Test Yürütme Ürünleri

info@akademidelisi.com * 0 (312) 276 75 93 * Her bölümden, Ödev Yazdırma, Proje Yaptırma, Tez Yazdırma, Rapor Yazdırma, Makale Yazdırma, Araştırma Yazdırma, Tez Önerisi Yazdırma talepleriniz için iletişim adreslerini kullanın. Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum

Test Yürütme Ürünleri

14 Haziran 2023 Yazılım test Teknikleri Yazılım test türleri 0
Yazılım Sisteminin Evrimi

Test Yürütme Ürünleri ve Yan Ürünleri

İki farklı test sonucu yapaylığı vardır. Bir test yürütmenin amacı genellikle, daha sonra beklenen sonuçla karşılaştırılan bazı sonuçlar elde etmektir. Dolayısıyla test sonucu, test uygulama sürecinin ‘ürünü’ olarak düşünülebilir.

Bununla birlikte, bir test senaryosu, test farkı raporları ve test aracı günlüğü gibi bazı ‘yan ürünler’ de üretir. Bu test yan ürünleri, bir testin ne zaman çalıştırıldığını, uyguladığı yazılımın sürümünü, test durumunu (testin başarılı veya başarısız olup olmadığını) vb. bize bildirebilen bir denetim izi oluşturdukları için çok önemlidir.

Bir test senaryosu başarısız olduğunda, muhtemelen en çok gerçek ve beklenen sonuç arasındaki farklarla ilgileniriz. Test yan ürünleri hakkında bilgi sahibi olmak da yararlıdır, ancak test başarısız olursa, büyük olasılıkla yeniden çalıştırılması gerekecektir.

Bu nedenle, şimdiye kadar yürütülen tüm test senaryolarının geçmişini kaydetmediğimiz sürece, yan ürün test yazılımlarının çoğunu ‘atabiliriz’ ve yalnızca gerçek sonuç ve fark raporunu tutabiliriz. Bu sadece bir olası görüş. Bir test senaryosu başarısızlığını analiz ederken tam olarak neye ihtiyacınız olacağını her zaman önceden söyleyemeyeceğiniz için aslında test senaryosu başarısızlığı durumunda her şeyi saklamanızı öneririz. Sonuçta, bir şeyi silmek onu yeniden yaratmaktan daha kolaydır.

Bir test geçtiğinde, artık fark raporuyla ilgilenmiyoruz (çünkü tanım gereği hiçbir fark yoktur – bu, bir test geçişini oluşturur). Ayrıca artık gerçek sonuçla da ilgilenmiyoruz (yasal nedenlerle tüm gerçek sonuçların saklanması gerekmiyorsa), çünkü bu bize halihazırda başka bir biçimde sahip olmadığımız hiçbir şeyi söylemiyor.

Beklenmedik farklar olmadığı için gerçek sonucu ve fark raporunu güvenle atabiliriz. Yapılan testin kanıtını sağlamak için gerekliyse, örneğin test günlüğü gibi diğer yan ürünlerin en azından bir kısmını saklamamız gerekebilir. Aksi takdirde tüm test sonuçları silinebilir.

Mantıksal Yapı

Test Sonuçlarının mantıksal yapısı gösterilir. Bir Test Paketinde tek bir test çalışması çalıştırması için test sonucu yapılarının tamamı, ilişkili test durumlarının bulunduğu Test Setlerine göre gruplandırılabilir. Yalnızca çalıştırılmış olan test durumları için Test Sonuçları olacağını unutmayın.

Fiziksel Uygulama

Test Yazılımı Setleri ve Test Paketi ile ilgili açıklamamız, bunların mantıksal bir görünümü ile sınırlandırılmıştır. Yani, çeşitli eserler arasındaki ilişkiyi tanımladık ancak bu ilişkilerin nasıl uygulanabileceğini özel olarak belirtmedik.

Tabii ki, herhangi bir uygulamanın herkese uyması pek olası değildir, ancak bizim tercih ettiğimiz, bir dizinler (klasörler) hiyerarşisini kapsamlı bir şekilde kullanır. Okuyucuların tarif ettiğimiz yapıyı kelimesi kelimesine uygulamasını beklemiyoruz, bunun yerine kendi ihtiyaçlarına daha iyi uyacak şekilde uyarlamalarını bekliyoruz.


Yazılım test araçları
Yazılım test türleri
Yazılım test Süreçleri
Fonksiyonel test nedir
Yazılım test Teknikleri
Yazılım test teknikleri PDF
Yazılım test örnekleri
Yazılım Testi Nedir


Test Yazılımı Seti Dizinleri

Nerede bulunduğuna bakılmaksızın (Testware Kitaplığı’nda veya bir Test Suite’te) her Test Yazılımı Seti için kesinlikle aynı fiziksel yapıyı koruyoruz. Bu, bir dizi yararlı görevi gerçekleştirmek için standart yardımcı programların kullanımını kolaylaştırmak ve bir yerden diğerine kopyalanırken Test Yazılımı Setlerinin yeniden yapılandırılmasını önlemek içindir.

Gösterildiği gibi bir Testware Set Dizininin temel fiziksel yapısını öneriyoruz. Test Yazılımı Setinin tamamı, her bir test yazılımı kategorisi için bir dizi alt dizin içeren bir dizinde (klasör) tutulur. Aynı alt dizin adları, tüm Test Yazılımı Setlerinde tutarlı bir şekilde kullanılır.

Dizinlerin bu hiyerarşik yapısı, kopyalanmalarını ve taşınmalarını çok kolaylaştırır. Çoğu ortamda, tek bir komut veya kullanıcı etkileşimi (‘sürükle ve bırak’ gibi) ile bir dizin hiyerarşisini kopyalamak veya taşımak mümkündür (bazen buna dizin ağacı denir). Test Yazılımı Setlerindeki test yazılımının fiziksel olarak organize edilebilmesinin tek yolu bu değildir, ancak bu uygulama birçok kuruluşta iyi sonuç vermiştir.

Temel olarak bir Testware Setinin mantıksal dosyalarını alıyoruz ve bunları dosya türüne göre çeşitli fiziksel alt dizinler halinde düzenliyoruz. Bu nedenle, Test Kümesinden beklenen tüm sonuçlar, örneğin Beklenen adlı bir alt dizine konulacaktır.

Tüm Testware Set Dizinleri için her alt düzey alt dizinin mevcut olmayacağını unutmayın. Bir Test Kümesi Dizini, gösterilen tüm alt dizinleri içerebilir; Veri Kümesi Dizini, komut dosyası, kaynak veya yardımcı program alt dizinlerini içermez; Yardımcı Program Kümesi Dizini, komut dosyalarını, verileri veya beklenen sonuçları içermez ve Komut Dosyası Kümesi Dizini, yalnızca komut dosyalarını ve belgeleri içerir.

Her bir Test Yazılımı Seti türünün fiziksel yapısının bir örneğini gösterir. Test Kümesi t_ScribbleList, ‘Doc’ belge alt dizinine giren bir belge (test belirtimi) içerir.

Dört komut dosyası, Komut Dosyaları alt dizinine ve beş beklenen sonuç dosyası (bu durumda tümü Karalama belgeleridir) Beklenen alt dizinine gider. Bu test senaryoları, ayrı Veri Kümesi d_ScribbleTypical’da tutulan paylaşılan veri dosyalarını kullandığından, bu Test Kümesinde (t_ScribbleList) veri dosyası yoktur.

u_GeneralCompare Yardımcı Program Setinde tutuldukları için bu Test Setinde hiçbir yardımcı program yoktur. Bu nedenle, Test Kümesi alt dizini yalnızca Doc, Script ve Beklenen alt dizinlerini içerir; diğer alt dizinler atlanmıştır.

Ayrıca, bir dokümantasyon alt dizini (Doc) ve bir komut dosyası alt dizini (Scripts) içeren, ancak başka alt dizinler içermeyen bir Komut Dosyası Kümesinin, s_ScribbleDocument’in örnek bir fiziksel uygulamasını gösterir.

Benzer şekilde, Veri Kümesinin fiziksel uygulaması bir dokümantasyon alt dizini (Doc) ve bir veri alt dizini (Data) içerir. Yardımcı Program Seti, biri dokümantasyon (Doc) için olmak üzere üç alt dizin tarafından uygulanır. Yardımcı Program Seti, UStoUKDate.frm ve UStoUKDate.vbp olmak üzere iki kaynak dosya içerir.

Bunlar UStoUKDate.exe yürütülebilir görüntüsünü oluşturmak için kullanılır. Test otomasyon rejimimizde yürütülebilir görüntü Test Yazılımı Kitaplığında tutulmaz, Yardımcı Program Seti bir Test Paketine kopyalandıktan sonra kaynaktan oluşturulur. Bu, bir Test Paketi veya Test Yazılımı Seti ön işleme görevi olarak üstlenilebilecek bir görevdir.

Tüm yürütülebilir dosyaların (Yardımcı Programlar) alt dizini, derlenmek yerine yorumlanan derlenmiş programı (.exe soneki) ve iki komut dosyasını (.cmd soneki) içerir. Bu, tüm yürütülebilir yardımcı programların tek bir alt dizinde olduğu anlamına gelir.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir