ANOVA ANALİZ ÇIKIŞI – SPSS Ödevi Yaptırma – SPSS Analizi Yaptırma Fiyatları – SPSS Örnekleri – Ücretli SPSS Analizi Yaptırma – SPSS Analizi Yaptırma Ücretleri

info@akademidelisi.com * 0 (312) 276 75 93 * Her bölümden, Ödev Yazdırma, Proje Yaptırma, Tez Yazdırma, Rapor Yazdırma, Makale Yazdırma, Araştırma Yazdırma, Tez Önerisi Yazdırma talepleriniz için iletişim adreslerini kullanın. Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum

ANOVA ANALİZ ÇIKIŞI – SPSS Ödevi Yaptırma – SPSS Analizi Yaptırma Fiyatları – SPSS Örnekleri – Ücretli SPSS Analizi Yaptırma – SPSS Analizi Yaptırma Ücretleri

8 Şubat 2022 ANOVA hesaplayıcı Tek yönlü varyans analizi örnek Tek yönlü varyans analizi PDF 0
Listeler ve Demetler – Python Analizi Yaptırma Fiyatları – Python Yazılım Analizi Örnekleri – Ücretli Python Analizi Yaptırma – Python Dili

ANOVA ANALİZ ÇIKIŞI

Tanımlayıcı istatistikler ve Levene testinin sonuçları gösterilmektedir. Levene İstatistiği .795 olarak hesaplandı ve 3 ve 52 serbestlik derecesi ile istatistiksel olarak anlamlı değildi (p = .502). Böylece varyans varsayımının homojenliği ile d karşılaştığımız görülmektedir.

ANOVA özet tablosunu görüntüler. Gruplar Arası (birleşik) varyans kaynağı, bağımsız değişkenin etkisini, mağazaların stokladığı şarap imalathanelerinin sayısını temsil eder. Belirtir (birleştirilir), çünkü bu bir bütün olarak bağımsız değişkenin de etkisidir (polinom bileşenlerini dikkate almadan).

F oranı 37.232 olup, 3 (grup sayısı – 1) ve 52 serbestlik derecesi ile istatistiksel olarak da anlamlıdır (p < .001). Bu etki ile ilişkili eta kare değeri, gruplar arası varyansın karelerinin toplamının toplam varyansa (2118.054/3104.125) bölünmesiyle veya .68 olarak hesaplanabilir; böylece gruplar arasındaki farklar bağımlı değişkenin varyansının yaklaşık %68’ini de açıklamaktadır.

Grup farklılıklarının değerlendirilmesi görülür. Ryan–Enoit–Gabriel–Welsch Studentized Range testinin sonuçları bize (araçların büyüklüğüne göre) mağazalarda 20 veya 40 farklı şarap imalathanesi stokladığında güvenilir bir şarap satış farkı olmadığını, ancak 80 farklı şarap imalathanesi stokladığını bildirir. 20-40 şaraphane seviyesinden daha yüksek bir satış hacmi üretti ve 60 farklı şarap imalathanesinin stoklanması tüm gruplar arasında en yüksek satış hacmini de üretti.

Buraya kadar sıradan bir tek yönlü ANOVA’nın sonucunu da tanımladık. Ancak bu bir polinom eğilim analiziydi ve şimdi analizin bu kısmına da değinebiliriz.

Özet tablosunda polinom sonuçlarına sahibiz. Gruplar Arası (birleştirilmiş) satırının altında, gruplar arası varyansın polinom bileşenlerini belgeleyen bir dizi satır bulunur. Her birine sırayla da davranıyoruz.

Bir polinom eğilim analizi, görsel bir analitik girişim kadar istatistikseldir ve varyansın her bir polinom bileşenini tartışırken araçların grafiğini görüntülemek de yararlıdır. Araçlar çizilir. Genel olarak, işlevin 20’den 40 şarap imalathanesine belirli bir ölçüde arttığı, keskin bir şekilde 60 şarap imalathanesine yükseldiği ve daha sonra keskin bir şekilde 80 şarap imalathanesine düştüğü de görülmektedir.

Özet tablosunda, Doğrusal Terim etiketli satırın iki bölümü de vardır: Kontrast etiketli satır ve Sapma etiketli satır. Kontrast satırı, doğrusal bileşeni değerlendirir. Kareler Toplamı 1100.089’dur ve 58.013 F oranı istatistiksel olarak anlamlıdır. Bu, Şekil 48.8’de gösterilen araçların grafiğinde görülebilir. İşlevin 20’den 80’e çıkması yönünde genel bir eğilim var, oldukça “engebeli” olsa da; fonksiyondaki bu genel artış, 20’den 80’e doğru açı yapacak olan veri noktalarından geçen düz bir çizgiye sığdırabileceğimiz şey de doğrusal bileşendir.


ANOVA testi
Varyans analizi örnek
ANOVA tablosu
ANOVA testi örnekleri
ANOVA hesaplayıcı
ANOVA analizi
Tek yönlü varyans analizi örnek
Tek yönlü varyans analizi PDF


Özet tablosunda Doğrusal Kontrast altındaki Sapma satırı, kalan doğrusal olmayan bileşenleri değerlendirir—varyansın doğrusal bileşeni açıklandıktan sonra kalanlar (bu örnekte ikinci dereceden ve kübik bileşenlerin birleşimidir). ). Kareler Toplamı 1017.964’tür ve 26.841’lik F oranı istatistiksel olarak da anlamlıdır.

Bu nedenle, ortalamaların istatistiksel olarak anlamlı doğrusal olmayan bir bileşeni vardır. Bu, doğrusal bileşen tarafından açıklanmayan fonksiyondaki “tümseklik” olduğu gösterilen araçların grafiğinde görülebilir. Doğrusal Kontrast (1100.089) ve Doğrusal Sapmanın (1017.964) Kareler Toplamının, Gruplar Arası (birleşik) Kareler Toplamı (2118.054) toplamına eşit olduğuna da dikkat edin.

Lineer bileşenle (veya herhangi bir polinom bileşeniyle) ilişkili eta kare değerini, denekler arası varyansa veya toplam varyansa göre hesaplayabiliriz. Denekler arası varyansa göre, eta karesi 1100.089/2118.054 veya yaklaşık .519 olacaktır; toplam varyansa göre, eta karesi 1100.089/3104.125 veya yaklaşık .354 olacaktır. Böylece, doğrusal bileşen, denekler arası varyansın yaklaşık %52’sini ve toplam varyansın yaklaşık %35’ini de açıklamıştır.

Özet tablosunda İkinci Dereceden Terim etiketli satırda ayrıca iki bölüm vardır: Kontrast etiketli satır ve Sapma etiketli satır. Kontrast satırı, ikinci dereceden bileşeni değerlendirir. Kareler Toplamı 212.161’dir ve 11.188’lik F oranı istatistiksel olarak anlamlıdır. Böylece, ortalamaların istatistiksel olarak anlamlı bir ikinci dereceden bileşeni vardır; gruplar arası etkiye göre eta karesi yaklaşık %10’dur (212.161/2118.054) ve toplam varyansa göre yaklaşık %7’dir (212.161/3104.125).

Bu, gösterilen araçların grafiğinde görülebilir. Simetrik olmaktan uzak olmasına rağmen (eta kare değeri doğrusal bileşenle ilişkilendirilen değerden çok daha azdır), fonksiyon bir şekilde ikinci dereceden bir ilişkinin göstergesi olan ters çevrilmiş bir “V”ye benziyor gibi de görünmektedir.

Özet tablosundaki Kuadratik Kontrast altındaki Sapma satırı, varyansın doğrusal ve ikinci dereceden bileşenleri açıklandığında kalan bileşeni değerlendirir. Kareler Toplamı 805.804’tür ve F oranı 42.494 istatistiksel olarak anlamlıdır. Bu nedenle, kalan polinom bileşen(ler)i tarafından henüz açıklanacak istatistiksel olarak önemli miktarda varyans vardır; mevcut örnekte, bu tür yalnızca bir bileşen kalmıştır ve o da kübik bileşendir.

Özet tablosunda Kübik Terim etiketli satır, dört gruplu örneğimizde değerlendirilmesi mümkün olan son polinom bileşeni olduğu için sadece bir kısmı vardır. Kareler Toplamı 805.804’tür ve F oranı 42.494 istatistiksel olarak da anlamlıdır. Bu, yalnızca ikinci dereceden bileşen değerlendirildikten sonra kalan kübik kontrast olması bakımından, üstündeki satıra da eşdeğerdir.

Bu nedenle, araçlarda istatistiksel olarak anlamlı bir kübik bileşen vardır; gruplar arası etkiye göre eta karesi yaklaşık %38’dir (805.804/2118.054) ve toplam varyansa göre yaklaşık %26’dır (805.80/3104.125). Bu, Şekil 48.8’de gösterilen araçların grafiğinde görülebilir. Fonksiyonda biri 40’ta ve diğeri 60’ta olmak üzere iki farklı bükülme noktası var gibi görünüyor ve kübik bileşeni harekete geçiren büyük olasılıkla bu eğim değişiklikleri de söz konusudur.

Genel olarak, sonuçlarda daha fazla şarap imalathanesinin stoklanmasının daha fazla satış hacmi ile ilişkili olduğunu öne süren önemli bir doğrusal bileşen olmasına rağmen, post hoc test sonuçlarıyla birleştirilen kübik fonksiyon, İyi tarafından taşınan en uygun şarap imalathaneleri seviyesinin olduğunu göstermektedir. Gıda Pazarı 60 gibi de görünüyor. Raflarındaki şarap imalathanelerinin sayısını bu optimal seviyenin üzerine çıkarmak aslında şarap satışlarını olumsuz etkiliyor gibi de görünüyor.

yazar avatarı
akademi22 akademi22

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir