Pilot Proje Oluşturma

info@akademidelisi.com * 0 (312) 276 75 93 * Her bölümden, Ödev Yazdırma, Proje Yaptırma, Tez Yazdırma, Rapor Yazdırma, Makale Yazdırma, Araştırma Yazdırma, Tez Önerisi Yazdırma talepleriniz için iletişim adreslerini kullanın. Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum

Pilot Proje Oluşturma

12 Temmuz 2023 Pilot proje Nedir Pilot uygulama Nedir 0
Pilot Proje Oluşturma

Pilot Proje Oluşturma

Ne yaptığınızı bilmiyorsanız, büyük ölçekte yapmayın. Aracı önce küçük bir pilot projede denemek en iyisidir. Bu, kullanımında karşılaşılan herhangi bir sorunun, yalnızca az sayıda insan tarafından kullanıldığında ortadan kaldırılmasını sağlar. Ayrıca, aracın testinizi yapma şeklinizi nasıl etkileyeceğini görmenizi sağlar ve araçtan en iyi şekilde yararlanmak için mevcut prosedürlerinizi veya standartlarınızı nasıl değiştirmeniz gerekebileceği konusunda size fikir verir.

Pilot proje, ölçülebilir başarı faktörleriyle bu projede aracın kullanımı için bir iş gerekçesi tanımlayarak başlamalıdır. Örneğin, regresyon testlerini çalıştırma süresini bir haftadan bir güne düşürmek isteyebilirsiniz.

Aslında ‘aşırı iyimser olma’ kuralını uygularken, testlerin %20’si için süreyi %50 oranında azaltmak gibi bir hedef belirlemek daha iyi olabilir. Bu, dört buçuk gün süren beş günlük bir regresyon testiyle sonuçlanabilir, ancak vurulması çok daha kolay bir hedef olabilir. Pilot proje ne çok uzun ne de çok kısa, örneğin iki ila dört ay arasında olmalıdır.

Pilot projenin sonraki aşamaları bu süreyi dört ayın ötesine uzatabilir ancak her aşamanın ölçülebilir hedefleri olmalıdır. Pilot, somut sonuçlar üretmeden çok uzun süre devam ederse, test otomasyonunun uygulanabilirliği konusunda şüphe uyandıracaktır. Çabucak elde edilen küçük faydalar, uzun zaman sonra elde edilecek daha büyük faydalardan çok daha iyidir ve aynı zamanda daha az risklidir.

Test süreçlerinizdeki değişiklikleri değerlendirin

Test aracının kullanımı, test prosedürlerinizi muhtemelen beklemeyeceğiniz şekillerde değiştirecektir. Bu etkiyi anlamak için, bir ev aleti satın almayla ilgili aşağıdaki analojiyi düşünün.

Yeni bir test aracının uygulanmasının da beklenmeyen etkileri olacaktır. Örneğin, bir test yürütme aracı kullanmak hata ayıklamayı daha zor hale getirebilir; önceden manuel olarak test ederken bir şeyler ters gittiğinde nerede olduğunuzu biliyordunuz, bu da hatayı bulmanıza yardımcı oluyordu.

Aracı kullanarak, yalnızca daha sonra bir şeylerin ters gittiğini anlarsınız ve daha sonra, onu bulamadan önce hatanın içeriğini yeniden oluşturmak için zaman harcamanız gerekir. Yani daha önce yapmak zorunda olmadığınız fazladan bir iş var.

Aracın kullanımıyla da test sürecinde bir miktar değer kaybettiğinizi fark edebilirsiniz. Örneğin, testleri manuel olarak çalıştırırken, test uzmanları genellikle bir komut dosyasını takip etmeleri gerekirken test edilecek başka şeyler düşünürler. Ya senaryodan sapabilirler ya da eklemek için yeni testleri not alabilirler, ancak yeni testler için ilham, planlanan testleri yürütmenin bir yan ürünüydü. Testleri çalıştıran bir araca sahip olmak, komut dosyasından herhangi bir sapmayı garanti etmez, ancak herhangi bir yeni test sağlamaz.

Aracın olumsuz etkilerinin, tahmin edilen veya edilmeyen, gerçek veya algılanan, test otomasyonunun gerçekleştirilen faydalarından daha ağır basmadığından emin olmanız gerekir.


Pilot proje Nedir
Pilot uygulama Nedir
eğitimde ‘pilot uygulama nedir
Pilot uygulama İngilizce


Otomatik rejiminizi kurun ve deneyin

Pilot proje, bu çalışmada açıklanan ilkeleri kullanarak gerçek durumlarda bakımı yeterince kolay olacak otomatikleştirilmiş Test Takımlarının nasıl oluşturulacağını deneyip keşfedeceğiniz yerdir. Komut dosyası yapınız, veri organizasyonunuz, adlandırma kurallarınız vb. pilot uygulamada iyi çalıştığı görüldükten sonra, bunlar daha geniş bir araç kullanıcı grubuna yayılabilir.

