle ilgilenmelidir. Diğer örneklerin kendi durumlarını yönetmesine izin verin.
• Basit tutun. Yöntemlerinizi küçük tutun. Genel bir kural olarak, yöntemlerinizin her birini 30 saniye içinde okumak (ve anlamak) mümkün olmalıdır.
Hangi sınıflara ihtiyacınız olduğunu ve hangi yöntemlere sahip olmaları gerektiğini belirlerken, şöyle bir şey deneyebilirsiniz:
1.Probleminizin açıklamasını yazın. Tüm isimlerin, fiillerin ve sıfatların altını çizin.
2. Olası sınıfları aramak için isimleri gözden geçirin.
3. Potansiyel yöntemler arayarak fiillerin üzerinden geçin.
4. Olası öznitelikleri arayarak ana hedefleri gözden geçirin.
5. Sınıflarınıza yöntem ve nitelikler atayın.
Artık nesne yönelimli bir modelin ilk taslağına sahipsiniz. Sınıfların ve nesnelerin hangi ilişkilere (kalıtım gibi) sahip olacağını da düşünmek isteyebilirsiniz. Modelinizi hassaslaştırmak için aşağıdakileri yapabilirsiniz:
6. Bir dizi kullanım örneği programınızın nasıl kullanılabileceğine ilişkin senaryolar hayal edin. Tüm işlevselliği kapsamaya çalışın.
7. Her kullanım durumunu adım adım düşünün ve ihtiyacınız olan her şeyin modelinizin kapsamında olduğundan emin olun. Bir şey eksikse, ekleyin. Bir şey tam olarak doğru değilse, değiştirin. Memnun olana kadar devam edin.
İşe yarayacağını düşündüğünüz bir modeliniz olduğunda, hacklemeye başlayabilirsiniz. Muhtemelen modelinizi gözden geçirmeniz veya programınızın bazı bölümlerini gözden geçirmeniz gerekecektir.
Python constructor nedir Python kalıtım Python Kalıtım örnekleri Python nesne Tabanlı Programlama Python nesne tabanlı Programlama örnekleri Python nesne Tabanlı Programlama Soruları Python obje oluşturma Python sınıf örnekleri