Çizici Ayarlarını Anlamak – Çizim ve Düzenlere Giriş – AutoCAD Ödevi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Fiyatları – AutoCAD Analizi Örnekleri – Ücretli AutoCAD Analizi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Ücretleri

info@akademidelisi.com * 0 (312) 276 75 93 * Her bölümden, Ödev Yazdırma, Proje Yaptırma, Tez Yazdırma, Rapor Yazdırma, Makale Yazdırma, Araştırma Yazdırma, Tez Önerisi Yazdırma talepleriniz için iletişim adreslerini kullanın. Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum

Çizici Ayarlarını Anlamak – Çizim ve Düzenlere Giriş – AutoCAD Ödevi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Fiyatları – AutoCAD Analizi Örnekleri – Ücretli AutoCAD Analizi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Ücretleri

22 Kasım 2022 AutoCAD birim değiştirme AutoCAD ölçü ayarları cm AutoCAD Ölçülendirme ayarları 0
Görünüm Etiketi – AutoCAD Ödevi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Fiyatları – AutoCAD Analizi Örnekleri – Ücretli AutoCAD Analizi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Ücretleri

Çizici Ayarlarını Anlamak

Bu bölümde, Çizim iletişim kutusundaki tüm ayarları keşfedeceksiniz. Bu ayarlar, görüntünüzün kağıt üzerindeki boyutu ve yönü üzerinde kontrol sahibi olmanızı sağlar. Ayrıca çiziminizin hangi bölümünün yazdırılacağını kontrol etmenize de izin verirler. Tüm bu ayarlar, çiziminizin basılı çıktınıza nasıl sığacağını kontrol etmenizi sağlamak için birlikte çalışır.

UYARI: Kıdemli bir AutoCAD kullanıcısıysanız, AutoCAD 2008’in kendi çizici sürücüleri yerine esas olarak Windows sistem yazıcı yapılandırmasına dayandığını unutmayın.

Ayrıca AutoCAD’e özgü yazıcı ayarlarını da hatırlar, böylece AutoCAD’i her kullandığınızda yazıcı ayarlarınızı yeniden yapmanız gerekmez. Bu size çıktınız üzerinde daha fazla esneklik ve kontrol sağlar. AutoCAD tarafından sunulanlara ek olarak Windows sistem yazıcı ayarlarını da anlamanız gerekeceğini unutmayın.

Kağıt Boyutu

Çıktınız için kağıt boyutunu seçmek üzere bu gruptaki seçeneği kullanırsınız. Kağıt Boyutu açılır listesinden bir kağıt boyutu seçebilirsiniz. Bu boyutlar, halihazırda seçili olan sistem yazıcınızda bulunan boyutlardan türetilmiştir. Farklı bir yazıcıyı nasıl seçeceğinizi bu bölümde daha sonra öğreneceksiniz.

AutoCAD 2008, Çizim Ölçeği grubunda yer alan bir açılır liste ile hem İmparatorluk hem de metrik ölçümlerde sayfa boyutları sunar. AutoCAD, A4 veya A5 gibi bir metrik sayfa boyutu seçerseniz, metrik ölçümlerde belirtilen sayfa boyutlarını isteyeceğinizi varsayar ve iletişim kutusu ayarlarını buna göre ayarlar.

Çizim Yönü

Bu bölümdeki ilk alıştırmada Önizleme düğmesini kullandığınızda, çiziminizi kağıt üzerinde olduğu gibi gördünüz. Bu örnekte, kağıdın genişliği yüksekliğinden daha büyük olacak şekilde görüntüyü kağıda yerleştiren yatay yönde yerleştirilmiştir.

Çizim Yönü grubundaki Portre radyo düğmesini seçerek, kağıt üzerindeki görüntüyü 90° dikey yönde döndürebilirsiniz. Üçüncü bir seçenek olan Plot Upside-Down, yatay veya dikey yönü ters çevirerek yönü daha fazla değiştirmenize olanak tanır. Bu üç ayar, görüntüyü sayfadaki dört yönden herhangi birinde yazdırmanıza olanak tanır.

AutoCAD’de önizleme, kağıdı yazıcıdan çıktığı yönde görüntüler. Küçük formatlı yazıcıların çoğunda, dikey yönde yazdırıyorsanız, çizimi düzenlerken görüntü gördüğünüzle aynı yönde görünür.

Yatay yönlendirmeyi kullanıyorsanız önizleme resmi yana çevrilir. Geniş formatlı çiziciler için önizleme ters yönde yönlendirilebilir. Çizim Yönü grubundaki grafik, kağıt çıktısında çiziminizin yönünü gösteren bir sayfada büyük bir A gösterir.

İPUCU : Çizim Oryantasyonu grubuna erişmek için Çizim iletişim kutusunun sağ alt köşesindeki Daha Fazla Seçenek düğmesine tıklamanız gerektiğini unutmayın. Daha Fazla Seçenek düğmesi, büyüktür işareti olan bir daireye benzer. Ayrıca Alt+Shift+> tuşlarına da basabilirsiniz.

Arsa Alanı

Çizim Alanı grubundaki Ne Çizilecek açılır listesi, çiziminizin hangi bölümünü çizmek istediğinizi belirtmenizi sağlar. Bu ayarlar ile Yakınlaştır komut seçenekleri arasında bazı benzerlikler fark edebilirsiniz. Her Çizim Alanı seçeneği aşağıda açıklanmaktadır. Bu seçeneklerin çoğu yalnızca bir Model sekmesinde kullanılır. Tipik olarak, bir Düzen sekmesinden çizim yaparken Düzen seçeneğini kullanırsınız.

Limitler

Sınırlar seçeneği (yalnızca Model Alanında mevcuttur), yazdırılacak alanı belirlemek için çizimin sınırlarını kullanır. AutoCAD’in çizimi sayfaya sığdırmasına izin verirseniz (Plot Scale grubundaki Kağıda Sığdır onay kutusunu seçerek), çizim, Görüntüle † Yakınlaştır † Tümünü seçerseniz ekranda göreceğiniz görüntünün tam olarak aynısını görüntüler.

Düzen

Düzen seçeneği (yalnızca Düzen sekmelerinde bulunur), bir Düzen sekmesinden çizim yaptığınızda Sınırlar seçeneğinin yerini alır. (Bu bölümde daha sonra yer alan “Düzen Sekmelerini Kullanarak WYSIWYG Çizdirme” kısmına bakın.) Bu seçenek, Düzen sekmesi görünümünde gösterilen kağıt kenar boşluklarında görüntülenen her şeyi çizer. Tipik olarak bu, bir düzenden yazdırırken kullanacağınız tek seçenektir.


AutoCAD birim değiştirme
AutoCAD Ölçülendirme ayarları
AutoCAD units ayarları
AutoCAD Komutları
AutoCAD ölçü Ayarları komutu
AutoCAD ölçü ayarları cm
Autocad ölçü birimi
AutoCAD mm cm çevirme


Kapsamlar

Kapsamlar seçeneği, yazdırılacak alanı belirlemek için çizimin kapsamlarını kullanır. AutoCAD’in çizimi sayfaya sığdırmasına izin verirseniz (Plot Scale grubundaki Kağıda Sığdır onay kutusunu seçerek), çizim, Görünüm † Yakınlaştırma † Kapsamları seçerseniz ekranda göreceğiniz görüntünün tam olarak aynısını görüntüler.

Görüntüleme

Görüntü varsayılan seçenektir; AutoCAD’e ekranda o anda görüntüleneni çizmesini söyler. AutoCAD’in çizimi sayfaya sığdırmasına izin verirseniz (yani, Çizim Ölçeği grubundan Kağıda Sığdır onay kutusunu seçerseniz), çizim, genişlik ve yükseklik oranlarına göre ayarlanarak ekranınızda gördüğünüzle tamamen aynıdır.

Görüş

Görünüm seçeneği, Görünüm komutunu kullanarak teknik resme bir görünüm kaydettiğinizde kullanılabilir. Ne Çizilecek açılır listesinden Görünüm’ü seçtiğinizde, çizimde mevcut olan görünümlerin bir listesini sunan başka bir açılır liste görüntülenir. Ardından, çizmek istediğiniz görünümü seçebilirsiniz.

AutoCAD’in çizimi sayfaya sığdırmasına izin verirseniz (Plot Scale grubundan Kağıda Sığdır’ı seçerek), çizim, çizdiğiniz görünümü hatırladığınızda ekranda göreceğiniz şeyin tam olarak aynısını görüntüler. Görünümde görünmeyen nesneler çizilen görünümde kırpılır.

İPUCU : Extents veya Display’i seçmenize rağmen boş bir çıktı alıyor musunuz? Muhtemelen, Kağıda Sığdır onay kutusu seçili değildir veya İnç = Birim ayarı, çiziminizin sayfa boyutu ve ölçeği için uygun değildir. Çizimin ölçeğini umursamıyorsanız, Kağıda Sığdır seçeneğinin seçili olduğundan emin olun. Aksi takdirde, Çizim Ölçeği ayarlarının doğru yapıldığından emin olun. Bir sonraki bölümde çizimleriniz için ölçeği nasıl ayarlayacağınız açıklanmaktadır.

Pencere

Pencere seçeneği, çizmek istediğiniz alanı belirtmek için bir pencere kullanmanızı sağlar. Pencerenin dışında hiçbir şey yazdırılmaz. Bu seçeneği kullanmak için açılır listeden seçin. Grafik iletişim kutusu, bir pencere seçmenize izin vermek için geçici olarak kapanır.

Bunu ilk kez yaptıktan sonra, açılır listenin yanında bir Pencere düğmesi belirir. Ardından Pencere düğmesine tıklayabilir ve ardından çizim alanında bir pencere belirtebilirsiniz. Çizim Ölçeği grubundaki Kağıda Sığdır seçeneğini kullanarak AutoCAD’in çizimi sayfaya sığdırmasına izin verirseniz, çizim tam olarak pencereye eklediğiniz şeyin aynısını görüntüler.

Çizim Ölçeği

Önceki bölümde, birkaç Çizim Alanı seçeneğinin açıklamaları, Kağıda Sığdır seçeneğinin seçilebileceğini belirtir. Bunun yerine arsanıza bir ölçek faktörü uyguladığınızda, bunun Çizim Alanı ayarlarının sonuçlarını değiştirdiğini ve bazı sorunların ortaya çıkabileceğini unutmayın. Çoğu yeni kullanıcının zorluk yaşadığı yer burasıdır.

Örneğin, Kağıda Sığdır’ı kullandığınızda apartman planı çizimi kağıda güzel bir şekilde sığar. Ancak çizimi 1 ̋ = 1 ́ ölçeğinde çizmeye çalışırsanız, muhtemelen boş bir kağıt alırsınız çünkü bu ölçekte çizimlerin neredeyse hiçbiri kağıdınıza sığmaz. AutoCAD size çizim yapıldığını söyleyecek ve ardından çizimin bittiğini söyleyecektir. Sayfanızın neden boş olduğuna dair hiçbir fikriniz olmayacaktır.

İPUCU : Plan1.dwg dosyasının 1⁄8 ́ = 1 ̋-0 ́ (1: metrik kullanıcılar için A2 veya 594 mm × 420 mm) boyutunda bir sayfa için ayarlandığını unutmayın. metrik kullanıcılar için 10). Model sekmesinden çizim yaparken, Çizim iletişim kutusundan bu ayarları seçerseniz (yazıcınızın veya çizicinizin 18 ́ × 24 ́ veya A2, kağıdı desteklemesi koşuluyla) ve ayrıca çizim alanınız için Limitler’i seçerseniz, çiziminiz sığacaktır. kağıt üzerinde ve uygun ölçekte olacaktır.

Bir görüntü, yanlış ölçeklendirme nedeniyle bir kağıda sığamayacak kadar büyükse, çizicinin başlangıç ​​noktası olarak görüntünün merkezini mi yoksa sol alt köşesini mi kullandığına bağlı olarak, çizim görüntüsü kağıda farklı şekilde yerleştirilir. İletişim kutusunun bu alanında ölçek faktörlerini belirlerken bunu aklınızda bulundurun.

yazar avatarı
akademi22 akademi22

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir