Sabit Temel – MATLAB Ödevi Yaptırma – MATLAB Analizi Yaptırma Fiyatları – MATLAB Örnekleri – Ücretli MATLAB Analizi Yaptırma – MATLAB Analizi Yaptırma Ücretleri
Sabit, Monomiyal ve Diğer Bazlar
Sabit Temel
Farklı durumlar farklı temel sistemleri gerektirir. Böyle bir durum, en basit temel sistemine yol açar. Bu, t’nin hangi değeri söz konusu olursa olsun, değeri bire eşit olan yalnızca tek bir işlevi içeren sabit temeldir. Şaşırtıcı bir şekilde sık sık sabit temele ihtiyacımız var. Örneğin, fonksiyonel regresyonda ve başka yerlerde, sınırlandırılmamış bir zamanla değişen fonksiyon (sırasıyla tartışılan fonksiyonel bir veri veya fonksiyonel parametre nesnesi ile temsil edilir) kullanan bir analizi karşılaştırmamız gerekebileceğini göreceğiz. sabit kullanarak analiz. Ayrıca geleneksel bir skaler değişkeni, o değişkenin değerlerini sabit tabanı çarparak katsayılar olarak kullanarak fonksiyonel forma dönüştürebiliriz.
Monomiyal Temel
Verilerdeki basit eğilimler genellikle düz çizgiler, ikinci dereceden polinomlar vb. ile uyumludur. Polinom regresyon, doğrusal model veya regresyon analiziyle ilgili çoğu metinde bulunan bir konudur ve Fourier analiziyle birlikte, istatistikte uzun süredir kullanılan bir işlevsel veri analizi biçimidir. Sabit fonksiyonlarda olduğu gibi, bunlar genellikle spline tabanlı fonksiyonların karşılaştırıldığı kıyaslama veya referans fonksiyonları olarak hizmet edebilir.
Tek terimli bir temelde temel fonksiyonlar, t : 1,t,t2,t3 vb.nin ardışık kuvvetleridir. Temel fonksiyonların sayısı, dizideki en yüksek güçten bir fazladır. Temelin tanımlandığı aralık dışında hiçbir parametreye ihtiyaç yoktur. Kübik polinomlar için bir temel, R’de [0, 1] üzerinde tanımlanır. nbasis = 7’nin ötesinde, tek terimli temel sistem fonksiyonlarının birbirleriyle o kadar yüksek oranda ilişkili hale geldiği ve neredeyse tekillik koşullarının ortaya çıkabileceği konusunda uyarılmalıdır.
Diğer Temel Sistemler
Yazma sırasında mevcut olan diğer temel sistemler şunlardır:
• Üstel temel, her biri farklı bir hız parametresi αk olan ve create.üstel işleviyle oluşturulan bir üstel işlevler kümesi, exp(αkt). temel.
• Düz çizgi parçalarından oluşan ve create.polygonal.basis işleviyle oluşturulan bir işlevi tanımlayan çokgen temel.
• Bir t argümanının muhtemelen tamsayı olmayan güçler ve hatta negatif güçlerden oluşan bir diziden oluşan güç temeli. Bu tabanlar create.power.basis işleviyle oluşturulur. (Temel setin geçerlilik aralığı olan rangeval sıfırı içeriyorsa negatif güçlerden kaçınılmalıdır.)
Diğer birçok temel sistem mümkündür, ancak şimdiye kadar fonksiyonel veri analizinde, bunları fda paketine dahil etmek için gereken kodun yazılmasını haklı gösterecek kadar önemli görünmedi. Bununla birlikte, uygulamalarda çok fazla kullanım, bir eğri örneğinin temel bileşenler analizi ile ampirik olarak tanımlanan bazlardan yapılır.
Bu şekilde tanımlanan temel fonksiyonlar, sabit K için mümkün olan en iyi uyumu sağlama anlamında mümkün olan en kompakt olanlardır. Düşük boyutlu bir temel sisteme ihtiyaç duyulursa, gidilecek yol budur. Harmonik olarak adlandırdığımız temel bileşenler temel fonksiyonları da ortogonal olduğundan, çeşitli alanlarda sıklıkla ampirik ortogonal fonksiyonlar veya “eofs” olarak anılırlar.
Matlab kitap pdf
MATLAB pdf Türkçe
Matlab Ders Notları
MATLAB nokta KULLANIMI
Matlab Matematik işlemleri örnekleri
Matlab komutları
MATLAB ondalık sayı tanımlama
Matlab konu anlatımı
İşlevsel Temel Nesneler için Yöntemler
Farklı sınıfların nesnesi için yöntemlerin yazıldığı genel işlevler gibi ortak görevler denir. R’de, temel nesneler için kullanılabilen genel işlevlerin bir listesini görmek için method(class=’basisfd’) kullanın.
Bir temel nesne ayarlandıktan sonra, bu genel işlevlerden bazılarını R’de basefd veya Matlab’da temel sınıfı nesneleri için yazılmış yöntemlerle kullanmak istiyoruz. İşlevsel temel nesneler için yöntemlerle en sık kullanılan genel işlevlerden bazıları burada listelenmiştir. Daha detaylı tedavi gerektiren diğerleri daha sonra tartışılacaktır. Önce R işlevi gösterilir ve ikinci olarak Matlab sürümü a ile ayrılır.
R’de, işlevin gerçek adı .basisfd son ekine sahiptir, ancak bu genel kuralın bazı istisnalarını görmenize rağmen, işlev genellikle yalnızca ilk genel bölümüyle kullanılır. Yani, işlevin gerçek adı print.basisfd olsa bile, temel nesne temel nesnesinin yapısını görüntülemek için print(basisobj) türü kullanılır. Ancak Matlab’da tam fonksiyon adı gereklidir.
yazdır/görüntüle İşlevsel temel nesnenin türü, aralığı, temel işlevlerin sayısı ve parametreleri görüntülenir. İşlev yazdırma, R’de kullanılır ve Matlab’da görüntülenir. Nesne adı yazıldığında (Matlab’da noktalı virgül olmadan) bunlar çağrılır.
==/eq İki işlevin eşitliği test edilir ve temel1 == temel2inRoreq(basis1,basis2) Matlab’deki gibi mantıksal bir değer döndürülür. Nesnenin işlevsel bir temel nesne olup olmadığını gösteren mantıksal bir değer döndürür. R’de fonksiyon devralır benzerdir.
R’de, temel nesnenin params vektörü gibi bir bileşenini, baseobj$ params’de olduğu gibi $ ile başlayan bileşen adını kullanarak çıkarabilir veya ekleyebilir/değiştirebiliriz. Bu, bir listenin bileşenlerine erişmek için standart bir R protokolüdür. Matlab’da ayıklanacak her bileşen için ayrı bir fonksiyon vardır. Bir nesnenin tüm bileşenleri güvenli bir şekilde değiştirilemez; bazı bileşen değerleri, nesneyi tanımlamak için diğerleriyle iç içe geçer ve bunları değiştirirseniz, daha sonra şifreli bir hata mesajı veya (daha kötü) hatalı sonuçlar alabilirsiniz.
Ancak kap bileşenleri, dörtlü değerler, temel değerler ve değerleri içeren daha az kritik bileşenler için R prosedürü basittir. $ son ekiyle birlikte nesne adı, atama operatörünün sol tarafında görünür. Matlab’da her makul değiştirme işleminin put ile başlayan kendi işlevi vardır. İşlevdeki ilk argüman, temel nesnenin adıdır ve ikinci argüman, çıkarılacak veya eklenecek nesnedir.
Örneğin bazı özel çizim işlemleri için veya bir regresyon analizine girdi olarak, temel fonksiyon değerleri matrisi oluşturmak genellikle kullanışlıdır. Bu amaçla, temel değerlendirme işlevlerine sahibiz.
Burada tvec argümanı, temeli tanımlamak için kullanılan aralıktaki n argüman değerinin bir vektörü ve mybasis argümanı, oluşturduğunuz temel sistemin adıdır. Elde edilen temel matris, n by K’dir. Ayrıca, aşağıdaki gibi, türevin derecesini belirten üçüncü bir argüman eklenerek temel fonksiyonların türevleri hesaplanabilir.
Uyarı: Soneki olmadan eval komutunu kullanmayın; bu komut her iki dilde de çekirdek sistemin bir parçasıdır ve oldukça farklı bir şey için ayrılmıştır. Örneğin, R’de print(mybasis), mybasis’i print.basisfd işlevine geçirerek “yöntem gönderme” yapar. Ancak, eval(tvec, mybasis) eval.basis(mybasis) öğesini çağırmaz.
Bu iki komutun yürütülmesinde, R’deki (S3) “yöntemleri gönderme”, ilk argümanın sınıfının adıyla birleştirilmiş jenerik adıyla bir işlev arar. Bu durumda bu işlem, eval.basis için bir sarmalayıcı olan tahmin.basisfd’yi bulacaktır.
Birçok farklı nesne sınıfı için yazılmış, işlev çağrısını hatırlamayı kolaylaştıran tahmin yöntemleri vardır. Ayrıca, benzer işlevselliğe ancak farklı yapıya sahip nesneler için, kullanıcının nesnenin tam sınıfını bilmesi gerekmez. Bunu daha sonra örneğin fd ve fdSmooth sınıfındaki nesnelerle kullanırız.
Matlab Ders Notları Matlab kitap pdf Matlab komutları Matlab konu anlatımı Matlab Matematik işlemleri örnekleri MATLAB nokta KULLANIMI MATLAB ondalık sayı tanımlama MATLAB pdf Türkçe