AUTOLISP İfade – AutoCAD Ödevi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Fiyatları – AutoCAD Analizi Örnekleri – Ücretli AutoCAD Analizi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Ücretleri

info@akademidelisi.com * 0 (312) 276 75 93 * Her bölümden, Ödev Yazdırma, Proje Yaptırma, Tez Yazdırma, Rapor Yazdırma, Makale Yazdırma, Araştırma Yazdırma, Tez Önerisi Yazdırma talepleriniz için iletişim adreslerini kullanın. Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum

 AUTOLISP İfade – AutoCAD Ödevi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Fiyatları – AutoCAD Analizi Örnekleri – Ücretli AutoCAD Analizi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Ücretleri

21 Ekim 2022 AutoCAD lisp download AutoLISP komutları AutoLISP Metraj 0
Görünüm Etiketi – AutoCAD Ödevi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Fiyatları – AutoCAD Analizi Örnekleri – Ücretli AutoCAD Analizi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Ücretleri

 AUTOLISP İfade

Bir AUTOLISP ifade adı, bir parantezin açılmasından sonra ilk önce görünmelidir. DEFUN kelimesi, tanımlama fonksiyonu anlamına gelen bir AutoLISP ifadesidir. Visual LISP düzenleyicisine yazdığınızda mavidir.

C:ZX, tanımladığınız AutoLISP fonksiyonunun bir AutoCAD komutu gibi çalışacağı anlamına gelir. Bu kod, Visual LISP düzenleyicisinde yazıldığında siyahtır. C: yeni AutoCAD komutu anlamına gelir.

ZX, yazdığınız, bir araç çubuğu düğmesine atanan, bir tuşa atanan, bir imleç menüsüne eklenen veya bir fare düğmesine atanan herhangi bir yerel komut gibi çağrılabilen, oluşturduğunuz yeni AutoCAD komutunun adıdır.

Yeni komutunuza, mevcut bir komut adı dışında neredeyse istediğiniz herhangi bir ad verebilirsiniz. Pekala, önce komutu tanımladıysanız mevcut bir komut adını kullanabilirsiniz, ancak şimdilik mevcut komutları veya takma adları kullanmaktan kaçınalım. ZX bana mantıklı geliyor, komut adlarınız size mantıklı gelmeli.

Satırın sonundaki iki parantez () bu program için boştur, ancak orada olmaları gerekir. Diğer programlarda, daha sonra bunun üzerine argümanlar veya kullanıcı tanımlı yerel program değişkenleri içerebilirler.

AutoLISP’in kafa karıştırıcı bir yönü, AutoCAD komutu olarak işlev görecek yeni bir fonksiyon adından önce görünen C:’dir. İnsanlar otomatik olarak “sabit disk” düşünür. Bu düşünceyi kafandan çıkar. C: AutoCAD komutu anlamına gelir.

Bir kez daha, bir açık parantez ile başlıyorsunuz, bu yüzden ilk görünen şey AutoLISP işlevi olmalı. KOMUT AutoLISP işlevi, yeni bir AutoLISP programı içinde herhangi bir yerel AutoCAD komutunu kullanmanıza olanak tanır. Burada bir komut kullanın, takma ad değil. “ZOOM” çalışacaktır, ancak “Z” çalışmayacaktır. Nokta ve alt çizgiyi komut adından önce yerleştirmek isteğe bağlıdır.


AutoLISP Metraj
AutoLISP indir
AutoLISP komutları
AutoCAD lisp download
Autocad lisp Arşivi
Autocad Lisp oluşturma
Autocad süpürgelik hesaplama
Autocad Nokta Lisp


Kodun bu satırı, ZX komutunu kullandığınızda ekranda ne olacağını kontrol eder. AutoCAD ZOOM komutunu ve ardından E seçeneğini verir. Ardından, tekrar ZOOM komutunu ve ardından .95x ölçek seçeneğini verir. Satırın tamamı parantez içine alınmalıdır.

Normalde klavyede yazacağınız her şey tırnak işaretleri içine alınmalıdır. AutoLISP’de tırnak içindeki her şey string olarak bilinir. Kapanış teklifi ile bir sonraki açılış teklifi arasında boşluk bırakılması gerekli değildir, ancak bunlar kodunuzu okumayı kolaylaştırır.

“ZOOM” gibi bir komutu tırnak içine aldığınızda, bu, AutoCAD’de komut satırına yazıp ardından bir ↵ işareti koymakla aynıdır. Komut işlevine ek bir ↵ eklemek istiyorsanız, aralarında hiçbir şey olmayan iki tırnak işareti koyun: “

İşiniz bittiğinde komuttan çıkmak için LAYER, CHROP ve DONUT gibi komutlar için bunu yapmanız gerekir. Esc tuşunun eşdeğerine ihtiyacınız varsa, aşağıdaki satırı kodunuza yerleştirin: (komut).

Bu çizgi basittir:Programdaki ilk parantezleri kapatır. Bir programın sonuna kendi başına yerleştirmek, her programın nerede bittiğini görmenizi ve açılış paranteziyle eşleştirmenizi kolaylaştırır. Bir programda hata ayıklamaya çalıştığınızda, parantezleri bu şekilde biçimlendirmek çok yardımcı olur.

Visual LISP düzenleyicisi, siz yazarken kodunuzun bazı biçimlerini yapar ve çoğu AutoLISP programcısı yazarken (veya kodlarken) daha da fazlasını yapar. Tamamlandığında tüm programı temizlemek için Biçim Düzenleme Penceresi düğmesini kullanın.

Birçok insanın düşündüğünün aksine, bilgisayarlar yalnızca kendilerine söyleneni yapar. Bir programın ne yapmasını istediğiniz konusunda net olmalısınız. Herhangi bir yeni komut yazmadan önce, her adımı hatırladığınızdan emin olmak için klavyedeki işlemi gözden geçirin. Bu programda ikinci ZOOM’a ihtiyacınız var mı? Evet yaparsınız, ancak önce klavyedeki adımları uygulamazsanız gözden kaçırabilirsiniz.

Yeni ZX Komutunu Kullanma

Yeni bir komut oluşturduktan sonra onu yüklemeniz gerekir. Ardından klavyede komut adını yazabilir, bir araç çubuğu düğmesine ekleyebilir veya hatta Ctrl tuşunu basılı tutarken fareye sağ tıklamak komutu yürütecek şekilde atayabilirsiniz.

Diğer Yeni Komutları Tanımlama

Programlamanın temel kuralı, mümkün olduğunda kodu (sizin veya bir başkasının kodunu) yeniden kullanmaktır. Bu üç satırla düzinelerce yeni komut yazmak için temel sözdizimine sahip olursunuz.

ZA ve ZP, yalnızca E’yi A ile değiştirerek ve ZOOM komutuna yapılan ikinci çağrıyı kaldırarak komutu basitleştirmenizi gerektirir. Diğer komutlar, kendi seçenekleriyle ZOOM için ikame edilebilir. Bu komutları oluşturma biçimini anladığınızda, sınır gökyüzüdür.

CIRCLE Komutunun İyileştirilmesi

AutoCAD’de bir dairenin oluşturulma biçimindeki bu küçük iyileştirmeyi deneyin. Tüm tasarımcıların bildiği gibi, bir daire normalde yarıçapı ile değil çapı ile tanımlanır. Bu program DURAKLAT işlevini tanıtır. Bu bölümün geri kalanında, bir dosyaya yeni programlar ekleyebilir (her programın parantez içine alındığından emin olun) veya her biri için yeni bir dosya başlatabilirsiniz. Bu size kalmış.

Bilgisayarın neden programlarınızın sonunda sıfır terimini yazdırdığını merak ediyorsanız, merak etmeyin, bu sizin programlama yeteneğinizle ilgili bir açıklama değildir. Her program bir değer döndürmek zorundadır.

Programınızı çalıştırmaktan başka bir değer çıkmazsa, sıfır değeri döndürülür. Çözüm, bir programın son parantezinden hemen önce bir (prens) işlevi eklemektir. Çoğu AutoLISP programında bu satırı göreceksiniz. Ne de olsa, bir programı her çalıştırdıklarında kim “nil” olarak adlandırılmak ister?

Çizim Dosyalarını Ekleme

Şimdi öğrendiklerinizi, mevcut çizime otomatik olarak mevcut bir başlık bloğu çizimini ekleyecek yeni bir komuta uygulayalım. Bunu anlamak için ihtiyacınız olan hemen hemen her şeyi zaten gördünüz. Programı yazıldığı gibi denemek için C:\blocks içine tbinch.dwg isimli bir başlık bloğu çizimi yerleştirmeniz gerekiyor. Yazmayı tamamladığınızda, Aktif Düzenleme Penceresini Yükle aracını tekrar seçin.

AutoCAD’de komut satırında bu programın adımlarını denediğinizde, normalde açılan diyalog kutusunu komutun önüne eksi koyarak bastırın. INSERT, INSERT’in komut satırı sürümüdür. LAYER komutu için de aynısını yapın. Kısa çizgiyi programınıza dahil etmeniz gerekmez. AutoLISP, bir iletişim kutusunun ne zaman açılmayacağını anlar.

yazar avatarı
akademi22 akademi22

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir