AutoCad Pencereler – AutoCAD Ödevi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Fiyatları – AutoCAD Analizi Örnekleri – Ücretli AutoCAD Analizi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Ücretleri

info@akademidelisi.com * 0 (312) 276 75 93 * Her bölümden, Ödev Yazdırma, Proje Yaptırma, Tez Yazdırma, Rapor Yazdırma, Makale Yazdırma, Araştırma Yazdırma, Tez Önerisi Yazdırma talepleriniz için iletişim adreslerini kullanın. Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum

AutoCad Pencereler – AutoCAD Ödevi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Fiyatları – AutoCAD Analizi Örnekleri – Ücretli AutoCAD Analizi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Ücretleri

20 Ekim 2022 Autocad pencere çizimi dwg AutoCAD pencere ölçüleri Pencere gorunus dwg 0
AutoCAD'i Düzenleme – AutoCAD Ödevi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Fiyatları – AutoCAD Analizi Örnekleri – Ücretli AutoCAD Analizi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Ücretleri

AutoCad Pencereler

Visual LISP düzenleyici penceresinin sağ alt köşesinde hem bulunduğunuz satırın hem de bu satırdaki karakterin bir raporu olduğunu unutmayın (çizimde L00004 C 00001).

Bu resim, açılabilen dört pencereyi gösterse de, normalde bu biçimde görünmezler. Küçültülebilirler, üst üste yerleştirilebilirler veya başka bir şekilde düzenlenebilirler. Bunları düz tutmak için, alttaki üç pencerenin değişmeyen adlara sahip olduğuna dikkat edin: Visual LISP Konsolu, İzleme ve Yapı Çıktısı.

İhtiyacınız olana kadar İzleme penceresini ve Çıktı Oluştur penceresini simge durumuna küçültebilirsiniz. Visual LISP Konsolu test için kullanılabilir, ancak dikkat edin, programınızı nereye yazdığınız değil. Bu, çizimde TXTSCALE.LSP adlı en üst pencere olan metin düzenleyicide olur.

Metin düzenleyicide kullanılan metin, farklı renkler kullanılarak görüntülenir. Varsayılan renkler açıklanmıştır. Bir sonraki AutoLISP metin programınızı denemeden önce bir şey daha var. En sık kullanacağınızı düşündüğüm araçlar Visual LISP araç çubuğunda gösterilmektedir.

Etkin Düzenleme Penceresini Yükle, Düzenleme Penceresini Kontrol Et ve Düzenleme Penceresini Biçimlendir araçları tüm dosya için geçerlidir, ancak bu düğmelerin her birinin sağında bir araç düğmesi vardır. Bu düğmeler aynı işlevlere sahiptir ancak yalnızca seçtiğiniz metne uygulanır. Dosyanın yalnızca bir bölümünü test ederken yardımcı olurlar.

Devam Et, bir kırılma noktası durduktan sonra test ettiğiniz bir programı çalıştırmaya devam eder. Çık Kontrollü bir şekilde yürüterek programınızı yeniden test ederken işlemi durdurur.

Sıfırla Test sırasında bir programı sıfırla.Bir programda hata ayıklarken, iki parantez gibi görünenVisualLISP imlecini değiştirirken kullanın. Bir komut hala etkinken AutoCAD’den Visual LISP düzenleyicisine geçerseniz de bu düğmeyi göreceksiniz. Sıfırla düğmesi o zaman kullanılamaz. AutoCAD’e geri dönmeli ve komuttan çıkmalısınız.

Kesme Noktasını Aç/Kapat

Hataları kontrol edebilmeniz için programı imleç veya konumdaçalışırken durdurur(kırar). Kesme noktası kırmızı parantez ile gösterilir.

İzleme Penceresi

Programınızda hata ayıklarken program değişkenlerinizin, hatta yerel program değişkenlerinin değerini takip edebileceğiniz bir pencere açın.

Hata olmadıkça-düzenleme penceresine kod satırını yükleyin. Sağındaki düğme, yalnızca seçilen penceredeki metni yükler.

Düzenleme Penceresini Kontrol Edin

Pencerenin tüm içeriğinin yapısını (dengeli parantezler, uygun sayılar, vb.) denetler. Sonuçlar, Çıktı Oluştur penceresinde görüntülenir. Bir hata algılanırsa, imlecinizi Çıktı Oluştur penceresinde vurgulanan alana getirin ve hatayı programınızda bulmak için çift tıklayın. Sağındaki düğme, yalnızca pencerede vurgulanan metni kontrol eder.

Biçim Düzenleme Penceresi

Metni, isterseniz değiştirebileceğiniz kuralları kullanarak tüm pencerede biçimlendirir. Biçimlendirme, kodun nasıl çalıştığını etkilemez; sadece nasıl göründüğünü etkiler. AutoLISP programları yazma konusunda biraz tecrübeniz olana kadar, muhtemelen varsayılan ayarları kullanmalısınız. Önceki iki düğme gibi, bunun da sağında yalnızca vurgulanan metni biçimlendirmek için kullanabileceğiniz bir sürümü vardır.

