AutoCAD Değişkenlerini Sıfırlama – AutoCAD Ödevi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Fiyatları – AutoCAD Analizi Örnekleri – Ücretli AutoCAD Analizi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Ücretleri
Tüm AutoCAD Değişkenlerini Sıfırlama
Diyelim ki AutoCAD yaramazlık yapmaya başladı: Bir şeylerin ters gittiğini biliyorsunuz ama sorunu hedefleyemiyorsunuz. Bazen tek çözüm, tüm değişkenleri varsayılanlarına sıfırlamaktır.
Sisteminizde Express Tools yüklüyse, Program Files’ın altındaki Expressklasöründe defaults.scr adlı bir dosya arayın.AutoCAD değişkenleri için tüm varsayılan ayarları geri yüklemek için kullanabileceğiniz bu dosyadır. Ne yazık ki, son birkaç sürüm için güncellenmedi.
Bu kitabın web sitesi, bu dosyanın varsayılan değerlerle güncellenmiş bir sürümünü içerir. Her bir değişkeni sıfırlamak için Lisp dilini kullanır, çünkü bu yaklaşım pi kullanılarak hesaplanması gereken değerlerde daha fazla doğruluk sağlar. Ayrıca sadece AutoLISP ile ayarlanabilen MAXHATCH gibi çevresel değişkenleri ayarlamanıza da izin verir.
Mevcut ayarlarınızı kaydetmek ve ardından Şekil 7.2’de gösterildiği gibi geri almak için başka bir Express Tool olan SYSVDLG’yi (Sistem Değişkenleri düzenleyicisi) kullanabilirsiniz. Herhangi bir şeyi değiştirdiyseniz, bunlar varsayılan değerler olmayacaktır.
Binlerce Çizimi Güncelleme
Bir çizimdeki tüm blokları ve çoklu çizgileri patlatması gereken başka bir mühendisle henüz karşılaşmamış olsam da, yine de çok sayıda çizimi güncelleme sorununu çözmek için yıllar içinde çeşitli programlar oluşturdum. Bir şirket, sürücü alanını korumak için arşivlenen çizimlerinin boyutunu küçültmek istedi.
Bir diğeri, tüm çizimlerinden belirli nitelik verilerini çıkarmak ve verileri bir metin dosyasına yerleştirmek istedi. Yine bir başkası, tüm çizimlerindeki başlık bloğunu bir şirket adı değişikliğini yansıtacak şekilde güncellemek istedi. Ve yine bir başkası, şirketin tüm sembol-kütüphane çizimlerindeki her bir blok tanımından ayrı bir çizim dosyası oluşturmak istedi.
Bu çözümlerden üçünü sizinle paylaşacağım.
Her biri aşağıdaki üç öğeyi gerektirir:
- Bir komut dosyası
- Toplu iş dosyası
- Bir Lisp programı
Programlarınızı yeni çizim dosyaları oluşturacak şekilde yazın. Programın istediğinizi yaptığından emin olana kadar mevcut dosyaları silmeyin. Hatta bu sistemi denemeden önce onları salt okunur olarak işaretlemek de isteyebilirsiniz.
Toplu Dosya
Bu çözümlerde, öncelikle birden çok çizimi düzenlemek için bir toplu iş dosyası kullanıyorum çünkü bunu yapmak DOS işlevini FOR kullanmama da izin veriyor. FOR işlevi, joker karakterler kullanarak bir dizin ve dosya adları belirtmenize ve işletim sisteminin bu dosyalarla bir şeyler yapmasını sağlamanıza da olanak tanır. Bu durumda, toplu iş dosyasını AutoCAD’i başlatmak ve her DWG dosyasını belirli bir dizinde açmak için kullanırım. Her toplu iş dosyasının anahtar satırı da aşağıdaki biçimdedir.
Alt dizinlerdeki çizimleri işlemek için toplu iş dosyasındaki FOR komutuna bir /r anahtarı da ekleyebilirsiniz. Yolun değiştirilebilir parametreden önce geldiğini ve kümenin (parantez içinde) yalnızca bir joker karakter ve dosya uzantılarıyla belirtilen dosyaları içerdiğine de dikkat edin. Dosya adlarının bir listesini belirtmek için bir metin dosyasına da başvurabilirsiniz, ancak kullandığım sistem bu. Daha fazla ayrıntı istiyorsanız, FOR komutu için DOS yardım sistemine de başvurun.
AutoCAD fabrika ayarlarına döndürme
Autocad ayarları sıfırlama 2021
Autocad options ayarları
Autocad sıfırlama komutu
AutoCAD ayarlarım bozuldu
AutoCAD toolbar reset
AutoCAD xy sıfırlama
AutoCAD UCS sıfırlama
Komut Dosyaları
Toplu iş dosyasına ek olarak, bu çözümler için bir komut dosyası da kullanıyorum çünkü başlangıçta bir komut dosyasını toplu iş dosyasında işaret ederek de çalıştırabiliyorum. Aşağıdaki satır, bir masaüstü simgesinin hedef penceresindeki bir DOS komut isteminde veya Windows Başlat düğmesinden ulaşılan Çalıştır penceresinde kullanılacak sözdizimini de gösterir. Bu satır AutoCAD’i (acad.exe) başlatır, belirtilen bir çizimi açar ve otomatik olarak adlandırılmış bir betiği de çalıştırır.
Otomatik LISP Dosyası
Hem komut dosyaları hem de toplu iş dosyaları gibi, bir AutoLISP dosyası bir metin dosyasıdır, ancak bir .lsp uzantısı ile de belirlenir. Lisp bir programlama dilidir ve AutoCAD’e olan bağı, bir çizime neredeyse her şeyi yapmayı da mümkün kılar. Her deneyimli AutoCAD kullanıcısı buna aşina olmalıdır. Çizimleri güncellemek için kullanılan bu sistemde, genellikle asıl işi de AutoLISP yapar.
AutoLISP’i öğrenmek bu bölümün kapsamı dışındadır, ancak “Örneklerle AutoLISP: Başlarken” ve “Örneklerle AutoLISP: Başlarken” bölümünü okuyun. Şimdilik size bu örnekler için gerekli AutoLISP kodunu vereceğim. Devam et ve kopyala.
AutoLISP işlevleri AutoCAD’de komut satırına yazılabileceğinden, AutoLISP kodu parantez içine alındığı sürece doğrudan bir komut dosyasına da yerleştirilebilir. Bu çözümlerde bu özelliği yalnızca bir AutoLISP dosyası yüklemek için kullanıyorum. AutoLISP kodunun çoğu kendi ayrı dosyasında da bulunur.
Bu örneklerin amacı doğrultusunda belirli klasör adları ve dosya adları kullanılmıştır. Bu alıştırmaları tamamlamak için aşağıdaki klasörleri de oluşturun:
- C:\Sybex
- C:\Sybex\DWG
- Klasörler mevcut olduğunda, bazı örnek çizimleri C:\Sybex\DWG klasörüne yerleştirin. Kenarlık güncelleme örneğinde kullanılacak olan new-border.dwg adlı bir çizim ekleyin.
- Dosya adları D5 karakterleriyle başlayan birkaç çizim ekleyin.
- C:\Program Files\AutoCAD 2007\ Sample\DesignCenter\ klasöründen bazı sembol çizimlerini kopyalayın ve her dosya adının başına SYM ekleyerek yeniden adlandırın.
Bir Araya Getirmek
Tüm bu dosyalar toplu iş, komut dosyası ve Lisp, birçok çizimi güncelleme görevini yerine getirmek için birlikte çalışmalıdır. Bu, bu sistemde sorun gidermeyi tek bir dosya kullanmasına göre en az üç kat daha da zor hale getirir.
Öyleyse, hayal kırıklığı hakkında bir noktaya değinmeme izin verin. Herhangi bir programlama yaptığınızda, test ettiğinizde çalışmama ihtimali de yüksektir. Neden? Niye? Birincisi, ↵ veya bir komut seçeneği gibi küçük bir şeyi gözden kaçırmak kolaydır; ancak birincil neden, yazım hatası olmadan herhangi bir şey yazmanın da zor olmasıdır. Bu sorun giderme sürecini bir bulmaca gibi ele alın, belki eğlenceli olur. Açık sözlü. Sadece ilk (veya ikinci) seferde mükemmellik de beklemeyin.
Autocad ayarları sıfırlama 202 AutoCAD ayarlarım bozuldu AutoCAD fabrika ayarlarına döndürme AutoCAD Options ayarları Autocad sıfırlama komutu AutoCAD toolbar reset AutoCAD UCS sıfırlama AutoCAD xy sıfırlama