YAPI ANALİZİ – SPSS Ödevi Yaptırma – SPSS Analizi Yaptırma Fiyatları – SPSS Örnekleri – Ücretli SPSS Analizi Yaptırma – SPSS Analizi Yaptırma Ücretleri
YAPI ANALİZİ
Bir dizi döndürme prosedürü, boyutları dik tutar; Bunlardan en yaygın olarak kullanılanı varimax döndürmedir. Diğer bir dizi döndürme prosedürü, bileşenlerin veya faktörlerin 90 dereceden uzaklaşmasına izin verir; yani aralarındaki açının eğik olmasını sağlar. Bu prosedürler, eğik döndürme stratejileri olarak bilinir ve eğik olarak kesişmek, döndürme tamamlandığında bileşenlerin veya faktörlerin ilişkilendirilmesiyle sonuçlanır. Daha yaygın olarak kullanılan eğik döndürme stratejilerinden biri, bir promax döndürmedir.
Çıkarma, birinci bileşen veya faktörün en güçlü, ikinci en güçlü, vb. ile sonuçlanır; yani, değişkenlerin çoğu ya da çoğu, ilk bileşen ya da faktörle, diğer bileşenler ya da faktörler, çıkarıldıkları sıraya göre hızla düşerek en güçlü şekilde bağıntılı olacaktır.
Bir bileşeni veya faktörü, onunla değişkenlerin korelasyonlarının modeline dayalı olarak yorumladığımız için ve faktörlerin “gücü”, çıkarmada kullanılan algoritmanın bir sonucu olduğu için, bileşenleri veya faktörleri normal olarak yorumlamayız. çıkarma aşamasının sonu. Bunun yerine, analiz sonucunda ortaya çıkan bileşenlerin/faktörlerin yorumlanması, döndürülmüş faktör yapısına odaklanmaktadır. Bu durum, değişkenler ile bileşenler veya faktörler arasındaki ilişkilerin büyük ölçüde “eşitleştirilmiş” olması ve her bir boyuta kendi ilişkili değişkenlerin uygulanabilir bir profilini sağlaması nedeniyle böyledir.
Çalışılan örnekleri incelerken temel bileşenleri ve faktör analizini daha ayrıntılı olarak ele alacağız. Bu prosedürler hakkında daha fazla bilgi edinmek için okuyuculara Cudeck ve MacCallum (2007), Gorsuch (2003) ve Meyers ve ark. (2013) ile başlamak için yerler olarak.
SAYISAL ÖRNEK
Burada, Personality veri dosyasında yer alan bir dizi kişilik ölçümü kullanarak temel bileşenlerin ve faktör analizinin nasıl gerçekleştirileceğini ve yorumlanacağını gösteriyoruz. Veri dosyasındaki değişkenlerden 13 tanesini kullanacağız.
BİR BAŞLANGIÇ YERİ
Temel bileşenler ve faktör analizi için başlangıç noktası, değişkenlerin korelasyon matrisidir ve bunlar sunulmaktadır. Birkaç istisna dışında, değişkenler düşük veya orta derecede ilişkilidir. Çiftteki değişkenlerden birinin çıkarılmasını önerebilecek birkaç daha yüksek korelasyon vardır (çünkü bunlar, araştırmacı tarafından yaratılmış yapay bir faktör olduğu ortaya çıkabilecek şeyin tohumunu oluşturabilirler), ancak tüm değişkenleri burada tutacağız. illüstrasyonumuz bu analizlerin nasıl çalıştığını göstermeye yetecek kadardır.
Korelasyon matrisi, matrisin köşegeni üzerindeki 1.000 değerlerini gösterir ve bunlar, bir temel bileşenler analizi gerçekleştirme sürecinde korunur (faktör analitik prosedürleri, 1’leri, her bir değişkenin diğer küme ile ilişkisini temsil eden bir ölçü ile değiştirir). değişkenler).
Mimari yapı analizi
Yapı analizi nasıl yapılır
Dinamik analiz yöntemleri
Yapı Analizi Ders Notları
Sonlu Elemanlar yöntemi
Dinamik Analiz
Structural analysis
Toplam migrasyon Analizi
Temel bileşenler analizi, değişkenler setinin toplam varyansını açıklamaya odaklanır; bu bağlamda toplam varyans, analizdeki değişken sayısına eşittir (her değişken toplam varyansa 1.000 birim katkıda bulunur).
13 değişkeni analiz ettiğimiz mevcut örneğimiz için toplam varyans 13,00 değerine ulaşıyor. Analizin geri kalanında nasıl ilerlememiz gerektiğini değerlendirmek için yalnızca ekstraksiyon aşamasını içeren bir ön analiz yapmak yaygın bir uygulamadır ve ekstraksiyon yöntemlerinin en basiti olduğu için temel bileşenler analizini kullanarak bundan sonra yapacağımız şey budur.
