Görselleştirme Araçları – Analizi Yaptırma Fiyatları – Yazılım Analizi Örnekleri – Ücretli Analizi Yaptırma – Ücretli Yazılım Yaptırma

info@akademidelisi.com * 0 (312) 276 75 93 * Her bölümden, Ödev Yazdırma, Proje Yaptırma, Tez Yazdırma, Rapor Yazdırma, Makale Yazdırma, Araştırma Yazdırma, Tez Önerisi Yazdırma talepleriniz için iletişim adreslerini kullanın. Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum

Görselleştirme Araçları – Analizi Yaptırma Fiyatları – Yazılım Analizi Örnekleri – Ücretli Analizi Yaptırma – Ücretli Yazılım Yaptırma

17 Mayıs 2023 Python veri görselleştirme Veri Görselleştirme Ders notları 0
Platformlar Arası Farklılıklar

Çok Amaçlı Görselleştirme Araçları

OpenInventor, gelişmekte olan Sanal Gerçeklik Modelleme Dilinin (VRML) temeli olarak kullanılmıştır. IRIS Explorer ve OpenInventor için işleme motoru OpenGL’dir. IBM’in Data Explorer (DX), veri görselleştirme ve analizi için genel amaçlı bir yazılım paketidir.

OpenDX, DX Ürününün açık kaynaklı yazılım sürümüdür. DX, OpenGL üzerine kuruludur ve birden çok platformda çalışır. MATLAB başlangıçta matris yazılımına kolay erişim sağlamak için geliştirilmiştir. Bugün, sinyal ve görüntü işleme, kontrol sistemi tasarımı, finans mühendisliği ve tıbbi araştırma dahil olmak üzere çeşitli uygulama alanlarında kullanılan güçlü bir simülasyon ve görselleştirme aracıdır.

PV-WAVE grafik oluşturma, hacim görselleştirme, görüntü işleme, gelişmiş sayısal analiz ve diğer birçok işlevi entegre eder. Khoros, görüntü işleme ve görselleştirmeyi içeren bir yazılım entegrasyonu, simülasyon ve görsel programlama ortamıdır.

VTK, birden çok platformda çeşitli görselleştirme ve modelleme işlevlerini destekleyen bir grafik aracıdır. VTK’da uygulamalar doğrudan C++ veya Tcl (yorumlayıcı bir dil) ile yazılabilir.

Hacim Oluşturma

Hacim oluşturma veya görselleştirme, bir dizi hacimsel veriden anlamlı bilgiler çıkarma yöntemidir. Hacimsel veriler görüntü ise görüntüleme olarak da adlandırılır. Bir vücut bölümünün 2B görüntü dilimleri dizisi, 3B hacim modelinde yeniden yapılandırılabilir ve teşhis amacıyla veya tedavi veya ameliyatı planlamak için görselleştirilebilir.

Örneğin, Manyetik Rezonans Görüntüleme (MRI) dilimleri veya Bilgisayarlı Tomografi (CT) destesi gibi bir dizi hacimsel veri, ışınların hacim boyunca ateşlenmesi ve voksellerin (hacim pikselleri) karıştırılmasıyla bir 2D X-ışını görüntüsüne karıştırılabilir. ışınları boyunca. Bu oldukça maliyetli bir işlemdir ve harmanlama yöntemleri değişiklik gösterir.

Hacim oluşturma kavramı aynı zamanda verilen veri dilimlerinden konturları çıkarmaktır. Eş yüzey, bir hacim içinde üçgen şeritler veya daha yüksek dereceli yüzey yamaları ile temsil edilen 3B sabit yoğunluklu bir yüzeydir. Örneğin, MRI dilimlerinden oluşan bir destedeki kemiklerin yüzeyindeki vokseller aynı yoğunluk değerinde görünmektedir.

Lorenson ve Cline tarafından ortaya atılan Marching Cubes algoritması, hacim verilerindeki her bir kübik elemanı inceler ve bu elemandan geçen eş yüzeyin topolojisinin ne olacağını belirler.

3DVIEWNIX, Volumizer, ANALYZE ve VolVis, 3B görüntüleme ve hacim oluşturma araçlarıdır. NIH’nin Görünür İnsan Projesi, insan vücudunun anatomik olarak ayrıntılı 3B temsillerini yarattı. Proje, birkaç üniversitenin çabalarını içermiş ve birçok görüntüleme aracıyla sonuçlanmıştır.

Vektör Alanı 

Tecplot, StarCD, FAST, pV3, FIELDVIEW, EnSight ve Visual3, CFD (Hesaplamalı Akışkanlar Dinamiği) görselleştirme araçlarıdır. Akışkan akışı görselleştirme uygulamaları için zengin bir alandır. Birçok CFD aracı, yeni kanatların veya jet nozüllerinin tasarımı, atmosferik ve okyanus aktivitelerinin tahmini ve malzeme davranışlarının anlaşılması için türbülansın veya plazmaların bilimsel hesaplamasıyla etkileşimli görselleştirmeyi birleştirir.

Büyük Veri Kümeleri

Fizik ve doğa bilimlerinden elde edilen büyük veri kümelerinin görselleştirilmesinde istatistiksel analizler, haritacılık, Bilgisayar Destekli Tasarım (CAD), çok çözünürlüklü analizler ve Coğrafi Bilgi Sistemleri (GIS) teknikleri kullanılır.

Çok disiplinli veri ve bilgilerin (ör. atmosferik, oşinografik ve coğrafi) görselleştirme sistemlerine entegrasyonu, disiplinler arası keşiflere ve iletişime yardımcı olacak ve bunları destekleyecektir. Veri çeşitliliği, farklı veri geometrileri, örnekleme oranları ve hata özellikleri ile birlikte gelir.

NCAR, Vis5D, FERRET, GNUplot ve SciAn, genellikle terabayt veya gigabayt dağıtılmış bilimsel veritabanlarının görselleştirme ile entegrasyonunu gerektiren, fiziksel ve doğa bilimlerinden veri kümelerinin görsel sunumu ve incelenmesi için yazılım araçlarıdır.


Veri görselleştirme yöntemleri
Python veri görselleştirme
Veri Görselleştirme Ders notları
Veri görselleştirme uygulamaları
Veri görselleştirmenin 3 Ana prensibi
Power BI Görselleştirme Araçları
Gephi Nedir
Veri grafik programları


Modelleme ve Oluşturma

Modelleme, gerçek bir nesneden veya hayali bir varlıktan 3B model oluşturma işlemidir. Modelleme araçları, CAD (bilgisayar destekli tasarım), görselleştirme, eğitim, öğretim ve eğlence için sanal nesneler ve ortamlar oluşturmaya yardımcı olur.

MultigenPro, 3B modeller ve arazi oluşturma/düzenleme için güçlü bir modelleme aracıdır. AutoCAD ve MicroStation, 2B/3B mekanik tasarım ve çizim için popülerdir. 3D Studio Viz, mimari ve endüstriyel tasarımlar için çok işlevli bir araçtır. Rhino3D, serbest biçimli eğri yüzey modelleri içindir.

İşleme, grafik modellerden görüntüler oluşturma işlemidir. 3B grafik modeller anında oluşturulur veya sabit disk dosyalarından bilgisayar belleğine yüklenir. Rasterleştirme ve tarama dönüştürme terimleri, düşük seviyeli görüntü oluşturmaya atıfta bulunmak için kullanılır.

Tüm modelleme araçları, oluşturulan modelleri görselleştirmek için belirli çizim yetenekleri sağlar. Ancak, basit bir şekilde geometrik nesneleri çizmeye (tarama-dönüştürmeye) ek olarak, işleme araçları genellikle aydınlatma, gölgeleme, doku eşleme, renk karıştırma, ışın izleme, radyosity ve diğer gelişmiş grafik özelliklerini içerir.

Örneğin, RenderMan Toolkit, ışın izleme, hacim görüntüleme, hareket bulanıklığı, alan derinliği vb.

POVRay, LightScape, Rayshade, Radiance ve BMRT gibi bazı başarılı işleme araçları ücretsizdi (aslen kariyerlerinin veya okul yıllarının başındaki mükemmel araştırmacılar tarafından geliştirildi). POVRay, bir dizi geometrik ilkel ve birçok yüzey ve doku efekti sağlayan, birden çok platformda popüler bir ışın izleme paketidir.

LightScape, gerçekçi dijital görüntüler ve sahneler üretmek için radyo ve ışın izleme kullanır. Rayshade, zengin bir ilkel kümesi, CSG (yapıcı katı geometri) işlevleri ve doku araçları içeren, ışın izlemeli görüntüler oluşturmak için genişletilebilir bir sistemdir.

Radiance, tasarımda aydınlatmanın analizi ve görselleştirilmesi için bir işleme paketidir. Tasarım alanlarının aydınlatmasını, görsel kalitesini ve görünümünü tahmin etmek için mimarlar ve mühendisler tarafından ve yeni aydınlatma teknolojilerini değerlendirmek için araştırmacılar tarafından da kullanılır.

BMRT (Blue Moon Rendering Tools), RenderMan uyumlu bir ışın izleme ve radyosite oluşturma paketidir. Paket, kullanıcıların RenderMan Giriş Bytestream (RIB) giriş dosyaları oluşturmasına yardımcı olacak görsel araçlar da içerir.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir