Görüntüleme Alanı – AutoCAD Ödevi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Fiyatları – AutoCAD Analizi Örnekleri – Ücretli AutoCAD Analizi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Ücretleri
Görüntüleme Alanı
Alanlarla yapabileceğiniz en havalı şeylerden biri, tarama deseninin alanını dinamik olarak görüntülemektir. Tarama deseninin sınırlarını değiştirirseniz, alanda depolanan alan otomatik olarak değişecektir.
Tarama deseninin alanını görüntülemenin en kolay yolu, bir metin nesnesinin içine yerleştirilmiş bir alandır. Ekleyeceğimiz ek bir iyileştirme, çevreleyen tarama desenini gizleyen ve metne biraz nefes alma odası sağlayan bir arka plan maskesinin nasıl dahil edileceğidir.
Bu adımları takip et:
1. Tarama deseniyle doldurmayı planladığınız alanın ortasında sıfır genişlikte bir MTEXT nesnesi oluşturun. Metnin Alan= demesini sağlayın. Bu, alanı eklemenin yalnızca bir başlangıcıdır.
2. Sınırı içinde bir nokta seçerek boşluktan çıkın. Hatch And Gradient iletişim kutusunda Associative’in işaretli olduğundan emin olun.
3. Geri dönün ve 1. adımda oluşturduğunuz metin nesnesine çift tıklayın. Bitiş tuşuna basarak imleci yerinde düzenleyicide eşittir işaretinden sonra yerleştirin. Metin nesnesi içinde bu konuma bir alan eklemek için Ctrl+F tuşlarına basın.
4. Alan iletişim kutusunda, Alan Kategorisi açılır listesinden Nesneler’i seçin. Alan Adları listesinde Nesne’ye tıklayın. Nesne Seç düğmesini tıklayın ve 2. adımda oluşturduğunuz tarama desenini tıklayın. Alan iletişim kutusunda Alan özelliğini seçin ve bir format seçin. Alan iletişim kutusunu kapatmak için Tamam’a tıklayın.
5. Metin düzenleyicide alanı seçin ve sağ tıklayın. Kısayol menüsünden Arka Plan Maskesi’ni seçin. Arka Plan Maskesi iletişim kutusunda Arka Plan Maskesini Kullan’ı işaretleyin (tesadüfen bunu herhangi bir MTEXT nesnesi için yapabilirsiniz). Ayrıca Çizim Arka Plan Rengini Kullan’ı işaretleyin ve Tamam’a tıklayın. Son olarak, metin düzenleyiciyi kapatmak için düzenleme penceresinin dışına tıklayın. vay; sen bittin!
6. 2. adımda çizdiğiniz sınırı uzatın. Ne yazık ki alan otomatik olarak güncellenmiyor. Yeni alan değerini göstermek için REGEN veya UPDATEFIELD (karakter tarafından ödeme alıyorsanız) kullanın.
Niteliklerin İçindeki Alanları Kullan
Alanları kullanmanın akıllı bir yolu, öznitelik tanımlarının değerlerinin içindedir. Nitelikleri alan değerlerine sahip bir blok eklediğinizde, her türlü önemli dinamik veri görüntülenebilir. Örneğin, aşağıdaki bilgileri gösteren böyle bir bloğun nasıl oluşturulacağını size göstereceğiz:
- Son kaydetmenin tarihi ve saati
- Arsa tarihi
- Dosya boyutu
Öznitelik değerlerine eklenen alanlar, önceden ayarlanmış özniteliklerde kullanılmalıdır. Bu şekilde, blok referansını eklerken hiçbir zaman öznitelik değerini girmeniz istenmez, bunun yerine değerin alan tarafından önceden ayarlanmasını istersiniz.
İşte başlıyoruz:
1. Blok Tanımını Düzenle iletişim kutusunu açmak için BEDIT komutunu kullanın. Yeni bloğa Date-n-Size adını verin.
2. Niteliği Tanımla düğmesini tıklayın. Öznitelik Tanımı iletişim kutusunda Ön Ayarı işaretleyin. Öznitelik tanımına Etiket Adı SAVEDATE değerini verin. Hiçbir zaman görmeseniz bile, Bilgi İstemi olarak Tarihi Kaydet yazın. Değer için Son kaydedildi:(boşluk) yazın.
3. Alan Ekle düğmesini tıklayın. Alan iletişim kutusunda, Alan Adları listesinden SaveDate’i seçin. Listeden bir örnek biçim seçin ve Tamam’a tıklayın.
4. Öznitelik değerlerinde karşılık gelen alanlarla birlikte PLOTDATE ve FILESIZE öznitelik tanımlarını ekleyerek 2. ve 3. adımları iki kez daha tekrarlayın.
5. İsterseniz niteliklerin etrafına bir çizgi çalışması çerçevesi çizin.
6. Blok düzenleyiciyi kapatın ve değişiklikleri kaydedin.
7. Date-n-Size bloğunu yerleştirin ve keyfini çıkarın. Bir blok kitaplığına kaydedin ve tüm çizimlerinizde kullanın veya başlık bloğu şablonunuza ekleyin.
Autocad alan HESAPLAMA ve yazma
AutoCAD metrekare yazma
AutoCAD hatch alan göstermiyor
AutoCAD hatch alanı hesaplama
Autocad alan HESAPLAMA kısayolu
Autocad m2 HESAPLAMA
Autocad hatch alan HESAPLAMA lisp
Autocad toplu alan hesaplama
Alanlarla Köprü Metni
Çizim belirtme balonları geleneksel olarak bir çizimi diğerine referans vermek için kullanılır. Açıklama balonlarında metin neden köprülenmiyor? Bunu yapmak, bir dizi çizimle çalışmanızı çok daha verimli hale getirecektir.
Bir planda bir belirtme çizgisi gördüğünüzde, bir köprüyü Ctrl tuşuna basarak tıklamak hemen ilgili detay çizimini açar ve hatta uygun görünüme doğru yakınlaştırabilir. İşte nasıl yapıldığı:
1. Elle bir belirtme balonu çizin veya balon geometrisini bir blok olarak ekleyin.
2. Balonun içine iki MTEXT nesnesi ekleyin: biri yukarıda çizim numarası için (bu örnekte 23) ve diğeri sayfa numarası için (burada S#). Sayfa metninin üzerine kısa bir süre sonra köprü tarafından yazılacaktır.
3. Sayfa numarası metnini yerinde düzenlerken metni vurgulayın ve Ctrl+F tuşlarına basın.
4. Alan iletişim kutusunda, Alan kategorisi olarak Bağlantılı’yı seçin. Alan Adı olarak Köprü’yü seçin ve Görüntülenecek Metin kutusuna gerçek sayfa numarasını yazın (bu örnekte A-03).
5. Köprü düğmesini tıklayın. Köprü Düzenle iletişim kutusunda, Mevcut Dosya veya Web Sayfası düğmesini seçin ve ardından Dosya düğmesini tıklayın. Bağlamak istediğiniz çizim dosyasına göz atın.
6. Köprü izlendiğinde yakınlaştırmak istediğiniz köprülü çizimden adlandırılmış bir görünüm seçmek istiyorsanız Hedef düğmesine tıklayın. Bu durumda, görünüm 23’ü seçin. Prosedürü tamamlamak için her iletişim kutusunda Tamam’a tıklayın.
Köprüyü takip etmek için, açıklama balonundaki alan metnini Ctrl tuşuna basarak tıklayın. Bağlantılı çizim hemen açılır ve başvurulan görünüme yakınlaştırır, bu güzel bir şeydir. Alanlarla köprü oluşturmanın biraz ön yükü var, ancak projenizin yaşam döngüsü boyunca çok fazla zaman kazanacaksınız.
Tablolar
Tablolar, çizimlerinde nesneleri listelemesi gereken herkes için bir nimettir. AutoCAD sadece bir çizim programı ve bir 3D modelleyici değil, aynı zamanda tam özellikli bir hesap makinesi, veritabanı ön yüzü, kelime işlemci ve şimdi de bir elektronik tablo haline geldi. Sırada ne olacak – bir web tasarım programı mı? Bekleyip görmemiz gerekecek.
İthalat/İhracat İşi Hızlanıyor
Yerel tablo işlevselliğinin AutoCAD’e getirdiği tüm faydalara rağmen, yine de Excel’e tam olarak uymuyor. İleri düzey Excel kullanıcıları, daha karmaşık işleme ve biçimlendirme seçenekleri için Excel’e ve Excel’den tabloları içe ve/veya dışa aktarmayı tercih edebilir.
İçeri getirme
Excel’den bir tablo içe aktarmak kolaydır, ancak Windows’ta yerleşik olarak bulunan iğrenç Nesne Bağlama ve Gömme (OLE) işlevinden kaçınmak için tek bir bilgiyi bilmeniz gerekir. OLE konseptte kulağa hoş gelebilir, ancak aslında kaçınılması gereken her türlü soruna sahiptir.
Excel’den kopyalanan bir hücre seçimini AutoCAD’e yapıştırmak yerine, Düzenle ➔ Özel Yapıştır’ı seçin. Bu size, Ctrl+V ile yapıştırırsanız tabloyu bir OLE nesnesi olarak yapıştırmaktan kaçınma şansı verir.
Bunun yerine, kopyalanan hücreleri, tek tek hücreleri düzenleme ve AutoCAD’de biçimlendirmeyi kontrol etme gücüne sahip olduğunuz yerel bir AutoCAD tablosuna dönüştürün. Özel Yapıştır iletişim kutusunda, panonun içeriğini AutoCAD varlıkları olarak yapıştırmayı seçin.
Tablo hücrelerinde temel aritmetik işlevleri ve giriş formüllerini de gerçekleştirebilirsiniz. Sağ tıklayın ve kısayol menüsünden Formül Ekle’yi seçin. Burada, AutoCAD’in bizim için matematiği yapmasına ve birinci ve ikinci katların kare görüntülerini toplamasına kolayca izin verebiliriz.
Autocad alan HESAPLAMA kısayolu Autocad alan HESAPLAMA ve yazma AutoCAD hatch alan göstermiyor Autocad hatch alan HESAPLAMA lisp AutoCAD hatch alanı hesaplama Autocad m2 HESAPLAMA AutoCAD metrekare yazma Autocad toplu alan hesaplama