ANALİZ KURULUMU: ÖN ANALİZ
Ana menüden Analiz ➔ Boyut Azaltma ➔ Faktör’ü seçiyoruz. Bu, gösterildiği gibi ana Faktör Analizi penceresini açar. Şu değişkenleri Değişkenler paneline taşıyoruz: cntrlcpi (kendini kontrol), kabulc (kendini kabul), eminhib (duygusal engelleme), bencntrl (kendini iyi huylu kontrol), aggcontrl (kişinin saldırgan eğilimlerinin kontrolü), neoextra (dışa dönüklük) ), neoagree (uyumluluk), posafect (olumlu duygulanım), negafect (olumsuz duygulanım), neoneuro (nevrotiklik), depcon (depresif eğilimlerin denetimi), anxcon (kaygılı eğilimlerin denetimi) ve saygı (özsaygı).
Tanımlayıcılar penceresi sunulur. Hem Tek Değişkenli tanımlayıcıları kontrol edin (bu, eksik değerler nedeniyle çok fazla vakayı kaybetmediğimizden emin olmak için analizdeki vaka sayısını gösterir) ve İlk çözüm (bu, her bir bileşen tarafından açıklanan varyans miktarını gösterir) Pencerenin üst kısmındaki İstatistikler alanıdır.
Gösterilen pencerenin alt kısmındaki Korelasyon Matrisi alanında, KMO ve Bartlett’in küresellik testini seçin. KMO, korelasyonların faktör analizi için ne kadar yeterli olduğuna dair Kaiser-Meyer-Olkin göstergesini temsil eder; genellikle, .70 veya üzeri bir değer yeterli kabul edilir. Bartlett’in küresellik testi, değişkenlerin anlamlı bir şekilde ilişkili olmadığı ve faktör analizine devam etmeden önce istatistiksel olarak anlamlı bir sonuç vermesi gerektiğine dair boş hipotezi test eder. Devam’ı tıklayın.
Gösterilen Çıkarma penceresi, kullanmak istediğimiz yöntemi belirlememizi sağlar; Temel bileşenler varsayılan Yöntemdir ve bunu bu analiz için saklıyoruz. Ayrıca, Analiz etmek istediğimiz şey olarak Korelasyon matrisinin varsayılanını da koruyoruz. Görüntü altında, bu klasik grafiği elde etmek için hem Döndürülmemiş faktör çözümünü (değişkenlerin bileşenlerle korelasyonlarını elde etmek için) hem de Scree grafiğini kontrol ediyoruz.
Ayıkla alanında, (yalnızca bu ön analiz için) 1’den büyük Özdeğerlere Dayalı varsayılanı koruyoruz. Ana iletişim penceresine dönmek için Devam’a tıklayın. Döndürme ekranında varsayılan olarak Yok olduğundan ve bu ön analizde bir döndürme işlemi yapmayacağımız için bu pencereye erişmeye gerek yoktur. Analizi gerçekleştirmek için Tamam’a tıklayın.
ANALİZ ÇIKTI: ÖN ANALİZ
Gösterilen Tanımlayıcı İstatistikler, orijinal 425 vakamızdan sadece altısını kaybettiğimizi ve bize 419’luk bir örneklem büyüklüğü verdiğimizi gösteriyor ve bu nedenle örneğimiz neredeyse tamamlanmış görünüyor. Olkin Örnekleme Yeterliliği Ölçütü .70’i aşan ve Bartlett’in Küresellik Testi istatistiksel olarak anlamlı olduğundan, analizin uygunluğundan eminiz.
Açıklanan Toplam Varyans tablosu gösterilir. Tablonun iki ana dikey bölümü vardır. Tablonun İlk Özdeğerler kısmı, her zaman bir temel bileşenler analizi olan (faktör analizi çıkarma yöntemlerinden birini belirtmiş olsak bile) ilk analizi açıklar ve tamamlamaya alınır. Bu değişken setinde 13 birim varyans ile maksimum 13 bileşen elde etmek mümkündür.
Başlangıç Özdeğerleri altındaki üçüncü sütun, giderek daha fazla bileşen çıkarıldığında hesaba katılan varyansın Kümülatif yüzdesini sunar. 13’ünün tümü çıkarıldığında, kümülatif olarak varyansın %100’ünü açıklamış olacaklardır.
Açıklanan varyansın en büyük parçalarının en erken çıkarılan bileşenlerle ilişkili olduğuna dikkat edin; örneğin beşinci bileşeni çıkardığımızda varyansın neredeyse %75’ini açıkladık. İlk Özdeğerler altındaki ikinci sütun, her bir bileşen tarafından hesaplanan Varyansın %’sini sunar; bunlar, Kümülatif %’yi elde etmek için basitçe toplanır.
Dinamik Analiz Dinamik analiz yöntemleri Mimari yapı analizi Sonlu Elemanlar yöntemi Structural analysis Toplam migrasyon Analizi Yapı Analizi Ders Notları Yapı analizi nasıl yapılır