Pilot sonuçların değerlendirilmesi

Pilot proje tamamlandıktan sonra, sonuçlar bu proje için iş gerekçesi ile karşılaştırılmalıdır. Hedeflere ulaşıldıysa, araç küçük ölçekte başarılı olmuştur ve güvenli bir şekilde büyütülebilir. Pilot projede öğrenilen dersler, bir sonraki projenin daha da büyük faydalar elde etmesini sağlamaya yardımcı olacaktır.

Hedeflere ulaşılmamışsa, araç ya uygun değildir ya da henüz uygun bir şekilde kullanılmamaktadır (hedeflerin aşırı iyimser olmadığı varsayılarak). Pilot uygulamanın neden başarılı olmadığını belirleyin ve atılacak sonraki adımlara karar verin.

Küçük ölçekte neden başarılı olamadığını açıklayamıyorsanız, aracı daha geniş ölçekte kullanmaya çalışmayın. Örneğin, başlangıç için genel giderler küçük ölçekte çok daha önemli olabilir ve ilk iş gerekçesinde yeterince dikkate alınmamış olabilir. Ölçeklendirmede oldukça dikkatli ilerlemek ve her seferinde bir proje grubu tarafından araç kullanımını aşamalı olarak artırmak en iyisidir.

Örneğin, sonraki aşamalarındaki pilot proje, faydaları izlemek için Bölüm 8’de açıklanan ölçütlerden bazılarını kullanmak isteyebilir. Erken otomatikleştirme denemelerinde test oluşturma süresi sorun gibi görünüyorsa, pilot test bakım maliyetlerini veya süresini kontrol altında tutarken bu süreyi kısaltmaya çalışabilir.

Planlı aşamalı kurulum veya devreye alma

Pilot projenin başarılı olduğunu varsayarsak, aracın organizasyonun geri kalanında kullanımı artık planlanabilir. Bu, herhangi bir organizasyonda önemli bir faaliyettir ve dikkatli bir planlama olmadan başarılı olmayacaktır. Planların karşılaşılan herhangi bir soruna tepki vermesi de önemlidir, bu nedenle esnek olmaları gerekir.

Devreye alma döneminde yapılması gereken işler şunlardır:

• pilot projenin başarısını olabildiğince geniş kitlelere duyurun;
• test otomasyonunu hesaba katmak için şirket politikalarını ve stratejilerini değiştirin;
• proje yöneticilerinin proje planlarında, kalite planlarında ve test planlarında test otomasyonu konularını dikkate almalarını sağlamak;
• rejiminiz için iyi bir altyapı oluşturmaya devam edin;
• aracı kullanmayı manuel olarak test etmekten daha kolay hale getirmeyi amaçlayın;
• farklı grupların test otomasyonuna ne zaman dahil olacağını planlayın;
• test otomasyon verimliliğini izleyin;
• test otomasyonunun hem doğrudan hem de dolaylı kullanıcılarını eğitin.

Değişiklik temsilcisi ve değişiklik yönetimi ekibi, yeni araç kullanıcılarına dahili danışmanlar olarak hareket edebilir ve aracın kuruluş içinde kullanımı hakkında artan bilgi birikimini koordine etmede çok yararlı bir rol oynayabilir.

Alet kullanımı konusunda eğitim verilmesi

Kullanımıyla ilgili yeterli eğitim verildiğinden emin olarak alet yatırımını takip etmek çok önemlidir. Düzgün kullanılmayan bir araç, gerçekleştirilebilecek faydaları sağlamayacaktır.
Her araç kullanıcısı kendisine uygun şekilde eğitilmelidir. Aleti doğrudan kullanacak kişiler için bu genellikle aletin satıcısı tarafından verilen eğitim anlamına gelmektedir.

Başlamak için kısa bir giriş kursu, ardından birkaç aylık kullanımdan sonra daha fazla ayrıntı, düzenli teknik güncellemeler ve bundan sonra altı aylık aralıklarla uzman tavsiyeleri verilebilir. Eğitimin maliyeti, aracın uzmanlar tarafından kullanılmasıyla birçok kez geri ödenir ve araç yatırımından elde edilen gerçek geri ödemeyi veren de budur. Araç kullanıcı gruplarına katılım, aracın daha iyi kullanılmasına yönelik yeni ipuçları almak için de çok yararlı olabilir.

Kendi rejiminiz devreye girdikten sonra, test otomasyonu kullanıcılarına yönelik eğitim, yalnızca araçlara arayüz oluşturmak için kurduğunuz ek prosedürlerin, rutinlerin, elektronik tabloların vb. nasıl kullanılacağından oluşabilir. Bu son eğitimi kendiniz tasarlamanız (ve muhtemelen sunmanız) gerekir, çünkü bu sizin kendi çalışma şeklinize, yani test otomasyon rejiminize dayalıdır.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir