Organize Süreçleri

info@akademidelisi.com * 0 (312) 276 75 93 * Her bölümden, Ödev Yazdırma, Proje Yaptırma, Tez Yazdırma, Rapor Yazdırma, Makale Yazdırma, Araştırma Yazdırma, Tez Önerisi Yazdırma talepleriniz için iletişim adreslerini kullanın. Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum

Organize Süreçleri

15 Haziran 2023 Reorganizasyon nedir Ürün temelli organizasyon nedir ? 0
Betik Düzenleyici

Organize Süreçleri

Testin, test sürecinin nasıl organize edildiğini belirleyecek olan birçok farklı hedefi olabilir. Amaç mümkün olduğu kadar çok kusur bulmaksa, test yazılımın daha karmaşık alanlarına veya daha önce en çok kusur bulunan alanlara yönlendirilebilir. Amaç son kullanıcılara güven vermekse, testler gerçek kullanımda en sık karşılaşılacak ana iş senaryolarına yönelik olabilir.

Farklı kuruluşların test için farklı hedefleri olacaktır; aynı kuruluşun farklı alanları test etmek için farklı hedefleri veya aynı alan için farklı test seviyeleri olacaktır. Örneğin, güvenlik açısından kritik yazılımlar geliştiren bir kuruluşun, oyun geliştiren bir kuruluştan daha sıkı kusur tespit hedefleri olacaktır.

Hedefler de zamanla değişecektir. Son derece rekabetçi bir pazarda, geçen süre başarı için kritik olabilir, ancak birkaç yıl içinde pazar payı oluşturulursa, ürünün kalitesi daha önemli olabilir. Test, herhangi bir zamanda en uygun hedeflere yönelik olmalıdır.

Birçok kuruluş, test otomasyonu için çok para harcadı. Test aracı kullanıcıları arasında1 yapılan bir ankette, test otomasyonunun sağladığı faydaları sorduk.

Bazı kuruluşlar testi otomatikleştirmede çok başarılı olmuştur. Tipik olarak, yalnızca manuel testle elde edilebilecek olandan çok daha güvenilir bir şekilde çok daha fazla test yapabilirler. Ancak, birçok kuruluş testi otomatikleştirmede başarılı olamadı ve araştırma araçlarına ve bunları kullanmaya harcanan paranın tamamı boşa gitti. Yine de diğer kuruluşların bazı faydaları oldu, ancak umdukları kadar değil.

Test otomasyonunda başarıyı veya başarısızlığı tahmin etmek için hangi metriklerin kullanılabileceğini bilmek ve bunları ölçebilmek çok faydalı olacaktır. Bu, test otomasyonu için hedefler belirlemeyi, bunlara yönelik ilerlemeyi ölçmeyi ve süreç rayından çıkmaya başlarsa düzeltici eylemlerin sonuçlarını izlemeyi mümkün kılacaktır. Test otomasyonu için endüstri ölçütleri oluşturabilmek, yazarların uzun vadeli bir hedefidir, ancak bu ideal, yazı yazıldığı sırada hala gelecektedir.

Ancak bir şey açıktır: Karşılaştırılmak üzere test otomasyonunun nitelikleri ölçülmelidir. Test otomasyonu için tipik hedefler nelerdir? Anketimizin sonuçlarını gösterir. Listelenen her bir hedef için, bu hedefi otomasyon çabalarının hedeflerinden biri olarak gören yanıtlayanların sayısını ve bu amaca gerçekten ulaşan yanıtlayanların sayısını (her durumda daha kısa olan satır) gösteririz.

Bu anket, birçok kuruluşun test otomasyonu için tüm hedeflerine tam olarak ulaşmadığını gösterdi. Bunun nedeni, test otomasyonu için beklentilerin gerçekçi olmayan bir şekilde yüksek olması veya gerçek faydalar elde etmenin, insanların başladıklarında fark ettiklerinden daha zor olması olabilir.

Test otomasyonu için ölçülebilen ve tartışılan bir dizi özellik vardır. Bu önlemler, kendi test otomasyon rejiminizin kendi hedeflerinizi karşılayıp karşılamadığını değerlendirmenin bir yolunu bulmanıza yardımcı olacaktır. Bunu yapabilmek için öncelikle hedeflerinizin ne olduğunu bilmelisiniz.

Ulaşılabilir Hedefler

Nasıl iyi bir ölçü yararlıysa, iyi bir hedef de ulaşılabilir olandır. Bir test otomasyon rejimi bir boşlukta var olmayacak, ancak bazı hedeflere makul bir sürede ulaşılmasını çok zorlaştırabilecek faktörler tarafından kısıtlanacaktır.

Örneğin, testleri katılımsız olarak çalıştırmak teoride arzu edilen bir amaç olabilir. Bunu başarmak için, otomatikleştirilmiş testlerin beklenmeyen olaylardan kurtulmak üzere tasarlanması gerekebilir ve bu, zaman ve çaba gerektirecektir.

Bu, otomasyonun zaman ve çaba gerektiren diğer yönlerinden, örneğin daha faydalı olabilecek komut dosyası geliştirmeden uzaklaşabilir. İyi bir rejim, hedeflerini kısıtlamaları dahilinde gerçekleştirecektir.


İş tasarım süreçleri yöntemleri
Ürün temelli organizasyon nedir
Deloitte organizasyon şeması
İş tasarım Süreçleri nelerdir
Reorganizasyon nedir
İş tasarımı yöntemleri
Tasarım departmanı görevleri
İş Tasarımı Nedir


Yazılım Testinin Özellikleri

Bu kitabın odak noktası test otomasyonu olsa da, zayıf testleri otomatikleştiren bir rejim, rejim ne kadar iyi uygulanırsa uygulansın çok az fayda sağlayacağından, test önlemlerini göz ardı edemeyiz. Bu bölümde, test etkinliği ve test eksiksizliğinin ölçümlerini ele alıyoruz.

Hata Tespit Yüzdesi 

Herhangi bir sürecin etkinliğinin ölçüsü, o sürecin hedefleriyle ilgili olmalıdır. Testin temel amacı güven oluşturmak ve kusurları bulmaktır. Bu alt bölümde, test etkinliği için bazı önlemler açıklanmaktadır. Bu, olası etkililik ölçütlerinin kapsamlı bir listesi değildir ve bu ölçüler size uymayabilir, ancak üzerinde düşünmeniz için size bazı fikirler vermelidir.

Tanım Bir yazılım parçası yazıldığında, geliştirme sırasında kusurlar eklenir. Test, bu kusurları bulmada ne kadar etkili olursa, operasyona o kadar az kaçar. Örneğin, yazılıma 100 kusur yerleştirilmişse ve testimiz yalnızca 50 bulursa, DDP’si %50’dir.

80 kusur bulmuş olsaydık, %80’lik bir DDP’ye sahip olurduk; sadece 35 bulmuş olsaydık, DDP’miz sadece %35 olurdu. Bu nedenle, tespit sürecinin kalitesini belirleyen, tespitten kaçan kusurlardır. Girilen kusurların toplamını asla bilemesek de, bu önlem hem test sürecini izlemek hem de gelecekteki çabaları tahmin etmek için çok yararlıdır.

Kusur Tespit Yüzdesinin temel tanımı, test yoluyla bulunan kusurların sayısının bilinen toplam kusurlara bölümüdür. Bilinen toplam kusurların, (bu) test tarafından bulunan kusurların sayısı artı daha sonra bulunan toplam kusur sayısından oluştuğunu unutmayın.

Bu tanımda temsil edilen testin kapsamı, sistem testi veya beta testi, belirli bir işlevsel alan için test, belirli bir projenin testi veya izlemenin yararlı olduğu diğer herhangi bir test yönü gibi bir test aşaması olabilir.

Şimdiye kadar bulunan toplam bilinen kusurlar, ancak zaman geçtikçe artabilen bir sayıdır, dolayısıyla hesaplanan DDP her zaman zamanla azalacaktır. DDP’nin ilk tahminleri çok yüksekse, bunun ölçülmesi iyimserliği (yazılım endüstrisinin hastalığı) kontrol etmeye yardımcı olacaktır.

‘Gerçek’ değeri ancak ürün kullanımdan kaldırıldıktan sonra bilecek olsak da (ve o zaman bile tüm kusurları bilmeyebiliriz), bu, şu anda elimizde bulunan bilgilerden yararlı bir şeyler öğrenmemizi engellememelidir. Eksik bilgi, özellikle benzer durumlarla (benzer eksikliklerle) karşılaştırmak için yine de çok yararlı olabilir.

Ardışık test aşamaları için DDP aşağıda tartışılmaktadır. Bu tanımın, teftiş etkinliği tanımıyla tamamen paralel olduğuna dikkat edin. Yazarlar daha önce yanlışlıkla DDP ölçüsünü ‘test etkinliği’ ile eşanlamlı olarak görmüşlerdir. 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir