AutoCad Tablolar – AutoCAD Ödevi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Fiyatları – AutoCAD Analizi Örnekleri – Ücretli AutoCAD Analizi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Ücretleri

info@akademidelisi.com * 0 (312) 276 75 93 * Her bölümden, Ödev Yazdırma, Proje Yaptırma, Tez Yazdırma, Rapor Yazdırma, Makale Yazdırma, Araştırma Yazdırma, Tez Önerisi Yazdırma talepleriniz için iletişim adreslerini kullanın. Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum

AutoCad Tablolar – AutoCAD Ödevi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Fiyatları – AutoCAD Analizi Örnekleri – Ücretli AutoCAD Analizi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Ücretleri

13 Ekim 2022 AutoCAD mahal listesi oluşturma AutoCAD tablo düzenleme AutoCAD Tablo oluşturma komutu 0
Tablo Oluşturma – Analizi Yaptırma Fiyatları – Yazılım Analizi Örnekleri – Ücretli Analizi Yaptırma – Ücretli Yazılım Yaptırma v

AutoCad Tablolar

Sürüm 14’ten beri Access ve Excel dosyalarını OLE nesneleri olarak içe aktarabilmenize rağmen, AutoCAD’de tablo oluşturmak hiç bu kadar kolay olmamıştı. Son olarak, biçimlerini koruyan ve metin verileri veya alanlar olsun gerçek verileri içeren tablolar oluşturmak ve düzenlemek mümkündür.

Alanlar, özellikle AutoCAD 2006’da tablodaki hücrelere denklemlerin girilmesini sağlayan veri türlerinin en ilgi çekici olanıdır. Ve bir tabloyu başka bir uygulamada kullanmaya karar verirseniz, veritabanı ve elektronik tablo yazılımı tarafından okunabilen virgülle ayrılmış bir metin dosyasına kolayca aktarılabilir.

Tabloların hesaplama işlevlerini kullanmayla ilgili ayrıntılara girmeden önce, işte birkaç genel öneri:

• Standartları karşılayan metin yükseklikleriyle uygun bir yazı tipi kullanan bir tablo stili oluşturun (Tablo Ekle iletişim kutusundaki üç nokta düğmesini tıklayın) ve buna Standart dışında bir ad verin.
• Tablo hücresine bir alan girmek için hücreye çift tıklayarak MTEXT düzenleyicisini açın. Şimdi, MTEXT menüsünü getirmek için sağ tıklayın ve Alan Ekle’yi seçin.
• Bir tablo hücresini düzenlemek için içeriğini çift tıklayın.
• Bir tabloyu (sütun boyutları vb.) düzenlemek için tabloyu seçin, tablolar için bağlama duyarlı menüyü getirmek için sağ tıklayın ve Özellikler’i seçin. Artık tablonun yapısını değiştirmek için Özellikler paletini kullanabilirsiniz.
• Tablodaki her hücrenin hem harf hem de sayıdan oluşan bir ataması vardır.

AutoCAD 2006, tıpkı bir elektronik tabloda olduğu gibi, diğer hücrelere referans verebilecek tek tek hücrelere formül yerleştirme yeteneği ekleyerek tablolara büyük bir destek verdi. Bir tablodaki sütunlar alfabetik olarak, satırlar ise sayısal olarak tanımlanır. Ancak, her bir hücreyi tanımlamak için kullanılan harfler ve sayılar görüntülenmez.

Herhangi bir hücrenin nasıl adlandırıldığını bulmak için tablonun nasıl yapılandırıldığını bilmek zorundasınız. Biraz gizemli ama kolayca çözülebilir. Her satır, hatta birleştirilmiş hücrelerden oluşan bir satır sayılmalıdır. Aynı durum sütunlar için de geçerlidir. Microsoft Excel gibi bir uygulama kullandıysanız, bu biçim tanıdık gelecektir.

AutoCAD, özellikle bu özellikler yeni olduğunda, her zaman çeşitli özellikleri gösteren örnek dosyalar içerir. Varsayılan bir kurulum için, örnek dosyalarC:\Program Files\AutoCAD 2007\Sample’da bulunur.

Bu klasör, bu özelliklerin bazılarının nasıl çalıştığını anlamanıza yardımcı olabilecek bazı harika şeyler içerir. Örnek dosyaların yüklenmediğini görebilirsiniz. Eğer öyleyse, orijinal CD’lerdeki kurulum sihirbazını kullanarak bunları eklemeye değer.

AutoCAD 2007 ile birlikte gelen örnek çizimlerden biri olan Bloklar ve Tablolar – Imperial.dwg’de görünür, böylece onu açabilir ve tabloların ve alanların nasıl kullanılabileceğini görebilirsiniz. Son sütunda (Sütun I) vurgulanan metin bloklarının her biri bir alandır. Bu durumların her birinde, formülleri temsil eden alanlardır. Birini seçip sağ tıklar ve düzenlemek için açarsanız, gösterildiği gibi Alan iletişim kutusu açılır.

I3 hücresinin formülü, iletişim kutusunun penceresinde G3*H3 olarak gösterilir. Bu, toplam maliyet için G3 (3) hücresindeki değeri H3 hücresindeki (169.00) değerle çarpar. Toplam maliyet (507,00) bir alan olarak görüntülenir. Bunun bir alan olduğunu söyleyebilirsiniz çünkü AutoCAD ekranında vurgulanır, ancak vurgulama yapılmaz.

sin(H3) gibi bir formül kullanarak CAL komutundan standart matematik işlevlerinden herhangi birini (tan, sin, sqrt) herhangi bir hücreye uygulayabilirsiniz. Ayrıca bölme, çarpma, çıkarma ve toplama işlemlerini içeren ifadeleri bir elektronik tabloda olduğu gibi gruplayabilirsiniz.


AutoCAD tablo düzenleme
AutoCAD Tablo formülleri
AutoCAD tablo excele aktarma
AutoCAD Tablo oluşturma
AutoCAD mahal listesi oluşturma
Autocad excel tablo ekleme
Excelden autocade tablo aktarma
AutoCAD Tablo oluşturma komutu


Son hücre olan I10, I3 hücresinden başlayıp I9 hücresinden geçen tüm değerleri toplayan Toplam(i3:i9) formülünü içerir. İletişim kutusuna tekrar bakarsanız, Ortalama, Toplam, Sayı ve Hücre için düğmeler göreceksiniz. Bu formüller, tek bir tablodaki birden çok hücreye veya diğer tablolardaki tek tek hücrelere uygulanabilir.

İtaliklerin önemini gözden kaçırmışsanız, bir şeyi vurgulayın: Bir hücrenin değerini farklı bir tablodan bir tabloya yerleştirebilirsiniz. Bunu yapmak için, gösterilen Hücre düğmesini tıklayın ve ardından mevcut herhangi bir tabloda tek bir hücre seçin. Bu çok hoş. Ortaya çıkan formül aşağıdaki formata sahiptir: Tablo(2124374504) .I9+I10. Değer (2124374504), bireysel tablo için dahili olarak atanmış bir addır. Kullanıcı tarafından atanmaz.

Ortalama : Bu düğme, değerleri daha sonra bir araya getirilen ve seçilen hücre sayısına bölünen bir bitişik hücre aralığı seçmenizi ister. Formül şöyle görünür: Ortalama(G2:G9).

Bu düğme, değerleri bir araya toplanmış bir dizi bitişik hücreyi seçmenizi ister. Sonuç şuna benzeyen bir formüldür: Sum(H3:H9).

Count : Bu düğme, bitişik hücre aralığını seçmenizi ister ve seçilen toplam hücre sayısı gösterilir. Formül şöyle görünür: Say(G3:G9).

Eskiden AutoCAD günlerini hatırlıyor musunuz? Bir çiziciyi kurmak günler, karmaşık bir çizimi çizmek ise saatler aldı. Bir işin bitmesine dakikalar kala kalemlerin mürekkebi bitiyordu. Ploterler, bir sayfanın sonunun yerini belirlerken kendileri için düşünüyor gibiydi.

Ne mutlu ki o günler geride kaldı. Bu günleri planlamak çok daha az baş ağrısına neden olur ve giderek daha fazla durumda süreci tamamen atlayabilirsiniz. AutoCAD’in birçok tasarımı, mikroçiplerden kütük evleri için kütüklere kadar parça üreten bir makineyle doğrudan iletişim kurmak için mevcuttur.

Sonuç olarak, giderek daha fazla kullanıcı, çizimlerinin yalnızca elektronik sürümlerini, genellikle DWF veya PDF dosyaları olarak dağıtıyor ve bunları bir kağıda dokunmadan etkili bir şekilde kullanıyor. En azından çizimlerin kendisi kağıt kullanımına yönelik olmasa bile, tasarımlarımızı her zaman sunum amacıyla düzenlememiz gerekecek.

Paper Space birkaç sürümden beri var olmasına rağmen, mizanpajlar ilk olarak AutoCAD 2000’de ortaya çıktı. Bunlar dilimlenmiş ekmekten bu yana en iyi şey ve onları kullanmalısınız. Bence onları kullanmalısın, ama bazı şirketlerin hala doğrudan Model Uzayından plan yaptığını biliyorum.

Bu bölümde, Model Alanından veya Kağıt Alanındaki bir düzenden çizim yapmak için geçerli olan bazı ortak öğeleri tartışacağım ve hatta Model Alanı çizimi hakkında size bazı tavsiyeler vereceğim. Ancak bu bölümün büyük kısmı, Kağıt Alanı çizilen sayfalardaki ve raster görüntülerdeki mizanpajlardan çıktı oluşturmaya ayrılmıştır.

■ Model Alanı, Kağıt Alanı ve Düzenler
■ Neyi Nereye Koymalı
■ Bir Düzenin Çizilmesi
■ Diğer Uygulamalarda AutoCAD Grafikleri

yazar avatarı
akademi22 akademi22

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir