AutoLISP İşlevlerini Birleştirme – AutoCAD Ödevi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Fiyatları – AutoCAD Analizi Örnekleri – Ücretli AutoCAD Analizi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Ücretleri

info@akademidelisi.com * 0 (312) 276 75 93 * Her bölümden, Ödev Yazdırma, Proje Yaptırma, Tez Yazdırma, Rapor Yazdırma, Makale Yazdırma, Araştırma Yazdırma, Tez Önerisi Yazdırma talepleriniz için iletişim adreslerini kullanın. Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum

AutoLISP İşlevlerini Birleştirme – AutoCAD Ödevi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Fiyatları – AutoCAD Analizi Örnekleri – Ücretli AutoCAD Analizi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Ücretleri

21 Ekim 2022 AutoCAD iki çizgiyi açılı birleştirme AutoCAD iki ucu birleştirme komutu Sketchup çizgileri aynı hizaya getirme 0
İletim Sayfa Setleri – AutoCAD Ödevi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Fiyatları – AutoCAD Analizi Örnekleri – Ücretli AutoCAD Analizi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Ücretleri

AUTOLISP FONKSİYONLARI OLUŞTURMA

Bu sorunu çözmek için gereken koda bakmadan önce, önemli bir AutoLISP kavramına açıklık getirelim. İki farklı fonksiyon türü vardır. Yazmakta olduğunuz tür, AutoCAD komutları gibi davranır. İşlev adının bir parçası olarak C: olmadan, bir AutoCAD komutu gibi davranmaz, ancak bir AutoLISP işlevi olarak kullanılabilir.

Bu oldukça etkili bir şey: AutoLISP fonksiyonlarını kullanarak kendi AutoCAD komutlarınızı oluşturabilir ve kendi AutoLISP fonksiyonlarınızı da tanımlayabilirsiniz. Şimdi bu güç! Radyanlar ve dereceler arasındaki çatışmayı yeni bir veya iki AutoLISP işleviyle çözelim.

Her AutoLISP programcısı bir noktada radyan/derece sorunuyla karşılaştığından, kodu hemen hemen her AutoLISP referans kitabında Listeleme bölümünde bulacaksınız.

İki yeni işlevin, yazdığınız programlardan iki şekilde biraz farklı olduğuna dikkat edin: İşlev adının önünde C: yoktur ve sonra parantez içinde tek bir argümanları vardır. yerel program değişkenlerinin adı yerine işlev adı. RTD, radyanları dereceye, DTR ise dereceleri radyana dönüştürür.

180° = π radyan olduğundan, buradaki matematik kolaydır. Derece = (180 × radyan)/π. AutoLISP yapısını kullanarak, “radyanları π ile bölmenin sonucunu 180 kat çarpın” diyebilirsiniz.

Çünkü işlevher zaman önce gelir,AutoLISPkodu okur(* 180 (/ r pi))burada r = radyan. Bu iki dönüştürme işlevini yazdıktan sonra, kullanmadan önce yüklenmeleri gerekir. Bunları her kullanmak istediğinizde manuel olarak yükleyebilirsiniz, ancak her zaman kullanılabilir olmaları için AutoLISP programlarını yüklemenin bazı otomatik yolları vardır. Bu durumda, işlevleri bu bölümde daha sonra tartışılacak olan acaddoc.lsp adlı bir dosyaya yerleştiririm.

İki açısal dönüştürme işlevi, programınızdaki aynı biçimi kullanarak AutoCAD komut isteminde yürütülebilir:(rtd 2)2radyanı dereceye çevirir ve114.592 döndürür;(dtr 30)30°radyana çevirirve 0,523599 döndürür.

Liste, kullanmadan önce açıyı radyandan dereceye dönüştürmek için RTD işlevini kullanırsanız rc.lsp programının nasıl göründüğünü gösterir. RTD işlevi, kullanılmadan önce yüklenmelidir.

Bu ince bir fark. Dördüncü satırda, RTD işlevi GETANGLE işlevinden önce kullanılır ve bir parantez daha gerektirir. Ek bir adım eklemek için yeniden yazarsam, RTD işlevinin nasıl çalıştığını daha kolay anlayabilirsiniz.

Listeleme, ang1 değişkenini yeniden tanımlayan bir satır daha ekler. Aşağıdaki satır içi ek açıklamaya dikkat edin; 5. satırda ang1 program değişkeninin bu satırda iki kez göründüğünü görünce şaşırmayın. Program değişkenlerine, mevcut değerlerine dayalı olarak yeni bir değer bu şekilde atanır. Bu çok mantıklı.

AutoLISP İşlevlerini Şeffaf Kullanma

AutoLISP işlevlerini doğrudan komut satırından çalıştırabileceğinizi biliyorsunuz, ancak komut satırının boş olması gerekip gerekmediğini merak edebilirsiniz. Öyle değil. Bir komuttayken bir AutoLISP işlevini şeffaf bir şekilde çalıştırabilirsiniz.

İnçleri milimetreye çeviren ve AutoCAD’de çizim veya düzenleme yaparken anında kullanabileceğiniz bir AutoLISP işlevi oluşturalım. Bunu daha önce yapmak için zaten bir AutoCAD komutu oluşturdunuz, bu nedenle bir işlev oluşturmak için yalnızca programı biraz düzenleme ile değiştirmeniz gerekir.

Diyelim ki LINE komutunu kullanıyorsunuz ve bir başlangıç ​​noktası seçtiniz ve bir kutupsal izleme çizgisi oluşturdunuz. Çizginin uzunluğunu inç cinsinden biliyorsunuz ama bir metrik çizimdesiniz. Çizgiyi çizerken AutoCAD’in milimetreye dönüştürmesini sağlayabilir misiniz? İşte nasıl. II işlevini yükledikten sonra, bir giriş isteğine yanıt olarak kullanın. Sadece parantezleri yazmayı unutmayın. Ve sayı 1’den küçükse, baştaki 0’ı eklemelisiniz.

Bu sistemi bir iletişim kutusunda kullanamazsınız ve @ sembolünü takip edemez. Ancak komut satırından girilebilen değerler için harika çalışır; özellikle doğrudan mesafeler.


Sketchup çizgileri aynı hizaya getirme
AutoCAD iki çizgiyi açılı birleştirme
AutoCAD boşluk doldurma
AutoCAD iki ucu birleştirme komutu
Autocad de parçaları birleştirme
AutoCAD yüzey birleştirme
Dwg birleştirme
AutoCAD çizgiyi devam ettirme


AutoLISP İşlevlerini Birleştirme

Yeni bir program yazarken, sizin veya başkalarının önceden yazmış olduğu programları gözden kaçırmayın. Bu bölümde bu kadar çok örnek kullanmamın nedenlerinden biri, çeşitli durumlar için diğer programlara kopyalamanız için size örnek kod sağlamaktır.

Döndürme/Kopyalama programı olan rc2.lsp’den bir eleman alalım ve onu ssect.lsp yapısal kesit programına ekleyelim, böylece sembol herhangi bir açıda çizilebilir. rc2.lsp’den 4. ve 5. satırları ödünç alacak ve dikdörtgenin diğer iki köşesi için noktaları hesaplamadan önce UCS’yi döndürmek için bir açı elde etmek için bunları kullanacaksınız.

İlk olarak, RTD işlevini ve her iki programı da yeni bir dosyaya kopyalayın; zaten çalışan programları karıştırmak istemezsiniz. Ardından, C:SSECT programında bir boşluk açın ve altındaki C:RC işlevinden anahtar satırları kopyalayın.

Tüm C:RC işlevini silin, böylece bu kodlardan hiçbiri yeni programınızı etkilemez. Ardından, UCS’yi döndürmek için yeni açıyı kullanabilmeniz için birkaç değişiklik daha yapın. Elbette, programınız bir sistem değişkenini değiştirirse, onu geri değiştirmeyi unutmayın.

Komutu çalışırken gösterir. Lastik bantlı dikdörtgenin UCS ile döndürülmesi güzel olurdu, ancak bu programı şimdilik basit tutmak istiyorum. Gördüğünüz gibi, iki yapısal kesit sembolünü yerleştirmek için komut kullanıldığında, istediğiniz sonucu alırsınız.

Ayrıca, kullanıcının UCS dönüşü için varsayılan bir 0 değeri seçmek üzere ↵ tuşuna basabilmesi gerektiğini düşünüyor olabilirsiniz. 

AUTOLISP PROGRAMLAMA İÇİN TEMEL KURALLAR

Umarım bu bölüm, kendi AutoLISP programlarınızı geliştirmeye ilgi duymanızı sağlar. Bu bölüm için programları, AutoLISP programlarının nasıl yapılandırıldığına ve en faydalı fonksiyonların kaçının kullanılabileceğine dair örnekler vermek için seçtik.

Programlarınızda hata ayıklama stratejileri, programlarınıza hata yakalama ekleme teknikleri, programlara açıklama ekleme yöntemleri ve IF, WHILE ve COND işlevleri dahil olmak üzere bazı daha gelişmiş işlev örnekleri gibi bazı önemli eklemeler içerir.

Artık programlamaya hakim olduğunuza göre, uymanız gereken bazı temel kurallar şunlardır:

1. Programlarınızı ASCII metin dosyaları olarak kaydedin.
2. Açma ve kapama parantezleri eşit sayıda olmalıdır. Son kapanış parantezi genellikle son satırda tek başına görünür.
3. DEFUN, fonksiyon tanımlama anlamına gelir. Ardından tanımladığınız işlevin adı gelir. Ad C:’yi içeriyorsa, yeni bir AutoCAD komutu olarak kullanılabilecek bir işlev tanımladınız. Olmazsa, işlevformda(dtr 180)başka birAutoLISPrutininde veya komut satırında kullanılabilir.
4. Tırnak işaretlerinizi yönetin. Her açılış teklifi bir kapanış teklifi gerektirir. Bir komutta bir varsayılanı kabul etmek istiyorsanız, “” bunu yapar çünkü bir ↵’yi temsil eder. Bu tekniği, varsayılan değerleri değişebilen komutlarla kullanmayın; bunun yerine gerçek değerleri kullanın.

yazar avatarı
akademi22 akademi22

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir