Çizimlerden Bilgi Çıkarma – AutoCAD Ödevi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Fiyatları – AutoCAD Analizi Örnekleri – Ücretli AutoCAD Analizi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Ücretleri
Çizime Başlamak
Mevcut bir nesneden belirli bir mesafede bir nesne çizmeye başlamanız gerektiğini biliyorsanız, From osnap ve @ sembolünü kullanın. Örneğin, mevcut bir uç noktadan 10 birim büyük ve 45 birim yukarı bir dikdörtgen başlatmak istiyorsanız aşağıdakileri yapın:
1. RECTANG komutunu başlatın.
2. Gönderen osnap’ını kullanın.
3 Başlangıç noktasını seçin.
Dikdörtgenin ilk köşesi için koordinatları yazın. POLAR, OSNAP ve OTRACK açıksa ve Uzantı osnap’ı çalışan bir osnap olarak ayarlanmışsa, çalışan herhangi bir osnap üzerinde duraklatabilir, geçici bir izleme vektörü alabilir ve doğrudan mesafeli girişle kullanarak göreceli bir nesneyi hızlı bir şekilde çizebilirsiniz. başka bir nesneye.
Daha da iyisi, nasıl kullanılacağını anlayana kadar Geçici İzleme Noktası osnap ile oynayın, çünkü bir izleme noktası edinmeden önce TT yazarak ekranın her yerinde noktaları takip etmenize olanak tanır. Yeni izleme noktası, siz onu gerçekten seçene kadar geçicidir. TT’yi çok kullanıyorum ve anlamadıysanız denemeye değer.
Teğet Yaylar Oluşturmak için CIRCLE ve FILLET Kullanımı
Bir başka yaygın şekil, teğet yayları içerir. İki daire arasında bir iç (içbükey) yay oluşturmanın en hızlı yolu, uygun yarıçap seti ile FILLET komutunu kullanmaktır. Ancak, FILLET kullanılarak iki daire veya yay arasında bir dış (dışbükey) yay çizilemez.
CIRCLE komutunu TTR seçeneği ile kullanmalı ve dairenin istenmeyen kısmını kırpmalısınız. Teğet noktaları seçtiğinizde imlecinizin daireler üzerindeki konumu, bir içbükey ya da dışbükey bir yay sonucunu belirler.
FILLET komutunun gözden kaçan bir özelliği, iki paralel çizgiyi teğet bir yay ile hızla kapatabilmesidir. Her iki satırı da seçin ve AutoCAD, seçiminize daha yakın olan uçta onları birleştirmek için kullanacağı yayın boyutunu hesaplayacaktır.
DTEXT
Çoğu gerekçelendirme seçeneği mantıklıdır. Metnin her satırının gerekçelendirme için dört dikey konumu vardır: Bu sırayla Üst, Orta, Satır Taban Çizgisi, Alt. Alt, bir alçaltıcı (j, g, p, y) olan bir küçük harfin en alt noktasından geçen bir çizgidir.
Bu yerler gösterilir. DTEXT’in Yaslama seçenekleri [Hizala/Sığdır/Merkez/Orta/ Sağ/TL/TC/TR/ML/MC/MR/BL/BC/BR] şeklindedir. İki harfli kombinasyonlar konumlarla eşleşir: TL Sol Üst, ML Orta Sol vb.
Çizimlerden Bilgi Çıkarma
15 ondalık basamağa kadar doğru bilgi almak için AutoCAD’de oluşturulan geometriyi kullanabilirsiniz. Ancak AutoCAD’den aldığınız bilgiler, oluşturduğunuz geometrinin doğruluğu kadar iyidir. Aşağıda sorgulama komutlarını kullanmayla ilgili bazı ipuçları verilmiştir.
ALAN
Alanları belirlerken, özellikle de nihai bir toplam elde etmek için alanlar eklemeye veya çıkarmaya çalışıyorsanız, daire, çizgi veya bölge varlıklarıyla çalışmak daha kolaydır. Bu bölüm, alanlarını kolayca bulabilmeniz için çizgiler veya bölgeler oluşturmak için diğer varlıkları kullanma konusunda size bazı tavsiyeler verecektir.
AutoCAD komut değiştirme
AutoCAD komut satırı ayarları
AutoCAD Komutları
AutoCAD komut penceresi kayboldu
AutoCAD Ders Notları PDF
AutoCAD komut satırı Açma
AutoCAD sembolleri ve Anlamları
AutoCAD Komutları PDF
PEDİT
Birkaç çizgi ve yay parçasından kapalı bir çizgi oluşturmak için PEDIT komutunu kullanabilirsiniz. Bunu yapmak için komutu verin, satırlardan birini seçin, onu bir çizgiye dönüştürmek isteyip istemediğiniz sorulduğunda Evet’i yanıtlayın, JOIN seçeneğini seçin ve diğer bölümleri bir pencere ile seçin.