Yorum Bloğu Vurgulanan metin satırlarının önüne noktalı virgül ekler, böylece AutoLISP bunları programın bir parçası olarak yürütmeye çalışmaz. Kodunuzu bu şekilde açıklarsınız. Hata ayıklama bölümünde bu araçlardan bazılarına döneceğiz.


Autocad pencere çizimi dwg
Pencere çizimi dwg
Pencere çizimi plan
Pencere gorunus dwg
AutoCAD pencere ölçüleri
1/10 pencere detayı dwg
Autocad pencere tefriş


AutoLISP Örnekleri

Bu bölüm boyunca, belirli AutoLISP kavramlarını göstermek için birkaç program kullanacağım. Ne bu bölüm ne de bir sonraki bölüm tüm AutoLISP fonksiyonlarını kapsamaz. Özellikle, daha yeni vl-önekli işlevlerle ilgili tüm tartışmaları atladım.

Sonraki iki bölümdeki materyali sindirdikten sonra, burada anlattıklarımın çok ötesine geçen programlama becerileri geliştireceğinizi umuyorum. Bu süreçte, Visual LISP düzenleyicisindeki Yardım sistemini gözden kaçırmayın. Belirli bir işlevle ilgili sözdizimi sorularının yanıtları için ilk durağınız burası olmalıdır.

Bu bölümdeki programlarda kullanılan AutoCAD komutlarının birçoğunun adlarının önünde bir nokta ve alt çizgi olduğunu fark edeceksiniz. Nokta, AutoCAD’e, tanımlanmamış olsa bile adlandırılmış komutu kullanması talimatını verir. Alt çizgi, AutoCAD sürümünüz İngilizce olmayan bir sürüm olsa bile AutoCAD’e komutu kullanmasını söyler. İkisi de gerekli değildir, ancak her ikisini de eklemek ihtiyatlıdır.

Bu bölümün başında size basit bir AutoLISP programı gösterdim. Başka bir tane deneyelim, böylece yeni bir AutoCAD komutu tanımlamanın ne kadar kolay olduğunu görebilirsiniz. İhtiyacınız olan iki AutoLISP işlevi DEFUN ve COMMAND’dir. Ama önce çözümü yeni bir komut gerektiren bir soruna ihtiyacınız var.

ZX Komutu

Farenizdeki kaydırma tekerleğine çift tıkladığınızda, AutoCAD çiziminizin kapsamına yakınlaşır, ancak bu genellikle varlıkları ekranın kenarına çok yakınlaştırır. Böylece, biraz uzaklaştırmak için kaydırma tekerleğini döndürüyorsunuz, ancak ekran çok uzaklaşıyor. Mevcut yakınlaştırma büyütmesi ne olursa olsun, kapsamın yüzde 95’ine yakınlaştıracak bir komut olsaydı. Neden bir tane oluşturmuyorsunuz?

İlk olarak, görevi manuel olarak gerçekleştirme adımlarını belirlemelisiniz. Ardından adımları otomatik olarak yürütecek bir AutoLISP programı yazabilirsiniz.

Klavyede yüzde 95 yakınlaştırma yapmak için aşağıdaki adımları izlemeniz gerekir:

1. ZOOM↵ yazın.
2. Kapsamlar için E yazın ve ↵.
3. Tekrar ZOOM yazın veya son komutu tekrarlamak için ↵ yazın.
4. .95X↵ yazın.

Buradaki çözüm, dört adımı da ZX adlı tek bir AutoCAD komutunda birleştirmektir. Programı oluşturmak için aşağıdaki adımları kullanın:

1. AutoCAD’i başlatın.
2. VLISP veya VLIDE yazarak veya Araçlar ➔ AutoLISP ➔ Visual LISP Editor’ı seçerek Visual LISP ortamını başlatın.
3. Visual LISP düzenleyicisindeki Dosya açılır menüsündeki Yeni Dosya seçeneğini kullanarak yeni bir dosya başlatın.
4. Yeni dosyanıza aşağıdaki üç satırı ekleyin.
5. Etkin Düzenleme Penceresini Yükle düğmesini seçin.
6. AutoCAD’e geri dönün ve bazı nesneler çizin.
7. Komut satırına ZX yazın.

Bu üç satır, herhangi bir komut gibi komut satırına yazılabilen ZX adında yeni bir komut oluşturan bir AutoLISP programının tamamını oluşturur. Bu temel biçimi çoğaltarak, yüzlerce başka yeni komut oluşturabilirsiniz. Her satır için aşağıdaki açıklamaları incelediğinizden ve anladığınızdan emin olun.

Bu satır, bir AutoLISP fonksiyonunun takip edeceğini AutoCAD’e gösteren bir parantez açma ile başlar. Tüm öğeleri parantez içine almalısınız ve her açılış parantezi için bir kapanış parantezine sahip olmalısınız. Bu satırın iki açılış, ancak yalnızca bir kapanış parantezine sahip olduğuna dikkat edin. İkinci kapanış parantezi programın sonunda 3. satırda tek başına görünür.

yazar avatarı
akademi22 akademi22

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir