Çizgi Çalışması – AutoCAD Ödevi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Fiyatları – AutoCAD Analizi Örnekleri – Ücretli AutoCAD Analizi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Ücretleri

info@akademidelisi.com * 0 (312) 276 75 93 * Her bölümden, Ödev Yazdırma, Proje Yaptırma, Tez Yazdırma, Rapor Yazdırma, Makale Yazdırma, Araştırma Yazdırma, Tez Önerisi Yazdırma talepleriniz için iletişim adreslerini kullanın. Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum

Çizgi Çalışması – AutoCAD Ödevi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Fiyatları – AutoCAD Analizi Örnekleri – Ücretli AutoCAD Analizi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Ücretleri

8 Ağustos 2022 AutoCAD kesikli çizgi komutu AutoCAD kesikli çizgileri birleştirme 0
Paylaşılan Komut Dosyaları

 Metni Yeniden Numaralandırma

Çok sayıda metin nesnesini manuel olarak yeniden numaralandırmanız gerektiyse, sizin için hissediyoruz. Tek tek düzenlemek sıkıcı bir iş. Bu, bilgisayarların bizi yapmaktan kurtarması gereken türden akılsız görevler değil mi?

Harika TCOUNT Ekspres Aracını kullanarak akıl sağlığınızı koruyun. Metin nesnelerine sıralı numaralandırma ekler. Bir metin nesnesini her seçtiğinizde, sıradaki bir sonraki numara girilir. TCOUNT’u hem alfabetik dizelere sayılar eklemek hem de metin nesnelerinde zaten mevcut olan mevcut sayıları değiştirmek için kullanabilirsiniz.

Bonus: Metne ön ek veya son ek olarak sayılar ekleyebilirsiniz, bu yüzden endişelenmeyin dostum. Bu şey gerçekten işe yarıyor! TCOUNT ile ilgili en etkileyici şey, ona X veya Y eksenine göre sıralama yapmasını nasıl söyleyebileceğinizdir. Örneğin, bir sütunda düzenlenmiş bir grup metniniz varsa, TCOUNT sayfa notları en üstte başlar ve aşamalı olarak yeniden numaralandırılarak listede aşağı doğru (Y yönünde) ilerler. Her bir öğeyi sırayla tatlı tıklamanız bile gerekmez. İşte örnek bir komut satırı dökümü.

Çizgi Çalışması Olarak Metinli Logolar Oluşturun

Bazen, metni metin olarak değil de çizim olarak ele alan bir logo tasarımı taslağı hazırlamanız gerekebilir. Harflerin geometrisi ile oynamak istiyorsanız bu gereklidir. Tabii ki, metin bir kez çizgi çalışmasına dönüştürüldüğünde, geri dönüş yoktur.

TXTEXP adlı bir Ekspres Aracı, metni geometriye böler, ancak pratikte bunun başka bir çok gizli yöntem kadar iyi çalışmadığını gördük. Güvenlik izniniz varsa, metni mükemmel bir çizgiye dönüştürmek için bu tercih edilen yöntemle devam edin:

1. Yazıcı sürücülerinizi içeren bir klasörü açmak için PLOTTERMANAGER komutunu kullanın.
2. Add-A-Plotter Sihirbazını çift tıklayın.
3. Sihirbazın ikinci sayfasına ilerleyin ve Bilgisayarım’ı seçin. İleri’ye tıklayın ve AutoCAD DXB Dosyası’nı seçin. Tüm varsayılanları kabul ederek sihirbazı tamamlayın.
4. İstediğiniz yazı tipini kullanarak bir logo metni oluşturun. TrueType yazı tiplerini kullanmama konusunda endişelenmeyin, çünkü bu harflerin metin olarak günleri numaralandırılmıştır.
5. TEXTFILL’i 0’a ayarlayarak doldurmayı kapatın. Harfler sayısız satırla doldurulmadan ana hatları çizildiğinden bu daha temiz sonuçlar verir.
6. Yeni kurduğunuz DXB çizici sürücüsünü kullanarak metni yazdırın. Çıktıyı bir .dxb dosyası olarak kaydedin.
7. Az bilinen DXBIN komutunu kullanın. Daha önce oluşturduğunuz .dxb dosyasını seçin.
adım. Harfler mikroskobik çizgi parçaları olarak görünür; artık metin nesneleri değiller.
8. Harfleri ayrı ayrı varlıklar olarak daha kolay işlemek için satırları birleştirin. Hoş bir logo tasarımı yapmak için kırpın, uzatın, tarayın veya neye sahipseniz.

Geçiştirilen Boyutları Yeniden İlişkilendirin

Bazen, çizimi başlangıçta doğru boyutta oluşturmak yerine, boyut metni değerini geçiştirmeyi tercih eden tasarımcılar veya danışmanlarla çalışıyoruz.

Bir AutoCAD çizimine baktığınızda, hangi boyutların doğru, hangilerinin doğru olmadığını görsel olarak ayırt etmenin bir yolu yoktur. Kendinizi şüphe içinde bulursanız, harika bir Ekspres Aracı sizin için çiziminizi kontrol edebilir ve hatta ölçü metnini gerçek değerlerine sıfırlayabilir.

DIMREASSOC, olayı gerçek tutmaktan veya daha doğrusu olay yerini denetlemekten sorumludur. Sorunlu boyutları seçin ve AutoCAD, gerçek ölçümlerinden farklı olan her şeyi vurgular. Tüm boyutları seçmek için Tümü kelimesini de girebilirsiniz. Ek bir Enter, boyutları gerçek değerlerine döndürür ve ardından dönek tasarımcıyla dostça bir sohbete gidebilirsiniz.


AutoCAD kesikli çizgi olmuyor
AutoCAD kesikli çizgi komutu
AutoCAD kesikli çizgileri birleştirme
AutoCAD kalın çizgi kapatma
AutoCAD eksen çizgisi komutu
AutoCAD kesikli çizgi sıklığı
AutoCAD PDF çizgi kalınlığı gözükmüyor
AutoCAD kesikli çizgi aralığı ayarlama


Boyut Oklarını Kolayca Çevirin

Bazen AutoCAD, boyut oklarını uzatma çizgilerinin yanlış tarafına koyar. Hangi taraf yanlış? Bu duruma göre değişir, değil mi? Genellikle, uzantı satırları arasında hem metin hem de okları sığdırmak için yeterli alan olmadığında olur. Ancak, içerideki okları zorlamanın daha okunaklı bir çizim sağladığı zamanlar vardır.

Neyse ki, boyut stilleriyle uğraşmak zorunda kalmadan boyut oklarını kolayca çevirebilirsiniz. Çevirmek istediğiniz (çevirmek istediğiniz tarafta) tek bir boyut seçin ve sağ tıklayın. Kısayol menüsünden Ok Çevir’i seçin ve işte anında çevirme. Flip Arrow bir geçiştir, bu yüzden sonucu beğenmezseniz geri dönmek için kısayol menüsünden tekrar seçin.

Nitelikler ve Alanlar

Çoğu insan, niteliklerin alanlardan nasıl farklı olduğu konusunda biraz kafası karışır. Özetle, öznitelikler bloklara eklenen statik verilerdir. Alanlar, işaret ettikleri her şey değiştiğinde otomatik olarak güncellenen sihirli metin gibidir. Alanlar niteliklerin içine yerleştirilebilir, bu da durumu daha karmaşık hale getirir. Burada okuduğunuz ipuçlarının bu sorunları sizin için çözeceğini umuyoruz.

Tanımlama, Ekleme ve Seri Nitelikleri

Nitelikler kendi başlarına var olmazlar bloklara bağlı niteliklerdir. Tipik nitelikler üretici, fiyat, oda adı, parça numarası veya bir blok tarafından taşınmasını istediğiniz diğer verilerdir.

Daha doğrusu, öznitelik tanımları bloklar içinde kaydedilir ve verileri çizimdeki blok referansları tarafından taşınır. İşte özelliklerin bir yönetici özeti. Bir öznitelik tanımı oluşturmak için kullandığınız komut ATTDEF’dir. Her öznitelik tanımının bir etiketi, istemi ve varsayılan değeri vardır.

Etiket, öznitelik tasarımcısı olarak sizin takip ettiğiniz bir addır. İstem, atfedilen bloğun kullanıcılarının, tutulacak özniteliğe veri verdiklerinde gördükleri şeydir. Değer, öznitelik tanımına vermek istediğiniz herhangi bir isteğe bağlı varsayılan değerdir. Tipik olarak, varsayılan değeri en yaygın değer olarak ayarlarız (böylece, girmeniz gerekmez).

Bloklardaki Nitelikleri Tanımlayın

Yıllardır öznitelikli bloklar tasarlıyorsanız, muhtemelen öznitelik tanımları oluşturarak, biraz geometri çizerek ve ardından BLOCK komutunu kullanarak başlarsınız; haklı mıyız?

Blok Düzenleyici, blok oluşturmak için daha iyi bir ortamdır. Blok Tanımını Düzenle iletişim kutusunu açmak için BEDIT’i kullanın (veya menüden Araçlar ➔ Blok Düzenleyici’yi seçin). Tasarıma başlamadan önce eserinize bir ad vermeniz ve Tamam’ı tıklamanız istenir. Blok düzenleyicide Define Attribute düğmesini tıkladığınızda ATTDEF komutunu unutabilirsiniz. Geometri çizin ve bu sırada bazı parametreler ve eylemler ekleyin. Kaydet ve çık; atfedilen (ve muhtemelen dinamik) bir blok tanımladınız.

Bir blok tanımında birkaç öznitelik tanımladıysanız, blok referansı kullanıcısının öznitelikleri görme sırası önemlidir. Geleneksel olarak, bilgili kullanıcılar, bloğu tanımlarken öznitelik tanımlarını seçtiğiniz sıranın, blok referansında bilgi istemi sırasını belirlediğinin farkındadır.

Bilgi istemi sırasını değiştirmek eskiden neredeyse imkansızdı çünkü blok yeniden tanımlanmasını ve bunun sonucunda mevcut blok referanslarında saklanan öznitelik verilerinin kaybını gerektiriyordu. Bu artık bir sorun değil BATTMAN kurtarmaya! Blok öznitelik yöneticisi, istem sırasını hiç zorlanmadan değiştirebilir.

Böyle bir girdap verin:

1. BATTMAN’i çalıştırın (onu öldürmeden).
2. Blok Nitelik Yöneticisi iletişim kutusundaki Blok açılır listesinden düzensiz istemleri olan blok tanımını seçin. BATTMAN küresel bir kapsama sahiptir.
3. Bu bloktaki niteliklerden birine tıklayın ve tercihinize göre Yukarı Taşı veya Aşağı Taşı düğmesine tıklayın. Tamam’ı tıklayın. İstem sırası yeniden tanımlanır.

yazar avatarı
akademi22 akademi22

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir