Sayısal Değişmezler – Oracle Yazılım – Oracle Analizi Yaptırma Fiyatları – Oracle Yazılım Analizi Örnekleri – Ücretli Oracle Analizi Yaptırma – Oracle Yazılımı Yaptırma

info@akademidelisi.com * 0 (312) 276 75 93 * Her bölümden, Ödev Yazdırma, Proje Yaptırma, Tez Yazdırma, Rapor Yazdırma, Makale Yazdırma, Araştırma Yazdırma, Tez Önerisi Yazdırma talepleriniz için iletişim adreslerini kullanın. Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum

Sayısal Değişmezler – Oracle Yazılım – Oracle Analizi Yaptırma Fiyatları – Oracle Yazılım Analizi Örnekleri – Ücretli Oracle Analizi Yaptırma – Oracle Yazılımı Yaptırma

15 Şubat 2023 SAYISAL İŞARET İŞLEME PDF SAYISAL Sinyal İŞLEME Ders Notları Sayısal İŞARET İŞLEME Matlab Uygulamaları 0
Otomatik Test Teknikleri

Sayısal Değişmezler

Oracle’daki sayısal hazır değerler çok basittir ve birçok programlama dilinde izin verilenlere benzer: 0-9 rakamları, isteğe bağlı bir ondalık nokta, isteğe bağlı bir işaret ve kendi isteğe bağlı işaretiyle E harfini kullanan isteğe bağlı bir üs. İşte bazı geçerli sayısal hazır değerlerdir.

Sayılar, mantis için 20 bayta ve üs için 1 bayta kadar bilimsel gösterimde dahili olarak saklanır. Bu, 38 haneye kadar maksimum hassasiyetle sonuçlanır.

İşleç önceliği, ifadede birden fazla işleç olduğunda işleçlerin bir matematiksel ifadenin bağımsız değişkenlerine uygulanma sırasını belirtir.

“Bir adam 20 tavuk ve ördek satın aldı, tavuk başına 2 $ indirim ve ördek başına 50 sent indirimle…” gibi soruları yanıtlamanız gerektiğinde ortaokul cebir dersinizi düşünün ve muhtemelen birkaç şey hatırlayacaksınız Bir adamın neden tavukları ve ördekleri satın aldığını anladığınızda, bir ifadeyi değerlendirmeniz gereken sıra hakkındadır.

Örneğin, 5 * 6 + 10 ifadesi çoğu programlama dilinde tipik olarak 5’i 6 ile çarparak ve ardından sonuca 10 ekleyerek değerlendirilir. 10 + 5 * 6 ifadesi tipik olarak benzer bir şekilde değerlendirilir. Çarpmanın toplamaya göre önceliği daha yüksek olduğu için önce 5 6 ile çarpılır, sonra sonuca 10 eklenir. Önce 10’u 5’e eklemek ve ardından sonucu 6 ile çarpmak istiyorsanız, varsayılan önceliği geçersiz kılmak için ifadeyi parantez içinde yazın: (10 + 5) * 6.

Toplama ve çıkarma veya çarpma ve bölme gibi eşit önceliğe sahip işleçler için, ifade soldan sağa doğru değerlendirilir. 10 / 6 * 5 ifadesi, önce 10’u 6’ya bölerek ve ardından sonucu 5 ile çarparak değerlendirilir. İki operatör aynı önceliğe sahipse, olası belirsizliği ortadan kaldırmak için parantez kullanmak iyi bir fikirdir: (10 / 6) * 5.

Oracle SQL’deki operatör ve koşullu operatör önceliği kuralları, C++ ve Visual Basic gibi diğer programlama dillerindeki kurallara çok benzer. Tüm standart işleçlerin koşullu işleçlere göre önceliği vardır. Oracle’ın standart ve koşullu işleçleri, öncelik sırasına göre (en yüksekten en düşüğe doğru) listelenerek sunulur.

Yerleşik Tek Sıra İşlevleri

Önceki bölümler, DUAL kullanan bir SELECT deyiminin tüm temellerini ve dizelerin ve sayıların nasıl oluşturulduğunu, karşılaştırıldığını ve birleştirildiğini kapsıyordu. Artık Oracle’ın veri tabanı tablo sütunlarındaki diziler ve sayılar üzerinde çalışan bazı yerleşik tek satırlı işlevlerine bakmaya başlayabiliriz.

Hem Oracle SQL’de hem de çoğu programlama dilinde, bir işlev, ortak bir ad kullanılarak erişilebilen önceden tanımlanmış bir dizi adımdır. Bir işlev, işleve iletilen sıfır, bir veya daha fazla bağımsız değişken içerebilir ve bir sonuç döndürebilir. Örneğin, KAREKÖK işlevi bir sayının karekökünü hesaplar ve 2 bağımsız değişkeniyle çağrıldığında 1,414214 değerini döndürür: KAREKÖK(2) = 1,414214.

Tek satırlı işlevler, sıfır, bir veya daha fazla bağımsız değişken içerebilen ve sorguda döndürülen her satır için bir sonuç döndüren işlevlerdir. Fonksiyonlar, bir SELECT ifadesinin SELECT, WHERE ve ORDER BY yan tümcelerinde çağrılabilir. (WHERE ve ORDER BY yan tümceleri, açıklandığı gibi sorgu çıktısını kısıtlamak ve düzenlemek için kullanılır.)

Bu işlevlerin tümü hem SQL’de hem de PL/SQL’de (Oracle’ın SQL tabanlı programlama dili) kullanılabilir. Oracle9i’den itibaren, SQL ve PL/SQL aynı çekirdek SQL motorunu paylaşır.

Bu bölümde, Oracle’ın dize işlevleri, sayısal işlevler, tarih işlevleri, dönüştürme işlevleri ve diğer kategorilerin hiçbirine tam olarak girmeyen genel işlevlerinin öne çıkanlarını ele alacağız.


SAYISAL Sinyal İŞLEME Ders Notları
SAYISAL İŞARET İŞLEME PDF
SAYISAL İŞARET
Sayısal İŞARET İŞLEME Matlab Uygulamaları
Sayısal işaret işleme Sarp Ertürk pdf
SAYISAL İŞARET İŞLEME dersi
Sayısal değer örnek
Sayısal işaret Nedir


Dize İşlevleri

Dize işlevleri, bir dize hazır bilgisinde, dize içeren bir sütunda veya dize değişmezlerinden ve tablo sütunlarından oluşan bir ifadede bir tür dönüşüm gerçekleştiren işlevlerdir. Dize işlevleri, dönüşümün sonucu olarak bir dize döndürür. Yerleşik dize işlevlerini kısaca açıklar.

Dize işlevleri için bazı pratik kullanımları ele alalım. Artık Scott’ın widget şirketi sıfırlandığı için Scott, veritabanının ilk sürümünü oluştururken kullandığı bazı kestirme yollardan pişmanlık duyuyor. Kullanıcılar raporları çok okunaklı bulmazlar ve isimlerin büyük ve küçük harflerle yazılması çok daha iyi görünür.

INITCAP işlevi, tümü büyük, tümü küçük veya karışık harflerden oluşan adları ve adresleri temizlemenin hızlı bir yolunu sunar. En azından adları ve adresleri bir şekilde okunabilir hale getirmek için veriler üzerinden ilk geçiş için çalışacaktır. Scott veritabanını elden geçirene kadar, işlerin biraz daha iyi görünmesini sağlamak için INITCAP işlevini ve sütun takma adlarını kullanabilir.

INITCAP işlevi karışık durum adlarını doğru şekilde büyük harfle yazamaz. Örneğin, çalışan adlarından biri McDonald ise, INITCAP işlevi bu adı doğru şekilde büyük yazmayacaktır (MC ile DONALD arasında bir boşluk yoksa, bu da doğru olmaz).

Ertesi gün, Yayın departmanı çalışan numaralarını ve isimlerini bir intranet web sayfasına koymak istiyor. Web sayfası tasarımcıları, toplam genişlik 40 karakter olacak şekilde, çalışan numarasının sola dayalı ve çalışan adının sağa dayalı olmasını ister.

Çalışan numarası ile adı arasında bir dizi nokta (veya nokta) olmalıdır. 40 karakterlik alanın tamamını sağlamak için Scott, yukarıdaki örnekte sahip olduklarına ek olarak LENGTH ve LPAD işlevlerini kullanmalıdır.

Bu sorgu üç dize işlevi kullanır: bunlardan ikisi başka bir işlevin içine yerleştirilmiştir, artı bir birleştirme işlemi. Nasıl çalıştığını açıklığa kavuşturmak için sorguyu parçalayalım.

Gördüğünüz gibi, INITCAP(ename) işlev çağrısı her kelimenin ilk harfini büyük harfe çevirir. LENGTH(empno) işlev çağrısı, bir karakter dizisinin uzunluğunu döndürür. Bu durumda, sayısal bir türün bir dize türüne örtülü bir dönüşümü vardır.

Örtük dönüştürme, Oracle bir ifadeyi değerlendirdiğinde otomatik olarak gerçekleşir; tersine, SQL deyimi Oracle’ın bir veri türünü diğerine nasıl dönüştüreceği hakkında hiçbir varsayımda bulunmadığında ve dönüştürmeyi gerçekleştirmek için yerleşik işlevlerden bir veya daha fazlasını kullandığında, açık bir dönüştürme gerçekleşir. Sütun bir karakter dizisine dönüştürülür ve dönüştürülen karakter dizisinin uzunluğu döndürülür.

LPAD işlevi, bir karakter dizesini belirttiğiniz karakterle belirtilen sayıda karaktere sol tuşla doldurur. Scott toplam 40 karakter elde etmek istiyor, bu yüzden çalışan sayısının alacağı karakter sayısını çıkarıyor.

Burada, çalışan numarasının kapladığı alandan daha az olarak, çalışan adını noktalarla dolduracaktır. LPAD işlevi değerlendirildikten sonra, çalışan numarasını ön tarafta birleştirecek ve bir kez daha, çalışan numarasının sayısaldan dizeye örtülü olarak dönüştürülmesine izin verecektir.

Son olarak Scott, raporun başlığının okunabilir görünmesini istiyor, bu nedenle birleştirilmiş işlev çağrılarının sonucuna bir sütun takma adı atar. Sütun diğer adı, bir rapor başlığı görevi görebilir.

yazar avatarı
akademi22 akademi22

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir