Otomatik İşlemler

info@akademidelisi.com * 0 (312) 276 75 93 * Her bölümden, Ödev Yazdırma, Proje Yaptırma, Tez Yazdırma, Rapor Yazdırma, Makale Yazdırma, Araştırma Yazdırma, Tez Önerisi Yazdırma talepleriniz için iletişim adreslerini kullanın. Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum

Otomatik İşlemler

3 Temmuz 2023 Excel otomatik işlem Excelde Otomatik Toplam nasıl yapılır 0
Teknoloji İle Piyasa Düzenleme

Otomatik İşlemler

Örneğin bir gecede bir dizi otomatikleştirilmiş test çalıştırıldığında, ertesi sabah genel sonuçların ne olduğunu bulmak için dosyaları inceleyerek çok fazla zaman harcamak istemezsiniz. Bazı araçlar, testler hakkında yönetim düzeyinde bir rapor oluşturmayı çok kolaylaştırabilir; yardımcı olacaksa bunu kullanın.

Bazı anlamlı raporların üretimini otomatikleştirmek önemlidir, ancak bunun karmaşık bir teknik görev olması gerekmez. Araç çıktı dosyaları aranarak ve bazı basit sayılar derlenerek yalnızca basit bir metin dosyası üretilebilir.

Raporun formatı ekranda olabilir, düzenli aralıklarla güncellenebilir veya testler yapılırken dinamik olarak güncellenebilir veya basılı bir rapor olabilir. Her durumda tek bir sayfada tutun.

Aşağıdaki bilgileri içeren bir rapor oluşturmanızı öneririz:

• çalıştırmak için seçilen testlerin sayısı;
• fiilen yürütülen testlerin sayısı;
• geçen testlerin sayısı;
• başarısız olan testlerin sayısı;
• beklenen başarısızlıkların sayısı;
• tamamlanmamış testlerin sayısı;
• başarısız veya tamamlanmamış her test için, başarısızlığın açıklaması
• kaynak kısıtlamaları (makine kullanılabilirliği, disk alanı vb.);
• şu ana kadar geçen ve tamamlanması tahmin edilen süre.

Başarısızlığın nedenleri aşağıdakileri içerebilir:

• kurulum başarısız oldu, <mesaj>;
• yürütme başarısız oldu, ileti günlüğe kaydedildi:
• beklenen çıktı dosyası eksik:
• çıktı dosyasında bulunan farklılıklar.

Beklenen başarısızlığın nedenleri, yalnızca kusur numarası ve önceliği ve kusurun kısa bir açıklaması olacaktır. Raporlama aracının belirli bilgileri nerede arayacağını açıkça bilmesi ve kaç testin çalıştırılmasının beklendiğini, kaçının başarısız olduğunu vb. belirleyebilmesi gerekir. Raporlama aracı, günlükten hata mesajlarını çıkarabilmelidir. dosyaları ve farklılıkların hangi dosyalarda bulunduğunu belirleyin.

Kurulum ve temizleme yardımcı programları ne kadar fazla bilgi sağlarsa, genel olarak raporlama o kadar iyi olur. Kendi sisteminizin genel yardımcı programlarının kullanımını araştırın, çünkü bunlar oldukça kapsamlı hata mesajları verebilir.


Excel otomatik işlem
Excelde Otomatik Toplam nasıl yapılır
Bilgisayarda toplama işlemi nasıl yapılır
Excelde Otomatik hesaplama yapmıyor
Bilgisayarda çıkarma işlemi nasıl yapılır
OpenOffice toplama işlemi
Satır Sütun kesişme sindeki toplama işlemleri
Word’de toplama işlemi


Örneğin, bir testin başarılı bir şekilde çalışması için çok fazla disk alanı gerektirdiği biliniyorsa kurulum, yeterli alan olduğundan emin olmak için bir kontrol gerçekleştirebilir ve değilse, testi çalıştırmadan başarısız olabilir. Başarısızlığın nedenini açıklamak için bir hata mesajı verilir.

Yönetici, otomatik testlerin ilerleyişini izleyen düzenli raporlar alarak, önümüzdeki haftalar veya aylar boyunca gereken geliştirme veya test çabasının miktarını, gereken test kaynaklarını vb. tahmin etmek için eğilimleri kullanabilir. Örneğin, birçok test başarısız oluyorsa bu, kusurları düzeltmek için daha fazla geliştirme çabası gerektiğini gösterebilir. Ağ kesintileri nedeniyle pek çok test tamamlanamıyorsa, ağın ilgilenmesi gerekebilir.

Örneğin, çalıştırılan test sayısını ve geçilen sayıyı göstermek için S-eğrilerinin kullanımı gösterilir. İzlenmesi gereken bir diğer yararlı husus, test sisteminin kullanılabilirliğidir. Gösterildiği gibi beş günü kapsayan örnek grafiği önerir.

Tüm ticari test araçları, çok çeşitli ortamlarda ve durumlarda kullanılmak üzere tasarlanmıştır. Takım satıcılarının her kuruma uygun bir takım üretmesi mümkün değildir. O halde, bir aletin biraz “terzi edilmesinin” istenmesi kaçınılmazdır.

Bu, otomasyonun hem ‘ön ucu’ hem de ‘arka ucu’ için geçerlidir. Yukarıda tartışılan rapor oluşturucu, bir arka uç geliştirme örneğidir.

Kullanılan otomasyon aracından bağımsız bir kullanıcı arayüzü sağlamak için basit bir ön uç geliştirilmelidir. Bu, testleri seçme ve çalıştırma görevini çok daha basit hale getirebilir ve özel becerilere olan ihtiyacı ortadan kaldıracaktır.

Önerdiğimiz arayüz programı türü, Visual Basic gibi bir dil kullanılarak birkaç gün (belki saat) içinde uygulanabilir. Spesifikasyon basittir: mevcut testlerin bir listesini görüntüleyin, kullanıcının bunlardan birini veya daha fazlasını (veya tümünü) seçmesine izin verin ve kullanıcı tarafından talimat verildiğinde (yürüt düğmesini tıklatarak) ilgili talimatları yürütmek için otomasyon aracına gönderin seçilen testlerin her biri önemlidir.

Arayüz programı, hangi testlerin var olduğunu doğrudan testlerin diskte tutulduğu yerden belirleyebilmelidir. Programın geliştirilmiş sürümleri, her test hakkında amacı, beklenen çalışma süresi ve en son çalıştırıldığı andaki sonuçlar gibi daha fazla bilgi çıkaracaktır.

Böyle bir ön ucun daha da geliştirilmesi, kurulum ve temizleme görevlerinin daha fazlasını üstlenmesini ve hatta muhtemelen bir test ortamının oluşturulmasını sağlayacaktır.

Bunun gerçekleşmesi için kurulum ve temizleme faaliyetlerinin, veri odaklı genel komut prosedürleri tarafından gerçekleştirilmesi gerekecektir. Böylece, testi yapan kişi, ‘nasıl’ yerine getirileceklerini değil, ‘ne’ görevlerin yerine getirileceğini belirleyecektir. Yeni otomatik testler belirlemek daha az çaba gerektireceğinden bu çok daha verimli olacaktır.

Tüm testleri aynı anda otomatikleştiremezsiniz, bu nedenle hangi testlerin önce otomatikleştirileceğine ve hangi testlerin en iyi şekilde her zaman manuel olarak gerçekleştirileceğine karar vermeniz gerekir. Bu, bir testin çalıştırılma sayısına, testlerin önemine veya diğer faktörlere bağlıdır. “Hızlı kazançlar” için gidin ve çok yakında çok fazla otomatikleştirmeye çalışmayın.

Yürütülecek otomatik testlerin bir alt kümesini seçmemiz gerekebilir, örneğin belirli bir test, bir dizi test veya bir test türü ya da geçen sefer başarısız olan tüm testler. Bu, bir ‘test seçici’ kullanılarak uygulanabilir.

Test analizi, otomatik testlerde çok fazla zaman alabilir. Mantıksal bir hiyerarşi, analizde harcanan zamanı en aza indirebilir.
Test durumu sadece Geçti veya Kaldı değil. Beklenen Başarısız durumu, örneğin düzeltilmemiş küçük bir kusuru ‘hatırlarken’ test analiz süresini en aza indirir.

Diğer bir test durumu ise, beklenen bir hata düzeltildiğinde veya beklenen sonuçlar eksik olduğunda kullanılan Bilinmiyor durumudur. Yazılım test edilebilirlik için tasarlanmalıdır. Örneğin, koda ‘test kancaları’ eklemek, ara sonuçların değerlendirilmesini sağlar.

Test girişlerinin test edilen yazılımla senkronizasyonu, test otomasyon çabalarının tümü olmasa da bazıları için ciddi bir sorun olabilir. Otomatik testlerin ilerlemesi, yöneticilere ve diğer ilgili taraflara gönderilen ilerleme raporları ile izlenmelidir. Bu izleme otomatikleştirilmelidir. Herhangi bir ticari araç etrafında biraz terzilik yapmanız gerekecektir.

yazar avatarı
akademi22 akademi22

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir