Proje Nasıl Yapılır? – Proje Ödevi Yaptırma – Proje Ödevi Yaptırma Fiyatları – Proje Örnekleri – Ücretli Proje Ödevi Yaptırma – Proje Yaptırma Ücretleri

info@akademidelisi.com * 0 (312) 276 75 93 * Her bölümden, Ödev Yazdırma, Proje Yaptırma, Tez Yazdırma, Rapor Yazdırma, Makale Yazdırma, Araştırma Yazdırma, Tez Önerisi Yazdırma talepleriniz için iletişim adreslerini kullanın. Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum

 Proje Nasıl Yapılır? – Proje Ödevi Yaptırma – Proje Ödevi Yaptırma Fiyatları – Proje Örnekleri – Ücretli Proje Ödevi Yaptırma – Proje Yaptırma Ücretleri

12 Eylül 2021 Proje çıktısı nedir Proje HAZIRLAMA Ders Kitabı Proje Hazırlama DERSİ Proje Hazırlama nedir Proje nasıl hazirlanir örnek Proje nasıl hazırlanır pdf Sosyal proje Hazırlama Basamakları 0
Kavrama Aracı – AutoCAD Ödevi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Fiyatları – AutoCAD Analizi Örnekleri – Ücretli AutoCAD Analizi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Ücretleri

 Proje Nasıl Yapılır?

Proje hazırlamak, detaylı araştırma yapıp bunu akışkan bir yazı diline dökmeyi gerektirir. Projeleri diğerlerinden farklı kılan etkili, açık ve net cümleler içerip veriler sunmasıdır. Hitabet konusunda uzman “akademdelisi.net” ekip arkadaşlarımız, her alanda detaylı araştırma yapıp bunu titizlikle harmanlar. Siz de proje yaptırmak istiyorsanız iletişim adreslerimizden bizlere ulaşabilirsiniz.

Gerçekçi Bir Proje Planı Nasıl Oluşturulur?

Sürdürülebilirlik Faktörü

1. Kilit paydaşlardan gereksinimleri toplayın.

Bir proje başlatma belgesi oluşturduktan ve kilit proje paydaşlarını belirledikten sonra, gereksinimleri toplamak çok önemlidir. “Çıktı oluşturmak için girdiye ihtiyacınız vardır”. “Planlama süreci, paydaşlardan gereksinimlerin toplanmasıyla başlar. Bu bilgilere sahip olduğunuzda, projenin kapsamını tanımlayabilecek ve paydaşlarınıza tam olarak ne teslim etmeniz gerektiğini belirleyebileceksiniz.

Güçlü iletişim becerileri, planlama sürecinde bu aşamada kritik öneme sahiptir. Etkili iletişim olmadan, projenin genel başarısına zarar verebilecek önemli ayrıntıları kaçırmak mümkündür.

2. Projenin kapsamını tanımlayın.

Kendinize şunu sorun: “Ekibin üretmesi veya teslim etmesi gereken şey nedir?” ve “Paydaşlar hangi sorunları çözmeye çalışıyor?” Ardından, projenin kapsamlı bir tanımını ve proje kapsam bildirimi şeklinde ürün teslimatlarını geliştirmek için paydaşlarınızla birlikte çalışın. Projenin sınırlarını net bir şekilde anlamalısınız.

Örneğin, bir müşteri için bir yazılım uygulaması oluşturuyorsanız, uygulamaya nelerin dahil edileceğini ve nelerin olmayacağını bilmelisiniz. Uygulamayı kimler kullanacak? Ne yapmak amaçlanıyor? Sahip olması gereken kritik işlevler ve özellikler nelerdir?

3. Bir iş kırılım yapısı oluşturun.

Projenin kapsamını daha küçük, daha yönetilebilir çıktılara ve “iş paketleri” olarak da bilinen ilgili görev gruplarına ayırın. Bu, ihtiyaç duyulan becerilere dayalı olarak projenin farklı bölümlerine kaynak atamanıza olanak tanır. İş kırılım yapısı, proje yönetiminin iki önemli işlevi olan planlama ve koordinasyonu kolaylaştırır.

4. Proje faaliyetlerini tanımlayın.

İş paketlerini bir proje faaliyetleri listesine ayırın. Bunu bir eylem planı olarak kabul edin. Kendinize şunu sormak yardımcı olabilir: “Projenin çıktılarını oluşturmak için yapılması gereken faaliyetler nelerdir?”

5. Sıralı proje faaliyetleri.

Neredeyse her şey sırayla gerçekleşir, ancak işin püf noktası, mümkün olduğunca çok şeyi paralel olarak yapmaktır, eğer bunu yapacak kaynaklarınız varsa, resmi proje yönetimi metodolojilerini benimsemenin temel nedenlerinden biri, pazara sunma süresini azaltmaktır. Dinamik ve hiper-rekabetçi endüstrilerde, çevrim süresini azaltma yeteneği bir rekabet avantajıdır.

akademdelisi.net” ailesi olarak, Proje nasıl hazirlanir örnek,Proje çıktısı nedir,Proje nasıl hazırlanır pdf,Proje HAZIRLAMA Ders Kitabı,proje hazırlama 9. sınıf,Proje Hazırlama DERSİ,Proje Hazırlama nedir,Sosyal proje Hazırlama Basamakları gibi pek çok alanda sizlere destek vermekteyiz.

Siz de bu aileyle tanışmak istiyorsanız iletişim adreslerimizden bizlere ulaşabilirsiniz.

6. Faaliyet süresini, maliyetlerini ve kaynaklarını tahmin edin.

Proje faaliyetlerini tamamlamak için gereken maliyet, süre ve kaynaklar projenin kapsamına bağlıdır. Planın uygulanabilir olup olmadığını belirlemeye, beklentileri belirlemeye ve maliyetleri kontrol altında tutmaya yardımcı olduğundan, herhangi bir proje için doğru tahmin önemlidir.

7. Beceri ve ilgi alanlarına göre kaynakları iş paketlerine ve etkinliklere atayın.

Kaynaklar sadece emeği değil, aynı zamanda malzeme, ekipman, alan ve teknolojiyi de içerir. Hangi kaynaklara ihtiyaç duyacağınızı belirledikten sonra, her aktivite için gereken beceri düzeyini belirlemenizi önerir.

“Projenin kapsamı ve karmaşıklık düzeyi, hangi alanlarda yüksek, orta düzey veya giriş düzeyinde beceriler kazandırmanız gerektiğini belirlemenize yardımcı olacaktır”. Bu adım, gerçekleşmesi gereken olayların sırasını belirlemenizi sağlar. Gerçekçi bir zaman çizelgesi oluşturmak için, her bir faaliyetin ne kadar süreceğini, her birinin maliyetinin ne olacağını, hangi kaynaklara (ekip üyeleri) ihtiyaç duyacağınızı ve ayrıca bu kaynakların ne zaman müsait olduğunu (örneğin, tatil programlarını kontrol edin) bilmeniz gerekir. Beklenmeyen gecikmeleri önlemek için).

8. Beklenmedik durumlar oluşturun.

“Olağanüstü bir plan kötü bir plandır”. “Projeler nadiren planlandığı gibi gider, bu nedenle yedek planlar oluşturmanız gerekir. Beklenmedik durumlar, geçmişte benzer projelerde meydana gelen riskleri belirlemek için geçmiş verilere bakılarak belirlenebilir.”

Proje nasıl hazirlanir örnek
Proje çıktısı nedir
Proje nasıl hazırlanır pdf
Proje HAZIRLAMA Ders Kitabı
proje hazırlama 9. sınıf
Proje Hazırlama DERSİ
Proje Hazırlama nedir
Sosyal proje Hazırlama Basamakları

Örneğin, projenizin önemli bir bileşenini teslim etmek için güvendiğiniz bir satıcı geçmişte performans sorunları yaşadıysa bu, programınızı etkileyebilir. Eğer öyleyse, alternatif satıcıların belirlenmesi ve bu riskin oluşması durumunda maliyetlerin tahmin edilmesi gibi bir acil durum planı gereklidir.

Buradaki anahtar, projenizin hedeflerini etkileyebilecek hem iç hem de dış faktörleri göz önünde bulundurmaktır. Tüketici fiyat endeksi, ekonomi, hükümet sorunları (örneğin, ortaya çıkan düzenlemeler) ve rakiplerin eylemleri dahil olmak üzere, kuruluş dışında projeye risk ekleyebilecek birçok faktör vardır.

Ayrıca, olasılıklarınızı formüle ederken organizasyon kültürünü göz önünde bulundurun. Kuruluşun kültürü, bir proje planının belirli unsurlarını etkileyebilir. Örneğin, bazı kuruluşlarda tahminleri doldurmak yaygındır, diğerlerinde ise bir projenin kesin rakamlara sahip olacağı beklentisi vardır.

9. Bir performans ölçümü temel çizgisi oluşturun.

Projeniz için bir kontrol aracı olarak hizmet edecek proje çalışması için entegre bir kapsam-program-maliyet temeli geliştirin. Ardından, performansı ölçmek ve yönetmek için projenin yürütülmesini temelinizle karşılaştırın. Bu temeller, proje yönetimi yazılım uygulamaları içindeki durum raporları aracılığıyla oluşturulabilir.

“Performans, proje yaşam döngüsü boyunca ölçülmelidir”. “Bu şekilde, sorunları tespit edebilir ve çok geç olmadan düzeltici önlem alabilirsiniz. Projenin tamamlanmasının ardından performansı ölçmek de aynı derecede önemlidir. Bu, genel ve bireysel performansı değerlendirmek için gerçek sonuçları taban çizgileriyle karşılaştırmanıza olanak tanır.”

10. Tüm ikincil planları geliştirin.

“Kapsamlı ve gerçekçi bir proje planı geliştirmek zaman ve çaba gerektirir”. “Ancak planlama, kötü sürprizleri ve yanlış anlamaları önleyerek projenin uygulama aşamasında hayatınızı kolaylaştırabilir.”

Çoğu proje planının aşağıdaki yardımcı planları içermesi gerekir:

  • Kapsam yönetim planı
  • Zamanlama yönetim planı
  • Maliyet yönetimi planı
  • Kalite yönetim planı
  • Kaynak yönetim planı
  • iletişim yönetim planı
  • Risk yönetim Planı
  • Tedarik yönetim planı
  • Paydaş katılım planı
  • Gereksinim yönetim planı
  • Yönetim planını değiştir
  • Yapılandırma yönetim planı

11. Her şeyi belgeleyin.

Projenin kapsamını, zamanlamasını ve maliyetini özetleyen bir proje planını belgeleyin. Tipik olarak planlar, maliyet yönetimini, kalite yönetimini, kaynak yönetimini, iletişim yönetimini, risk yönetimini, tedarik süreçlerini ve ayrıca devam eden paydaş katılımını (yani, projenin yaşam döngüsü boyunca paydaşların sürekli olarak nasıl sürece dahil edileceğini) kapsamalıdır.

12. Bir bilgi tabanı oluşturun.

Bazı kuruluşlar, proje yöneticilerinin planlarını belgelemeleri ve paylaşmaları beklenen bir öğrenme kültürüne sahiptir. Bu, başkalarının hatalarından ve başarılarından ders almanın değerli bir yolu olabilir. Bu tarihsel bilginin belgelenmediği diğer şirketlerde bu daha zor olabilir ve içgörü kazanmak için doğrudan diğer proje yöneticilerine ulaşmak gerekebilir.

yazar avatarı
akademi22 akademi22

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir