SPSS Sözdizimi Teknikleri – SPSS Ödevi Yaptırma – SPSS Analizi Yaptırma Fiyatları – SPSS Örnekleri – Ücretli SPSS Analizi Yaptırma – SPSS Analizi Yaptırma Ücretleri

info@akademidelisi.com * 0 (312) 276 75 93 * Her bölümden, Ödev Yazdırma, Proje Yaptırma, Tez Yazdırma, Rapor Yazdırma, Makale Yazdırma, Araştırma Yazdırma, Tez Önerisi Yazdırma talepleriniz için iletişim adreslerini kullanın. Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum

SPSS Sözdizimi Teknikleri – SPSS Ödevi Yaptırma – SPSS Analizi Yaptırma Fiyatları – SPSS Örnekleri – Ücretli SPSS Analizi Yaptırma – SPSS Analizi Yaptırma Ücretleri

1 Nisan 2022 Meta regresyon nedir meta-analiz çalışması ve örneği meta-analiz makale 0
Uzantı Komutu Nedir? – SPSS Ödevi Yaptırma – SPSS Analizi Yaptırma Fiyatları – SPSS Örnekleri – Ücretli SPSS Analizi Yaptırma – SPSS Analizi Yaptırma Ücretleri

SPSS Sözdizimi Teknikleriyle Daha Verimli Kod Yazma

Birçok SPSS kullanıcısı SPSS Sözdizimini nadiren (veya asla) kullanır. Diğerleri, SPSS ile etkileşim kurmanın tek yolunun Sözdizimi olduğunu hatırlıyor. 90’larda, herkes grafik kullanıcı arayüzünü (GUI) aynı anda veya aynı ölçüde benimsemedi. GUI, Windows 95 zamanında kesinlikle ileriye sıçradı.

İlk kez 1968’de yazılan SPSS’nin o sırada zaten dördüncü on yılında olduğunu unutmak kolay! Şimdi, birkaç SPSS kullanıcısı GUI’yi tamamen görmezden geliyor. Ancak, tahmin edilebileceği gibi, bunun tam tersi gerçekleşti, birçok SPSS kullanıcısı Sözdizimi hakkında bilgi sahibi değil. Eğer onların arasındaysanız, neden şimdi öğreniyorsunuz? Paslıysanız, Syntax ile ilgili en son haberler nelerdir? Uzmansanız, kaçırmış olabileceğiniz herhangi bir komut var mı?

Ben (Keith) üniversitede (80’lerin sonlarında) SPSS ile ilk karşılaştığımda, proje danışmanım masanın üzerine çok büyük ve çok ağır bir cilt bıraktı. Beni ciddi anlamda SPSS Sözdizimini öğrenmeye zorlayacak olan, SPSS’nin eski bir sürümü olan SPSS-X’in programlama kılavuzuydu. Bilgisayar bilimi okuyordum, bu yüzden kod kullanma konusunda özellikle isteksiz değildim, ancak aynı anda istatistik teorisi, projenin özellikleri, son tarihler ve yeni bir programlama dilbilgisi öğrenme konusunda endişelenmek zordu.

Neyse ki, az önce bir araştırma bursu kazanmıştım. Küçük bir hibeydi, ancak SPSS’nin çok daha yeni sürümünün grafiksel bir kullanıcı arayüzü ile kendi kopyasını satın almama izin verdi. Araştırma için bana ödeme yapmak için kalan miktarı önemli ölçüde azalttı. Danışmanım, yaşım ve kaynaklarım göz önüne alındığında bunun oldukça müsrif bir hareket olduğunu düşündü, ancak bir şekilde bunun uzun vadede meyvesini vereceğini biliyordum. Ortak yazarım Jesus, bir sonraki bölümde anlatacağı Sözdizimi ile ilgili başlangıçta benzer bir hayal kırıklığı yaşadı.

O zaman neden Sözdizimi’nden kaçındım ve neden şimdi bu ölçüde benimsiyorum? Açıkçası, Syntax’ın beni yavaşlatacağından korktuğum biraz öğrenme eğrisi var. Sonuçlar konusunda daha hevesliydim ve hemen konuya girmek istedim.

Ayrıca projede verileri araştırdığım aşamadaydım. Her zaman menülerin bunu daha kolay ve daha hızlı hale getirdiğini hissettim. Bununla birlikte, analiz rutinleştiğinde ve tekrarlandığında, Sözdizimine geçiş, verimliliği büyük ölçüde artırabilir. Biraz kodlama olmadan bazı analizlerin mümkün olmadığını (veya en azından pratik olmadığını) abartmadan söyleyebilirim. Oldukça basit, SPSS olmadan güçlü bir kullanıcı olamazsınız.

Bu bölümün amacı, Sözdizimi kullanma yolculuğunuzda sizi bir sonraki dönüm noktasına taşımak ve sizi kitabın bu bölümündeki bazı konulara hazırlamaktır. Örneğin birçok SPSS kullanıcısı Python ve R tarafından biraz korkutuluyor. Bir programlama dili olarak Python’un öğrenmenin Sözdiziminden daha kolay olduğu iddia edilebilir.

Ancak, SPSS’yi kontrol etmek için tıklamaları değil, kod kullanmaya alışmanız gerekir. Ya zaten Sözdizimi kullanıyorsanız? Bir sonraki dönüm noktanız, menülerden yapıştırılamayan komutları öğrenmek, yani bunların varlığını öğrenmek, onları kullanan stratejileri benimsemek ve bunun sonucunda daha iyi ve daha okunaklı kod yazmaktır. Bunların hepsini yapıyor olsanız bile, bu bölüm, sizi programlanabilirlik ve genişletme komutları bölümüne hazırlayacak şekilde bu konuları gözden geçirmektedir.


SPSS
Meta regresyon nedir
cma meta-analiz programı indir
Meta-analiz Nasıl yapılır
meta-analiz çalışması örneği
CMA programı
SPSS öğrenci sürümü
meta-analiz makale


Bu bölümün temaları verimlilik, zarafet ve okunabilirlik/sürdürülebilirliktir. Verimlilik sadece akıllıca çalışmak ve nihayetinde hızlı çalışmaktır. Bilgisayarlar genellikle oldukça hızlıdır, bu nedenle verimlilik, insan/bilgisayar arayüzünün daha yavaş olan yarısında çalışmak anlamına gelir. Aynı adımları tekrar tekrar işaretlemek ve tıklamak veya gereksiz yere kopyalayıp yapıştırmak gibi görevleri yerine getirmek anlamına gelir.

Elegance, okunması kolay (meslektaşlarımız ve kendimiz tarafından), doğru ve bakımı kolay kod yazmakla ilgilidir. Okunması ve bakımı kolay olan kod nispeten kısadır ve doğrulanması daha kolaydır. Yüzlerce sayfa uzunluğundaki kod, her iki açıdan da zorludur. Okuması kolay, iyi belgelenmiş kod anlamına gelir.

Bakımı kolay, keşfedeceğimiz parametreler ve döngüler gibi kavramları içerir. Bu teknikler, kodumuzu makul uzunlukta tutmamızı sağlar. Önlemleri alacağız ve daha önce Syntax kullanmadığınızı varsayacağız. Komutların nasıl “yapıştırılacağını” gösteriyoruz ve dilbilgisini gözden geçiriyoruz. Bu, bölümün gerçek somunlarından önce kısa bir geçiştir: Syntax’ı iyi kullanmak ve Syntax’ın temellerinde mükemmel olmak.

Deneyimsizler İçin Bir Sözdizimi Astarı

Daha önce Syntax kullanmadıysanız, yolculuğunuza başlamak için en iyi yer boş bir sözdizimi penceresine yazmak değil, Yapıştır düğmesini kullanmaktır. Bu, göreceğimiz gibi “kes ve yapıştır” ile aynı şey değildir. Gösterilen Frekanslar iletişim kutusunu düşünün. Yapıştır düğmesi, soldaki iletişim kutusunun altında gösterilir. (Bir Windows sürümündeki konumu biraz farklı olacaktır.)

SPSS Sözdizimi penceresinin yalnızca bir metin düzenleyicisi olmadığını unutmayın. Sözdizimi yazmanıza yardımcı olmak için özel olarak tasarlanmış özelliklere sahiptir. Solda bir komut listesi var. Şu anda elimizde sadece iki tane var. Sağda satır numaraları ve tam Sözdizimi kodu var. Renk kodlaması önemlidir; Sözdizimi penceresinde çalışırken görebilirsiniz.

Komutlar mavidir ve sol kenar boşluğunun hemen üzerinde görünür. O günlerde, delikli kartların hala kullanıldığı zamanlarda, ilk sütunda komutları başlatmak bir gereklilikti, ancak artık durum böyle değil. Büyük harf kullanımı gerekli değildir, ancak komutlar için büyük harf kullanılması gelenekseldir. Buna karşılık, Product_Category gibi değişken adları geleneksel olarak karışık veya küçük harfle yazılır.

İlk komutumuzDATASET ACTIVATE.Bu, birden fazla veri penceresi kullanıldığında değerli olabilir, ancak bu komutla ilgili tartışmamızı daha sonraya bırakacağız. İkinci komut olan FREQUENCIES, içinde çalıştığımız diyalog olduğu için beklediğimiz komuttur. Alt komutlar yeşil renkte görünür. 

Alt komutlar, komutların potansiyel olarak sayısız özelliklerinden yararlanmanıza izin verir. Yardım menüsünde bulunan Sözdizimi Başvuru Kılavuzunda, daha karmaşık komutlardan bazılarına ayrılmış birçok sayfa bulacaksınız. Çok sayıda alt komuta sahip olabilirler. Bazı anahtar sözcükler de ayrılmış sözcüklerdir—kelimeler değişken adları olarak kullanılamaz.

Bazen mümkün olsa da, komutlarla veya anahtar kelimelerle karıştırılabilecek herhangi bir değişken adı kullanmak nadiren iyi bir fikirdir. Sözdizimi kullanıcıları anahtar kelimelerden bahsettiklerinde, genellikle düzenleyicide kestane renginde görünen kelimeleri kastederler. Bu durumda, ANALYSISportionof/ORDER = ANALYSIS. TheORDER alt komutu, siparişi belirlemek istediğimizi belirtir ve ANALYSIS, hangi siparişi istediğimizi açıkça belirtir. Değişken adları, dosya adları vb. siyah renkte görünür. Dile ait değiller, daha çok veri setimizin özelliklerine atıfta bulunuyorlar.

yazar avatarı
akademi22 akademi22

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir