Yazılım Uyumunun Yapılması

info@akademidelisi.com * 0 (312) 276 75 93 * Her bölümden, Ödev Yazdırma, Proje Yaptırma, Tez Yazdırma, Rapor Yazdırma, Makale Yazdırma, Araştırma Yazdırma, Tez Önerisi Yazdırma talepleriniz için iletişim adreslerini kullanın. Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum

Yazılım Uyumunun Yapılması

3 Temmuz 2023 Evrimsel geliştirme Modeli nedir Yazılım yaşam döngüsü aşamaları 0
Sistem Testi Oluşturma

Yazılım Uyumunun Yapılması

Çoğu insan, halihazırda yazılım geliştirdikleri veya bakımını yaptıkları ortamda çalışacak bir araç arar, ancak tek olasılık bu değildir.

Birçok araç, aracın bir ortamda çalıştığı ve test edilen sistemin başka bir ortamda olduğu bir ‘ana bilgisayar-hedef’ oluşumunda çalışabilir. Donanım ve yazılım için kuruluşunuzun gelecekteki yönünü göz önünde bulundurun ve test araçlarını yalnızca şu anda sahip olduğunuz şeyler için değil, uzun vadeli planlayın.

Araç, test edilen sistemle aynı platformda bulunuyorsa, avantajları şunlardır:

• hiçbir ek donanıma ihtiyaç duyulmayacaktır (ancak bu, birlikte ikamet ettiğinizde bile her zaman böyle değildir);
• uygulamalarınızla entegrasyon daha kolay ve daha iyi olacaktır (örn. testlerle senkronizasyon).
Araç ayrı bir platformda veya ortamda bulunuyorsa avantajlar şunlardır:
• araya girmez ve test edilen sistemin performansını etkilemez;
• testler, uygulama ortamından bağımsızdır;
• sistem kaynaklarını (disk alanı, CPU zamanı) kullanmaz.

Ticari Tedarikçi Kısıtlamaları

Aleti satın aldığınız firma ileride sizin için önemli bir faktör olabilir. Araçla ilgili sorunlarınız varsa, bunların hızlı ve yetkin bir şekilde çözülmesini isteyeceksiniz. Araçtan en iyi şekilde yararlanmak istiyorsanız, araç satıcısının uzmanlığından yararlanmak isteyeceksiniz. Aracın gelecekteki gelişimini etkilemek isteyebilirsiniz. Satıcınızla iyi bir ilişki, test otomasyonunuzu istediğiniz yönde ilerletmenize yardımcı olabilir.

Alet satıcısının organizasyonunu değerlendirirken göz önünde bulundurmanız gereken bazı faktörler şunlardır.

« Tedarikçi gerçek bir şirket mi? Tedarikçinin ticari detayları, bu tür bilgiler için çeşitli test aracı raporlarında veya normal ticari kanallarda kontrol edilebilir.

» Şirket ve ürün ne kadar olgun? Firma köklüyse bu güven veriyor ama ürün son yıllarda çok değişmediyse biraz eskimiş olabilir. Bazı kuruluşlar, pazarda trendi belirleyen satıcıdan ürün satın almaları gerektiğini hissedeceklerdir. Diğerleri yeni ürün şirketlerine karşı temkinli olacak.

» Yeterli teknik destek var mı? Satıcı büyük veya küçük sorunlara nasıl yanıt verirdi? Satıcı bir yardım masası işletiyor mu? Yardım hangi saatlerde mevcuttur? (Satıcınız dünyanın karşı tarafındaysa, çalışma gününün sizinkiyle çakışması söz konusu olmayacaktır!) Hangi eğitimler veriliyor? Satıcı bilgi taleplerine ne kadar duyarlı?

» Bu aracı başka kaç kuruluş satın aldı? Aracı iyi kullanan ve fayda sağlayan kaç kişi var? Yeni bir aracın ilk ticari kullanıcısı olmak istemeyebilirsiniz. Başka herhangi bir araç kullanıcısı ile konuşabilir misiniz? Bir kullanıcı grubu var mı? Eğer öyleyse, ne zaman toplanır ve onu kim kontrol eder? Satıcı, konuşmanız için referans siteleri sağlayacak mı?

• Aracın geçmişi nedir? İyi dahili test uygulamalarını desteklemek, belirli bir müşteri ihtiyacını karşılamak için mi yoksa spekülatif bir ürün olarak mı geliştirildi? Bugüne kadar kaç sürüm yayınlandı ve araç ne sıklıkta güncelleniyor? Şu anda aracın kendisinde bildirilen kaç tane açık hata var?

Takım satıcısı ile ilişkiniz, seçim ve değerlendirme sürecinde başlar. Satıcıyla şu anda sorunlar varsa (paranızı istediklerinde), daha sonra muhtemelen daha ciddi sorunlar olacaktır.


Yazılım süreç modelleri
Evrimsel Model nedir
Helezonik model
Evrimsel geliştirme Modeli nedir
Yazılım yaşam döngüsü aşamaları
yazılım hatalarında yayılma neyi ifade etmektedir?
Yazılım yaşam döngüsü Nedir
Çevik yazılım geliştirme


Maliyet Kısıtlamaları

Maliyet genellikle takım seçiminde en katı ve en görünür kısıtlamadır. Ancak aracın satın alma fiyatı, aracın tam olarak uygulanmasının toplam maliyetinin yalnızca bir kısmı olabilir. Elbette yönergeler olmalıdır, ancak oldukça keyfi olabilecek bir sayıyla çok katı bir şekilde sınırlandırılmamak da önemlidir.

Maliyet faktörleri şunları içerir:

• satın alma veya kiralama fiyatı (tek seferlik, yıllık veya diğer yıl dönümü yenilemeleri);
• maliyet bazında (koltuk başına, bilgisayar başına vb.);
• aracın kullanımıyla ilgili eğitim maliyeti (araç satıcısından);
• gereken herhangi bir ek donanım (örn. PC’ler, ek disk alanı veya bellek);
• gerekli herhangi bir ek yazılım (ör. işletim sistemleri veya ağ yazılımı güncellemeleri);
• destek maliyetleri (bakım anlaşmaları);
• ek başlangıç maliyetleri (örneğin, aracın en iyi şekilde kullanılmasını sağlamak için danışmanlık);
• iç maliyetler (alet bakımı, kendi rejiminizi oluşturma, aleti kendi organizasyonunuz içinde uygulama vb. için).

Bahsedildiği gibi, dahili maliyetlerin uzun vadede diğerlerinden çok daha önemli olacağına dikkat edin.

Politik Kısıtlamalar

Politik faktörler, diğer tüm kısıtlamaları ve gereklilikleri geçersiz kılabilir. Örneğin, ana şirketinizin kullandığı aracın aynısını satın almanız gerekebilir. Kendi ülkenizde desteklenen bir araç dışında herhangi bir şey satın almaya karşı bir kısıtlama olabilir.

Patronunuzun patronunun bir alet satıcısında çalışan bir erkek kardeşi olabilir. Seçim sürecinde bu faktörleri geç keşfetmek takım seçiciler için can sıkıcıdır, bu yüzden şimdi soruşturma yapın.

Politik faktörlerin rolünü hafife almayın. Alet satın alma kararlarının her zaman rasyonel teknik faktörlere dayandığını düşünmekten hoşlansak da, kararlar genellikle duygusal ve irrasyonel faktörlere dayalıdır.

Kalite Kısıtlamaları

Aletin gerekli kalite özellikleri nelerdir? Bu, hem işlevsel hem de işlevsel olmayan yönleri içerebilir. İşte dikkate almak isteyebileceğiniz bazı öneriler.
« Aracı aynı anda kaç kullanıcı kullanabilir? Test komut dosyaları paylaşılabilir mi?
« Aracı etkili bir şekilde kullanmak için hangi beceri düzeyi gereklidir? Uzmanlaşmak ne kadar sürer? Test komut dosyaları yazmak için hangi programlama becerileri gereklidir?
» Araçla birlikte verilen belgelerin (kağıt veya çevrimiçi) kalitesi nedir? Ne kadar kapsamlı? Ne kadar kullanışlı? Örneğin ‘hızlı başvuru kılavuzları’ var mı?
« Satıcının yardım hattı, web sitesi veya aracın kendisi için sağladığı diğer destek ne olacak?
» Gerçekçi kullanım sırasında arıza sıklığı nedir? « Herhangi bir verinizi bozabilir mi?
» Aracın neden olduğu genel giderler nelerdir (aracın kendisi ne kadar zaman veya kaynak kullanır)?
« Araç, hâlihazırda kullanmakta olduğunuz diğer araçlarla (örneğin, yapılandırma yönetimi ve proje yönetimi araçları) entegre olabilir mi?

İşlevsel olmayan nitelikleri belirlemek ve test etmek için geliştirilen, kalite nitelik tekniği olarak bilinen bir tekniği uygulamayı çok faydalı bulduk. Test yürütme araçlarının değerlendirilmesi için Gilb’s Quality Nitelik Tablosunun kullanımına bir örnek verilmiştir.

Kendi gereksinimlerinizi yansıtmak için ‘Yapılması gerekenler’ ve ‘Planlanan’ seviyelerine kendi numaralarınızı koymanız gerekeceğini unutmayın. Tablo, gerçek bir örneğe dayanarak bu şekilde ifade edilebilecek işlevsel olmayan öznitelik türlerini göstermeyi amaçlamaktadır.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir