Varsayılan Bağımsız Değişkenler – Python Analizi Yaptırma Fiyatları – Python Yazılım Analizi Örnekleri – Ücretli Python Analizi Yaptırma – Python Dili
Varsayılan Bağımsız Değişkenler
İşlevler, varsayılan değerlere sahip bağımsız değişkenlere sahip olabilir. Varsa, bağımsız değişkenler işlev bildiriminde atama görünümünü alacaktır, ancak gerçekte bu yalnızca varsayılan bağımsız değişkenlerin sözdizimidir ve parametre için bir değer sağlanmazsa atanan değeri bir değer olarak alacağını belirtir.
Yukarıdaki örnekte, debug parametresinin varsayılan değeri 1’dir. foo() işlevine bir argüman iletmediğimiz zaman, debug otomatik olarak 1 gerçek değerini alır. foo() işlevine ikinci çağrımızda, kasıtlı olarak 0 argümanı gönderin, böylece varsayılan argüman kullanılmaz. İşlevler, bu giriş bölümünde açıklayabileceğimizden çok daha fazla özelliğe sahiptir.
Sınıflar
Bir sınıf yalnızca, sınıfın öznitelikleri adı verilen statik veri üyeleri veya işlev bildirimleri için bir kapsayıcıdır. Sınıflar, sınıf örnekleri adı verilen “gerçek” nesneler yaratmak için bir plan olarak kabul edilebilecek bir şey sağlar. Sınıfların parçası olan fonksiyonlara metot denir.
Sınıflar, Python öğrenmenin bu aşamasında gerekli olmayan nesne yönelimli bir yapıdır. Ancak, nesne yönelimli metodolojide biraz geçmişi olan ve sınıfların Python’da nasıl uygulandığını görmek isteyenler için burada sunacağız.
Sınıflar, class anahtar sözcüğü kullanılarak bildirilir. Bir alt sınıf bildiriliyorsa, türetildiği üst veya temel sınıflar parantez içinde verilir. Bu başlık satırı daha sonra sonlandırılır ve ardından isteğe bağlı bir sınıf dokümantasyon dizesi, statik üye bildirimleri ve herhangi bir yöntem bildirimi gelir.
Yukarıdaki sınıfta, tüm örnekler arasında paylaşılan bir statik veri türü değişkeni sürümü ve dört yöntem, __init__(), showname(), showver() ve tanıdık addMe2Me() bildirdik. show*() yöntemleri gerçekten fazla bir şey yapmaz, ancak oluşturuldukları verileri verir. __init__() yöntemi, adı çift alt çizgi ( __ ) ile başlayan ve biten tüm yöntemler gibi özel bir ada sahiptir.
__init__() yöntemi, bir yapıcıya benzer şekilde bir sınıf örneği oluşturulduğunda çağrılan ve nesne başlatıldıktan sonra çağrılan, varsayılan olarak sağlanan bir işlevdir. Amacı, örneğin kendi başına bir yaşam sürmesi için gerekli olan diğer herhangi bir “başlatma” işlemini gerçekleştirmektir.
Kendi __init__() yöntemimizi oluşturarak, örneğimiz oluşturulduğunda özelleştirme ve diğer “ekstra şeyler” yapabilmek için varsayılan yöntemi (hiçbir şey yapmayan) geçersiz kılarız. Bizim durumumuzda, name adında bir sınıf örneği özniteliği başlatıyoruz.
Bağımlı Bağımsız değişken örnek cümleler
10 tane bağımlı Bağımsız değişken örnekleri
İstatistik bağımlı bağımsız değişken örnekleri
Bağımlı ve Bağımsız değişken örnekleri
Bağımlı bağımsız kontrol değişken örnekleri
Makalede bağımlı bağımsız değişken nasıl Bulunur
Bağımlı bağımsız değişken araştırma YÖNTEMLERİ
Bağımlı ve Bağımsız değişken nedir
Bu değişken yalnızca sınıf örnekleriyle ilişkilendirilir ve gerçek sınıfın parçası değildir. __init__() ayrıca önceki bölümde tanıtılan bir varsayılan bağımsız değişken içerir. Her yöntemin bir parçası olan tek argümanı da şüphesiz fark edeceksiniz, self.
öz nedir? Self, temel olarak bir örneğin kendisini tanıtıcısıdır. (C++ veya Java gibi diğer nesne yönelimli dillerde, self buna denir.) Bir yöntem çağrıldığında, self, aramayı yapan örneği ifade eder.
Örnek olmadan hiçbir sınıf yöntemi çağrılamaz ve self’in gerekli olmasının bir nedeni de budur. Bir örneğe ait olan sınıf yöntemlerine bağlı yöntemler denir. (Bir sınıf örneğine ait olmayanlar, ilişkisiz yöntemler olarak adlandırılır ve [bir örnek açıkça ilk bağımsız değişken olarak iletilmedikçe] çağrılamaz.)
Sınıf Örnekleri Nasıl Oluşturulur?
Görüntülenen dize, açıkça yapmak zorunda olmadığımız __init__() yöntemine yapılan bir çağrının sonucudur. Bir örnek oluşturulduğunda, ister kendimizinkini sunalım ister yorumlayıcı varsayılanı kullansın, __init__() otomatik olarak çağrılır.
Örnek oluşturmak, tıpkı bir işlevi çağırmak gibi görünür ve tam sözdizimine sahiptir. Görünüşe göre sınıf örneklemesi, bir işlevi veya yöntemi çağırmakla aynı işlevsel işleci kullanır. Ancak ikisi arasında kafanız karışmasın.
Aynı sembollerin kullanılması, mutlaka eşdeğer işlemler anlamına gelmez. İşlev çağrıları ve sınıf örnekleri oluşturma çok farklı hayvanlardır. Aynısı + operatörü için de geçerlidir.
Bir çift tamsayı verildiğinde, tamsayı toplama işlemini gerçekleştirir; bir çift kayan noktalı sayı verildiğinde, gerçek sayı toplama işlemini gerçekleştirir; ve ona iki dizge vermek, dizi birleştirmeyle sonuçlanır. Bu işlemlerin üçü de birbirinden farklıdır.
Her fonksiyon çağrısının sonucu beklediğimiz gibi. İlginç bir veri parçası, sınıf adıdır. showname() yönteminde, örneğin, self.__class__ değişkenini görüntüledik. Örneklendiği sınıfın adını temsil eder. Örneğimizde, örneğimizi oluşturmak için bir ad girmedik, bu nedenle ‘John Doe’ varsayılan bağımsız değişkeni kullanıldı. bir sonrakimizde
mesela biz kullanmıyoruz
Modüller
Modüller, Python kodunun ilgili parçalarını fiziksel olarak düzenlemenin ve ayrı ayrı dosyalara ayırmanın mantıklı bir yoludur. Modüller yürütülebilir kod, işlevler, sınıflar veya yukarıdakilerin herhangi birini ve tümünü içerebilir.
Bir Python kaynak dosyası oluşturduğunuzda, modülün adı, sonunda “.py” uzantısı olmaması dışında dosyayla aynıdır. Bir modül oluşturulduktan sonra, o modülü kullanmak üzere “içe aktarabilirsiniz”.
İçe aktarıldıktan sonra, bir modülün özniteliklerine (işlevler ve değişkenler) bilinen noktalı öznitelik gösterimi kullanılarak erişilebilir.
kodu tıpkı orijinal Hello World’ümüz gibi davranır! print deyimini kullanarak. Tek fark, standart çıktı write() yönteminin çağrılması ve NEWLINE karakterinin açıkça belirtilmesi gerekmesidir, çünkü print deyiminin aksine write() bunu sizin yerinize yapmaz.
Şimdi sys modülünün diğer bazı özniteliklerine ve ayrıca string modülündeki bazı işlevlere bakalım. Muhtemelen tahmin edebileceğiniz gibi, sys.platform ve sys.version değişkenleri, üzerinde çalıştığınız sistem ve Python yorumlayıcısının hangi sürümünü kullandığınızla ilgili bilgiler içerir.
string.find() işlevi, dizelerdeki alt dizeleri arar. Örnekte, yalnızca dizenin başından ilk boşluktan hemen önceye kadar olan sürüm numarasını alıyoruz.
Bize boşluğun nerede olduğunu söylemek için find() işlevini kullanırız, böylece boşluktan önceki dizedeki tüm karakterleri yakalayabiliriz.
Sürüm numarasını yakalamanın başka bir yolu, tüm dizeyi sözcüklere (boşluklarla ayrılmış) ayırmaktır. Sürüm numarası ilk kelime, yani tek istediğimiz bu. string.split() işlevi, bir dizedeki tüm “sözcüklerin” bir listesini döndürür.
Çıktımız yukarıdaki örnekle tamamen aynı Bu durumda, aynı görevi gerçekleştirmenin açıkça birden fazla yolu vardı. Python’da durum her zaman böyle değildir, ancak her iki örnek de okuyucunun garanti edildiğinde uygun hareket tarzına karar vermesine izin verecektir.
10 tane bağımlı Bağımsız. değişken örnekleri Bağımlı Bağımsız değişken Araştırma Yöntemleri Bağımlı Bağımsız değişken örnek cümleler Bağımlı bağımsız kontrol değişken örnekleri Bağımlı ve Bağımsız değişken nedir Bağımlı ve Bağımsız değişken örnekleri İstatistik bağımlı bağımsız değişken örnekleri Makalede bağımlı bağımsız değişken nasıl Bulunur