Unutmayın:
- Tüm segmentler birbirine değmeli ancak örtüşmemelidir.
- Segmentleri üst üste koyamazsınız.
- Ortaya çıkan pline kapatılmalıdır.
- Geometriniz kesin değilse, MPEDIT’in Fuzz seçeneğini kullanın.
KURULUŞ SEÇİMİ
AREA komutunu kullandığınızda, nesneleri seçmek noktaları seçmekten daha kolaydır. Büyük bir nesnenin alanından birkaç küçük nesnenin alanlarını çıkarmak için, AREA komutunun Ekle ve Çıkar seçeneklerini kullanabilirsiniz.
Komut istemlerine dikkat edin. AREA↵A↵ ve ardından O↵ yazın, en büyük objeleri seçin ve bitirdiğinizde sağ tıklayın; bunu yapmak, seçtiğiniz tüm nesnelerin alanlarını ekler. Çıkar seçeneğini belirlemek için S↵ yazın, ardından Nesne için O↵ yazın ve alanlarını çıkarmak istediğiniz her nesneyi seçin.
KOMPLEKS ÖZELLİKLER İÇİN HIZLI ALAN HESAPLAMASI
Çok sayıda özelliği kaldırılmış bir nesnenin alanını bulmayı istemek alışılmadık bir durum değildir. Süreçte bir veya daha fazla nesneyi kaçırmak kolaydır. Çıkarılacak birçok alanınız olduğunda toplam alanı elde etmenin en hızlı yolu, bölgeler oluşturmaktır. Tüm nesneler daire veya kapalı çizgiler ise, bunu REGION komutuyla yapabilirsiniz.
Şekiller çizgilerden, yaylardan, örtüşen bölümlerden başka herhangi bir şeyden oluşuyorsa, BOUNDARY komutunu kullanın. Tüm şekiller bölge olduğunda, tek bir bölge oluşturmak için SUBTRACT komutunu kullanın. Ardından, AREA komutunun Nesne seçeneğini kullanırken tek bir varlık seçebilirsiniz.
İçinde, tüm iç şekillerin kaldırıldığı nesnenin toplam alanını elde etmek 25 saniye sürdü. İşte adımlar:
1. BOUNDARY komutunu kullanarak mevcut geometriden bölgeler oluşturun.
2. Büyük nesnedeki delikleri bir pencere ile seçerek çıkarmak için SUBTRACT komutunu kullanın.
3. AREA komutunun Nesne seçeneğini kullanın ve ortaya çıkan bölgeyi seçin. Alanı, Özellikler paletinde bölgenin bir özelliği olarak da bulabilirsiniz.
DIST
DIST komutu, noktaları seçmek için nesne yakalamalarını kullanırsanız size doğru bir mesafe verir. Aynı zamanda X-Y düzleminde bir açı elde etmenin en hızlı yolu. Noktaları uygun sırayla seçin, yoksa açı 180° bozulacaktır. İki çizgi arasındaki açıyı elde etmek için DIMANGULAR (DAN) kullanın. Çizgilerin var olması gerekmez; DIMANGULAR ile üç nokta seçebilir ve noktalarla tanımlanan segmentler arasındaki açıyı alabilirsiniz.
ÖZELLİKLER ve LİSTE
Bu komutların her ikisi de, bir yayın yay uzunluğu dahil, seçilen varlığa göre değişen bilgiler verir. ÖZELLİKLER, tek tek nesnelerin yanı sıra birden çok nesnenin özelliklerini değiştirmek için kullanılabilir. Örneğin, konumları değiştirmeden çizimdeki tüm metnin yüksekliğini değiştirebilirsiniz.
Özellikler paletinden alamadığınız LIST komutundan alabileceğiniz bir bilgi parçası bir nesnenin tutamacıdır. Bu size şimdi anlamsız gelebilir, ancak tutamaç yararlı olabilir çünkü bir nesnenin benzersiz tanımlayıcısıdır ve asla değişmez.
AutoCAD Ders Notları pdf AutoCAD komut değiştirme AutoCAD komut penceresi kayboldu AutoCAD komut satırı Açma AutoCAD komut satırı ayarları AutoCAD Komutları AutoCAD Komutları PDF Autocad sembolleri ve anlamları