Opaklık Haritaları – AutoCAD Ödevi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Fiyatları – AutoCAD Analizi Örnekleri – Ücretli AutoCAD Analizi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Ücretleri

info@akademidelisi.com * 0 (312) 276 75 93 * Her bölümden, Ödev Yazdırma, Proje Yaptırma, Tez Yazdırma, Rapor Yazdırma, Makale Yazdırma, Araştırma Yazdırma, Tez Önerisi Yazdırma talepleriniz için iletişim adreslerini kullanın. Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum

Opaklık Haritaları – AutoCAD Ödevi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Fiyatları – AutoCAD Analizi Örnekleri – Ücretli AutoCAD Analizi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Ücretleri

11 Ocak 2023 autocad den google earth'e veri aktarma AutoCAD Google Earth Plugin 0

Opaklık Haritaları

Yaşam ve ölçek duygusu eklemek için bir işlemeye çevre düzenlemesi ve insanlar eklemek gibisi yoktur. Özellikle bilgisayar görüntüleri, soğuk ve cansız görünme eğiliminde oldukları için manzara dekorlarına ihtiyaç duyarlar. Aşağıdaki alıştırma setinde, bir ağaç malzeme oluşturacak ve bunu simüle etmek için bir 3B katıya uygulayacaksınız.

bir ağaç. Bunu yaparken, Malzemeler paletinin diğer bazı özelliklerini keşfetme şansına sahip olacaksınız. Ağaç malzemesini oluşturmak için şu ana kadar kullandığınız Dağınık Harita doku haritası seçeneğini kullanacaksınız, ancak aynı zamanda opaklık haritası denen bir şey de ekleyeceksiniz.

Opaklık haritası, bir doku haritasının şeffaflığını siyah beyaz bir görüntü dosyası aracılığıyla kontrol etmenizi sağlar. Örneğin, oluşturacağınız ağaçta, basit bir dikdörtgen 3B katıya bir ağaç malzemesi uygulayacaksınız. Ağacın etrafındaki alanın şeffaf olmasını isteyeceksiniz, bu da karmaşık, ağaç biçimli bir taslak yanılsaması yaratacaktır.

Opaklık haritası, bir görüntünün siyah beyaz alanları aracılığıyla saydamlığı belirlemenizi sağlar. Beyaz alanlar şeffaftır ve siyah alanlar opaktır. Saydamlığı değiştirmek için gri tonlarını kullanabilirsiniz.

Ağacınızı başlatmak için Malzemeler paletinde yeni bir malzeme oluşturun:

1. Malzemeler kontrol panelindeki Malzemeler aracına tıklayarak Malzemeler paletini açın.
2. Malzemeler paleti araç çubuğunda Yeni Malzeme Oluştur aracına tıklayın.
3. Yeni malzemeye Ağaç1 adını verin.
Ardından, bir ağacın doku haritasını ekleyin:
1. Haritalar – Ağaç1 panelinin Dağıtılmış Harita grubunda Görüntü Seç düğmesine tıklayın.
2. Proje klasörüne göz atmak ve CamphorAM.tif dosyasını bulup açmak için Görüntü Dosyası Seç iletişim kutusunu kullanın.
3. Material Scaleing & Tiling panelinde, Scale Units açılır listesinden Feet’i seçin ve Width ve Height değerlerini 30.0000 olarak değiştirin.

Son olarak, ağaç için bir opaklık haritası ekleyin. İşlem temel olarak bir doku haritası eklemekle aynıdır:

1. Haritalar – Ağaç1 panelinin Opaklık Haritası grubunda Görüntü Seç düğmesine tıklayın.
2. Bölüm 22 proje klasörüne göz atmak ve CamphorOP.tif dosyasını bulup açmak için Görüntü Dosyası Seç iletişim kutusunu kullanın.
3. Material Scaleing & Tiling panelinde, Scale Units açılır listesinde Feet’in seçili olduğundan ve Width ve Height değerlerinin 30.0000 olarak ayarlandığından emin olun.

Malzemeler paletinin en üstündeki örnek resim ağacı gösterir. Dikkatli bakarsanız, ağacın sadece ana hatlarını içerdiğini görebilirsiniz. Ağacın dışındaki alanlar şeffaf görünür. Çizimde bir ağacı temsil eden bir nesne oluşturun ve ardından Ağaç malzemesini nesneye uygulayın:

1. Görünümünüzü benzer görünecek şekilde ayarlayın.
2. Yer düzlemine dikey olan bir UCS kurun. Araçlar Yeni UCS Yüzü’nü seçin, gösterilen konuma tıklayın ve ardından yeni UCS’yi kabul etmek için ↵ tuşuna basın.
3. 3B Yap kontrol panelinde Düzlemsel Yüzey aracına tıklayın.
4. Ağaç1MalzemeÖlçekleme&Döşemebirimi ayarlarıylaeşleşecek şekilde30’a30́ olan düzlemsel bir yüzey çizin.
5. Malzemeler paletini açın, üstteki örnek panelden Ağaç1 malzemesini seçin ve Malzemeyi Nesnelere Uygula aracına tıklayın.
6. Az önce oluşturduğunuz yüzeye tıklayın ve ↵ tuşuna basın.
7. 3D Navigate kontrol panelinde My 3D View öğesini seçin ve ardından çalışmanızın sonuçlarını görmek için Render kontrol panelinde Render öğesine tıklayın.

İnsanları ekleme süreci tamamen aynıdır. Doku eşlemi ve opaklık eşlemi içeren bir malzeme oluşturursunuz ve ardından malzemeyi düz bir kutuya uygularsınız. Hem doku hem de opaklık haritası için Bitmap’i Ayarla iletişim kutusundaki Nesneye Sığdır seçeneğini açtığınızdan emin olun. Bazı ek ağaçları ve insanları içeren bir işlemeyi gösterir.


AutoCAD Google Earth Plugin
autocad den google earth’e veri aktarma
AutoCAD KMZ yapma
AutoCAD harita ekleme
Google Earth AutoCAD aktarma
Google Earth Pro
AutoCAD KML DOSYASI oluşturma
Autocad arazi dwg


Oluşturma Seçenekleri

İşlemelerinizin kalitesini kontrol etmek için epeyce ayar mevcuttur. İşleme kontrol panelini genişletirseniz, gösterildiği gibi birkaç başka seçenek daha görünür.

İşlemeyi Dosyaya Kaydet seçeneği, işlemelerin kaydedileceği bir dosya ayarlamanızı sağlar. Bu seçeneği etkinleştirirseniz, modelinizi her oluşturduğunuzda, işleme otomatik olarak belirlediğiniz dosyaya kaydedilir.

Çıktı Boyutu seçeneği, işlemenin dikey ve yatay çözünürlüğünü piksel cinsinden ayarlamanıza olanak tanır. Varsayılan 640 × 480’dir. Önceden belirlenmiş bir dizi standart boyut arasından seçim yapabilir veya özel bir boyut ayarlayabilirsiniz.

İşleme Ortamı seçeneği, işlemenize sis efekti eklemenizi sağlar. İşleme Ortamı iletişim kutusunu açmak için bu seçeneğe tıklayın. Bu iletişim kutusu, işlemede sisin nasıl görüneceğini kontrol etmek için bir dizi seçenek sunar.

Örneğin, Sis Etkinleştir, sis efektini açıp kapatmanıza olanak tanır. Sis Rengi, sis için bir renk seçmenizi sağlar. Render Ortamı iletişim kutusunu kendi başınıza deneyebilirsiniz: Sol sütunda bir seçenek adına tıkladığınızda, iletişim kutusunun altında seçeneğin açıklamasını görürsünüz.

Render Preset’i seçin, size render kalitesini seçmek için kullanabileceğiniz bir dizi seçenek sunan bir açılır listedir. Varsayılan, kullanmakta olduğunuz ayar olan Orta’dır. Bu, çok fazla zaman almadan iyi kalitede bir işleme sunar. Nihai, yüksek kaliteli bir işleme oluşturmak istediğinizde, bu listeden Sunum’u seçin. İşleme daha uzun sürecek, ancak daha fazla ayrıntı ortaya çıkacak.

Gelişmiş İşleme Ayarları’na tıklandığında Gelişmiş İşleme Ayarları paleti açılır. Bu ayarlar ileri düzey kullanıcılar içindir ve çoğu kullanıcının bunlarla çalışması gerekmez. İşleme ön ayarları, Gelişmiş İşleme Ayarlarının önceden belirlenmiş kümeleridir. Gerekirse bu ayarlarda değişiklik yapabilirsiniz.

Örnekleme Sınırı kaydırıcısı, AutoCAD’in işlemenin her bir pikselini örneklediği düzeyi kontrol eder. Kaydırıcıyı sola hareket ettirdiğinizde işleme, düşük çözünürlüklü bir görüntü gibi bloklu görünür. Kaydırıcıyı sağa hareket ettirdiğinizde işleme daha keskin ve ayrıntılı hale gelir.

Pozlamayı Ayarla aracı, İşleme Pozlamasını Ayarla iletişim kutusunu açar. Bu seçeneğin çalışması için Lightingunits adlı bir sistem değişkeninin 1 veya 2 olarak ayarlanması gerektiğini unutmayın. İşleme Pozlamasını Ayarla iletişim kutusu, fotometrik aydınlatma kullanan işlemelerin parlaklığını, kontrastını ve orta tonlarını ayarlamanıza olanak tanır. Bunun nasıl çalıştığını bu bölümde daha sonra göreceksiniz.

İşleme Penceresinde İşlemeleri Kontrol Etme ve Kaydetme

Tüm işlemeleriniz, bilmek isteyeceğiniz birkaç seçeneğin bulunduğu İşleme penceresinde görünür. Pencerenin alt kısmında, geçerli AutoCAD oturumunda yaptığınız tüm işlemelerin bir listesi bulunur. Birkaç işleme yaptıysanız, listede tıklayarak önceki bir işlemeye geri dönebilirsiniz. Seçilen öğeye uygulayabileceğiniz seçeneklerin bir listesini görüntülemek için listedeki bir öğeye sağ tıklayın.

yazar avatarı
akademi22 akademi22

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir