Grafik Üretim Dili – SPSS Ödevi Yaptırma – SPSS Analizi Yaptırma Fiyatları – SPSS Örnekleri – Ücretli SPSS Analizi Yaptırma – SPSS Analizi Yaptırma Ücretleri

info@akademidelisi.com * 0 (312) 276 75 93 * Her bölümden, Ödev Yazdırma, Proje Yaptırma, Tez Yazdırma, Rapor Yazdırma, Makale Yazdırma, Araştırma Yazdırma, Tez Önerisi Yazdırma talepleriniz için iletişim adreslerini kullanın. Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum

Grafik Üretim Dili – SPSS Ödevi Yaptırma – SPSS Analizi Yaptırma Fiyatları – SPSS Örnekleri – Ücretli SPSS Analizi Yaptırma – SPSS Analizi Yaptırma Ücretleri

16 Mart 2022 Grafik analiz formasyonları Grafik Okuma programı Teknik analiz Grafik Okuma 0
Test Vakası Sayısı

SPSS Grafiklerin Arkasındaki Kod: Grafik Üretim Dili

Bazı açılardan bu bölüm bir önceki bölümün devamı niteliğindedir.  Grafik Üretim Dili’ni (GPL) tanıtmanın bir yolu olarak Grafik Tahta Şablon Seçici’yi kullandık. Bu bölümde amaç, GPL’yi olabildiğince ağrısız hale getirmektir, ancak bu sefer Grafik Oluşturucu’yu kullanacağız.

Açılış örneğimiz bir önceki bölümdeki kapanış örneği olacaktır. Ardından, GPL Yardımı ve başlama konusunda tavsiyeler de dahil olmak üzere GPL’ye daha geniş bir genel bakış yaparız. Son olarak, vaka çalışması yaklaşımına dönüyoruz ve GPL’de yapabileceğiniz türde çizelgelerle eğleniyoruz. Örnekleri tekrar gözden geçirmeyi unutmayın. Bunların tümü GPL’de de yapılabilir.

GPL’ye Giriş: Kabarcık Grafiği Vaka Çalışması

Bu örnekte, Bölüm 5’te oluşturduğumuz balon grafiğini yeniden oluşturarak başlayacağız; ancak bu durumda Grafik Oluşturucu’yu kullanacağız. GPL’yi boş bir pencerede sıfırdan yazmaya çalışmayacağız. Dili tam olarak anlamış olsanız bile, zamanın iyi bir kullanımı olmayacaktır. Bu yaklaşımı asla kullanmam ve tavsiye edilmez.

Bunun bir nedeni, GPL kodunun, verileri grafik motoruna tanımlayan bir grup “standart” kodla başlaması ve Grafik Oluşturucu’dan yapıştırmanın bizim için bu tekrarlayan kodu oluşturmasıdır. Grafik Oluşturucu menü sisteminden SPSS sözdizimini (GPL komutları dahil) yapıştıracağız veya çalıştığını bildiğimiz daha önceki bazı kodlarla başlayacağız. Bu durumda kopyalayıp yapıştıracağız.

1. State Ranks.sav veri kümesini açın.
2. Bir grafik oluşturmak için Grafikler menüsüne gidin ve Grafik Oluşturucu’yu seçin. Grafik Oluşturucu’nun Galeri sekmesinde, oluşturmak istediğimiz grafiğin türünü belirtmemiz gereken ve ardından grafiğe ait değişkenleri sağlamamız gereken önceden hazırlanmış birçok grafik bulunur.
3. Dağılım/Nokta’ya tıklayın ve Gruplandırılmış Dağılım seçimini yapın. Bu, eklemek istediğimiz özellik sayısına bağlı olarak ihtiyacımız olanın %70 ila %80’ini bize sağlayacak.
4. Gruplandırılmış Dağılım Simgesini Kanvasın üzerine sürükleyin. Değişkenleri x ve y eksenlerine ve ayrıca bir dizi renk kutusuna yerleştirmenize izin veren bırakma kutularının göründüğüne dikkat edin. Ayrıca, bir kabarcık grafiğinin her zaman değişen nokta boyutunu ifade etmesine rağmen, değişken sürükle ve bırak alanlarının bunu içermediğine dikkat edin. Bunu kod ile ekleyeceğiz. Bununla birlikte, diğer özelliklerin çoğu kullanılabilir.
5. Unemp değişkenini y eksenine yerleştirin.
6. Bachelors_Perc değişkenini x eksenine yerleştirin.
7. Zip1_Mod değişkenini ayarlanan renk kutusuna yerleştirin.
Biz talep etmedikçe State değişkeninin bir evi olmayacaktır.
8. Gruplar/Nokta Kimliği sekmesine tıklayın.
9. Nokta Kimliği Etiketini Kontrol Edin.
10. State değişkenini Nokta Kimliği kutusuna yerleştirin.

Grafiği oluşturmak için Tamam’a tıklamak yerine, sözdizimine bir göz atalım. 11. Yapıştır düğmesine tıklayın. Yeni bir pencere belirir; bu sözdizimi penceresidir.


Teknik analiz Grafik Okuma
Teknik Analiz
Grafik analiz formasyonları
Grafik Okuma programı
Grafik Okuma Eğitimi
Borsa Grafik Okuma pdf
Grafik analizi Nasıl Yapılır
Teknik Analiz Eğitimi


Yapının altı çizilmesi gereken ilk yönü, bu kodun iki ayrı bölüme sahip olmasıdır. Açılış GGRAPH komutuyla belirtilen ilki, GRAPHDATASET ve GRAPHSPEC alt komutlarını da içerir. Noktada sonlanan kodun bu bölümü SPSS sözdizimidir.

Bu anahtar sözcükler, Komut Sözdizimi Başvuru kılavuzunda (Yardım menüsü altında bulunur) bulunabilir. Hatırlatma olarak, Komut Sözdizimi Başvuru kılavuzu, SPSS İstatistikleri’ndeki her bir sözdizimi komutunu içerir. BEGIN GPL komutuyla belirtilen sonraki bölüm ise tamamen farklı bir konu, farklı bir dildir.

BEGIN GPL END GPL komutunun kendisi bir sözdizimi komutudur, ancak görevi, içindeki kod bloğunun SPSS sözdizimi değil Grafik Üretim Dili olduğunu belirtmektir. Farklı bir grameri vardır ve bu komutlar farklı bir belgede tanımlanmıştır.

Bir sonraki bölümde ele alınan GPL Başvuru kılavuzundaki örnekler, gerekli GGRAPH alt komutlarını içermediklerinden kafa karıştırıcı olabilir. Bu bölüm bu konuda önemli bir yardım sunuyor, ancak GPL örneklerini gerekli sözdizimini “sarmadan” kopyalayıp yapıştırırsanız, çalışmazlar.

/GRAPHDATASET alt komutunun amacı, GPL ayrıştırıcısını, GPL’nin veri kümesinden hangi verilere, genellikle değişkenlere erişimi olduğu konusunda bilgilendirmektir. Bu kritik komut olmadan GPL’nin hiçbir veriye erişimi yoktur. GPL kodunu dahil etmenin en kolay yöntemi, kullanacağımız yöntemdir; menülerden yapıştırın ve ardından GPL’yi değiştirin.

GPL’de 10 deyim komutu vardır. Bu örnekte bunlardan dördü kullanılmaktadır: SOURCE, DATA, GUIDE ve ELEMENT. Bu bölümde GPL’nin tamamında uzmanlaşmayacaksınız, ancak ELEMENT ifadesine çok daha aşina olacaksınız. Bölüm 5’te gördüğümüz gibi eleman örnekleri arasında noktalar, çizgiler ve aralıklar bulunur. Bu örnekte şu anda üç estetiğe sahip bir nokta öğesi vardır: konum, renk ve etiket. Bu nokta elemanının estetiğini değiştireceğiz ve ekleyeceğiz.

Farklı bir ifadeyi içeren basit bir deneyle başlayalım.

1. Grafikler menüsüne gidin ve Grafik Oluşturucu’yu seçin.
2. Seçenekler düğmesine tıklayın.
3. Boyut için %150’yi seçin.
4. Tamam’a tıklayın.
5. Yapıştır’a tıklayın.

Ölçek işlevi, yazı tipi boyutuyla aynı sistem olan piksel veya noktalar kullanılarak boyut parametreleriyle dolduruldu. Ancak tek seçenek bu değildir.

Bu, küçük değişiklikler yapmaya ilk girişimiz ve bence çoğu kişi bunun o kadar da kötü olmadığı konusunda hemfikir. Bunun gibi basit bir küçük ayar, her şeyin tek tip görünmesini sağlayarak veya grafiklerimizin bir Word belgesine veya PowerPoint sunumuna sığmasını sağlayarak veri sunumlarımıza hoş bir süreklilik sağlayabilir.

Şimdi x ve y eksenlerini ayarlamak için menülere dönmeyi deneyin.

1. Grafikler menüsüne gidin ve Grafik Oluşturucu’yu seçin.
Öğe Özellikleri açılır penceresinin görünür olduğundan emin olun (görünmüyorsa, Öğelerin Özellikleri düğmesine tıklayın). Burada sadece x ve y eksenleri için minimum değerleri belirleyeceğiz.
2. X-Ekseni1’i (Nokta1) seçin.
3. Minimum için Otomatik seçimini kaldırın ve 10’u seçin.
4. Uygula’yı tıklayın.
5. Y Ekseni1’i (Nokta1) seçin.
6. Minimum için Otomatik seçimini kaldırın ve 2’yi seçin.
7. Uygula’yı tıklayın.
8. Yapıştır’a tıklayın.

Şimdi, bu bölümün ilerisindeki “Kabarcık Grafiği Vaka Çalışması İkinci Kısım” bölümünde daha büyük bir değişiklik yapmaya yönelik bir gözle üçüncü bir değişiklik deneyelim. Parantezlere çok dikkat edin ve bunu yazın. Bunu yapıştırmanın bir yolu yok. Bu, bir kelimeyi parametre olarak kullanan ilk sabitimizdir. Yardım dosyası, daha önce gördüğümüz px, in ve cm göstergelerini kullanmak da dahil olmak üzere, boyutu değiştirmek için şaşırtıcı sayıda seçeneğe sahiptir.

yazar avatarı
akademi22 akademi22

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir